Share

Ça Ira - Nieuws


Foto's Ça Ira Moed.

In de fotogallery Ça Ira Foto's zijn een groot aantal foto's geplaatst van de opera Ça Ira zoals die op 17 november 2010 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam ten gehore werd gebracht. We zijn er veel dank verschuldigd aan 3DSI Fotografie en Annemieke Zoetmulder voor het beschikbaar stellen van de foto's !!

cairamoed1711201015.jpg

Klik hier voor het album!

25 november 2010


Opera Ça Ira Moed in Rotterdam.

Op woensdag 17 november werd de door Roger Waters gecomponeerde opera Ça Ira voor de tweede maal in Nederland uitgevoerd. Dit maal ten behoeve van de stichting tegen zinloos geweld. Exact een jaar geleden werd Dirk Post, de zoon van tenor Andrë Post, op Urk vermoord. Ter nagedachtenis aan en met het doel aandacht te vragen voor 'Moed' de nieuwe visie van de stichting tegen zinloos geweld werd de opera opgevoerd in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Binnenkort meer (o.a. foto´s) over de opera op deze website!

cairamoed1711201022.jpg

Foto: 3DSI Fotografie

17 november 2011


Foto's repetities.

Zaterdag 6 november 2010 werd er volop gerepeteerd voor de uitvoering van Ça Ira, komende woensdag, 17 november 2010 in het Rotterdamse Nieuwe Luxor. Voor de foto's klikt u hier. Met dank aan Joke en Hans !

cairamoed18.jpg

11 november 2010


Ça Ira en Paul de Leeuw.

Op dinsdag 9 november a.s. zijn André Post (tenor) en Joke Tuinema (produktie) uitgenodigd voor de MaDiWoDoVrijdagShow van Paul de Leeuw. Wie heeft er zin om mee te gaan naar Studio Cé in Almere?
Er kunnen minimaal 100 (!) personen met hen mee. Het programma is alsvolgt:
21.30 uur: ontvangst in studio
21.45 uur: live uitzending MaDiWoDoVrijdagShow
22.45 uur: einde uitzending

De toegang is gratis! Meld je aan op info@cairamoed.nl!

6 november 2011


Hare Majesteit de Koningin woont woensdagavond 17 november de opera “Ça Ira Moed’ bij in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. U wilt ook deze unieke avond bijwonen? Dat kan en reserveer nu uw kaarten.

De modern-klassieke opera Ça Ira, There is Hope van Roger Waters wordt voor de tweede keer in Nederland opgevoerd met onder meer bariton Ernst Daniël Smid, sopraan Karin ten Cate, trompettist Melissa Venema, dirigent Maurice Luttikhuis en tenor André Post. De opera gaat over de Franse Revolutie en is een epos over vrijheid en een aanklacht tegen geweld. De aanleiding om de opera nogmaals uit te voeren is de moord op de Urkse jongen Dirk Post, zoon van tenor André Post. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de stichting.

De voorstelling bijwonen? Bestel uw kaartjes via: Online bestellen bij het nieuwe Luxor Theater


Koningin Beatrix komt naar Ça Ira Moed
Hare Majesteit de Koningin heeft laten weten aanwezig te zullen zijn bij de benefietopera Ça Ira Moed van Roger Waters.De opera Ça Ira. There is Hope van Roger Waters (Pink Floyd) wordt opgevoerd met onder meer bariton Ernst Daniël Smid en tenor André Post.

Aanleiding om de opera uit te voeren is de gewelddadige moord op de Urkse jongen Dirk Post, zoon van tenor André. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Lees meer in de agenda.

Gratis inleiding
Bezoek ook de inleiding van Ça Ira Moed (aanvang 19.00u). Operadeskundige Gerard Legeland verteld over het ontstaan van deze opera van Roger Waters (Pink Floyd). Organisatrice Joke Tuinema komt vertellen over de aanleiding van deze bijzondere benefietopera.
U als nieuwsbrieflezer krijgt de mogelijkheid deze inleiding gratis bij te wonen. Reserveer uw kaarten voor Ça Ira Moed o.v.v. de actiecode 'Opera Rotterdam' en u ontvangt gratis kaarten voor de inleiding
(t.w.v. € 4).


Flyer Ça Ira Moed.

In de reclamecampgane voor een vol Nieuw Luxor Theater in Rotterdam liggen er in alle Nederlandse theaters flyers van Roger's opera welke op 17 november a.s. opnieuw wordt opgevoerd. De flyer is te downloaden (.pdf formaat) door op onderstaande foto te klikken.

flyer_ca_ira_moed.jpg

30 oktober 2010


Mediaaandacht voor Ça Ira Moed.

De afgelopen week stond voor André Post (tenor bij de opera Ça Ira in het teken van de uitspraak in de rechtszaak tegen de verdachte van de moord op zijn zoon Dirk. Rondom het proces was er de nodige mediaaandacht voor uiteraard André maar ook voor de opera van Roger welke op woensdag 17 november 2010 opnieuw in Nederland zal worden opgevoerd. Uitvoerende producente Joke Tuinema bracht ons o.a. op de hoogte van onderstaande nieuwsfeiten:

Een artikel in het bondsblad van de Nederlandse Politie Bond:

caira_npb.jpg

Klik op de foto voor het complete artikel.

Daarnaast was André Post donderdag 21 oktober 2010 te gast bij Paul en Witteman op Nederland 1. Om het interview met André nog eens terug te zien klikt u op onderstaande foto.

penw_andre_post.jpg

22 oktober 2010


Koningin woont opera ‘Ça Ira Moed’ bij in nieuwe Luxor Theater.

Hare Majesteit de Koningin woont woensdagavond 17 november de opera “Ça Ira Moed’ bij in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De modern-klassieke opera ‘Ça Ira’ van Roger Waters wordt voor de tweede keer in Nederland opgevoerd onder de naam ‘Ça Ira Moed’. Aanleiding is de moord op de zoon van tenor André Post op 17 november 2009. De opbrengst van de voorstelling is bestemd voor de landelijke Stichting TegenZinloosGeweld.
Ça Ira Moed vertelt het verhaal van onderdrukte bevolkingsgroepen en hun vrijheidsstrijd. De thema’s vrijheid, gelijkheid, passie en hoop komen in de voorstelling aan bod.
Enkele hoofdrollen worden gezongen door bariton en tv-presentator Ernst Daniël Smid. Andere solisten zijn tenor André Post, sopraan Karin ten Cate en trompettiste Melissa Venema. Het geheel staat onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

smit_post_2010.jpg

De twee hoofdrolspelers: Ernst Daniël Smid & André Post. © 3DSI Fotografie

Kaarten kunnen worden gereserveerd aan de kassa van het nieuwe Luxor Theater, tel: 010-4843333 of via de website (http://www.luxortheater.nl). MIS DIT NIET!

Het landelijke rekeningnummer waarop men een vrijwillige bijdrage kan storten, is ING 3420 t.n.v. Stichting Ça Ira Moed / Sint Pancras.

8 oktober 2010

Datum en locatie Ça Ira Moed bekend.

De 2e uitvoering van Roger Waters opera Ça Ira zal plaats vinden op woensdag 17 november 2010 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De datum 17 november is bewust gekozen. Het is dan exact één jaar na de geweldadige dood van Dirk Post.

nieuwe_luxor_rotterdam

Het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

29 januari 2010


SBS6 besteedt aandacht aan Ça Ir Moed!

Op dinsdag 19 januari 2010 besteedt SBS6 via het programma "Hart van Nederland" aandacht aan het project Ça Ira Moed! In de uitzending van 22:30 uur wordt een interview getoond met o.a. Veerle Klok en Tijs van Slageren (duet Honest Bird - Madame Antoine) en Melissa Venema (openingstune).

19 januari 2010


Rekeningnummer Ça Ira Moed bekend.

Steunt u Ça Ira Moed ?

Stort uw bijdrage op RABO 15 60 58 014 of het speciale landelijke nummer ING 3420
beiden t.n.v. Stichting Ça Ira Moed / Sint Pancras

9 januari 2010


Website Ça Ira Moed online.

Vandaag, vrijdag 11 december 2009 is de nieuwe website Ça Ira Moed online gegaan ter ondersteuning van de 2e uitvoering van Roger Waters opera eind 2010. Zoals al gemeld komt de opbrengst van de opera ten goede van de Stichting Tegen Zinloos Geweld welke onder de naam Moed de nieuwe visie naar voren brengt, De website is hier te bekijken.

ca_ira_moed_website

11 december 2009


Opera Roger Waters opnieuw in Nederland!

De Noord-Hollandse Joke Tuinema wil voor de tweede keer de opera 'Ça Ira' op het podium zetten. Het enorme muziekstuk van Roger Waters wil zij uit gaan voeren ten bate van 'Moed', wat staat voor de nieuwe visie van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Dit maal zal de naam van het project zijn: 'Ça Ira moed'.

ca_ira_moed_logo2

Anderhalf jaar geleden lukte het Joke Tuinema al om Ça Ira met een symfonieorkest en koor te brengen in het World Forum Theater in Den Haag.

Joke Tuinema neemt nu weer het initiatief vanwege de dood van de 14-jarige Urkse jongen, Dirk Post. Dirk was de zoon van de tenor André Post die één van de hoofdrollen in de opera in Nederland vertolkte.

andre_post

André Post

Joke Tuinema was vorige week zo getroffen door de dood van Dirk Post dat ze direct alle deelnemers van anderhalf jaar geleden heeft opgeroepen mee te doen. Onder hen zijn de bariton Ernst Daniël Smid en sopraan Karin ten Cate. Ook André Post heeft zijn medewerking toegezegd.

Joke Tuinema heeft er lang voor moeten knokken voordat ze eindelijk de rechten van Roger Waters kreeg. Inmiddels heeft Joke de toestemming om de opera een tweede keer uit te voeren. De bedoeling was om dat in de Duitse stad Hannover te doen. Echter heeft helaas de actualiteit van een zinloze moord haar doen besluiten de opera in Nederland uit te voeren ten bate van 'Moed'.

moed

 

Joke heeft nog geen dirigent en koor gevonden maar ze heeft wel, zoals ze zelf stelt, de rechten en de muziek van Waters. De verwachting is dat de uitvoering eind 2010 gerealiseerd moet worden. Vanuit Urk verwacht Joke alle medewerking. Inmiddels is er een speciale website in de maak: www.cairamoed.nl

Met betrekking tot de communicatie zal de Roger Waters Fanpage een belangrijke rol spelen.

joke_veerle

Joke Tuinema met haar dochter Veerle in 2007.

Voor een compleet overzicht van de eerdere uitvoering van de opera, toen onder de naam 'Ça Ira for Warchild' kunt u deze pagina verder bekijken. Foto's van 'Ça Ira for Warchild' zijn hier te bekijken.

3 december 2009


Opnieuw uitvoering Ça Ira ?

Joke Tuinema, de artistiek leidster van de opera Ça Ira for Warchild is druk doende om nogmaals toestemming van Roger Waters te krijgen voor een hernieuwde uitvoering van de opera Ça Ira. Dit maal zal de Duitse stad Hannover het toneel moeten worden van de opera van Roger. Joke wacht op dit moment op toestemming van het management van Roger. In onderstaand krantenartikel leest u meer over de mogelijk 2e uitvoering van Ça Ira.

Klik op het krantenartikel en er opent zich een PDF-bestand met daarin het artikel.

caira2

12 augustus 2008


Warchild bedankt Ça Ira.

Ça Ira for War Child wordt onvergetelijke avond.

Op 5 mei is tijdens de prachtige benefietvoorstelling ‘Ça ira. There is hope’, een fantastisch bedrag van €8000,- ingezameld voor War Child.

‘Ça ira’ vertelt het verhaal over vrijheid, gelijkheid en broederschap tijdens de Franse revolutie en wordt begeleid door schitterende muziek. War Child vindt het bijzonder om te zien hoe de krachten tijdens deze modern-klassieke opera gebundeld zijn en voelt zich vereerd dat ze beneficiant mocht zijn van deze unieke opera. De opbrengst wordt gebruikt om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Tijdens de hulpverlening in deze gebieden wordt veel gebruik gemaakt van muziek, want, muziek brengt mensen bij elkaar! Door middel van muziek en andere creatieve workshops probeert War Child de oorlog uit een kind te halen. De link tussen ‘Ça ira’ en War Child was dus een bijzondere!

War Child wil de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate, André Post, dirigent Rob vermeulen, het Tilburgs Begeleidingsorkest met 12-jarige Melissa Venema, het Nederlands Concertkoor, Kinderkoor Muziekschool Waterland en Joke Tuinema, Serviceclub Kiwanis Heerhugowaard ontzettend bedanken voor dit succesvolle muziekspektakel!

Zie deze link.

Daarnaast zijn de eerste foto's van dé avond beschikbaar:

ca_ira_wft_1

ca_ira_wft_2.jpg

15 mei 2008

Ça Ira for Warchild groot succes !!

De opera Ça Ira for Warchild was een groot succes. Op maandag 5 mei 2008 zagen ruim 1000 mensen een geweldige uitvoering van Roger Waters opera in het World Forum Theater in Den Haag. Na afloop kon de organisatie een cheque van € 8000 overhandigen aan Warchild.

Op dinsdag 6 mei 2008 heeft het jeugdjournaal aandacht besteed aan de opera door een item over het kinderkoor Muziekschool Waterland uit te zenden. In de uitzending kwamen o.a. Veerle, de dochter van Joke Tuinema en Melissa Venema aan het woord. U kunt de uitzending hier nog eens terugkijken.

Voor een recensie van de opera..... kijk hier !

ca_ira_5_mei

 

6 mei 2008


Ça Ira in het nieuws.

Met nog enkele dagen te gaan komt de opera Ça Ira dan eindelijk in het 'landelijke' nieuws. Zo staat er sinds vandaag, 1 mei, een uitgebreid artikel op de website nu.nl en heeft teletekst de opera ook ontdekt. Morgen komen er artikelen te staan in het AD, de Haagsche Courant en het Noord-Hollands-Dagblad. Let daarnaast op het programma Hart van Nederland op SBS 6. De organisatie doet er alles aan om de laatste dagen de zaal in het World Forum Theater gevuld te krijgen. Kaarten zijn nog steeds te koop én € 10 per kaartje gaat naar Warchild !!

404-01

 

1 mei 2008


Fotogallery Ça Ira for Warchild

Alle foto's van o.a. de repetities voor de opera Ça Ira for Warchild staan vanaf heden in één fotogallery. Klik hier voor deze Ça Ira for Warchild gallery.

27 april 2008


Interviews ZING!

In het maandblad ZING! is een pagina gewijd aan de opera Ça Ira. Een drietal deelnemende artiesten, Marieke Kimman, Jacob Schroevers en Karin ten Cate, worden in het blad geïnterviewd. Klik voor een volledige (leesbaar) pdf-bestand op bijgaande foto.

24 april 2008

zing


Opnieuw foto's repetities.

Ook op woensdag 23 april 2008 werd er volop gerepeteerd voor de opera Ça Ira. Deze keer door het Tilburgs Begeleidingsorkest en het Nederlands Concert Koor. Een kleine foto-impressie is te vinden in de fotogallery onder Ça Ira for Warchild .

24 april 2008

caira3_13


Roger Waters vertelt over zijn opera 'Ça Ira'

Op de website van Radio 2 DJ Hans Schiffers is nu een geluidsfragment te beluisteren waarin Roger Waters verteld over zijn opera Ça Ira. Het 'interview' in het Nederlands en Engels is te beluisteren door op deze link te klikken.

23 april 2008


Win nu nog een kaartje voor Ça Ira.

Bij Radio 2 DJ Hans Schiffers zijn kaartjes te winnen voor de opera Ça Ira. Kijk op de speciale prijsvraag pagina van zijn website en doe mee...... Het antwoord moet zeker voor bezoekers van deze website erg makkelijk zijn. Klik hier voor de website van Hans Schiffers.

21 april 2008


Winnares prijsvraag Ça Ira.

Vandaag is uit de goede inzendingen de prijswinnaar getrokken van de prijsvraag voor de opera Ça Ira. De winnares van een 1e rangs toegangskaart voor de opera Ça Ira for Warchild in het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei a.s. is Anja Greydanus uit Marrum.

De toegangskaart wordt z.s.m. aan haar toegezonden. Anja van harte gefeliciteerd!

De prijsvraag werd mede mogelijk gemaakt door de organisatie van Ça Ira for Warchild. Kijk hier voor hun website.

19 april 2008


Gezamenlijke repetities Ça Ira.

Op seo services woensdagavond, 16 april 2008 vonden de eerste gezamenlijke repetities plaats voor de Nederlandse uitvoering van Roger Waters opera Ça Ira - There is hope op 5 mei 2008 in het World Forum Theater in Den Haag.

In de fotogallery -perse foto's - zijn een aantal foto's van de repetitie avond te bekijken. Klik voor meer foto's hier.

Op bijgaande foto de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate, André Post en Melissa Venema.

17 april 2008

caira2_14


Nu naar Ça Ira met 50% korting !

Via de website musical-blog kunt u nu met 50% korting kaarten bestellen voor de uitvoering van Ça Ira in het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei a.s. Kijk op de website van musical-blog hoe u de kaarten met korting kunt bestellen.

16 april 2008

Interview Ernst Daniel Smid over Ça Ira.

Op de website van de Nederlandse Pink Floyd Fans is een interview te lezen met Ernst Daniël Smid. Interviewster Emily gaat in op de opera Ça Ira van Roger Waters maar ook op de muziek van Roger en Pink Floyd. Als u het volledige interview wilt lezen ..... klik dan hier.

21 maart 2008


Ça Ira in Brazilië.

Op 15, 22 en 24 april 2008 zal Roger's opera Ça Ira uitgevoerd worden tijdens het 12e Amazonas Opera Festival in het Braziliaanse Manaus. De opera is een produktie uit Brazilië. Meer informatie is hier te vinden.

5 maart 2008


Repetities Ça Ira.

De voorbereidingen voor de opera Ça Ira zijn in volle gang. In de fotogallery - Ça Ira for Warchild (klik hier ) staan een aantal foto's van de repetitie avond van het kinderkoor Muziekschool Waterland.

Op de foto hiernaast ziet u de uitreiking van de partituur door Joke Tuinema aan trompettiste Melissa Venema.

5 maart 2008

 

cairanl1


Win een toegangskaart voor de opera Ça Ira. Doe mee aan de prijsvraag!!

Vanaf 2 maart tot en met 15 april kunt u meedoen aan de prijsvraag Ça Ira - There is Hope. Met de prijsvraag kunt u een toegangskaart (ter waarde van € 50) winnen voor de West Europese première van Roger Waters opera Ça Ira in het Haagse World Forum Theater.

U kunt de prijsvraag vinden op deze pagina.

Insturen is niet meer mogelijk. De prijswinnaar is inmiddels bekend.

2 maart 2008 update 16 april 2008


Ernst refused credit Daniël Smid over Ça Ira.

Ernst Daniël Smid heeft op de website van Ça Ira for Warchild gereageerd op de opera Ça Ira. Al eerder had hij aangegeven aan de artistiek leidster, Joke Tuinema, dat hij onder de indruk was van de muzikale hoogstandjes van Roger Waters. Ernst Daniël Smid schreef:

Lieve allemaal,

Ik studeer me suf op het moment en ik moet zeggen dat mijn aanvankelijke scepsis over de kwaliteit en de vindingrijkheid van Ça Ira plaats gaat maken voor diepe interesse. Er zijn prachtige momenten in het stuk die me meetrekken naar diepere emoties. Als je het stuk beluistert en er echt voor gaat zitten en dus de telefoon-TV en het internet EVEN afzet, dan voel je met welke passie dit werk op je af komt denderen. het betekent voor ons allemaal een grote verantwoordelijkheid die we onszelf ook terdege realiseren. Niet voor niets zijn we steeds aan het overleggen over vorm en inhoud,...en hoe we dit werk voor die ENE-ENE-ENE keer zo dicht mogelijk bij jullie hart kunnen brengen... Volg ons en bestook ons maar met je vragen!!!

Liefs

Ernst Daniel Smid

Meer informatie over Ernst Daniël Smid is te vinden op zijn website. Klik daarvoor hier.

30 januari 2008

ed_smid


‘Ça Ira. There is Hope’ - Een opera van wereldklasse!

Interview GPD Dagbladen

Een aantal GPD dagbladen (waaronder de Gelderlander) heeft op maandag 7 januari een bijna paginagroot artikel gewijd aan de opera Ça Ira van Roger Waters. In het artikel wordt onder andere initiatiefneemster Joke Tuinema geïnterviewd. Het complete krantenartikel is te bekijken in pdf formaat door op bijgaande scan te klikken.

© de Gelderlander.

8 search engine optimization januari 2008


rw_gelderlander

Flyer Ça Ira

Door de organisatie van Ça Ira - The is Hope is een flyer uitgebracht als reclamefolder. Door de flyer breed in Nederland te verspreiden hoopt de organisatie het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei 2008 vol te krijgen.

De unieke flyer is -exclusief voor deze website - te downloaden door op bijgaande afbeelding te klikken.

17 december 2007


flyer_ca_ira

Woensdag 7 november: Start kaartverkoop Ça Ira for Warchild.

Roger Waters' 'Ça Ira. There is Hope' Vier 5 mei!

Vrijheid, gelijkheid, passie en hoop. De Nederlandse première van de klassieke opera van Roger Waters. U krijgt die kans maar één keer! Spektakel, geluidseffecten en indrukwekkende scenes, wanhoop en verdriet. Een hedendaags beeld bij de Franse Revolutie.

'Ça Ira. There is Hope' Op 12 mei 2007 overhandigde Roger Waters de partituur voor een eenmalige uitvoering van zijn opera op 5 mei 2008. Daarmee werd de basis gelegd voor een unieke concertante uitvoering van deze klassieke opera. Roger Waters schreef de opera naar het libretto van Etienne en Nadine Roda-Gil en Philip Constantin.Ça Ira is een muzikale vertelling over de beginjaren van Franse Revolutie en beslaat de periode van 1789 tot en met 1793. Het verhaal over vrijheid, gelijkheid, broederschap en passie speelt zich af in een circusvoorstelling. De sociale en politieke onrust in Frankrijk groeit.
Het begin van de revolutie, de bestorming van de Bastille, de feesten op het paleis in Versailles, de slavernij, de voorbereidingen op de nieuwe grondwet met de ‘Verklaring van de rechten van de man en van de burger’, en nog veel meer. De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begeleidingsorkest met Melissa Venema (trompet), het Nederlands Concertkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland maken de bezetting compleet.

Kaarten zijn vanaf woensdag 7 november 2007 verkrijgbaar bij Top Ticket Line (0900 300 5000 of www.topticketline.nl), of via de website www.ca-iraforwarchild.nl.

De opbrengst van dit unieke project komt ten goede aan War Child, die het zal besteden aan hulp aan ex-kindsoldaten hun ervaringen te verwerken en te re-integreren in de samenleving.

5 november 2007


cairalogo2

Voorverkoop Ça Ira in Nederland (iets) uitgesteld.

De organisatie van de opera 'Ça Ira for Warchild' krijgt het helaas niet voor elkaar om voor of op 1 oktober a.s. de kaarten voor de opera van 5 mei 2008 in de voorverkoop te hebben. Volgens artistiek leidster Joke Tuinema zal de kaartverkoop zeer waarschijnlijk in de eerste helft van oktober 2007 starten. Zodra er meer nieuws is leest u dat direct op deze website!

27 september 2007


caira0

Congratulations.

Deze dag, deze speciale dag, 6 september, laten we toch niet voorbijgaan met alleen de aankondiging dat we Roger Waters feliciteren met zijn 64ste verjaardag? Als je jarig bent, krijg je kadootjes! Beetje lastig versturen naar iemand die zich overal ter wereld laat horen en zien, maar internet gaat door de lucht gewoon achter hem aan. Hoe dan ook. Flyers, een mooie prospectus en het programmaboekje kunnen we Roger Waters vandaag nog niet toesturen, maar we hem wel feliciteren met Ça Ira in Nederland!

En met de bekendmaking dat wij, de Stichting Ça Ira for War Child, ernaar streven om uiterlijk 1 oktober 2007 met de kaartvekoop te beginnen! Ik hoor het Waters dagelijks zeggen: "Ça Ira in Holland? I couldn't be happier!" Mijn drive en de motivatie van 'mijn mannen' van het Projectteam (Kiwanis Heerhugowaard) om alles op alles te zetten met de uitvoering van zìjn opera. Ça Ira? Er is zeker hoop! Bevrijdingsdag 5 mei 2008 in het World Forum Theater. Eén groot feest. Een uitverkochte zaal, veel geld voor War Child, daar gaan we voor. Vieren jullie dit feest mee? Ontvangt Roger Waters volgend jaar, als hij 65 wordt, ruim 2100 kadootjes. Van fans die niet alleen zijn muziek, maar zijn gedachtengoed een warm hart toedragen. Doen!

Cheers!

Joke Tuinema

Stichting Ça Ira for War Child

6 september 2007


rogerwaters2007

Het is definitief: Ça Ira - 5 mei 2008 - Den Haag

Op 5 mei 2008 vindt in het World Forum Theater in Den Haag de première plaats van de opera van Roger Waters "Ça Ira. There is Hope".

Deze opera wordt eenmalig uitgevoerd door het Nederlands Concertkoor en het Projectorkest Utrecht (onder voorbehoud) onder leiding van Rob Vermeulen.
Als solisten zullen Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post hun medewerking verlenen.

De opbrengst van dit unieke project zal ten goede komen aan War Child.

25 augustus 2007


caira-warchild-logo

Nieuwsupdate spain hotels Ça Ira in Nederland.

Volgens de laatste informatie zal dirigent Rob Vermeulen 'leiding' gaan geven aan de Nederlandse uitvoering van Ça Ira op 5 mei 2008. Daarnaast is het nog steeds niet 100% duidelijk in welke zaal de opera wordt uitgevoerd. Op dit moment lijkt de keus te vallen op de Prins Willem Alexanderzaal (World Forum Theater) in het World Forum Convention Center (de nieuwe naam voor het congresgebouw) in Den Haag.

Naast Ernst Däniel Smid en Karin ten Cate mag de naam van één van Nederlands beste tenoren worden vermeld: André Post. Het Projectkoor zal in ieder geval bestaan uit het Nederlands Concert Koor uit Amsterdam.

11 augustus 2007


worldforumdenhaag

World Forum Theater - Den Haag

Ça Ira naar de Doelen ?

Update....16 juli.....

I.v.m. een al bestaande boeking van het concertgebouw in Amsterdam wil de organisatie van Ça Ira for Warchild uitwijken naar de Doelen in Rotterdam.

Zodra meer bekend is over de definitieve plaats van uitvoering leest u dat op deze website.

De laatste informatie over de opera en de voorbereidingen daartoe zijn te lezen via de website en weblog van Ça Ira for Warchild. Kijk op www.ca-iraforwarchild.nl.

6 juli 2007


dedoelen

de Doelen - Rotterdam

Langedijkse voert opera Roger Waters uit.

De Langedijkse Joke Tuinema gaat de opera 'Ça ira' van Roger Waters uitvoeren. Op 5 mei 2008 in het Concertgebouw of de Heineken Music Hall, dat weet ze nog niet, maar dat het groots wordt, daar is Tuinema van overtuigd.

'Ça ira' is een klassiek werk van de man die de hoogtijdagen van de groep Pink Floyd mede vormgaf. Totdat Waters met ruzie afscheid nam en eigen muzikale projecten op touw ging zetten. 'Ça ira', dat speelt tijdens de Franse revolutie, is daar een van. Met als bijzonderheid dat het met pop of rock niks te maken heeft, des te meer met symfonische muziek. Tuinema heeft de partituur, 900 pagina's dik, inmiddels in huis.

[Bron Noord Hollands Dagblad]

Met dank aan Roger (Waters) en Paul (de Leeuw).

Langedijkse mag bij uitzondering opera 'Ça Ira' uitvoeren.

Een droom gaat in vervulling. Joke Tuinema uit Sint Pancras kreeg op zaterdagavond 12 mei in de televisieshow 'Mooi! Weer De Leeuw' uit handen van presentator Paul de Leeuw de officiële partituren van de klassieke opera 'Ça Ira. There is Hope' van Roger Waters, het creatieve brein van de groep Pink Floyd. Het bijzondere cadeau werd vergezeld door een persoonlijke videoboodschap van Waters. Een heel bijzondere gebeurtenis, die in gang was gezet door Jokes tienjarige dochter Veerle die de redactie van 'Mooi! Weer De Leeuw' een mailtje stuurde, waarin ze uitlegde dat haar moeder deze bijzondere opera graag ten gehore wil brengen op Bevrijdingsdag 2008. De opbrengst zal ten goede komen aan War Child.

Het was voor zowel Joke als Veerle moeilijk om hun geheimpje niet te verklappen. Al in september, vlak nadat Veerle de Vara had gemaild met het verzoek, kregen ze een positief antwoord terug. De redactie van 'Mooi! Weer De Leeuw' zou ermee aan de slag gaan. ,,Dat we de partituur mochten ontvangen was een absoluut hoogtepunt na zo lang wachten en ons mondje dichthouden. Want dat deden we al maanden. We hadden nog een persembargo als hete adem in de nek ook. We moesten wel van alles voorbereiden, maar wisten niet wat we uiteindelijk wel of niet mochten in verband met de voorwaarden die Roger Waters eventueel aan de uitvoering zou verbinden. Bovendien kregen we te horen dat Paul de Leeuw pertinent verzoeken die uitlekken van de rol haalt en dat wilden wij in ieder geval nìet laten gebeuren. En het is, na lang onderhandelen met Roger Waters, gelukt! In één woord geweldig", aldus een enthousiaste Joke Tuinema.

Revolutie

Het mag dus gerust iets heel bijzonders worden genoemd dat 'Ça Ira. There is Hope' in Nederland wordt uitgevoerd. Het is een muzikale vertelling over de beginjaren van de Franse Revolutie en beslaat de periode van 1789 tot en met 1793. Het verhaal over vrijheid, gelijkheid, broederschap en passie speelt zich af in een circusvoorstelling. De sociale en politieke onrust in Frankrijk groeit. Het begin van de revolutie, de bestorming van de Bastille, de feesten op het paleis in Versailles, de slavernij, de voorbereidingen op de nieuwe grondwet met de ‘Verklaring van de rechten van de man en van de burger’, en nog veel meer, alles is te zien in deze circuspiste. De klassieke opera maakte een onuitwisbare indruk op de Langedijkse. ,,'Ça Ira' werd mij aangereikt door een fervent Pink Floyd-fan. Ik wist niet veel van de Franse Revolutie en de wereldwijde gevolgen van deze oorlog toentertijd. Toen ik de teksten las en de ongelooflijk indrukwekkende en emotionele muziek hoorde, realiseerde ik me wat het betekent je te moeten verweren tegen tirannie of onderdrukking en om die reden te worden vermoord. Hoe het maken van keuzes de historie kan bepalen. 'Ça Ira' vertelt ons alles, laat ons horen hoe revolutie de wereld kan helen. En laat ons zien dat er hoop is, als we in onze moderne wereld blijven streven naar vrijheid."

War Child

Een link met Bevrijdingsdag is gauw gemaakt. Daarom bedacht Joke het plan deze bijzondere opera met een zelf samengesteld koor en orkest uit te voeren op een nog nader te bepalen locatie. Op Bevrijdingsdag 2008. De opbrengst van deze uitvoering komt ten goede aan War Child. ,,Eén op de tien soldaten in een gewapend conflict is een kind. Kinderen horen geen soldaat te zijn. Door kinderen hun vrijheid te ontnemen, worden kinderrechten geschonden en oorlogsmisdaden begaan. War Child helpt ex-kindsoldaten hun york hotels oorlogservaringen te verwerken door ze samen met andere kinderen activiteiten te laten doen om het vertrouwen te herstellen en ze weer een plek te geven in de gemeenschap. Ook voor deze kinderen is er hoop", aldus Joke. Ze heeft inmiddels met enkele plaatselijke koren contact gelegd en hen gevraagd of ze hun medewerking willen verlenen aan dit ambitieuze project. Ook zullen de basisscholen in Langedijk een uitnodiging ontvangen om een kinderkoor samen te stellen uit de groepen 7 en 8. Met een orkest en drie solisten zijn inmiddels onderhandelingen gaande.

Met unsecured loans with bad credit dank aan Paul de Leeuw, Roger Waters en vooral dochter Veerle gaat er over een klein jaar een grote droom van Joke Tuinema in vervulling.

Wilt u alvast een voorproefje van wat u 5 mei 2008 kunt verwachten? Kijk dan op www.ca-iraforwarchild.nl.

[Bron Langerdijker Nieuwsblad]

30 mei 2007


joke_veerle

Joke Tuinema en dochter Veerle

Website Ça Ira for War Child online !

Sinds 14 mei 2007 is de website Ça Ira for War Child online en HIER te bekijken. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuws m.b.t. de uitveoring van Roger's opera in Nederland op 5 mei 2008.

16 mei 2007


Everyone under the sun has the power to change the way the world is arranged ...

ÇA IRA FOR WAR CHILD!

Het zal je gebeuren ...

In een laatste poging een stout plan te kunnen realiseren, heeft mijn dochter Veerle op 17 september 2006 Paul de Leeuw gemaild met het verzoek de partituur van Roger Waters' opera 'Ça Ira’ te mogen ontvangen. Drie dagen later al een telefoontje van de redactie van het programma Mooi! Weer De Leeuw.
Een leuk ‘item’! We gaan ermee aan de slag!

Nu, na maanden van wachten is het dan eindelijk zover.
In zijn programma Mooi! Weer de Leeuw van 12/13 internet marketing services mei 2007 heeft Paul laten weten dat op Bevrijdingsdag 5 mei 2008 de klassieke opera van Roger Waters ‘Ça Ira. There is hope’ eenmalig mag worden uitgevoerd. In Nederland, op een nader te bepalen locatie. En de opbrengst komt geheel ten goede aan War Child.

Ça Ira in Nederland!

Toen Roger Waters vroeg wat Ça ira betekende, vertelde men hem 'er zal zijn'.
Daar nam hij geen genoegen mee. Is dat alles? Er moet toch meer zijn? 15 jaar later, bij de release van de SACD, schrijft hij: "Er is meer. Het werk zit erop. Mijn vrienden Etienne en Nadine Roda-Gil en Philip Constantin hebben hun sporen in het zand achtergelaten. Er is meer in Ça Ira te vinden. Er is hoop!"

Ça Ira is een muzikale vertelling over de beginjaren van Franse Revolutie en beslaat de periode van 1789 tot en met 1793. Het verhaal over vrijheid, gelijkheid, broederschap en passie speelt zich af in een circusvoorstelling. De sociale en politieke onrust in Frankrijk groeit.
Het begin van de revolutie, de bestorming van de Bastille, de feesten op het paleis in Versailles, de slavernij, de voorbereidingen op de nieuwe grondwet met de ‘Verklaring van de rechten van de man en van de burger’, en nog veel meer, alles is te zien in de circuspiste.

Niet lang na de 'Dark Side of The Moon' in Lichtenvoorde (juni 2006) hoorde ik Ça Ira voor het eerst. Het maakte een onuitwisbare indruk op me. Op 18 februari 2007 hebben Karin ten Cate (sopraan) en ik in Poznan gekeken en geluisterd naar de theater-show van Ça Ira in Teater Wielki. Op verzoek van de engelse fanclub van Pink Floyd heb ik hierna 'My story of Ça Ira' geschreven, wat inmiddels op de website www.brain-damage.co.uk en op de website van de Nederlandse fanclub van Roger Waters, www.stronks.net, is geplaatst.

Ça Ira werd mij aangereikt door een fervent Pink Floyd-fan.
Ik wist niet veel van de Franse Revolutie en de wereldwijde gevolgen van deze oorlog toentertijd.
Toen ik de teksten las en de ongelooflijk indrukwekkende en emotionele muziek hoorde, realiseerde ik me wat het betekent je te moeten verweren tegen tirannie of onderdrukking en om die reden te worden vermoord. Hoe het maken van keuzes de historie kan bepalen.

Ter gelegenheid van Bevrijdingsdag 5 mei 2003 is een klein boekje uitgegeven met de titel:

"In Vrijheid Groot Worden". Hierin schrijven kinderen over oorlog, vrede en vrijheid.

Uit het voorwoord, geschreven door burgemeester H.M.W. ter Heegde:

Wat een kind eigenlijk niet hoort te weten, is hoe oorlog voelt. Of angst.

Hoe kun je nu veilig opgroeien als overal gevaar dreigt?

Als je eigen ouders sidderen van angst, wat leer je daar als kind van?

Wij hebben vrijheid en vrede in ons land. Wat oorlog is, zien we alleen in andere landen.

Om te voorkomen dat onze kinderen ooit zullen voelen wat oorlog is, blijven we erover vertellen.

Hoe erg het is, hoeveel verdriet het geeft, hoe stom het is om de baas te willen zijn door anderen te vermoorden, hoe onverdraagzaamheid eeuwige littekens maakt. We hopen zo dat kinderen leren hoe veel het waard is om in vrijheid groot te mogen worden.

En met deze tekst sta je ineens temidden van de gekte in de circuspiste van Ça Ira.
Ça Ira vertelt ons alles, laat ons horen hoe Revolutie de wereld kan helen.
Ça Ira laat ons zien dat er hoop is, als we in onze moderne wereld blijven streven naar vrijheid.

En met deze tekst sta je ineens in het leven van nu.

Uit ‘Peace of Paper’, de nieuwsbrief van War Child (mei 2007):

Oorlogje spelen is geen spelletje.

Eén op de tien soldaten in een gewapend conflict is kind.
Kinderen horen geen soldaat te zijn.

Door kinderen hun vrijheid te ontnemen, worden kinderrechten geschonden en oorlogsmisdaden begaan.
War Child helpt ex-kindsoldaten hun oorlogservaringen te verwerken door ze samen met andere kinderen activiteiten te laten doen om het vertrouwen te herstellen en ze weer een plek te geven in de gemeenschap.

Paul de Leeuw heeft het startschot gegeven om de opera ‘Ça Ira. There is hope’ op 5 mei 2008 uit te voeren.

De opbrengst van dit bijzondere concert kan daarmee het belangrijke werk van War Child steunen.

Dank aan Paul, de VARA, de Kiwanis en alle anderen die Ça Ira for War Child mogelijk maken.
Tenslotte, dank aan Roger Waters, die ons zoveel meer laat ervaren dan 'er zijn'. Er is hoop!

Met heel veel plezier breng ik deze prachtige muziek onder uw aandacht.

Sint Pancras, mei 2007

Joke Tuinema

Meer informatie op de website Ça Ira for War Child. Klik hier.


caira-warchild-logo

Ça Ira in Nederland.

Op zaterdag 12 mei 2007 'zat' Joke Tuinema in de uitzending van Paul de Leeuw. Haar dochter Veerle had Paul de Leeuw gevraagd of hij er voor kon zorgen dat haar moeder, Joke, de partituur voor de opera Ça Ira kon krijgen en gebruiken voor het opvoeren van de opera in 2008 in Nederland ! Via een videoboodschap van niemand minder dan Roger Waters zelf kreeg Joke de partituur. Meer informatie over de Nederlandse première van Ça Ira leest u uiteraard z.s.m. op deze website.

Joke Tuinema heeft de recensie van de opvoering van Ça Ira in Poznan (Polen) beschreven. Kijk hier voor de recensie.

13 mei 2007


caira

Ça Ira eerste optreden in 2007.

Roger Waters zal in het nieuwe jaar 2007 zijn lange reeks optredens starten met een uitvoering van Ça Ira in het Poolse Poznan. Op donderdag 4 januari zal hij opnieuw de opera ten uitvoer brengen in het Opera House Poznan.

Meer informatie (in het Pools - Duits of Engels) is hier te vinden.

28 december 2006


caira4

December optredens Ça Ira

Roger Waters zal op 16 december in het 'Expo Center' in Kiev (Oekraïne) en op 30 en 31 december 2006 in het 'Poznan Opera House' in Poznan (Polen) zijn opera Ça Ira ten gehore brengen.

Nadere informatie volgt !

4 december 2006


Nieuwe opera tour in 2007 - Ça Ira

Op vrijdag 25 augustus 2006 keken ruim 14000 mensen naar Roger Waters opera Ça Ira in Poznan (Polen). Aan de wereldpremière van de gigantische opera deden bijna 400 artiesten mee. Inmiddels is bekend geworden dat in 2007 er tenminste 16 openlucht producties van de opera gepland zijn over de gehele wereld. Er staan, volgens de nog niet bevestigde bronnen, optredens gepland in o.a. Frankrijk, Italië, Japan, Australië en op Malta en Cyprus. Of de opera ook in Nederland opgevoerd gaat worden is nog niet bekend.

30 augustus 2006


caira0

Ça seo tips Ira - Recensie toegevoegd.

Op de pagina met recensies van de door Pink Floyd en Roger Waters uitgebrachte DVD's is de recensie van de vorig jaar verschenen super audio CD en DVD Ça Ira toegevoegd.

Klik hier voor de recensie.

30 augustus 2006


cairadvd0

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg