Share

DVD In the Flesh

Roger Waters- In The Flesh – Live
intheflesh2

Genre:

Muziek

Regio:

2

Jaar refused credit van uitgave:

2000 (2006 in combinatie met dubbel CD in actiepakket)

Regisseur:

Ernie Fritz

Uitgever:

Sony Music

Speelduur:

153 minuten

Leeftijd:

Alle leeftijden

Verpakking:

Amaray Keep Case

Acteurs:

Roger Waters

Beeldformaat:

1.78:1 anamorf

Geluidssporen:

Dolby Digital 5.1 - Engels

PCM 2.0 - Engels

Ondertiteling:

Engels

Extra's:

Band Member Biographies
Documentaire Gearing Up (18min)
Stills
Audio & Video Set-up

Samenvatting

Midden unsecured loans with bad credit jaren ’60 was Roger Waters één van de grondleggers van de legendarische Engelse psychedelische rock band Pink Floyd. De muziek die deze groep ten gehore bracht en nog steeds brengt kan als tijdloos beschouwt worden. Wegens onderlinge conflicten met de andere bandleden besloot Waters de groep te verlaten en voor zichzelf te beginnen. Feitelijk begon zijn solocarrière reeds in 1984 met het album The Pros And Cons Of Hitch Hiking dat in 1987 werd opgevolgd door het eveneens succesvolle Radio K.A.O.S. In 1992 kwam de begenadigde basgitarist weer in de “picture” door het geweldige album “Amused To Death”. In de loop van zijn (solo) loopbaan heeft Waters met diverse topmuzikanten van naam samengewerkt waaronder Jeff Beck, Eric Clapton, Snowy White, Andy Fairweather Low, Graham Broad en Jon Carin. In het jaar 2000 besloot Waters een CD te maken van de Amerikaanse “In The Flesh” tour. Op deze CD zijn muziekstukken van Waters’ solowerk en de bekendste werken uit zijn Pink Floyd periode te beluisteren. Naast de geluidsopnames die van de Amerikaanse tour werden gemaakt werden tevens videobeelden van de concerten opgenomen om deze in een later stadium te gebruiken voor een DVD productie. De beelden die op deze DVD zijn vastgelegd zijn opgenomen tijdens het concert dat op 27 juni 2000 in Portland plaatsvond. Het concert geeft een goede indruk van de muziek van Waters door de jaren heen. We zien en horen bekende nummers van o.a. de Pink Floyd albums Ummagumma, Wish You Were Here, Dark Side Of The Moon, Animals en The Wall ten uitvoer gebracht worden. De laatste nummers die ten gehore gebracht worden komen van het album Amused To Death. Het concert wordt besloten met het nieuwe nummer Each Small Candle wat feitelijk de enige nieuwe aanwinst op zowel de CD als de DVD is. De volgende nummers zijn op de DVD terug te vinden.

 1. In The Flesh
 2. The Happiest Days Of Our Lives
 3. Another Brick In The Wall – Part 2
 4. Mother
 5. Get Your Filthy Hands Off My Desert
 6. Southampton Dock
 7. Pigs On The Wing (Part 1)
 8. Dogs
 9. Welcome To The Machine
 10. Wish You Were Here
 11. Shine professional seo services On You Crazy Diamond Parts 1-8
 12. Set The Controls For The Heart Of The Sun
 13. Breathe (In The Air)
 14. Time
 15. Money
 16. The Pros And Cons Of Hitch Hiking - Part 11 (aka 5:06 A.M. Every Stranger’s Eyes)
 17. Perfect Sense - Parts 1 and 2
 18. The Bravery Of Being Out Of Range
 19. It’s A Miracle
 20. Amused To Death
 21. Brain Damage
 22. Eclipse
 23. Comfortably Numb
 24. Each Small Candle
rogerwaters(2)

De concerten van deze Amerikaanse tour werden gekenmerkt door het gebruik van een immens projectiescherm, speciale licht- en geluidseffecten en een state of the art quadrafonisch geluidssysteem waarmee de kracht van de muziek spectaculair tot uiting kwam.

Roger Waters is nooit een liefhebber geweest om voor grote mensenmassa’s te spelen. Uitzondering hierop was natuurlijk het megaconcert van The Wall dat gehouden werd ter ere van de vernietiging van De Muur in Berlijn waar 350.000 toeschouwers en miljoenen mensen achter de buis getuige van waren. De concerten van de “In The Flash” tour waren op veel kleinere schaal omdat, zoals hij zelf heeft aangegeven, het contact met het publiek niet wil verliezen.

rogerwaters(3)

Uit de beelden die op deze DVD zijn vastgelegd blijkt ook duidelijk dat Waters op zoek is naar contact met zijn publiek dat ademloos de verrichtingen van de muzikanten volgt.

Toegegeven, het concert is bijzonder sfeervol, maar niet zo spectaculair qua lichteffecten zoals we dat kennen van zijn vroegere band Pink Floyd waar David Gilmour nog steeds de scepter zwaait. Roger Waters heeft gekozen voor een degelijke opzet van het concert waarbij de muziek volledig centraal staat.

De samenstelling van de begeleidngsband spreekt voor zich want betere sessiemuzikanten als Andy Fairweather Low (Bass), PP Arnold (Vocals), Katie Kissoon (Vocals), Susannah search engine optimization Melvoin (Vocals), Snowy White (Guitar), Graham Broad (Drums), John Carin (keyboards), Andy Wallace (Hammond) en Doyle Bramhall II (Guitar) kon hij zich niet wensen. Deze DVD is een waar muziekspektakel want de digitale techniek is nu in het voordeel van de op experimenten belustte Waters….

Beeldkwaliteit

rogerwaters

Het beeld van het concert is anamorf vastgelegd in de aspect ratio 1.78:1. De presentatie van de kleuren zijn helder en kleurrijk waarbij de kleuren blauw en rood, die afkomstig ziijn van de podiumbelichting, nadrukkelijk maar niet overheersend aanwezig zijn. De beeldscherpte is gedurende het concert uitstekend. Zwartniveau en contrast zijn pico bello in orde. Schaduwdetails worden voortreffelijk weergegeven. Edge-enhancement is volledig afwezig. In het eerste stukje inleidende film zien we wat grain maar gedurende het concert is daar niets meer van waar te nemen. De opgenomen beelden van de muzikanten worden afgewisseld met close-ups en beelden van het publiek. De sfeervolle montage is naadloos en ook de overgangen van chapter naar chapter vindt zonder horten of stoten plaats. Digitale compressiefouten zijn in het geheel niet aanwezig. De Engelse ondertiteling van de songteksten kan optioneel ingeschakeld worden waardoor je foutloos mee kunt galmen. De ondertiteling is netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

waters3

Roger Waters is een perfectionist bij uitstek. Dat blijkt maar weer eens uit hoe het geluid op deze DVD is vastgelegd. Op deze DVD zijn twee audiotracks te selecteren. Dit zijn resp. een volwaardige Linear PCM 2.0 track (1920Kbps) met 20 bit resolutie en een Dolby Digital 5.1 (448Kbps) mix. Beide tracks klinken uitmuntend en zijn van referentiekwaliteit. Het medium DVD geeft Waters nu eindelijk de mogelijkheid om het geluid zoals dat tijdens een concert aan het publiek wordt voorgeschoteld ook in de huiskamer weer te geven. In tegenstelling tot de regio 1 uitvoering van deze concertregistratie kunnen we op deze DVD gelukkig genieten van een perfecte Dolby Digital 5.1 mix. Het centerkanaal wordt slechts sporadisch gebruikt om een enkel effect weer te geven waardoor het quadrafonische geluid, dat zo kenmerkend is voor zijn concerten, nauwelijks wordt beïnvloed. De nadruk ligt op de twee hoofdluidsprekers die het volledige aangeboden frequentiespectrum van laag tot hoog moeten weergeven. Het diepste laag is gereserveerd voor de subwoofer die regelmatig wordt aangestuurd waardoor het geluidsbeeld nog bombastischer ten gehore wordt gebracht. Maar ook zonder subwoofer blijft er voldoende laag over om van de muziek te genieten. De wijze waarop de vier afzonderlijke kanalen worden aangestuurd staat borg voor een geluidsbeeld waarin veel richting is aangebracht. Het nummer Dogs van het album Animals klinkt als nooit tevoren en het nummer Amused To Death klinkt in één woord fantastisch. Roger Waters geeft met deze muziek-DVD een nieuwe dimensie aan surround geluid. Dit is zoals surround bij een live-concert moet klinken!

Extra's

De volgende extra’s zijn op de DVD terug te vinden:

 1. Band Member Biographies
  In deze extra vinden we een korte beschrijving van de muzikale carrière van de bandleden:
  1. PP Arnold (Vocals)
  2. Doyle Bramhall II (Guitar, Vocals)
  3. Graham Broad (Drums)
  4. Jon york hotels Carin (Keyboards, Lapsteel, Programming Guitars, Vocals)
  5. Andy Fearweather Low (Guitar, Bass, Vocals)
  6. Katie Kissoon (Vocals)
  7. Susannah Melvoin (Vocals)
  8. Norbert Stachel (Soprano, Tenor Saxophone)
  9. Andy seo tips Wallace (Keyboards, Hammond)
  10. Snowy White (Guitar)
 2. Documentaire Gearing Up (duur 17 min 36, aspect ratio 1.78:1, audio Dolby Digital 2.0 – 192Kbps)
  In deze extra zien we beelden van de voorbereidingen van Roger Waters en de bandleden op de verschillende concerten.
 3. Stills
  Hier zien we een aantal fotos search engine optimization companies van de bandleden.
 4. Audio & Video Set-up

Conclusie

Roger plaza hotel new york Waters - In The Flesh – Live is een juweeltje. Ik beweer dat niet alleen vanwege het feit dat ik een fan ben van deze muziek maar ook vanwege de technische aspecten van deze DVD. Deze productie zal in de toekomst een directe concurrent van de op dit moment meest verkochte muziek DVD – Hell Freezes Over van The Eagles – worden. Dit concert is een ervaring die je moet zien, horen en voelen. Ondanks dat de bijgevoegde extra’s niet bijzonder zijn is dit een DVD die als een muziektopper beschouwd mag worden. Gewoon kopen!

Bron: DVD.nl Paul Ranft --> www.dvd.nl

intheflesh1
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg