Share

DVD The Wall in Berlin

Roger Waters e.a. -

The Wall - Live in Berlin

berlin1

Genre:

Muziek

Regio:

2

Uitgavejaar:

2003 (origineel 1990)

Regisseur:

Roger Waters, Ernie Fritz

Uitgever:

Universal Music

Speelduur:

152 minuten

Leeftijd:

Alle leeftijden

Verpakking:

Amaray Keep Case

Acteurs:

Roger Waters

Beeldformaat:

1.33:1 niet anamorf

Geluidssporen:

Dolby Digital 5.1 - Engels
Dolby Digital 2.0 - Engels

Ondertiteling:

Geen

Extra's:

Stills gallery
Documentaire: Behind The Wall (29 min)
Unseen Footage (7 min)
Animations (5 min)
Inlay (12 paginas

Samenvatting

Direct na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland opgedeeld in twee aparte landen. Berlijn, de toenmalige hoofdstad gelegen in het Oost-Duitse gedeelte werd eveneens opgedeeld in een communistisch en een democratisch deel. Naarmate de tijd verstreek en de Koude Oorlog steeds dreigender werd vluchtten de inwoners in grote getale van het communistische gedeelte naar het democratische deel van Berlijn. De Russen panikeerden en wilden deze ongebreidelde vlucht van de inwoners voorkomen en begonnen op 13 augustus 1961 met het bouwen van een scheidslijn die de stad Berlijn fysiek zou opdelen in een oostelijk en westelijk deel. De "Muur" werd in oktober van datzelfde jaar opgeleverd en werd streng bewaakt door de Russen die zonder enige aarzeling de mensen neerschoten die over de opgetrokken hindernis probeerden te vluchten. In 1985 werd onder invloed van Gorbatsjov en zijn Perestrojka politiek een begin gemaakt aan de democratisering van Rusland. De cultuuromslag zorgde ervoor dat op 9 november 1989 de Muur werd geopend en de twee Duitslanden op het punt stonden om weer herenigd te worden. De inwoners van Berlijn konden zich vanaf dat moment vrijelijk en zonder enige beperkingen door de gehele stad begeven. De gehate muur, die complete gezinnen jarenlang gescheiden hield, werd op emotionele wijze door de Duitsers afgebroken

Nog geen jaar later werd de sloop van de Muur gevierd met een weergaloos muziekconcert op de Potzdammer Platz dat voor menigeen, en voor de Duitsers in het bijzonder, symbolisch het einde betekende van een jarenlang sluimerend trauma. Verantwoordelijk voor de muzikale uitvoering van het concert was één van de oprichters van de Engelse psychedelische rock band Pink Floyd: Roger Waters. Het spraakmakende concert werd bijgewoond door een menigte van rond de 350.000 mensen die volledig uit hun dak gingen. Het concert werd in 50 landen live op televisie uitgezonden en werd integraal in de daarop volgende week nog eens uitgezonden in 50 andere landen. Een miljoenenpubliek was getuige hoe Roger Waters, samen met een aantal door hem uitgenodigde gerenommeerde popmuzikanten en zijn vaste begeleidingsband The Bleeding Heart Band, één van de grootste, ooit gehouden openlucht concerten, ten gehore bracht van het door hem geschreven "The Wall".

berlin3

Met de songteksten schreef Waters zijn frustraties van zich af die hij opdeed tijdens de "Animals" tour met Pink Floyd in 1977. Zijn persoonlijke levenservaringen, gevoelens en emoties wist hij in een, wat later is gebleken, uiterst succesvol muziekstuk samen te vatten dat eind 1979 werd uitgebracht door Pink Floyd. In 1982 verfilmde Alan Parker het verhaal van Roger Waters' The Wall met Bob Geldof in de rol van Pink. Van de concertregistratie van het optreden op 21 juli 1990 van Waters in Berlijn werd ook een CD uitgebracht. Daarnaast werd het concert in een 'revisited' editie op VHS uitgebracht. Eindelijk is het concert nu, na lang er op gewacht te hebben, op DVD uitgebracht met een volledig nieuwe geremasterde 5.1 mix. De tracklisting is als volgt met daarachter tussen haakjes wie het gastoptreden voor zijn/haar rekening nam:

 1. In The Flesh (Scorpions)
 2. The Thin Ice (Ute Lemper)
 3. Another Brick In The Wall – Part 1
 4. The Happiest Days Of Our Lives
 5. Another Brick In The Wall – Part II (Cyndi Lauper)
 6. Mother (Sinead O' Connor)
 7. Goodbye spain hotels Blue Sky (Joni Mitchell / James Galway)
 8. Empty Spaces (Bryan Adams)
 9. Young Lust (Bryan Adams)
 10. Oh My God – What a Fabulous Room (Jerry Hall)
 11. One Of My Turns
 12. Dont Leave Me Now
 13. Another Brick In The Wall – Part III
 14. Goodbye Cruel World
 15. Hey You (Paul Carrack)
 16. Is There Anybody Out There? (The Rundfunk Orchestra & Choir)
 17. Nobody Home
 18. Vera (The Rundfunk Orchestra & Choir)
 19. Bring The Boys Back Home (The Rundfunk Orchestra & Choir / The Military Orchestra Of The Soviet Army)
 20. Comfortably Numb (Van Morrison, The Bleeding Heart Band)
 21. In The Flesh (Scorpions / The Bleeding Heart Band)
 22. Run Like Hell (The Bleeding Heart Band)
 23. Waiting For The Worms & Stop (The Rundfunk Orchestra & Choir / The Military Orchestra Of The Soviet Army, The Band)
 24. The Trial (Tim Curry / Thomas Dolby / Ute Lemper / Marianne Faithful / Albert Finney / The Rundfunk Orchestra & Choir)
 25. Encore: The Tide Is Turning (The Company)
berlin7

Roger Waters

Roger Waters wilde na zijn vertrek uit Pink Floyd nogmaals een groots solo-optreden doen van zijn The Wall. Buitengewone lokaties als de Sahara en Monument Valley in Amerika kwamen in aanmerking maar toen duidelijk werd dat de Berlijnse Muur zou gaan vallen werd alles op alles gezet om op die plek het optreden te houden. Niet dat de muziek van The Wall verband hield met de politieke achtergrond in Duitsland, maar de symboliek zou er niet minder om zijn. Het concert werd ondanks een aantal problemen van technische aard een fantastische happening waar de toeschouwers ogen tekort kwamen. Aan het begin van het concert viel de stroomvoorziening van het podium tot overmaat van ramp tot tweemaal toe uit. De beelden van het revisited concert zijn achteraf opgevuld met opnames van de repetitieavond daarvoor en van extra opnames die na het concert werden geschoten. Deze beelden zijn naadloos in het geheel gemonteerd.
Op het podium zie je dat vanaf de aanvang van het concert een imposante piepschuimen muur van 300 meter breed en 20 meter hoog gebouwd wordt waarop over de gehele breedte de bekende animaties van animator Gerald Scarfe, die al in de filmversie van The Wall te zien waren, worden geprojecteerd. Nadat het nummer Goodbye Cruel World is gespeeld is de muur volledig 'dichtgemetseld' en wordt er vervolgens met nummers als Comfortably Numb en Run Like Hell naar de climax van het concert gewerkt: The Trial. De mensenmassa ontploft als aan het einde de muur in elkaar stort en de scheidslijn tussen oost en west definitief tot het verleden behoort. De toegift van alle muzikanten met, wat mij betreft één van de mooiste nummers van Roger Waters, The Tide Is Turning (met een kleine tekstwijziging t.o.v. het origineel van Radio KAOS) sluit een memorabel en muzikaal fantastisch spektakel af

Beeldkwaliteit

berlin4

Bring The Boys Back Home

Het beeld van het concert is vastgelegd in de beeldverhouding 4:3. De kwaliteit van het getoonde beeld is wisselend. De close-ups zijn doorgaans scherp met voldoende detaillering terwijl de opnames van relatief grotere afstand een softer beeld laten zien met minder detail. In enkele fragmenten is sprake van een lichte niet hinderlijke toepassing van edge-enhancement. Het contrast is prima met een goed schaduwdetail. De kleuren worden natuurgetrouw weergegeven. In de donkere beelden is hier en daar een lichte beeldruis waar te nemen. Aliasing artefacten ontbreken in het geheel. De compressie van het beeld is ondanks de vele moeilijke momenten met de rode podiumbelichting en de vele rookeffecten bevredigend en beïnvloedt het kijkplezier niet of nauwelijks. De laagwisseling van deze DVD-9 is prima aangebracht op de overgang van track 14 naar 15, precies op het moment dat de pauze in het concert aanbreekt en het beeld naar zwart gaat. Een ondertiteling van de songteksten is helaas niet aangebracht.

Geluidskwaliteit

berlin5

Het geluid is door Nick Griffiths, sinds de tachtiger jaren al samenwerkend met Roger Waters, in de bekende Abbey Road Studios in Londen geremasterd naar een prachtige surround-mix die is vastgelegd middels een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s). Duidelijk is te horen dat vakmensen aan de mix hebben gewerkt want het voortgebrachte geluid heeft voor een concertregistratie een heerlijk bombastisch karakter met veel dynamiek en richting die in het geheel niet ‘vermoeiend’ is om naar te luisteren. Het volledige frequentiespectrum dat de muziek produceert komt prachtig via alle kanalen duidelijk tot uiting. De hoge tonen worden transparant en helder weergegeven terwijl het middengebied zacht en warm klinkt. De lage tonen worden strak en niet overheersend, met een milde aansturing van de subwoofer, voornamelijk via de front luidsprekers weergegeven. Omdat de centerluidspreker vrijwel alleen wordt gebruikt voor de weergave van afzonderlijke muziekinstrumenten en effecten ontstaat er een breed en diep stereobeeld aan de voorzijde. De zang is niet of nauwelijks in het centerkanaal gemixt maar wordt duidelijk en helder via het linker en rechter frontkanaal in het midden ten gehore gebracht. De surrounds worden prima gebruikt om het ruimtelijke effect van de muziek te benadrukken. De muziek is subtiel in split-surround naar de achterkanalen gemixt en wordt met bepaalde instrumenten, zang en effecten agressief benadrukt. Naast de surroundmix is er ook een Dolby Digital 2.0 stereo track (256 kb/s) aanwezig. Persoonlijk geniet mijn voorkeur de Dolby Digital 5.1 mix t.o.v. de stereo track ondanks dat deze ook goed in het gehoor ligt

Extra's

Via het fraai geanimeerde menu (16x9), met ondersteuning van diverse muziekfragmenten uit het concert in Dolby Digital 5.1 formaat, kunnen de op de DVD aangebrachte benaderd worden.:

Documentaire: Behind The Wall (29 minuten)
Na een korte inleiding over het ontstaan van ‘De Muur’, waarin we horen hoe eerst de Potzdammer Platz vrijgemaakt moest worden van de aanwezige landmijnen voordat ook maar met de opbouw van de set begonnen kon worden, vertellen o.a. Roger Waters, Gerald Scarfe (animator), Jonathan Park (set designer) en Tony Hollingsworth (producer) over het tot standkomen van het concert. Centraal daarin staan de animaties van Gerald Scarfe die op de muur

berlin8

Vlak voor de val.....

werden geprojecteerd, de casting van de muzikanten en de problemen die werden ondervonden m.b.t. de stroomuitval.
De documentaire is in het Engels en kan met diverse optionele ondertitels bekeken worden. Een Nederlandse ondertiteling is niet aanwezig.

Unseen Footage (7 minuten)
In deze extra zien we filmmateriaal dat werd geschoten t.b.v. de televisieuitzending maar nooit werd gebruikt. Tevens zien we een B-roll van de opnames.

Animations (5 minuten)
Hier zien we een gedeelte van de animaties van Gerald Scarfe zoals die op de piepschuimen muur werden geprojecteerd.

Stills Gallery
Een verzameling van stills die betrekking hebben op de bouwtekeningen van de set, de tekeningen van de gigantische opblaasbare poppen en de tekeningen van een aantal projecties op de muur.

Inlay (12 paginas)
Een informatief boekwerkje met een aantal concertfoto’s en waarin de tracklisting is opgenomen en welke muzikanten acte de présence gaven. Daarnaast is een (Engelse) tekst van uitvoerend producent Tony Hollingsworth opgenomen waarin hij o.a. terugblikt op de voorbereidingen van het concert.

Conclusie

berlin6

Roger Waters en Cindy Lauper

De vele liefhebbers van The Wall – Live In Berlin 1990 kunnen met deze langverwachte DVD hun hart ophalen. De combinatie van de beelden met de prima uitgebalanceerde surroundmix van Roger Waters' muziek is een visueel spektakel van de eerste orde. De DVD scoort met name op het gebied van het geluid en in mindere mate op de kwaliteit van het beeld. Een mooie verzorgde DVD met een informatieve documentaire waardoor deze release een absolute must have is voor elke rechtgeaarde Pink Floyd / Roger Waters fan.

Bron: DVD.nl Paul Ranft --> www.dvd.nl

Inmiddels is er een special edition van deze DVD verschenen. Op deze special edition staat het zelfde concert maar nu met geluid in DTS kwalteit en beeld in breedbeeldkwaliteit.

berlin2

berlin2

De songteksten van de nummers op deze DVD:

In The Flesh

"....we came in?"

So ya
Thought ya
Might like to go to the show.
To feel the warm thrill of confusion
That space cadet glow.
Tell me is something eluding you, sunshine?
Is this not what you expected to see?
If you wanna find out what's behind these cold eyes
You'll just have to claw your way through this disguise.

"Lights! Turn on the sound effects! Action!"
"Drop it, drop it on 'em! Drop it on them!!!!!"

The Thin Ice

Momma loves her baby
And daddy loves you too.
And the sea may look warm to you babe
And the sky may look blue
But ooooh Baby
Ooooh baby blue
Oooooh babe.


If you should go skating
On the thin ice of modern life
Dragging behind you the silent reproach
Of a million tear-stained eyes
Don't be surprised when a crack in the ice
Appears under your feet.
You slip out of your depth and out of your mind
With your fear flowing out behind you
As you claw the thin ice.

Another Brick in the Wall Part I

Daddy's flown across the ocean
Leaving just a memory
Snapshot in the family album
Daddy what else did you leave for me?
Daddy, what'd'ja leave behind for me?!?
All in all it was just a brick in the wall.
All in all it was all just bricks in the wall.

"You! Yes, you! Stand still laddy!"

The Happiest Days of our Lives

When we grew up and went to school
There were certain teachers who would
Hurt the children in any way they could
"OOFFFF!" (someone being hit)
By pouring their derision
Upon anything we did
And exposing every weakness
However carefully hidden by the kids
But in the town, it was well known
When they got home at night, their fat and
Psychopathic wives would thrash them
Within inches of their lives.

Another Brick in the Wall Part II

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

"Wrong, Do it again!"
"If you don't eat yer meat, you can't have any pudding. How can you
have any pudding if you don't eat yer meat?"
"You! Yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!"

Mother

Mother do you think they'll drop the bomb
Mother do you think they'll like this song
Mother do you think they'll try to break my balls
Mother should I build the wall

Mother should I run for president
Mother should I trust the government
Mother will they put me in the firing line
Oooh is it just a waste of time

Hush now baby, baby don't you cry
Mama's gonna make all of your nightmares come true
Mama's gonna put all of her fears into you
Mama's gonna keep you right here under her wing
She won't let you fly but she might let you sing
Mama's will keep baby cozy and warm Oooh babe
Oooh babe
Oooh babe of course Mama's gonna help build the wall

Mother do you think she's good enough? For me
Mother do you think she's dangerous? Tell me
Mother will she tear your little boy apart?
Ooooh Mother will she break my heart?

Hush now baby, baby don't you cry
Mama's gonna check out all your girlfriends for you
Mama won't let anyone dirty get through
Mama's gonna wait up until you get in
Mama will always find out where you've been
Mama's gonna keep baby healthy and clean
Oooh babe
Oooh babe
Oooh babe, you'll always be a baby to me

Mother, did it need to be so high

Goodbye Blue Sky

Oooooooooooooooooooooooooooooh
Did, did, did, did you see the frightened ones
Did, did, did, did you hear the falling bombs
Did, did, did, did you ever wonder
Why we had to run for shelter
When the promise of a brave new world
Unfurled beneath a clear blue sky

Oooooooooooooooooooooooooooooh
Did, did, did, did you see the frightened ones
Did, did, did, did you hear the falling bombs
The flames are all long gone
But the pain lingers on
Goodbye Blue Sky
Goodbye Blue Sky
Goodbye
Goodbye

Empty Spaces

What shall we use to fill the empty spaces
Where we used to talk
How shall I fill the final places

How should I complete the wall

A backwards message can be heard on this track:

"Congratulations, You have just discovered the secret message.
Please send your answer to 'Old Pink',
Care of the funny farm, Chalfont..."
(interruption)
"Roger, Caroline's on the phone..."

What Shall We Do Now?

What shall we use to fill the empty
Spaces where waves of hunger roar
Shall we set out across this sea of faces
In search of more and more applause
Shall we buy new guitar
Shall we drive a more powerful car
Shall we work straight through the night
Shall we get into fights

Leave the lights on
Drop bombs
Do tours of the East
Contract diseases
Bury bones
Break up homes
Send flowers by phone
Take to drink
Go to shrinks

Give up meat
Rarely sleep
Keep people as pets
Train dogs
Race rats
Fill the attic with cash
Bury treasure
Store up leisure
But never relax at all
With our backs to the wall

Young Lust

I am just a new boy
A stranger in this town
Where are all the good times
Who's gonna show this stranger around?

Ooooh I need a dirty woman
Ooooh I need a dirty girl

Will some woman in this desert land
Make me feel like a real man
Take this rock and roll refugee
Oooh babe set me free

Ooooh I need a dirty woman

Ooooh I need a dirty girl

One Of My Turns

Day after day, love turns grey
Like the skin on a dying man
And night after night
We pretend it's all right
But I have grown older and
You have grown colder and
Nothing is very much fun anymore
And I can feel
One of all my turns coming on
I feel
Cold as a razor blade
Tight as a tourniquet
Dry as a funeral drum

Run to the bedroom
In the suitcase on the left
You'll find my favorite axe
Don't look so frightened
This is just a passing phase
One of my bad days
Would you like to watch T.V.?
Or get between the sheets?
Or contemplate the silent freeway?
Would you like something to eat?
Would you like to learn to fly? - Would you
Would you like to see me try?
Would you like to call the cops?
Do you think it's time I stopped?
Why are you running away?

Don't Leave Me Now

Ooooh Babe
Don't leave me now
Don't say it's the end of the road
Remember the flowers I sent
I need you Babe
To put through the shredder in front of my friends
Ooooh Babe
Don't leave me now
How could you go?
When you know how I need you,
need you, need you To beat to a pulp on a Saturday night
Ooooh Babe
Don't leave me now
How could you treat me this way?
Running away
Ooooh Babe
Why are you running away?
Ooooh Babe

Another Brick in the Wall Part III

I don't need no walls around me
And I don't need no drugs to calm me
I have seen the writing on the wall
Don't think I need any thing at all
No, don't think I need anything at all All in all it was all just the bricks in the wall
All in all you were all just bricks in the wall

Goodbye Cruel World

Goodbye cruel world
I'm leaving you today
Goodbye, goodbye, goodbye

Goodbye to all you people There's nothing you can say
To make me change my mind
Goodbye

Hey You

Hey you! out there in the cold
Getting lonely, getting old,
Can you feel me
Hey you! standing in the aisles,
With itchy feet and fading smiles,
Can you feel me
Hey you! don't help them to bury the light
Don't give in without a fight

Hey you! out there on your own
Sitting naked by the 'phone
Would you touch me
Hey you! with your ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me
Hey you! would you help me to carry the stone
Open your heart, I'm coming home

But it was only fantasy
The wall was too high, as you can see
No matter how he tried he could not break free
And the worms ate into his brain

Hey you! out there on the road
Always doing what you're told
Can you help me
Hey you! out there beyond the wall
Breaking bottles in the hall
Can you help me
Hey you! don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall

Is There Anybody Out There?

Is there anybody out there?
Is there anybody out there?
Is there anybody out there?
Is there anybody out there?

Nobody Home

I got a little black book with my poems in
I've got a bag with a toothbrush and comb in
When I'm a good dog they sometimes throw me a bone
I got elastic bands keeping my shoes on
Got those swollen hands blues
Got thirteen channels of shit on the TV to choose from
I got electric light
And I've got second sight
I've got amazing powers of observation
And that is how I know
When I try to get through
On the telephone to you
There'll be nobody home

I got the obligatory Hendrix perm
And the inevitable pinhole burns
All down the front of my favourite satin shirt
I've got nicotine stains on my fingers
I've got a silver spoon on a chain
I've got a grand piano to prop up my mortal remains
I've got wild staring eyes
And I've got a strong urge to fly
But I got nowhere to fly to
Ooooh Babe
When I pick up the phone
There's still nobody home
I've got a pair of Gohill boots
But I got fading roots

Vera

Does anybody here remember Vera Lynn
Remember how she said that
We would meet again
Some sunny day

Vera! Vera!
What has become of you
Does anybody else in here
feel the way I do?

Bring The Boys Back Home

Bring the boys back home
Bring the boys back home
Don't leave the children on their own, own, own
Bring the boys back home

Comfortably Numb

Hello
Is there anybody in there
Just nod if you can hear me
Is there anyone at home
Come on now
I hear you're feeling down
I can ease your pain
Get you on your feet again
Relax
I'll need some information first
Just the basic facts
Can you show me where it hurts

There is no pain, you are receding
A distant ship smoke on the horizon
You are only coming through in waves
Your lips move but I can't hear what you're saying
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons
Now I've got that feeling once again
I can't explain, you would not understand
This is not how I am
I have become comfortably numb

O.K. Just a little pinprick
There'll be no more aaaaah
But you may feel a little sick
Can you york hotels stand up?
I do believe it's working, good
That'll keep you going through the show
Come on it's time to go

There is no pain, you are receding
A distant ship smoke on the horizon
You are only coming through in waves
Your lips move but I can't hear what you're saying
When I was a child
I caught a fleeting glimpse
Out of the corner of my eye
I turned to look but it was gone
I cannot put my finger on it now
The child is grown
The dream is gone
And I have become
Comfortably numb

The Show Must Go On

Ooooh Ma Ooooh Pa
Must the show go on
Ooooh Pa take refused credit me home
Ooooh Ma let me go

There must be some mistake
I didn't mean to let them
take away my soul
Am I too old is it too late
Ooooh Ma Ooooh Pa
Where has the feeling gone?

Ooooh Ma Ooooh Pa
Will I remember the songs?
The show must go on

In The Flesh

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show
To feel the warm thrill of confusion
That space cadet glow
I got me some bad news for you sunshine
Pink isn't well he stayed back at the hotel
And they've sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you fans
Really stand

Are there any queers in the theatre tonight
Get 'em up against the wall
There's one in the spotlight
He don't look right to me
Get him up against the wall
That one looks Jewish
And that one's a coon
Who let all this riffraff into the room
There's one smoking a joint and
Another with spots
If I search engine optimization companies had my way
I'd have all of you shot

Run Like Hell

Run...run...run
You better make your face up in
Your favorite disguise
With your button down lips and your
Roller blind eyes
With your empty smile
And your hungry heart
Feel the bile rising from your guilty past
With your nerves in tatters
As the cockleshell shatters
And the hammers batter
Down your door
You better run

You better run all day
And run all night
And keep your dirty feelings deep inside
And if you're taking your girlfriend out tonight
You'd better park the car well out of sight
'Cos if they catch you in the back seat
Trying to pick local seo services her locks
They're gonna send you back to mother
In a cardboard box
You better run

Waiting For The Worms

Ooooh You cannot reach me now
Ooooh No matter how you try
Goodbye cruel world it's over
Walk on by
Sitting in a bunker here behind my wall
Waiting for the worms, worms to come
In perfect isolation here behind my wall
Waiting for the worms, worms to come

Waiting, to cut out the deadwood
Waiting to clean up the city
Waiting to follow the worms
Waiting to put on a black shirt
Waiting to weed out the weaklings
Waiting to smash in their windows
And kick in their doors
Waiting for the final solution
To strengthen the strain
Waiting to follow the worms
Waiting to turn on the showers
And fire the ovens

Waiting for the queens and the coons
And the reds and the jews
Waiting to follow the worms
Would you like to see Britannia
Rule again my friend
All you have to do is follow the worms
Would you like to send our coloured cousins
Home again my friend
All you need to do is follow the worms

Stop

Stop
I wanna go home
Take off this uniform
And leave the show
And I'm waiting in this cell
Because I have to know
Have I been guilty all this time

The Trial

Good student loan calculator morning Worm your honour
The Crown will plainly show
The prisoner who now stands before you
Was caught red handed showing feelings
Showing feelings of an almost human nature
This will not do

Call the schoolmaster
I always said he'd come to no good
In the end your honour
professional seo services If they'd let me have my way I could
Have flayed him into shape
But my hands were tied
The bleeding hearts and artists
Let him get away with murder Let me hammer him today
Crazy...toys in the attic I am crazy
They must have taken my marbles away

Call the defendent's wife
You little shit, you're in it now
I hope they throw away the key
You should've talked to me more often
Than you did, but no you had to
Go your own way
Have you broken any homes up lately?
Just five minutes Worm your honour
Him and me alone

Babe
Come to Mother baby
Let me hold you in my arms
M'Lud I never wanted him to
Get in any trouble
Why'd he ever have to leave me
Worm your honour let me take him home

Crazy
Over the rainbow I am crazy
Bars in the window
There must have been a door there in the wall
When I came in
Crazy over the rainbow he is crazy

The evidence before the court is
Incontravertible, there's no need for
The jury to retire
In all my years of judging
I have never heard before of
Someone more deserving
The full penalty of the law
The way you made them suffer
Your exquisite wife and mother
Fills me with the urge to deficate
Since my friend you have revealed your
Deepest fear
I sentence you to be exposed before your peers
Tear down the wall

Outside The Wall

All seo tips alone, or in twos
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall
Some hand in hand
And some gathered together in bands
The bleeding hearts and artists
Make their stand
And when they've given you their all
Some stagger and fall
After all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg