Share

DVD The Wall

Pink Floyd - The Wall (film). wall1

Genre:

Speelfilm - Muziek

Regio:

2

Jaar van uitgave

1982

Regisseur:

Alan Parker

Uitgever:

Sony Music

Speelduur:

95 minuten

Leeftijd:

16 jaar

Verpakking:

Amaray Keep Case

Acteurs:

Bob Geldof als Pink

Beeldformaat:

1.78:1 anamorf

Geluidssporen:

Dolby Digital 5.1 - Engels, Dolby Digital 2.0 - Commentaar,
PCM 2.0 - Engels

Ondertiteling:

Engels - Frans - Spaans

Extra's:

Film unsecured loans with bad credit bevat niet eerder vertoonde extra scènes.

 • The other side of the wall.
 • Commentaar tijdens de film van Roger Waters en Gerald Scarfe.
 • Retrospective (nieuwe documentaire).
 • Originele filmtrailer.
 • Productie foto's.
 • Vervallen interest calculator loan scène 'Hey You'.
 • Setup menu voor het instellen van een DD5.1 installatie.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Pink, gespeeld door Bob Geldof, een popartiest die zichzelf op een hotelkamer heeft opgesloten. Hij is volkomen opgebrand (teveel shows, teveel drugs, teveel applaus). Door middel van flashbacks worden de herinneringen van Pink vertoond. Veel herinneringen gaan over zijn vaderloze jeugd (zijn vader kwam om in WOII). Elke herinnering is een steen in de denkbeeldige muur die Pink om zijn gevoelens heeft opgeworpen.
Langzaam trekt Pink zich steeds verder terug in zijn eigen waanzin, waarin hij zichzelf ziet als een gevoelloze demagoog die alleen nog maar macht heeft over een 'slaafs' publiek. In zijn innerlijke voltrekt zich een rechtzaak waarin alle mensen uit zijn verleden die hebben bijgedragen aan zijn muur, tegen hem getuigen.

wall3

Het verhaal van The Wall wordt verteld aan de hand van de muziek van het gelijknamige album van Pink Floyd. Er is nauwelijks sprake van dialogen in deze film. The Wall is wat dat betreft eigenlijk geen echte speelfilm, maar meer een visualisatie van de muziek van The Wall van Pink Floyd, beter nog van de levenservaringen van Roger Waters. Het idee voor The Wall kreeg Waters tijdens de tournees die Pink Floyd maakten in 1977. De massaliteit van deze concerten, de relletjes die vaak voor of na de concerten plaats vonden, het teruggetrokken leven dat de artiesten leiden en de kloof die daarmee ontstond tussen de groep en het publiek gaven Waters het idee om dit te vertalen in een muzikaal werk. The Wall is bijna geheel geschreven door Roger Waters met enkele muzikale bijdragen van zijn mede groepsgenoot David Glimour. Ook persoonlijke ervaringen, gerelateerd aan Waters jeugd en de tweede wereldoorlog zitten in het stuk verwerkt. Voor de orkestratie van de muziek tekenden Bob Ezrin en Michael Kamen. Het album The Wall verscheen in 1979 waarna de groep een gelijknamige tournee begonnen. Ook op het podium werd de muur gevisualiseerd, waarbij de groep zich tijdens het concert steeds meer verschool achter de muur die groots werd opgebouwd. Waters deed dit in 1990 nog eens groots over tijdens zijn concert bij de gevallen Berlijnse muur. De film The Wall werd in 1982 gereleased. Veel fragmenten in de film zijn als tekenfilm gemaakt door Gerarld Scarfe, zoals de afsluitende rechtszaak

wall4

Beeldkwaliteit

Het beeld heeft een verhouding van 2.35:1 en is anamorf op de DVD gezet. Sony heeft de film geheel opgeknapt met de laatste technieken. Dit resulteert in een bijzonder scherp en gedetailleerd beeld. Voor een film van 20 jaar oud zit het beeld er geweldig goed uit. Het beeld is ook zeer kleurrijk, waarbij de kleuren mooi natuurlijk overkomen. Het contrast en het zwartniveau zijn beide dik in orde. Er is af en toe een beetje filmgrain zichtbaar, evenals hier en daar de gevolgen van edge enhancement. Maar beide mogen geen naam hebben.
De film is verdeeld in 26 chapterstops, ongeveer elke song een track. De DVD is in Nederland alleen te krijgen als een Engelse import DVD, derhalve vind je op deze DVD geen Nederlandse internet marketing services ondertiteling. De gezongen teksten zijn optioneel als ondertiteling beschikbaar. Je hebt hierbij keuze uit ondertiteling van alleen de gesproken teksten of ondertiteling van zowel de liedteksten als de gesproken teksten. De ondertiteling staat mooi laag geplaatst in het beeld.

wall5

Geluidskwaliteit

Het oorspronkelijk stereogeluid van The Wall is opnieuw digitaal geremasterd en nu gemixt naar Dolby Digital 5.1 kanaals geluid, bitrate 448 kb/s. De remastering is gedaan door James Guthrie, die alle muziek van Pink Floyd (en Roger Waters) heeft gemixt en geremasterd. Je zult de muziek van The Wall nooit zo mooi horen als in deze film. Geweldig zo mooi. De muziek wordt met een bijzondere ruimtelijk dimensie weergegeven. Sommige stukken concentreren zich op de voorkanalen, waar bij andere stukken de surrounds zeer actief mee doen. Ook de balans in het geluid is uitstekend, de explosies klinken niet luider dan de muziek. Dynamiek is uitstekend, evenals de detaillering in het hoog. Het LFE kanaal zorgt voor een goede ondersteuning. Ruis is, uiteraard zou ik zeggen, nergens te bespeuren. Alle gezongen teksten komen netjes uit de centerspeaker.
De geluidstrack is ook beschikbaar als een ongecomprimeerde LPCM stereotrack die surround gecodeerd is. Deze track klinkt erg mooi met een uitstekende dynamiek en detaillering. De wijze waarop het geluid gemixt is, geeft inderdaad een mooi ruimtelijk geluidsbeeld met slechts 2 speakers.

wall6

Extra's

Deze seo company schijf heeft een goede collectie extra meegekregen, die allemaal bijdragen aan de extra beleving van The Wall en het ontstaan van dit grootste Pink Floyd epos.
De breedbeeldmenu's bestaan uit bewegende beelden met Pink Floyd achtergrondmuziek (niet alleen van The Wall) in DD5.1 (448 kb/s). Navigatie is altijd zo opgezet dat je met de vier cursor toetsen op de afstandsbedieningen direct je keuze kunt maken. Alle extra’s zijn in 4x3 standaard beeldformaat met DD2.0 (192 kb/s) geluid, tenzij anders vermeld. Geen van de extra’s is ondertiteld.

wall7

De extra’s, oftewel ‘A Saucerful of Features’, zijn:

 • ‘Documentary’, spain hotels met hierachter keuze voor:
 • ‘The Other Side’ (25:44 minuten), een prima achter de schermen documentaire over het maken van de film. Met veel interviewfragmenten, onder andere met regisseur Alan Parker.
 • ‘Retro One’, (18:37 minuten) en ‘Retro Two’ (24:21 minuten), vormen samen de documentaire genaamd ‘Retrospective – Looking Back At The Wall’. Een nieuw opgenomen documentaire waarin Roger Waters, Gerald Scarfe, Alan Parker, Peter Biziou, Alan Marshall en James Guthrie terugkijken op het maken van de film. Met name Roger Waters gaat dieper in op de betekenis van het werk en waarom hij het heeft gemaakt. Beeldformaat van deze twee documentaires is 1.85:1 letterbox.
 • ‘Commentary’, search engine optimization het audiocommentaar door Roger Waters (linker speaker) en Gerald Scarfe (rechterspeaker). Een prima onderhoudend en zeer informatief commmentaar.
 • ‘Oddities’, met hierachter keuze voor:
 • ‘Hey You’ (4:34 minuten), de volledig afgemonteerde scène van het lied Hey You die uiteindelijk niet in de film terecht is gekomen. Beeldformaat 2.35:1 anamorf, geluid DD5.1 (338 kb/s).
 • ‘Music Video’ (3:13), is de originele muziekvideo uit 1979 van de hitsingle van het album.
 • ‘Promo’, geeft weer keuze uit drie mogelijkheden:
 • ‘Trailer’ (1:52 minuten), de bioscooptrailer in 1:85:1 letterbox beeldformaat. Beeld- en geluidskwaliteit zijn niet geweldig.
 • ‘Stills’, geeft een groot aantal foto’s gepresenteerd op breedbeeldschermen zonder geluid.
 • ‘Gallerie’, geen een groot aantal tekeningen van de film, gepresenteerd op breedbeeldschermen zonder geluid.

Achter de keuze ‘Set the Controls’ kun je keuze maken voor de DD5.1 of de PCM geluidstrack. Hier zit ook een keuze, ‘System Setup’, waarmee je de 5.1 geluidsinstallatie kunt inregelen. Naast enkele breedbeeldschermen met uitleg over 5.1 geluid, is er ook keuze om met testtonen de balans van de geluidsinstallatie optimaal in te stellen.

Elk scherm bevat een soort van easter egg. Een klein icoontje dat ergens in beeld staat en dat met de ‘9’ van de afstandsbediening te kiezen is. Je hoort dan een kort stukje muziek van een album van Pink Floyd.

wall8

Conclusie

The york hotels Wall is een bijzondere film, meer eigenlijk een visualisatie van de muziek van The Wall van Pink Floyd, beter nog van de levenservaringen van Roger Waters. De rol van Pink wordt in deze film prima vertolkt door Bob Geldof.
De film is door Sony op een prachtige wijze volledig gerestaureerd resulterend in een prima beeld en uitstekende geluidskwaliteit. De kwalitatief zeer goede extra vormen een mooie aanvulling op de film. De film is enigszins 'vreemd', maar zeker als je liefhebber bent van de muziek van Pink Floyd en Roger Waters is deze uitstekende DVD een absolute must.

wall9

Bron: professional seo services DVD.nl - Arnold van Oostrum --> www.dvd.nl

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg