Share

Nieuws

Nieuwe tour 2017 - 2018 !!

Na afloop van de concerten die Roger Waters afgelopen weekeinde gaf in Mexico (Foro Sol en Mexico-City), heeft Roger bevestigd dat er een nieuwe tour komt.
De tour zal in mei 2017 starten en zal duren tot in 2018. Waar de tour start en de tourdata zijn nog niet bekend gemaakt.
Roger: "De shows van dit jaar zijn de enigen in dit formaat. De 2017-2018 tour zal een geheel nieuwe show bevatten."
Uiteraard wordt u via deze website op de hoogte gehouden van het laatste nieuws!

4 oktober 2016


Start mini tour Roger Waters

Roger is gisteren gestart met een mini tour met tot nu toe een zevental geplande concerten in Mexico en de VS. Zaterdag 1 oktober zal hij een gratis toegankelijk concert geven in Mexico.

Roger Waters opende zijn 3 daagse concert reeks in Foro Sol, Mexico met een geweldige show en een gigantisch podium waarop onder meer het Battersea Power Station werd weergegeven.

Beide concerten in Foro Sol in Mexico zijn geheel uitverkocht.

De setlijst van de concerten:

Speak To Me / Breathe
Set The Controls
One Of These Days
Time
The Great Gig In The Sky
Money
Us And Them
Fearless
Shine On You Crazy Diamond
Welcome To The Machine
Have A Cigar
Wish You Were Here
Pigs On The Wing 1
Dogs
Pigs (Three Different Ones)
Happiest Days / Another Brick in the Wall part 2
Mother
Run Like Hell
Brain Damage / Eclipse
Vera / Bring The Boys Back Home
Comfortably Numb

De data die nu bekend zijn:

28 September Foro Sol Mexico
29 September Foro Sol Mexico
01 Oktober Zocalo Mexico City (gratis toegang)
09 Oktober Indio, Coachella, California - VS
16 Oktober Indio, Coachella, California - VS
22 Oktober Shoreline Amphitheater Mountain View, California - VS
23 Oktober Shoreline Amphitheater Mountain View, California - VS

29 september 2016


Boxset 'The Early Years 1965-1972'

Pink-Floyd-The-Early-Years-1967-to-1972-Box-300x184

Op 11 november 2016 zal Pink Floyd de boxset 'The Early Years 1965-1972' uitbrengen. De band is in hun enorme muziekarchief gedoken om deze deluxe 27-delige boxset met zeven boek-vorm verpakkingen en niet eerder verschenen materiaal te produceren.

De boxset bevat TV opnames, BBC sessies, outtakes en demo's. Daarnaast worden er meer dan twintig niet eerder uitgebrachte tracks uitgebracht, inclusief 7 uur aan live audio en meer dan 5 uur aan zeldzame concertbeelden. In totaal bevat de box meer dan 12,5 uur aan audio (bestaande uit 130 tracks) en meer dan 15 uur aan videomateriaal. Deze zijn geproduceerd op een 7"inch vinyl in replica verpakking en bevatten memorabilia, speelfilms en nieuwe remixes. De tracks 'Vegetable Man' en 'In The Beechwoods' (uit 1967) zijn niet eerder verschenen en zijn voor deze release volledig geremasterd.

'The Early Years 1965-1972' geeft verzamelaars de mogelijkheid om de evolutie van de band te horen en getuige te zijn van hun rol in de culturele revolutie, vanaf hun allereerste opnames tot de jaren voorafgaand aan de release van 'The Dark Side of The Moon': één van de best verkochte albums aller tijden.

De fans zullen de uitvinding van psychedelische progressieve rock te zien krijgen via een collectie die je meeneemt door het verhaal van Pink Floyd. Van de single 'Arnold Layne' tot de 20 minuten durende epische 'Echoes', en vanaf het moment dat Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason en Syd Barrett elkaar ontmoetten in de Londense Regent Street Polytechnic tot het vertrek Syd en de komst van David Gilmour.

Uniek voor 'The Early Years' zijn de vele vroege Nederlandse en Belgische opnamen van de band. Zo bevat de box beeld van de Belgische TV-show Tienerklanken uit 1968, en is een volledige show in het Amsterdamse Paradiso uit 1969 als 76 minuten durende audio-opname te vinden in de set.

In aanvulling op de deluxe set, zal er op 11 november ook een 2-CD highlights album, 'The Early Years – CRE/ATION',verschijnen via Pink Floyd Records. Elke verpakking in boek-vorm zal begin individueel 2017 uitgebracht worden, behalve 'BONUS CONTINU/ATION', welke exclusief is voor deze boxset.

13 augustus 2016


Roger Waters treed op in Mexico

rw mexico 2016

Zojuist aangekondigd:

 

Roger Waters treed op 28 september 2016 op tijdens het Foro Sol in Mexico City. Roger keert na vier jaar terug naar Mexico en zal daar tijdens zijn optreden nummers ten gehore brengen van de albums The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals en The Wall .... tenminste als de inconen op de aankondiging mogen geloven. Meer info op deze website 

Update: Inmiddels is het eerste concert geheel uitverkocht en is 29 september 2016 als 2e concertavond toegevoegd!

2 juni 2016


Pink Floyd krijgt eigen postzegel 

Pink Floyd Postzegels

Royal Mail zegt nauw samengewerkt te hebben met de band om de postzegels te ontwikkelen. "We eren Pink Floyd, een van de meest invloedrijke en succesvolle Britse bands aller tijden, met een geweldige reeks van postzegels, limited edition souvenirs en geschenken", aldus het bedrijf. De postzegels zijn vanaf 7 juli te koop en nu al te bestellen. De zegels kunnen niet in Nederland worden gebruikt

27 mei 2016


Roger Waters en 5 andere topartiesten op megafestival

rw indio 2016

Zes van de grootste artiesten en bands uit de rockgeschiedenis zullen voor het eerst samen op een festivalaffiche staan. The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan, The Who, Neil Young en Roger Waters hebben bevestigd dat ze zullen optreden op Desert Trip. Het driedaagse festival vindt van 7 tot en met 9 oktober plaats in het Californische Indio en wordt georganiseerd door het team achter Coachella.

Dylan en de Stones openen op vrijdag, Young en zijn band Promise of the Real staan samen met Paul McCartney zaterdag op het podium, met McCartney als headliner. The Who en voormalig zanger en songschrijver bij Pink Floyd Roger Waters sluiten het evenement op zondag af.

Een combiticket kost tussen 399 en 1.599 dollar. Dagtickets kosten 199 dollar. Tickets gaan aanstaande maandag 9 mei in voorverkoop.

Midden vorige maand liet promotor Goldenvoice weten aan het festival te werken. Het voorbije weekend hintten vijf van de zes artiesten naar hun betrokkenheid met posts op sociale media. Enkel Neil Young deed dat niet. De eerste die onthulde betrokken te zijn bij het festival, was Roger Daltrey van The Who. "Het is een fantastisch idee voor een festival", zei hij twee weken geleden tegen de Toronto Sun. "Het zijn de laatste overblijfselen van ons tijdperk. Ik ben blij dat we het hebben overleefd". Hij gaf ook aan dat dergelijke affiche wellicht tot een stormloop zal leiden. "Ik hoop maar dat veel normale fans een kaartje zullen kunnen bemachtigen", aldus Daltrey.

4 mei 2016


Roger Waters werkt aan operaversie "The Wall"

Roger Waters heeft het merendeel van het dubbelalbum "The Wall" van Pink Floyd geschreven eind de jaren 70. De zanger en bassist heeft nu aangekondigd dat hij samen met de opera van Montréal werkt aan een operaversie van het album.

De opera "Another Brick in the Wall" zal in 2017 opgevoerd worden in Canada ter gelegenheid van de 375e verjaardag van de stad Montréal.

Roger Waters heeft van 2010 tot in 2013 de wereld rondgereisd met zijn "The Wall tour". De wereldtournee was goed voor een omzet van bijna een half miljard euro.

12 maart 2016


Informatie Blu-Ray The Wall Live - 2015 toegevoegd

RW The Wall DVD

Op de pagina DVD / Blu-Ray is een korte beschrijving van de Blu Ray The Wall Live 2015 te bekijken. Nadere informatie en een recensie volgen zodra deze verschenen is.

Meer informatie is hier te lezen.

6 februari 2016


INFLOYD - Amused to death in de HMH 

infloyd hmh

Infloyd, een Nederlandse Pink Floyd Tribute band speelt op 11 februari 2017 in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De band brengt daar integraal het album van Roger Waters: Amused to Death !!
De band speelde de show vanaf de wereldpremière in 2014 zo'n 20 keer in heel Nederland.
Infloyd gaat de Amused to Death-tour groots afsluiten met een indrukwekkende show in de Amsterdamse concertzaal.

De pre-sale start op 11-02-2016

6 februari 2016


Opnieuw berichten over nieuw solo album

Opnieuw heeft Roger is een interview, deze keer met Digital Spy, iets losgelaten over het nieuwe album dat hij aan het maken is. Na 24 jaar verschijnt er volgend jaar weer een soloalbum van hem.
Al in 2012 zei Roger dat een vierde studioalbum in de maak was. Maar kort daarna koos hij ervoor om zich te focussen op andere projecten. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt. "Ik ben er nu mee bezig", bevestigde hij deze week.
Niet alle nummers op het album zullen gloednieuw zijn. "Ik denk dat ik ongeveer zes hele nieuwe liedjes heb en nog eens zes die wat ouder zijn." Sommige daarvan heeft Roger zelfs meer dan vijftien jaar geleden geschreven.

RogerWaters 2015

Roger Waters wil uiteindelijk ook op tournee met de nieuwe plaat. "Ik speel met het idee om er een arenashow van te maken."
Het album gaat over een jongen en zijn grootvader die in Noord-Ierland wonen. Het zwaarbeladen thema draait om het doden van kinderen in de oorlog. "Het album gaat in op de vraag waarom wij kinderen doden. Er zijn twee personages, een grootvader en een kleinkind, zij proberen antwoord op de vraag te krijgen door rond te dolen."

15 november 2015


Roger heeft demo's klaar voor nieuw rockalbum

In een interview met Rolling Stone wordt Roger gevraagd naar de status van zijn nieuwe project. "Ik heb een complete demo gemaakt", reageert hij. "Ik zit in een kamer met mijn gitaar, alle demo-opnames, een kladblok en een pen, waarmee ik het een en ander kan neerkrabbelen. Het is een poging om een schets te maken van hoe dit schilderij er uiteindelijk uit zal zien als het klaar is."

Roger bevestigt ook dat de opvolger van Amused To Death weer een conceptalbum wordt, met als hoofdvraag: 'Waarom vermoorden we de kinderen?' Helaas kan hij nog niet precies zeggen wanneer we de nog titelloze plaat kunnen verwachten: "Ik ben niet echt bezig met hoop en angsten. Nu het bijna winter is, werk ik steeds meer aan het nieuwe materiaal", vertelt hij in hetzelfde interview.

Eerder dit jaar verscheen een vernieuwde uitgave van Amused To Death. Sinds de oorspronkelijke release van die soloplaat bracht Roger nog wel een aantal losse nieuwe nummers uit. Begin volgende maand kunnen we ook de documentaire Roger Waters: The Wall op dvd en blu-ray aanschaffen. Op 20 november verschijnt alvast een soundtrack van de film, met opnames van de The Wall-tournee in 2012 en 2013.

5 november 2015

 


ROGER WATERS THE WALL - SUPER DELUXE EDITION

RW SDLE TheWall

Sinds deze week staat de Super De Luxe Edition van Roger Waters The Wall te koop, schrik echter niet van de prijs: $ 500.... Het is daarmee wel een zogenaamde limited edition.

De inhoud:
- 4 schijven van 180 gram audiophile vinyl in de kleuren rood, wit, helder en zwart, met een unieke gravure
- een 170 pagina's tellend full colour boek met diverse 'achter de schermen' foto's van de 2010-2013 tour en de film
- 2 CD's met de volledige live-soundtrack
- 3 Blu-ray-schijven met de volledige speelfilm en bonusmateriaal:
- Een gesprek met Nick Mason en Roger Waters
- Een nieuwe documentaire over het maken van de tour
- Buenos Aires Time Lapse / Athene Time Lapse
- Een bezoek aan Frank Thompson / Facebook Films (36 mini afleveringen)
- Comfortably Numb Live at The O2 met een speciaal optreden van David Gilmour
- Outside The Wall Live at The O2 met een speciaal optreden van David Gilmour en Nick Mason
- Downloadcode's voor de digitale versies van alle muziek in het pakket
- Eenmalig zullen klanten een boek ontvangen: "Save the Date"

De boxset wordt begin 2016 geleverd en is alleen beschikbaar vanaf RogerWaters.com/SDE.

24 oktober 2015


Laatste kans --> Concertfilm The Wall in de bios

Unieke concertfilm van Roger Waters The Wall bij JT Bioscoop Hoorn in Dolby Atmos.
Op dinsdag 11 november 2015 om 20.00 uur draait Roger Water The Wall nog één keer bij JT Bioscoop Hoorn. De spectaculaire film van het creatieve brein achter Pink Floyd werd vorig jaar al dolenthousiast ontvangen op het Toronto Film Festival. De film volgt het leven van Waters dat in het teken staat van muziek, de oorlog en verlies. Om de film tot zijn ultieme recht te laten komen draait deze in de Dolby Atmoszaal.
Tickets à €12,50 zijn te koop via www.jt.nl of de JT app.

14 oktober 2015


DVD en Blu Ray 'The Wall live'

rw thewaallive dvd

Een dag naar de spectaculaire, wereldwijde, vertoning van de film 'The Wall Live' van Roger Waters komt dan eindelijk het lang verwachte nieuws: Van de flim komt een DVD en Blu Ray uit. Op 16 november a.s. liggen de DVD en Blu-Ray in de winkel. De volgende items zullen verschijnen: een digitale download, een DVD, een Blu-Ray en een 2 disc Blu-Ray als 'special edition'.

 

 

 

Van de film The Wall is inmiddels een trailer te bekijken:
Dim lights Embed Embed seo services this video on your site

30 september 2015


Huwelijk Roger waters op de klippen

Het huwelijk van Roger Waters is voorbij. Roger en zijn vrouw Laurie Durning zouden de laatste tijd steeds meer tijd apart van elkaar doorbrengen.
"Laurie vertelt haar vrienden dat ze gaan scheiden", zo onthult een bron aan New York Post. "Het gaat al een tijdje niet goed." Roger trouwde in 2012 met Laurie, nadat ze al tien jaar samenwoonden. Het is het vierde huwelijk van Waters.

28 september 2015


CD The Wall aangekondigd

Op de website van bol.com staat sinds vandaag de release 'The Wall' van Roger Waters aangekondigd. Volgens Bol.com verschijnt de CD op 20 november 2015 en is de CD vanaf vandaag te reserveren. Klik hier voor meer informatie.

21 september 2015


Infloyd terug op de Nederlandse podia met Amused to Death

Infloyd AtD2-flyer A5

Vorig jaar verraste Infloyd muziekminnend Nederland met een imposante live-vertolking van Roger Waters' magnum opus Amused to Death (1992/2015). De band was daarmee de eerste ter wereld die het aandurfde het werk, waarvan Roger Waters zelf aangaf het tot zijn beste ooit te rekenen, in zijn geheel live te gaan spelen.

Na een vlammende wereldpremière in de Boerderij in Zoetermeer volgde eind 2014 een binnenlandse tournee die door de uniciteit ook in het buitenland niet onopgemerkt bleef. Zanger/gitarist Marco Bouwmans: "Er zijn fans uit Italië, Noorwegen en Engeland die op het vliegtuig zijn gestapt en ook vanuit Duitsland en Frankrijk kwamen ze naar onze shows. Het buitenland wil deze tour graag hebben, maar we hebben eerst hier nog werk te doen. Er zijn nog zoveel mensen die dit gezien en gehoord moeten hebben, en die geven we graag nog een kans. Nog één keer gaan we met Amused to Death naar de mooiere zalen van Nederland."

Deze zomer is het album Amused to Death opnieuw uitgebracht in een geremasterde versie. Dat bracht muziekliefhebbers opnieuw in contact met het meesterwerk. Voor velen zal het ook de eerste kennismaking zijn met het album, dat de invloed van massamedia op onze blik op de buitenwereld beschrijft. Thematisch gezien staat het album nog meer in het middelpunt van de actualiteit dan tijdens de eerste release in 1992.

Naast Amused to Death speelt Infloyd ook verschillende werken van Pink Floyd. "We gaan Wish You Were Here én Dark Side of the Moon integraal spelen, welke van de twee zal per zaal verschillen. We zijn dus eigenlijk met twee shows tegelijk op pad." Aldus Bouwmans.
De Amused to Death 2015-2016 Tour start op 21 november in Leeuwarden en loopt tot zomer 2016. Op dit moment zijn er tien shows bevestigd. Meer info via www.infloyd.nl en www.facebook.com/InfloydNL

 17 september 2015


Nog een maandje te gaan - de film !!

RW 29082015

29 augustus 2015


Roger Waters op 1 in album Top 10

Roger Waters staat deze week op de eerste plek in de Album Top Tien. De Britse artiest staat op de eerste positie met zijn derde studioalbum Amused to Death.

Album Top 10 Week 31

1. Roger Waters - Amused To Death - Deluxe Edition
2. Marco Borsato - 25 jaar Marco Borsato De studio albums
3. Rein Mercha - Mijn hart zingt

1 augustus 2015


ROGER WATERS THE WALL - OFFICIAL POSTER

rw poster wall

Op 19 juni aanstaande gaan de kaarten in de voorverkoop voor de film Roger Waters - The Wall. De film wordt wereldwijd in een groot aantal bioscopen vertoont. Op dit moment is nog niet bekend of dat ook in Nederland zo zal zijn. Meer informatie volgt op deze website of op de website van Roger Waters - The Wall.

Dim lights Embed Embed this video on your site

1 juni 2015

 


Pink Floyd zou talentenshow niet overleven

RW NM plaquette

Pink Floyd was bij de oprichting zo slecht, dat de band niet eens de auditie van een talentenshow zou overleven. Dat zeiden mede-oprichters bassist Roger Waters en drummer Nick Mason bij de onthulling van een herinneringsplaquette bij hun oude school.
"Als we mee zouden doen aan bijvoorbeeld Britain's Got Talent, denk ik niet dat we de volgende ronde zouden halen. We waren niet zo goed", grapt Mason bij de onthulling tegenover Reuters. " We waren vreselijk slecht," voegde Waters daar aan toe.
De twee begonnen hun band met wijlen Richard Wright toen zij architectuur studeerden aan de Regent Street Polytechnic in Londen. De psychedelisch/progressieve rockband groeide uit tot een van de grootste ter wereld. Later voegden gitarist en songwriter Syd Barrett en gitarist David Gilmour zich bij de groep, die uitgroeide tot een superband met meer dan 250 miljoen verkochte platen.

29 mei 2015


Roger Waters niet blij met streamingdiensten

spotify3

Roger Waters en Nick Mason van Pink Floyd zijn niet te spreken over streamingdiensten als Spotify en Deezer. Volgens de leden van de legendarische rockband maken streamingdiensten het voor beginnende artiesten nagenoeg onmogelijk om fatsoenlijk geld te verdienen aan hun muziek, zeggen ze tegen Sky News.
"Iedereen zou boos moeten zijn. Die rotzakken uit Silicon Valley stelen niet alleen ons werk, maar alles wat muzikanten van over de hele wereld maken. Ze zetten alles online en geven het gratis weg, maar muziek hoort helemaal niet gratis te zijn", foetert Waters.
Volgens de bassist moeten mensen begrijpen dat muziekmaken een beroep is. "Het is net als 'gewoon' werk. Het is helemaal niet raar dat we mensen vragen om ons te betalen voor ons werk."

29 mei 2015


Roger Waters headliner op Newport Folk Festival

rw newport

Het Newport Folk Festival (USA) heeft als één van haar headliners
Roger Waters aangekondigd.
Op vrijdag 24 juli zal Roger Waters in Newport optreden
en zelfs een nieuwe song 'presenteren'.
Meer informatie op de website van het Newport Folk Festival of klik hier.

22 mei 2015


Roger Waters hekelt muziekindustrie

Roger Waters heeft geen goed woord over voor de muziekindustrie van tegenwoordig. Roger vindt muziekbazen die de macht in handen hebben 'dieven en schurken'.
Dat zegt hij in een interview met de Britse krant The Times, melden diverse media.
De 71-jarige Waters heeft geen goed woord over voor de huidige bazen. De gitarist laat weten blij te zijn de muziekindustrie nog meegemaakt te hebben voor het digitale tijdperk.
"Om te hebben gemaakt dat de muziekindustrie nog bestond en de overname van Silicon Valley en je nog geld kon verdienen met schrijven, opnemen en spelen voor publiek. Toen de verzameling dieven en schurken nog niet al het geld van creatieve mensen hadden afgepakt."
Waters laat in hetzelfde interview dat fans niet hoeven rekenen op een reunie van Pink Floyd.

3 mei 2015


Roger Waters -  The Wall - film in de bioscoop

Op 29 september zal de film  'Roger Waters- The Wall' wereldwijd worden vertoond in tal van bioscopen: 'Roger Waters - The Wall Global Event Cinema'. Daarna zal naar alle waarschijnlijkheid de film op Blu-ray en DVD worden uitgebracht.

De wereldpremiere van de film was vorig jaar al op 6 september 2014. Tijdens de "Toronto International Film Festival" werd de film voor het eerst vertoond. Roger Waters - The Wall is geen pure concert film, maar eerder een documentaire over oorlog en verlies. De camera vergezelde Roger op zijn persoonlijke reis naar o.a. Frankrijk en Italië.

the wall film

The Wall Film:

Director(s): Roger Waters, Sean Evans
Country: United Kingdom
Orig. Work Title: The Wall
Year: 2014
Runtime: 133 minutes

Cast & Credits:

Executive Producer: Mark Fenwick
Producer: Roger Waters, Clare Spencer
Production Company: Rue 21 Productions Limited
Principal Cast: Roger Waters, Dave Kilminster, Snowy White, GE Smith, Jon Carin, Harry Waters, Graham Broad, Robbie Wyckoff, Jon Joyce, Pat Lennon, Mark Lennon, Kipp Lennon, India Waters, Jack Waters, Willa Rawlinson, Peter Medak
Screenplay: Roger Waters, Sean Evans
Source Author: Roger Waters
Cinematographer: Brett Turnbull
Editor: Katharine McQuerrey
Sound: Nigel Godrich, Adam Scrivener
Music: Roger Waters

21 april 2015


nieuwe uitgave Amused to Death

Amusedtodeath 2015

Er is op de website Amazon.com ontdekt dat er een nieuwe uitgave van het album "Amused To Death" aan zit te komen. In plaats van de cover met een gorilla is er nu een kind te zien in een grote flatscreen-tv kijkt. Op Amazon wordt het album aangekondigd als: "Amused To Death - Remixed & Remastered". De verwachte relaesedatum is 12 juni 2015!

2 april 2015


Nieuwe song: 'If I had been God'

Roger Waters heeft voor het Europese Parlement zijn nieuwe song 'If I had been God' ten gehore gebracht. Tijdens de diverse soundchecks voor Th Wall Live zong Roger al enkele malen dit nummer. Van het optreden voor het Europese Parlement is een video beschikbaar.
Kijk hier:

Dim lights Embed Embed this video on your site

27 september 2014


Vernieuwde website Roger Waters

Met de première van de flim The Wall in het verschiet heeft Roger Waters zijn eigen website geheel vernieuwd.
Kijk hier voor de nieuwe website!

31 augustus 2014


Film 'The Wall Live' in premiÈre!

RW wall toronto premiere

Op zaterdag 6 september 2014, overigens de dag dat Roger Waters 71 jaar oud wordt, gaat de langverwachte film van Roger, 'The Wall Live' in Toronto in première.
Via Roger's Facebookpagina werd dit nieuws vandaag bekend gemaakt.

De wereldpremière is op het Toronto International Film Festival. Het Film Festival loopt van 4 tot 14 september, en de kaartverkoop start op 31 augustus. De 133 minuten durende film van The Wall Tour wordt vijf keer vertoond tussen 6 en 14 september.

Roger Waters is samen met co-regisseur Sean Evans, verantwoordelijk voor de film. Doel van de film, zoals het muziekstuk waarop het is gebaseerd, is gedrenkt in Waters politiek en herinneringen. Getekend door het feit dat zijn vader is gesneuveld in Italië in 1944, toen Roger was nog geen zes maanden oud was. Zijn werk is een pleidooi voor vrede en begrip - als "muren" te creëren angst, onbegrip, en leiden tot oorlog en vaak dood. Roger Waters The Wall is voorzien van een zeer persoonlijke en ontroerende reis door Frankrijk en Italië waarbij Roger onder meer de begraafplaats van grootvader, vermoord in 1916, bezoekt. Tevens bezoekt Roger het monument in de buurt van de Anzio stranden in Italië waarop o.a. de naam van zijn vader staat gegraveerd.

De film heeft niet alleen zijn première op de verjaardag van Roger maar ook op de dag dat honderd jaar geleden de 1e wereldoorlog uitbrak....

Hieronder de trailer van de The Wall en dus ook beelden die in de film te zien zijn:
Dim lights Embed Embed this video on your site

 

19 augustus 2014


Brit Floyd - Discovery World Tour in O13 Tilburg

eflyer--Brit Floyd

Een must voor iedere Pink Floyd liefhebber!
De Discovery World Tour van Brit Floyd komt exclusief naar 013.
De show wordt 'The World's Greatest Pink Floyd Show' genoemd en met reden.
Brit Floyd brengt een spectaculaire live productie met muziek van alle veertien Pink Floyd studio albums plus een waanzinnige nieuwe licht en laser show. Vanavond brengen de Britten je een verbluffende drie uur durende muzikale reis die de bezoeker op chronologische volgorde meeneemt door het muzikale oeuvre van Pink Floyd uit de periode 1967 - 1994. Dichter bij de originele live ervaring van Pink Floyd kun je haast niet komen!

Kaarten voor Brit Floyd in O13 Poppodium zijn hier te bestellen.

13 juli 2013


Nieuw Pink Floyd-album in oktober !!

Onderstaand bericht is op maandag 7 juli 2014 bevestigd door het management van Pink Floyd !!
Inmiddels wordt er op de officiële Pink Floyd website ook melding van gemaakt!

Hoewel er nog geen officiële bevestiging is van de kant van Pink Floyd of hun platenmaatschappij, worden de geruchten steeds sterker dat er in oktober een nieuw album van de groep gaat verschijnen met als titel The Endless River. Het zou voor een belangrijk deel gaan om opnamen uit de jaren negentig, waar ook nog de in 2008 overleden toetsenist van de groep, Richard Wright, aan heeft meegewerkt.

Belangrijkste bron voor het nieuws is Polly Samson, de vrouw van Floyd-gitarist David Gilmour, die zaterdagmiddag via Twitter de komst van het album aankondigde en daarbij meldde dat het om de zwanenzang van Wright zou gaan.

Niet veel later verscheen op Facebook een bericht van Durga McBroom-Hudson, in de jaren tachtig en negentig achtergrondzangeres bij Pink Floyd die de tweet van Samson bevestigde en daaraan toevoegt dat ze ook op de plaat te horen is.

Eind 2013 verscheen er in de media al een foto waarop Gilmour samen met drie zangeressen in de studio te zien was. Destijds werd daaruit afgeleid dat zij aan een nieuw soloalbum van Gilmour werkten. McBroom-Hudson laat nu weten dat het daarbij wel degelijk om The Endless River ging. De plaat zou oorspronkelijk bedoeld zijn als instrumentaal 'zijproject' van het album The Division Bell uit 1994, maar is door het toevoegen van de zangpartijen uitgegroeid tot een volwaardig Pink Floyd album, aldus de zangeres.

Voor de volledigheid, Roger Waters heeft niet meegewerkt aan dit nieuwe album!

6 juli 2014


Nieuwe videoclip: 'The Child will Fly'

Zes jaar geleden heeft Roger Waters een nummer opgenomen voor de Fundación Alas, een stichting ter verbetering van gezondheid en onderwijs voor kinderen in Latijns-Amerika. Twee jaar geleden, toen Roger in Buenos Aires (Argentinië) was voor een aantal 'The Wall' concerten, koos hij de stad om de promo video te filmen voor de song, getiteld 'The Child will Fly'.

Door samenwerking met het bestuur van de stad Buenos Aires en met de steun van het Spaanse Agentschap voor Internationale Samenwerking, stelde de Stichting Alas een bedrag van $ 2.000.000 beschikbaar voor 22 jeugd centra, waar meer dan 2.000 kinderen hun toevlucht kunnen zoeken.

Het thema van het lied 'The Chil will Fly'  was bedoeld om het bewustzijn en het belang van vroegschoolse educatie te onderkennen.

De video is tot stand gebracht onder de artistieke leiding van Roger Waters en werd geregisseerd door de Argentijnse Diego Kaplan. Sinds vandaag is de videoclip op YouTube te zien:

Dim lights Embed Embed this video on your site

31 mei 2014


Roger Waters werkt opnieuw samen met Marianne Faithfull

Roger Waters werkt opnieuw samen met rockzangeres Marianne Faithfull. Dit op haar aanstaande album Give My Love To London.
Roger is een van de muzikanten die een compositie aanleverde waarvoor Faithfull een tekst schreef, aldus de Amerikaanse muzieksite Pitchfork.
Andere artiesten die meewerken aan Faithfulls nieuwe album zijn onder meer Nick Cave, Steve Earle, Tom McRae, Anna Calvi, Portishead en Ed Harcourt.
Give My Love To London moet in september verschijnen en is de opvolger van het in 2011 uitgebrachte Horses And High Heels.
Roger schonk Faithfull vijftien jaar geleden het liedje Incarceration Of A Flower Child, dat hij in 1968 schreef voor Pink Floyd, maar destijds niet opnam.

25 mei 2014


Roger Waters vraagt Stones om boycot Israël

Pink Floyd-oprichters Roger Waters en Nick Mason hebben The Rolling Stones opgeroepen om geen concert in Israël te geven, gezien de houding van het land ten aanzien van de Palestijnen.
Waters en Mason publiceerden hun verklaring op de Amerikaanse website Salon. Directe aanleiding was de aankondiging van de Stones dat de groep op 4 juni in Tel Aviv zal spelen.
Dat concert zal het eerste Rolling Stones-concert in Israël zijn, in de 50-jarige carrière van de groep. Waters en Maison willen met hun actie steun betuigen aan BDS, een internationale onafhankelijke organisatie die sinds 2005 langs geweldloze en juridische weg opkomt voor de belangen van het Palestijnse volk.
"Wij willen rockbands die van plan zijn in 2014 in Israël op te treden verzoeken om die beslissing te heroverwegen", aldus de voormalige Pink Floyd-musici. "Op dit moment in Israël spelen is het morele equivalent van spelen in Sun City tijdens de hoogtijdagen van de Zuid-Afrikaanse apartheid. Ongeacht wat je intenties zijn, door er concerten te geven voorzie je de Israëlische regering van propagandamateriaal om hun politiek van onrecht en racisme goed te praten."

Duitsland

Met name Roger Waters bekritiseert al jarenlang de Israëlische politiek ten aanzien van de Palestijnen. Ook december vorig jaar riep hij in een interview rockbands op om het land te boycotten en vergeleek de situatie daarbij met die van Duitsland in de jaren dertig. De bekende Amerikaanse orthodoxe rabbijn en televisiepersoonlijkheid Shmuley Boteach beschuldigde Waters daarop van antisemitisme, waarop de rockster benadrukte dat hij nooit het Joodse volk heeft beschuldigd, of zelfs het Israelische volk, maar het heeft over de huidige politiek van de staat Israël.
Het derde nog levende voormalige Pink Floyd-lid, gitarist David Gilmour, heeft zijn naam niet aan de verklaring van Waters en Mason verbonden, maar werkte onlangs wel mee aan de A Postcard for Palestine-campagne.

5 mei 2014


Roger ontvangt eredoctoraat Universiteit Rome

RW eredoctoraat

De Amerikaanse Universiteit van Rome heeft Roger Waters bekroond met een eredoctoraat "Humane Letters Honoris Causa", voor zijn bijdrage aan de muziek en voor zijn sociaal activisme op de wereld.

Vergezeld door zijn vrouw Laurie Durning en oorlogsveteraan en vriend Harry Shindler, kreeg Waters zijn diploma voor een groep van AUR studenten, veteranen, docenten en medewerkers van het Istituto Italiano Studi Germanici in Rome. Roger was in  Italië in verband met het bijwonen van de Anzio herdenkingen voor de 70e verjaardag van de geallieerde landingen waar zijn vader, Eric Fletcher Waters, stierf.

Na ontvangst van de Honoris Causa opleiding, gaf Waters een korte en bondige bespreking gericht op studenten, waarin hij een kritisch gedicht citeerde, geschreven in 2004 in het licht van de herverkiezing van de voormalige Amerikaanse president George W. Bush. Hij moedigde de AUR studenten aan om "De wereld een veel betere plek te laten zijn dan het nu is" en benadrukte zijn hoop dat het huidige onderwijssysteem zich zou richten op het verkrijgen studenten die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van en het leveren van de echte waarheid over de problemen van de wereld.

Roger beantwoordde vragen van AUR studenten met betrekking tot inspiratie voor zijn muziek, zijn gedachten over onderwijs, en zijn passie voor veteranenzaken en mensenrechten. De AUR Veteranen Club sloot de ceremonie af door Roger Waters te eren met een Certificate of Appreciation voor zijn vader's ultieme offer en voor Roger's hulpverlening aan de veteranen over de gehele wereld.

2 maart 2014


Roger Waters herdenkt zijn vader en wordt ereburger Anzio.

Zoals al eerder aangekondigd is Roger op 18 februari 2014 ereburger geworden van de Italiaanse stad Anzio. Roger herdacht daar tevens het overlijden van zijn vader die in Anzio op 18 februari 1944 overleed tijdens WOII. Roger legde een krans bij het speciaal voor de gevallenen opgericht monument en plantte een olijfboom. Op het momuent staat onder meer de naam van Roger's vader: Eric Flechter Waters genoemd.

Roger Anzio 1Roger Anzio 2Roger Anzio 3

  Dim lights Embed Embed this video on your site

20 februari 2014


Roger Waters ontmoette Russische punkband Pussy Riot.

roger waters with pussy riot

Op de Upper East Side van de stad New York, in een prive-appartement op 87th Street, organiseerden David en Lara Ross een feestje voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International ter ere van de onlangs bevrijde leden van de band Pussy Riot. In 2012 werden ze veroordeeld voor hooliganisme na een spontane jamsessie in de kathedraal van Christus de Verlosser in Moskou; "Punk Prayer - Mother of God, Chase Poetin Away". De vrouwen zeiden dat hun protest was gericht op de steun van de orthodoxe kerkleider voor Poetin tijdens zijn verkiezingscampagne.

Roger, op het feest aanwezig met andere bekende personen zoals Yoko Ono, zei: "Ik ben hier omdat vrienden steun nodig hebben. Het allerbelangrijkste voor mij is dat Pussy Riot, ​​Poetin en zijn regime hebben weerstaan."

 

13 februari 2014


Update Infloyd speelt Amused to death

Infloyd brengt als eerste tributeband Roger Waters' meesterwerk 'Amused to Death' live op de podia van clubs, theaters en grotere zalen. Het album uit 1992 wordt door velen als een absoluut 'masterpiece' gezien, en niet in de laatste plaats door Roger Waters zelf. Recentelijk zei hij in een interview met de BBC, Amused to Death en Dark Side of the Moon als zijn beste werk te beschouwen.

De muzikale uitvoering en de productie van het album zijn door velen geroemd en het thema, de invloed van massamedia op ons gedachtegoed, is meer dan ooit actueel. Op het album wordt een filosofische frase in muziek uitgebeeld. Een diepzinnige kreet, waarbij de luisteraar van de ene scene in de andere wordt gezogen. Diezelfde verscheidenheid is er op muzikaal vlak. Klassiek, pop en rock vormen samen een beeldend, filmisch geheel. Infloyd is de eerste tributeband die het album integraal live gaat brengen. Amused to Death is nog nooit eerder live vertoond, ook niet door Roger Waters zelf. Ook het andere meesterwerk van Pink Floyd, Dark Side of the Moon, zal door Infloyd in zijn geheel worden gespeeld

Datum: zaterdag 6 sep 2014
Cultuurpodium Boerderij - Zoetermeer
Zaal: Jupiler Zaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Voorverkoop: 18,- (excl. servicekosten)
Dagkassa: 22,-

infloyd  tour2014

 Update 13 februari 2014


Roger Waters ereburger van Anzio (Italië)

Eric Fletcher Waters

De Italiaanse stad Anzio, zal 70 jaar na de slag om Anzio (18 februari 1944) Roger Waters benoemen tot ereburger van de stad. Tijdens de slag om Anzio stierf Eric Fletcher Waters, en is nooit terug gevonden. In het stadhuis van Anzi werd verleden dinsdag een film vertoond voor schoolkinderen, met o.a. de landing van Britse soldaten op het strand van Anzio, begeleid door Pink Floyd muziek. Daarna kregen zij de film The Wall te zien.

Roger Waters zal in februari 2014 deelnemen aan de gedenkwaardigheden in Enzio en Aprilia en zal daar een gedenkteken onthullen voor zijn overleden vader en alle andere soldaten die nooit terug gevonden zijn.

Laura Nolfi (commissaris voor Cultuur en Onderwijs van Anzio): "Het is terecht een man het ere burgerschap te overhandigen, die over de slag bij Anzio gezongen heeft."
Dim lights Embed Embed this video on your site

23 januari 2014


Roger's kerstgroet

Op Roger's Facebookpagina verscheen op dinsdag 24 december zijn kerstboodschap:

To all my friends,

In this holiday season, my gift to you is to suggest you check out these few things:
The Pogues - "Waltzing Matilda"
Dim lights Embed Embed this video on your site
 Wow!!

León unsecured loans with bad credit Gieco - "Para la Vida" which surfaced in the amazing Argentine movie "IiIluminados Por El Fuego." Just go to YouTube and seek it out.
And last, and definitely least, a musical Christmas card I sent to the boys in my band a few years ago, it's my rendition of 'Misty' on the trumpet:
http://rogerwaters.com/happy_misty_christmas.mp3

Apologies to the great Erroll Garner.
Let us hope 2014 brings more love and hope and truth and understanding to this fragile world and that the malign influence of all the bigots and bully boys is on the wane.

Love
Roger

24 december 2013


Infloyd brengt Roger Waters' meesterwerk Amused to Death

Nieuwe tour Infloyd van start januari 2014

De Nederlandse Pink Floyd tributeband Infloyd brengt Roger Waters' magnum opus Amused to Death in haar komende tournee. Het album uit 1992 wordt door velen als een absoluut meesterwerk beschouwd, niet in de laatste plaats door Roger zelf. Zeer recent nog gaf hij in een interview met de BBC aan, Amused to Death en Dark Side of the Moon als zijn beste werk te beschouwen. De audio en productie van het album zijn door velen geroemd, en het thema lijkt meer dan ooit actueel.

In januari 2014 start de nieuwe tour van Infloyd, die de band langs vele mooie podia van Nederland zal voeren. Het eerste deel van deze tour zal in het teken staan van het album Animals. Dit album uit 1977 is bij een aantal bandleden en bij vele fans één van de favoriete Floyd albums. Infloyd staat er om bekend graag thematisch en albumsgewijs te werk te gaan, dus ook Animals zal integraal op de planken worden gebracht.
Het tweede deel van deze tour, met boekingen die al tot in 2015 reiken, zal volledig in het teken staan van Waters' Amused to Death. Dit album zal niet alleen integraal gebracht worden, ook belooft de gehele productie van ongekende proporties te worden. Het touren met dit album is absoluut uniek te noemen: nog nooit vertoond in Nederland, nog nooit gedaan tot ver daar buiten, nog nooit gedaan door Waters zelf.

Binnenkort worden de tourdata en de locaties bekend gemaakt.

www.infloyd.nl
www.facebook.com/InfloydNL
www.twitter.com/InfloydNL

24 december 2013


Start kaartverkoop The Wall - Steengroeve Winterswijk

Het Steengroeve Theater Winterswijk heeft op zaterdag 14 december de kaartverkoop voor haar voorstelling The Wall van Roger Waters gestart. De voorstellingen zijn op woensdag 13, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus.

Bezoekers in het Steengroeve Theater Winterswijk.

"In het unieke decor presenteert de Stichting dit jaar, in samenwerking met MPG (Musicalproducties Gelderland) uit Gaanderen, een spetterende productie waarin honderden amateurs samenwerken met meerdere professionals. Net als in het verleden wordt het weer een totaal beleving, een avond om nooit meer te vergeten!", aldus voorzitter Dirk Willink van het Steengroeve Theater Winterswijk.

Zit- en staplaatsen.

Bijzonder is dit jaar dat er naast de zitplaatsen een beperkt aantal staplaatsen rond het podium zal zijn. Hier zal de rockopera nog intenser te beleven zijn. Kaarten zijn via de website Theater de Storm (www.theaterdestorm.nl) en later ook via het Steengroeve Theater (www.steengroevetheater.nl) te verkrijgen. De kosten bedragen 37,50 euro voor staplaatsen en 32,50 euro voor zitplaatsen. Net als dit jaar is gelijktijdig ook een parkeerkaart a 3 euro te bestellen.
Vriend van het Steengroeve Theater

steengroeve winterswijk

Steengroeve Winterswijk

Ook is het mogelijk om voor 125 euro per jaar Vriend te worden van het Steengroeve Theater. Daarvoor ontvangt men vier keer per jaar een nieuwsbrief met het laatste nieuws over de komende productie en andere wetenswaardigheden. Tevens zijn er altijd twee kaarten voor de komende voorstelling (dag naar keuze) gereserveerd en bovendien ontvangen Vrienden in de herfst een DVD van de voorstelling.
Vriend worden kan via de eerder genoemde websites maar ook op zondag 22 december tijdens de Kerstmarkt in de Meddosestraat te Winterswijk. Voor belangstellenden is daar tevens de DVD van de voorstelling 'Symfonia - Steengroeve in Concert' te koop voor 15 euro.

15 december 2013


Pink Floyd niet in Top 3 van de 'Top 2000'

3,3 miljoen mensen hebben hun stem uitgebracht voor de Top 2000 van 2013. Dat zijn er 100.000 meer dan vorig jaar. Opvallend dit jaar is dat er veel jongeren hebben gestemd, en ook zijn er meer vrouwen dan mannen die hun voorkeur kenbaar hebben gemaakt.

Geen verrassing

Ook is de top 3 van de Top 2000 onthuld. Die bevat geen verrassingen. Net als vorig jaar staat Queen op nummer 1 met 'Bohemian Rhapsody'. Op twee staat 'Hotel California' van The Eagles en op de derde plaats 'Stairway to Heaven' van Led Zeppelin.
De Top 2000 wordt op Radio 2 uitgezonden in de laatste week van december. Tot 20.00 uur op vrijdag 6 december konden luisteraars stemmen. Meteen daarna werd de top 3 bekendgemaakt

7 december 2013


Help mee !!  Pink Floyd op 1 in de Top 2000 !?

Afgelopen jaar stond Pink Floyd voor het eerst in de lange geschiedenis seo tips van de Top 2000 met drie nummers de Top 10. Geen enkele andere band dit deed eerder! Het is dan ook niet verwonderlijk dat naar ons idee Pink Floyd in de Top 3 van de Radio 2 Top 2000 thuishoort.

Stemt u mee ??

Top2000

Onderstaande nummers van Pink Floyd hadden in 2012 een notering in de Radio 2 Top 2000:


6        Wish You Were Here - 1975
7        Shine On You Crazy Diamond - 1975
10      Comfortably Numb - 1979
39       Another Brick In The Wall - 1979
211     Money - 1973
232     Echoes - 1971
274     Time - 1973
312     The Great Gig In The Sky - 1973
495     One Of These Days - 1971
1298   Arnold Layne - 1971
1331   See Emily Play - 1967

Stem op Pink Floyd (dat kan nog tot en met 6 december 2013) en zorg samen met ons dat Pink Floyd voor een Top 3 notering gaat!
Stemmen kan op deze website: Top 2000

Er kan niet meer gestemd worden! Hartelijk dank voor uw deelname. Zodra de defnitieve lijst verschijnt leest u de resulaten op deze website!

Update 7 december 2013


Roger Waters werkt aan nieuw album

Roger weet niet van ophouden. De voormalige Pink Floyd bassist, die onlangs zeventig werd en dit najaar een drie jaar durende wereldtournee met de muziek van het Pink Floyd conceptalbum The Wall afsloot, staat alweer op het punt om een nieuwe plaat op te nemen. Dat vertelde hij vandaag tegen het Amerikaanse rocktijdschrift Rolling Stone. Het wordt zijn eerste rockalbum sinds Amused to Death uit 1992.

"Ik heb gisteravond een demo van mijn nieuwe plaat afgerond", vertelde hij het muziekblad. "Het is vijfenvijftig minuten lang. Er staan songs op, maar ook meer theatrale stukken. Ik wil er eigenlijk nog niet al te veel over kwijt, maar het krijgt de vorm van een hoorspel. Het heeft personages en dialogen en het is een speurtocht. Het gaat over een oude man en een kind die er achter proberen te komen waarom er kinderen vermoord worden."

Waters zegt in het gesprek met Rolling Stone ook dat hij nog niet weet of het verschijnen van het album gevolgd zal worden met een nieuwe tournee. De zojuist afgeronde The Wall tournee, waarmee de rocker in september nog in de Amsterdam Arena stond, telde in totaal 219 concerten en geldt met een totaalopbrengst van bijna een half miljard dollar als een van de succesvolste tours uit de popgeschiedenis. Hij weet echter niet zeker of hij wel weer op pad wil langs de arena's en stadions, zegt Waters. "Om te beginnen moet ik onder ogen zien dat ik niet het eeuwige leven heb. Ik ben nu zeventig. Zo'n tournee is echt een gigantische onderneming."

14 november 2013


Roger bij 'Stand Up For Heroes' benefiet concert.

Roger Waters was dit jaar opnieuw als artiest aanwezig op het 7e 'Stand Up For Heroes' befenietconcert in New York. Roger werd vergezeld door een band van veteranen en (volgens zijn eigen woorden) Civilians Jon Carin, Dave Kilminster en G.E. Smith. De volgende nummers werden uitgevoerd: Hallelujah (Leonard Cohen), Imagine (John Lennon), A Change Is Gonna Come (Sam Cooke) en Comfortably Numb. Een video van de show is hieronder te bekijken. Wilt u direct naar Roger's optreden, moet u de opname handmatig verplaatsen naar de 1u 30m mark!

Dim lights Embed Embed this video on your site

7 november 2013


The Wall Live ten einde !

roger waters stade de france

Op zaterdag 21 september 2013 kwam in het Stade de France in Parijs een einde aan de ruim drie jaar durende tour van Roger Waters. 
Tijdens de laatste show was onder meer Nick Mason als toeschouwer aanwezig.
Na 219 (veelal uitverkochte) shows kan Roger zich opmaken voor het uitbrengen van een nieuwe CD én...... hopelijk wordt snel de DVD/ Blu-Ray van 'The Wall Live' gepresenteerd!

20 september 2013


Roger opnieuw bij 'Stand up for Heroes' concert

standupforheroes

Op woensdag 6 november 2013 zal Roger Waters één van de artiesten zijn die optreed tijdens het 7e jaarlijkse "Stand Up for Heroes Event" in het Madison Square Garden theater in New York. Roger treed op voor gewonde millitairen, veteranen en hun families. Andere artiesten zijn o.a. Jerry Seinfeld, Bruce Springsteen en Jon Stewart. Kaarten zijn te koop voor bedragen tussen de 100 en 5000 dollar.

20 september 2013


Roger Waters heeft spijt van rechtszaak Pink Floyd

Roger Waters heeft er spijt van dat hij halverwege de jaren tachtig de andere leden van Pink Floyd voor de rechter sleepte om zo te verhinderen dat ze zonder hem de groepsnaam zouden blijven gebruiken. "Dat was fout,'' zei de bassist in een interview met BBC-journalist Stephan Sackur. "Natuurlijk was dat fout. Maar wat doe je daar nog aan."

Moddersmijterij
De bassist verliet Pink Floyd in 1985, twee jaar na het verschijnen van het album The Final Cut waarin hij nog een zeer groot aandeel had. Waters vertrok om aan een solocarrière te werken. Zijn eis dat de achtergebleven leden, gitarist David Gilmour en drummer Nick Mason, de groepsnaam niet meer mochten gebruiken, leidde tot een hoop moddersmijterij.
Het conflict werd breed uitgemeten in de pers. Dat had veel invloed op de totstandkoming van A Momentary Lapse of Reason, het album waaraan Gilmour en Mason, samen met ondermeer voormalige Pink Floyd-klavierspeler Richard Wright na het vertrek van Waters werkten. Eind 1987 kwamen Waters en zijn voormalige bandleden buiten de rechtbank om tot een schikking. Daardoor kon het album uiteindelijk toch onder de bandnaam Pink Floyd verschijnen.

Reünie
Inmiddels is de relatie van Waters met zijn ex-collega's weer beter. In 2005 speelden de drie samen tijdens het Live 8-concert en Gilmour en Mason verschijnen incidenteel als podiumgast tijdens Waters' huidige The Wall tournee die eerder deze maand ook ons land aandeed. Een permanente reünie zit er echter niet in, hebben alle drie de afgelopen jaren onafhankelijk van elkaar laten weten.
Waters vertelde Sackur ook dat hij vast van plan is om binnenkort een nieuw album op te nemen. Dat zou zijn eerste plaat met nieuw werk zijn sinds Ça Ira (There Is Hope) uit 2005.

19 september 2013


Eerste foto's en recensies online

Op de Amsterdam-ArenA pagina en in de fotogallery Amsterdam 2013 staan de eerste recensies en foto's online. Er volgen nog diverse updates !!

9 september 2013


Roger viert 70-ste verjaardag.

Vrijdag 6 september 2013, de dag van het 'The Wal Live' concert in de Esprit Arena in Dusseldorf, viert Roger zijn 70-ste verjaardag.
Roger, namens alle fans, van harte gefeliciteerd !!

6 september 2013


Concertinformatie Amsterdam-ArenA

Via MOJO krijgt u concertinformatie m.b.t. het concert van a.s. zondag in de Amsterdam-ArenA. Dezelfde informatie staat ook op de speciale ArenA pagina op deze website. Klik daarvoor hier !

2 september 2013


The Wall op carillon van de Domtoren in Utrecht

Dom Utrecht

Maandagavond 19 augustus zal stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met pianoduo Sandra en Jeroen van Veen een bewerking van The Wall van Roger Waters (Pink Floyd) spelen op het domcarillon. Het is het spectaculaire slotconcert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV). Het concert is van 20:00 uur tot 21:00 uur te beluisteren op het Buurkerkhof.
Rockklassieker

Rockopera The Wall, destijds bijna in z'n geheel geschreven door Roger Waters, is het bekendste album van de progressieve rockgroep Pink Floyd. Het is uniek dat deze klassieker uit 1979 op een carillon gespeeld zal worden. Waters' stuk is dan ook speciaal hiervoor bewerkt door pianist Jeroen van Veen samen met Malgosia Fiebig. Naast het carillon zullen twee digitale piano's worden geplaatst, die versterkt worden zodat ze mooi samengaan met het carillon.

Luisterplaats
De toegang tot het concert is gratis en het is aan alle kanten van de Domtoren te horen. Op het Buurkerkhof is een speciale luisterplaats ingericht met enkele honderden zitplaatsen. Tevens is daar de mogelijkheid om de musici, terwijl ze op 70 meter hoogte op de Domtoren zitten, via een streamverbinding met een groot beeldscherm live te zien spelen.

12 augustus 2013


Roger ontkent jodenhaat na Werchteroptreden

Roger Waters heeft op zijn Facebookpagina een open brief geplaatst waarmee hij reageert op kritiek vanuit joodse hoek op het gebruik van bepaalde symbolen tijdens zijn optreden van 'The Wall Live' in Werchter op 20 juli. Waters stelt dat zijn kritiek op de staat Israël slaat en niet antisemitisch is.

Een bezoeker zou tijdens het concert onder meer verontwaardigd geweest zijn over het gebruik van een groot opblaasbaar varken en een daarop geprojecteerde davidster. Rabbi Abraham Cooper van de joodse mensenrechtenvereniging Simon Wiesenthal Center beschuldigde Waters daaropvolgend van openlijke jodenhaat. Ook de website Joods Actueel uitte kritiek op het optreden.

Op zijn Facebookpagina verweert Roger zich tegen de beschuldigingen. Zo haalt hij een joodse belangenorganisatie aan die - in tegenstelling tot bij een eerder optreden - nu 'geen graten' ziet in Waters' gebruik van de davidster. 'Ik wil er ook op wijzen dat ik in de show ook een kruisteken, de ster en de halve maan, een hamer en een sikkel, het Shell-logo, het logo van McDonald's, het dollarteken en het Mercedes-logo gebruik', zegt Waters, die naar eigen zeggen veel joodse vrienden heeft en zijn vader in de strijd tegen de nazi's verloor.

'Of je het leuk vindt of niet', vervolgt Roger, 'de davidster staat voor Israël en diens beleid. Elke vorm van niet-gewelddadig protest daartegen is gewettigd. Vreedzaam protesteren tegen Israëls racistische binnen- en buitenlandpolitiek is niet antisemitisch.'

Roger besluit met de boodschap dat het opblaasbare varken al in elke show sinds 2010 voorkwam en dat het het kwaad in het algemeen voorstelt.

2 augustus 2013


Recensies Arnhem en Werchter

Inmiddels staan op de concertpagina van het concert in Werchter (20 juli 2013) enkele recensies en is het complete concert via YouTube terug te zien. Klik voor de concertpagiuna Werchter hier!

Van het concert in het Arnhemse Gelredome zijn we, voor wat betreft de recensies, nog in afwachting van goedkeuring van enkele gerenomeerde websites welke ons toestemming moeten geven tot het plaatsen van de recensie. De concertpagina Gelredome - Arnhem - 2013 is hier te bekijken.

24 juli 2013


Foto's 2013

De fotogallery's voor de concerten in het Gelredome, in Werchter en in de Amsterdam Arena zijn aangemaakt.
Maakt u zelf (professionele) foto's en wilt u de foto's delen met anderen mail ze dan a.u.b. naar de Roger Waters Fanpage.
De foto's dienen duidelijk te zijn en een minimale resolutie van 800X600 pixels te hebben.

De eerste foto's van het concert op 18 juli 2013 staan online !!!

21  juli 2013


Europese tour gestart

Op donderdag 18 juli om exact 20.15 uur startte de Europese stadion tour van Roger Waters 'The Wall Live'.
Het eerste concert vond plaats in het Gelredome in Arnhem.

Het concert was zowel qua geluid als qua videoprojecties geweldig. Op de speciale Gelredome 2013 pagina volgen z.s.m. de recensies en in de fotogallery de foto's !
Alle internet marketing services informatie over de Europese tour leest u hier. De tourdata zijn hier in te zien.

Update 19 juli 2013


Mark Fisher overleden

Mark Fisher

Mark Fisher, een van de grootste podiumdesigners ooit, is op 66-jarige leeftijd overleden. Hij ontwierp onder andere de 28 meter hoge vierpotige spin tijdens de 360° Tour van U2 en werkte mee aan Roger's The Wall tour van de afgelopen jaren.

De Britse architect Mark Fisher is op 66-jarige leeftijd overleden. Hij was het brein achter de gigantische podiumconstructies voor wereldgroepen als U2, Pink Floyd en Rolling Stones. Fischer werkte ook voor andere shows en evenementen, zoals de Queen-musical 'We Will Rock You' en openings- en slotceremonies van de Oympische Spelen in Londen en Peking.

27 juni 2013


Roger Waters laatste tour ?

Tijdens een nieuw interview dat Roger Waters had met Classic Rock magazine liet hij doorschemeren dat dit wel eens zijn laatste tour zou kunnen zijn. Roger: "It might just be my last tour. I'm not a great singer or entertainer, so the concept is very important. I've no trick that I can perform until my 90th Birthday. On the other hand, the ambition to make new music is growing".

Zo'n theatrale show als The Wall, waar alles precies in elkaar moet passen (light, geluid, effecten etc.) moet ook controleerbaar zijn. Hij wil wel muziek blijven maken. Ook verteld Roger dat de originele ideeën van The Wall achterhaalt zijn en aangepast aan de problematiek van deze tijd en dat het hem persoonlijk niet meer zó aangrijpt. Het trauma over de dood van zijn vader, en de gevolgen daarvan, hebben reeds plaats gemaakt naar iets wat andere (slachtoffers) aangaat.

Bron: PinkFloydFans NL

26 juni 2013


Voorbereidingen tour 2013 gestart

In het Arnhemse Gelredome zijn de eerste voorbereidingen voor de Tour 2013 van Roger Waters gestart.
Zo is een lokaal evenement dat al jaren in de Gelredome gehouden wordt, en op 26 juni 2013 zou plaatsvinden, verplaatst naar de naastgelegen Rijnhal.

Deze informatie bereikte ons: De traditionele Holiday Kick-off waarmee Stichting Jeugdland jaarlijks de zomervakantie inluidt, kan dit jaar niet in GelreDome worden gehouden. Jeugdland moet voor de start van de zomeractiviteiten uitwijken naar de Rijnhal. De Holiday Kick-off is woensdagmiddag 26 juni. Normaal gesproken zou het evenement in GelreDome worden gehouden, maar daar bereidt ex-Pink Floyd-bassist Roger Waters zich dan voor op een nieuwe tournee met zijn show 'The Wall'.

Meer informatie over de Europese Tour via onderstaand videofragment !
Dim lights Embed Embed this video on your site

 23 juni 2013


Roger in video-oproep Bradley Manning

Uit solidariteit met de Amerikaanse soldaat Bradley Manning, welke binnenkort terecht staat voor het lekken van niet levensbedreigende informatie, hebben een aantal promineten zich uitgesproken. 'Ik ben Bradley Manning'. Met het videoprotest ondersteunen de prominenten, waaronder dus Roger Waters, soldaat Manning. Manning's informatie verscheen op de website Wikileaks.

Hieronder het video protest.
Dim lights Embed Embed this video on your site

22 juni 2013


Pink  Floyd en Roger waters op Spotify

Fans van Spotify hebben er samen voor gezorgd dat de nummers van Pink Floyd eindelijk te beluisteren is via Spotify.

spotify_1

Op 14 juni startte Spotify een campagne om de band zo ver te krijgen om gebruik te maken van de site. Zodra het nummer Wish you were here een miljoen keer beluisterd was, zouden alle nummers van Pink Floyd op Spotify komen.
Drie dagen later was het al zover, en stond het hele oeuvre van de band op de streamingsite.

21 juni 2013

 


Nieuw boek: Roger Waters -The Man Behind the Wall

 

roger_waters_the_man_behind_the_wall

Het instant unsecured loans nieuwe boek over Roger

Roger Waters -The Man Behind The Wall is een nieuw boek geschreven door de in Engeland bekende muziekschrijver Dave Thompson. Het nieuwe boek wordt op 17 september 2013 gepubliceerd en wordt omschreven als "de eerste volledige biografie van de auteur van The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, en, natuurlijk, The Wall". Het beschrijft zijn leven van een uit de oorlog geboren en in een buitenwijk opgegroeide musicus naar de veelheid van oorlogen die hij heeft gevochten sinds die tijd: met zijn bandleden, met zijn publiek, en vooral met zichzelf. Het boek is voorzien van exclusieve interviews met vrienden en medewerkers. Roger Waters - 'De man achter de Muur' ontmantelt de muur steen voor steen, Het openbaart zaken van de man die het, in al zijn glorie, gebouwd heeft.

Het 288-pagina's tellende boek is beschikbaar als pre-order bij Amazon's

22 mei 2013


Storm Thorgerson overleden

storm_thorgerson

Storm Thorgerson

Op donderdag 18 april 2013 is Storm Thorgerson op 69 jarige leeftijd overleden. Storm was mede oprichter van Hipgnosis en heeft vele album hoesen van onder meer Pink Floyd ontworpen. Storm Thorgerson was al geruime tijd ernstig ziek.

18 april 2013


Film 'The Wall' in Cinemec Ede

The_Wall_Film

Film The Wall in Cinemec Ede

In juli en september staat Roger Waters in zowel het Gelredome als de Amsterdam ArenA met de legendarische show The Wall. Daarom draat bioscoop Cinemec in Ede de gelijknamige muziekfilm uit 1982 nog een keer voor de liefhebber!

De film vertelt het verhaal van de rockzanger Pink, die alleen nog maar op kan treden onder invloed van drugs. We volgen Pink tijdens zijn jeugd en zijn schooltijd, waarin hij langzaam een muur om zich heen bouwt om zich te beschermen tegen de buitenwereld. Pink Floyd The Wall draait op zondag 12 en dinsdag 14 mei 2013.

Meer informatie via deze link.

9 april 2013


Roger bezoekt graf van opa en vader voor DVD opnamen !?

Roger Waters bezocht recent het slagveld waarop zijn vader Eric Fletcher Waters in de Tweede Wereldoorlog is gestorven. Roger was slechts vijf maanden toen zijn vader op 18 Februari 1944 werd gedood bij Anzio. Zijn lichaam is nooit gevonden.

Zijn vaders naam staat op een gedenkteken op de militaire begraafplaats in Cassino. 4.266 soldaten zijn in Cassino, ten zuiden van Rome, begraven. Hiervan zijn er ongeveer 280 die niet geïdentificeerd konden worden.

Roger Waters: "Ik heb informatie opgedaan met een reis door Europa. Ik ben naar het graf van mijn grootvader, die werd gedood in 1916, geweest en naar de plaats waar mijn vader in 1944 werd gedood. Dus dat is het einde van de reis."

Roger heeft niet bekend gemaakt waarom zijn reis door Europa werd gefilmd. Inmiddels gaan de geruchten dat de beelden gebruikt worden op de DVD / Blu-Ray van het concert 'The Wall Live' welke eind 2013 zou uitkomen.

De aankomst in Cassino (Italië) van Roger kon niet geheim worden gehouden. Hij was omringd door tientallen fans toen hij aankwam op de plaats van de militaire begraafplaats.
Dim lights Embed Embed this video on your site

5 april 2013


The Wall opnieuw naar het Gelredome - Arnhem

gelredome1

Het Arnhemse Gelredome

Roger Waters geeft een tweede concert in Nederland. Roger treedt op 18 juli 2013 met zijn The Wall-tournee op in het GelreDome in Arnhem, meldt concertorganisator Mojo. "Ik ben ontzettend blij dat ik met The Wall in Europa ga spelen. Het gaat erg leuk worden voor ons allemaal. De show is erg goed", vertelt Roger.

Het extra concert in het GelreDome is toegevoegd aan de tournee vanwege de grote belangstelling voor het concert op 8 september in de Amsterdam ArenA. Roger start zijn Europese tournee dan ook in het GelreDome. De repetieties voor de (vernieuwde) show vinden voorafgaand aan 18 juli ook plaats in het GelreDome!  De kaartverkoop voor het concert in Arnhem gaat vrijdag 29 maart om 10.00 uur van start. Klik op deze site voor de officiële kaartverkoop !

Meer informatie over het concert in het Gelredome op 18 juli 2013 leest u hier

25 maart 2013


Dark Side of the Moon 40 jaar !

DSOTM-40

Op 24 Maart 1973 werd "The Dark Side of the Moon" in Engeland uitgebracht. Reden genoeg voor de website pinkfloyd.com om een ​​paar kaarsjes te branden! De website zal het album vandaag (zondag 24 maart 2013) de gehele dag streamen. Vanaf 10 Maart werd er elke dag er alternatieve "Darkside" cover door Storm Thorgerson geplaatst. Sinds gisteren, is het plaatje is compleet en is deze beschikbaar als download. Meer info op www.pinkfloyd.com

24 maart 2013


Pink Floyd-album in National Recording Registry

dark_side_of_the_moon

"The Dark Side of the Moon", het album van Pink Floyd uit 1973, wordt opgenomen in de National Recording Registry van de Library of Congress in de Verenigde Staten. De National Recording Registry is een lijst van geluidsopnames "die cultureel en historisch belangrijk zijn in de VS". Volgens de Library is het album "een voorbeeld van een briljante, innovatieve productie ten dienste van de muziek". "The Dark Side of the Moon" is een conceptalbum waarin de nummers in elkaar overlopen en doorspekt zijn met fragmenten van gesprekken.

24 maart 2013


Roger Waters roept artiesten op tot boycot Israël

Roger Waters zegt artiesten te willen oproepen om zich aan te sluiten bij de boycot tegen Israël. Dat zegt hij in een interview met The Electronic Intifada. Waters is van plan een open brief te publiceren om zijn collega's wereldwijd aan te sporen niet op te treden in Israël. De muzikant zegt dat hij Stevie Wonder al heeft weten over te halen niet te zingen tijdens een galadiner voor het Israëlische defensieleger.

"Ik schreef hem een brief waarin ik hem vertelde het vergelijkbaar zou zijn aan een optreden op een politiebal in Johannesburg de dag na het bloedbad van Sharpeville in 1960", aldus Waters, waarmee hij verwijst naar de politieactie tegen een groep zwarte demonstranten in het township Sharpeville op 21 maart 1960.

BH-maat

Stevie Wonder gaf gehoor aan het verzoek van de Pink Floyd-zanger, een week nadat Waters ook de Verenigde Naties toesprak. Waters bekritiseert de Amerikaanse media omdat dit alles onderbelicht is gebleven. "Beide gebeurtenissen waren bijna even belangrijk als de bh-maat van Kim Kasdashian", sneert hij.

"Ik denk dat het soort boycot zoals dat van kracht was tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika destijds waarschijnlijk de meest effectieve manier is, omdat de Israëlische overheid een soortgelijk regime voert, in de bezette gebieden en waar het maar wil", concludeert Waters over een algehele politieke en handelsboycot tegen Israël.

24 maart 2013


Pollstar prijzen voor The Wall Live Tour 2012

Roger Waters was de grote winnaar van de 24ste Pollstar Awards, die afgelopen donderdag (14 februari 2013) werden uitgereikt in Los Angeles.
De Pollstar Awards zijn de awards die vergeven worden door de managers, concert promotors en andere belangrijke mensen in het concert-industrie en worden uitgereikt aan de meest succesvolle artiesten.

Roger Waters ontving voor zijn 'The Wall Live' tour in de categorieën: 'Most Creative Stage Production' en 'Major Tour Of The Year' elk een award. Meer informatie is te vinden op de volgende link: www.pollstar.com
Dim lights Embed Embed this video on your site

18 februari 2013


Ça Ira in Götenborg

Roger Waters zal op dinsdag 13 Augustus zijn opera Ça Ira, uitvoeren in Göteborg op het 'Götaplatsen', Ça Ira wordt uitgevoerd door het Gothenburg Symphony Orchestra als een inleiding op het culturele festival in Göteborg. In dezelfde week, op zaterdag de 17 augustus is Roger Waters' tour 'The Wall Live' te zien in het Ullevi Stadion in Göteborg.

18 februari 2013


Roger plaza hotel new york Waters 'Ça Ira' in Brazilië en Argentinië

caira

Inmiddels is bekend dat de opera van Roger Waters, 'Ça Ira' zal worden uitgevoerd in mei 2013 in het Braziliaanse Sao Paulo Municipal Theater.
Roger is verder overeengekomen met Hernan Lombardi, de Minister van Cultuur van Buenos Aires in Argentinië, dat 'Ça Ira' in maart 2013 in het Teatro Colon in Buenos Aires wordt uitgevoerd.

13 februari 2013


Roger Waters komt met nieuwe Song in 'The Wall'

Sinds de release in 1979, is Pink Floyd's album 'The Wall' in wezen hetzelfde is gebleven, tot voor kort, Roger Waters voegt namelijk een nummer toe de concertreeks welke deze zomer door Europa tourt.

Het toegvoegde nummer is: 'The Ballad of Jean Charles de Menezes'. Vorig jaar maakte dit nummer ook al deel uit van de setlist tijdens de Amerikaanse tournee. Roger raakte geïnspireerd door de dood van een man die door de Londense politie doodgeschoten werd nadat hij ten onrechte geïdentificeerd werd als een van de daders van een mislukte bomaanslag. 'Ballad' wordt uitgevoerd na 'Another Brick in the Wall Part II.Roger zegt dat het een verrassing is voor het publiek die dit nummer in Europa nog nooit eerder hebben gehoord. In onderstaande video is het nummer al te beluisteren:

Dim lights Embed Embed this video on your site

13 februari 2013


Fandag Pink Floyd Fans Nederland !!

PF_dag_dru-ulft

Pink Floyd Fans NL Fandag

Met trots kunnen we het programma bekend maken van de eerste Pink Floyd Fandag die door Pink Floyd Fans Nederland i.s.m. Dru Cultuurfabriek wordt georganiseerd op 20 april 2013. We hebben getracht een zo afwisselend mogelijk en interessant programma samen te stellen, voor een ieder, en ik mag wel zeggen dat dit gelukt is.

Om 15.00 uur gaan de deuren van Dru Cultuurfabriek open, alwaar men diverse items kan bewonderen tijdens de expo in de grote lobby van het gebouw. Daar zal o.a. veel aandacht besteed worden aan "40 jaar Dark Side Of The Moon", een LP hoezen wand met uitzonderlijke hoezen, Pink Floyd schilderijen op canvas gemaakt door fans, kraampjes waar enkele standhouders Pink Floyd gerelateerde spullen zullen verkopen, een lokale radio zender en uiteraard een kraampje met info over Pink Floyd Fans Nederland.
Daarnaast zal de gehele middag doorlopend (oude) videobeelden worden vertoond. In de filmzaal zal niemand minder dan BOBBY HASSALL een lezing geven over zijn ervaringen backstage bij Pink Floyd in 1988, 1989 en 1994 en zal daarna zijn boek "Pink Floyd Backstage" signeren. Ook Pink Floyd schrijver GLENN POVEY ( o.a. bekend van zijn boek "Echoes, The Complete History Of Pink Floyd") zal aanwezig zijn en een signeer sessie geven.

's Middags te zien en horen in het Grand Café niemand minder dan HARMJAN OLTHOF en SANDER HOPPE van PINK NOISE, die daar een akoestisch Floyd uurtje gaan verzorgen.
Aan het eind van de middag/ begin avond zal er in de filmzaal een Pink Floyd dokumentaire vertoond worden en in het Grand Café wordt voor een fandag prijs een Floyd maaltijd aangeboden.
Rond 21.00 uur wordt de dag afgesloten met een spektaculair en avondvullend optreden van DUTCH FLOYD, die o.a. de gehele Dark Side Of The Moon zal brengen.

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar via www.drucultuurfabriek.nl

8 februari 2013


Amused to Death heruitgave als SACD en LP

cd5

Amused to Death op SACD en LP

Acoustic Sounds Inc zal dit najaar Roger Waters' album "Amused To Death" (1992) heruitbrengen op LP en SACD.
James Guthrie, die het originele album mixte, zal de originele analoge tapes gaan gebruiken om de SACD te mixen. Doug Sax (ook betrokken bij het album in 1992) zal hem hierbij assisteren.

"Amused to Death" was oorspronkelijk gemixed met QSound, een virtueel surround geluid, om het ruimtelijke gevoel van de muziek van het album en geluidseffecten te verbeteren. De heruitgave zal deze drie-dimensionale ervaring behouden.

 

 

De LP zal op 200 grams vinyl (2LP) geperst worden. De SACD zal een stereo hybride schijf zijn, wat betekend dat het ook op een standaard cd-speler gebruikt kan worden, zij het zonder de extra voordelen van de SACD-technologie.
Acoustic Sounds Inc stelt dat de voorlopige uitgave datum 15 oktober 2013 zal zijn.

Met search engine optimization dank aan Pink Floyd Fans Nederland

5 februari 2013


Roger te gast in 'The Daily Show' op Comedy Central

Gisterenavond, maandag 14 januari 2013, had Jon Stewart de verkouden Roger Waters te gast, Roger vertelde over zijn project "The Wall Live", waar hij Pink Floyd's cultalbum "The Wall" (1979) in zijn geheel ten gehore brengt. The Daily Show wordt dinsdag tot en met vrijdag uitgezonden vanaf 22:30 uur bij Comedy Central Extra.

15 januari 2013


Meer nieuws is te vinden in het nieuwsarchief van het jaar 2012. Klik hier voor het york hotels archief.

f103609 Burdie1
 
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg