Share

The Wall Tour 2010-2011-2012-2013


Opbouw 'The Wall'

Op internet kwamen we onderstaand filmpje tegen waarop de complete opbouw van een The Wall concert te zien is. Het is een time-laps video waarop o.a. de opbouw van het podium en het testen van de videoprojecties te zien is.

Dim lights Embed Embed this video on your site

4 oktober 2013


The Wall Live ten einde !

roger waters stade de france

Op zaterdag 21 september 2013 kwam in het Stade de France in Parijs een einde aan de ruim drie jaar durende tour van Roger Waters.
Tijdens de laatste show was onder meer Nick Mason als toeschouwer aanwezig.
Na 219 (veelal uitverkochte) shows kan Roger zich opmaken voor het uitbrengen van een nieuwe CD én...... hopelijk wordt snel de DVD/ Blu-Ray van 'The Wall Live' gepresenteerd!

21 september 2013


Eerste foto's en recensies online

Op de Amsterdam-ArenA pagina en in de fotogallery Amsterdam 2013 staan de eerste recensies en foto's online. Er volgen nog diverse updates !!

9 september 2013


Concertinformatie Amsterdam-ArenA

Via MOJO krijgt u concertinformatie m.b.t. het concert van a.s. zondag in de Amsterdam-ArenA. Dezelfde informatie staat ook op de speciale ArenA pagina op deze website. Klik daarvoor hier !

2 september 2013


Nog één week tot de Amsterdam-ArenA

Met nog minder dan één week te gaan tot dat Roger in de Amsterdam-ArenA optreed zien we de aantallen bezoekers van de Roger Waters Fanpage weer fors stijgen. Voor de liefhebbers, er zijn nog steeds kaarten te koop. De ArenA is nu voor zo'n 90% gevuld. Koop uw kaarten alleen via het officiele verkoopkanaal: LiveNation.
Op de fotopagina van het Gelredome hebben we nog enkele unieke foto's van de laatste repetitie geplaatst !

1 september 2013


Muzikale Fan Meeting in Amsterdam bij The Wall

Nog een kleine maand en dan staat Roger Waters in de Amsterdam ArenA voor de allerlaatste keer met The Wall in Nederland. Pink Floyd Fans Nederland organiseert i.s.m. Grolsch CineCafé Amsterdam een fan meeting. Vanaf 16.00 uur gaat de deur open voor de fans die zich daar willen treffen en zal tot rond 19.00 uur open zijn voor fans. Daarnaast zullen bandleden van Pink Floyd Project een (semi) akoestisch optreden geven om deze middag muzikaal te omlijsten. Dit mag je niet missen en kom dus even langs voor een praatje, een drankje en goeie muziek, alvorens je de ArenA binnen stapt.

Het Grolsch CineCafé ligt op een paar stappen van trein/metro station Bijlmer/Arena aan de kant van HMH en Pathé. Het is dus niet te missen. Bij droog weer is het gezellige terras ook geopend en het team van PFFN zal uiteraard ook aanwezig zijn.

Met dank aan de mannen van Pink Floyd Project, die sowieso vertegenwoordigd zal zijn met Andre Becker (gitaar, zang), Chris Mustamu (zang) en Henk Bennen (gitaar). Daarnaast is er nog een mogelijkheid dat 1 of 2 andere bandleden zich bij dit drietal zal voegen.

Tot 8 september ................... tot de fan meeting ......................... tot The Wall.

Bron: Pink Floyd Fans Nederland

12 augustus 2013


Recensies Arnhem en Werchter

Inmiddels staan op de concertpagina van het concert in Werchter (20 juli 2013) enkele recensies en is het complete concert via YouTube terug te zien. Klik voor de concertpagiuna Werchter hier!

Van het concert in het Arnhemse Gelredome zijn we, voor wat betreft de recensies, nog in afwachting van goedkeuring van enkele gerenomeerde websites welke ons toestemming moeten geven tot het plaatsen van de recensie. De concertpagina Gelredome - Arnhem - 2013 is hier te bekijken.

24 juli 2013


Foto's 2013

De fotogallery's voor de concerten in het Gelredome, in Werchter en in de Amsterdam Arena zijn aangemaakt.
Maakt u zelf (professionele) foto's en wilt u de foto's delen met anderen mail ze dan a.u.b. naar de Roger Waters Fanpage.
De foto's dienen duidelijk te zijn en een minimale resolutie van 800X600 pixels te hebben.

De eerste foto's van de concerten op 18 en 20 juli 2013 staan online !!!

Update 21 juli 2013


Concert Athene terug naar 31 juli

Nadat vele duizenden fans van Roger Waters bezwaar hadden gemaakt tegen de verplaatsing van het concert van 31 juli naar 1 augustus, maar nog meer om het omstreden Terra Vibe waar het concert nu zou plaatsvinden. Ter geruststelling van de vele fans: Het concert staat gewoon weer gepland op 31 juli in het Olympische Stadion in Athene !

15 juli 2013


Vijftien kinderen op het podium met Roger Waters

Vijftien kinderen tussen 10 en 15 jaar uit kansarme gezinnen treden op 20 juli samen op met Roger Waters in Werchter. Lees meer......

30 november 2013


Roger Waters laatste tour ?

Tijdens een nieuw interview dat Roger Waters had met Classic Rock magazine liet hij doorschemeren dat dit wel eens zijn laatste tour zou kunnen zijn. Roger: "It might just be my last tour. I'm not a great singer or entertainer, so the concept is very important. I've no trick that I can perform until my 90th Birthday. On the other hand, the ambition to make new music is growing".

Zo'n theatrale show als The Wall, waar alles precies in elkaar moet passen (light, geluid, effecten etc.) moet ook controleerbaar zijn. Hij wil wel muziek blijven maken. Ook verteld Roger dat de originele ideeën van The Wall achterhaalt zijn en aangepast aan de problematiek van deze tijd en dat het hem persoonlijk niet meer zó aangrijpt. Het trauma over de dood van zijn vader, en de gevolgen daarvan, hebben reeds plaats gemaakt naar iets wat andere (slachtoffers) aangaat.

Bron: PinkFloydFans NL

26 juni 2013


Voorbereidingen tour 2013 gestart

In het Arnhemse Gelredome zijn de eerste voorbereidingen voor de Tour 2013 van Riger Waters gestart.
Zo is een lokaal evenement dat al jaren in de Gelredome gehouden wordt, en op 26 juni 2013 zou plaatsvinden, verplaatst naar de naastgelegen Rijnhal.

Deze informatie bereikte ons: De traditionele Holiday Kick-off waarmee Stichting Jeugdland jaarlijks de zomervakantie inluidt, kan dit jaar niet in GelreDome worden gehouden. Jeugdland moet voor de start van de zomeractiviteiten uitwijken naar de Rijnhal. De Holiday Kick-off is woensdagmiddag 26 juni. Normaal gesproken zou het evenement in GelreDome worden gehouden, maar daar bereidt ex-Pink Floyd-bassist Roger Waters zich dan voor op een nieuwe tournee met zijn show 'The Wall'.

Meer informatie over de Europese Tour via onderstaand videofragment !
Dim lights Embed Embed this video on your site
 

 23 juni 2013


 

The Wall opnieuw naar het Gelredome - Arnhem

gelredome1

Het Arnhemse Gelredome

Roger Waters geeft een tweede concert in Nederland. Roger treedt op 18 juli 2013 met zijn The Wall-tournee op in het GelreDome in Arnhem, meldt concertorganisator Mojo. "Ik ben ontzettend blij dat ik met The Wall in Europa ga spelen. Het gaat erg leuk worden voor ons allemaal. De show is erg goed", vertelt Roger.

Het extra concert in het GelreDome is toegevoegd aan de tournee vanwege de grote belangstelling voor het concert op 8 september in de Amsterdam ArenA. Roger start zijn Europese tournee dan ook in het GelreDome. De repetieties voor de (vernieuwde) show vinden voorafgaand aan 18 juli ook plaats in het GelreDome! De kaartverkoop voor het concert in Arnhem gaat vrijdag 29 maart om 10.00 uur van start. Klik op deze site voor de officiële kaartverkoop !

Meer informatie over het concert in het Gelredome op 18 juli 2013 leest u hier

25 maart 2013


Extra Concert MEN Arena Manchester

MEN-Arena

MEN Arena Manchester

Aan de Europese tour van Roger Waters is weer een extra concert toegevoegd. Naast het optreden in het Wembley Stadion in London komt Roger opnieuw naar Engeland. Op 16 september brengt hij 'The Wall Live' naar de Manchester Evening News Arena (MEN Arena) in Manchester. De kaartverkoop start op vrijdag 1 maart 2013.

28 februari 2013


 

Roger Waters komt met nieuwe Song in 'The Wall'

Sinds de release in 1979, is Pink Floyd's album 'The Wall' in wezen hetzelfde is gebleven, tot voor kort, Roger Waters voegt namelijk een nummer toe de concertreeks welke deze zomer door Europa tourt.

Het toegvoegde nummer is: 'The Ballad of Jean Charles de Menezes'. Vorig jaar maakte dit nummer ook al deel uit van de setlist tijdens de Amerikaanse tournee. Roger raakte geïnspireerd door de dood van een man die door de Londense politie doodgeschoten werd nadat hij ten onrechte geïdentificeerd werd als een van de daders van een mislukte bomaanslag. 'Ballad' wordt uitgevoerd na 'Another Brick in the Wall Part II'. Roger zegt dat het een verrassing is voor het publiek die dit nummer in Europa nog nooit eerder hebben gehoord. In onderstaande video is het nummer al te beluisteren:
Dim lights Embed Embed this video on your site

13 februari 2013


Persconferentie 'The Wall 2013'

Op donderdag 15 november 2012 gaf Roger Waters n.a.v. het bekend worden van zijn The Wall 2013 tour een persconferentie. Hieronder kunt u een korte samenvatting van de bijna een uur durende persbijeenkomst bekijken.
Wit u de gehele persconferentie bekijken klik dan hier.

Dim lights Embed Embed this video on your site

15 november 2012


Extra concerten in Europa 2013

the_wallreturns

The Wall Returns ....to Europe !!

Op donderdag 15 november 2012 werd bekend dat Roger een vijftal extra concerten in Europa zal geven. De volgende concerten zijn toegevoegd aan de tourlijst van 2013:
- 31 juli Athene
- 3 augustus Istanbul
- 11 september Zurich
- 14 september Londen
- 21 september Parijs

Het geplande concert in Wenen zal nu plaatsvinden in het Ernst Happel Stadion in plaats van aan de Donauoevers.

15 november 2012


Concertpagina's Werchter en Amsterdam

Speciaal voor de concerten in Werchter (B) en Amsterdam (NL) zijn op de Roger Waters Fanpage pagina's aangemaakt waar specifieke informatie m.b.t. deze twee concerten komt te staan.
De Werchterpagina is hier te vinden en de Amsterdam-Arena pagina hier.

10 november 2012


Tourdata 2013 online

The_Wall_2013

De tourdata van 'The Wall Live' shows van Roger Waters staan online op deze website.

Klik hier voor de data in 2013 !!

10 november 2012


CONCERT lONDON LEKT UIT VIA VIDEO

Alhoewel het management van Roger Waters nog geen bevestiging heeft gegeven over concerten in Engeland blijkt uit bijgaand reclamefilmpje dat Roger's 'The Wall Live' op 14 september 2013 ook Londen aan zal doen. De muur zal opgebouwd worden in het Wembley Stadion !!

Video abspielen

10 november 2012


Roger Waters komt naar Europa !!

Roger Waters komt in 2013 met zijn The Wall Live tour opnieuw naar Europa. Roger heeft tot nu toe opnieuw een twintigtal concerten, in voornamelijk grote 'open air' stadions gepland. Zo zal de tour beginnen op zaterdag 20 juli 2013 op het terrein van het festival Werchter (dat drie weken daarvoor plaatsvind) en (voorlopig) eindigen in het Aviva Stadion in Dublin op 18 september 2013. Tussentijds komt Roger dus ook naar de Amsterdam Arena (zondag 8 september 2013) en zal hij op zijn 70-ste verjaardag 's avonds in de Esprit Arena in Dusseldorf te zien zijn !

Meer informatie over de kaartverkoop (Amsterdam-Arena start op zaterdag 17 november om 10.00 uur) en de complete lijst met gepland concerten volgt z.s.m. op deze website !

9 november 2012


Zomertour The Wall Live 2013 ?

thewall2010_3

Roger's The Wall naar Duitsland ??

Op de Duitse ticketwebsite Eventim wordt melding gemaakt dat op 14 november 2013 de voorverkoop start van een aantal openluchtconcerten van Roger Waters. De ticketsite meldt concerten in het westen, oosten en Rijn-Main gebied in Duitsland en een concert in Oostenrijk. De geruchten gaan dat de concerten worden gegeven in Keulen, Leipzig, Mannhein in Duitsland en in Wenen in Oostenrijk. Volgens Eventim hebben ruim 3,3 miljoen mensen in 28 landen het meesterwerk van Roger Waters inmiddels gezien.

Ook een Italiaanse website meldt dat Roger's The Wall in 2013 naar Padova komt.

Of de geruchten waar zijn ?? Er gaan vaker geruchten over een concertserie in 2013. Echter als een gerenomeerde website als Eventim dit meldt ??

 

Meer informatie op deze website's:

Eventim
Veneto

3 november 2012


Foto's New York 2012

IMG_0608

Klik op de foto voor de hele serie

Marcel de Reus uit IJsselstein bezocht twee avonden op rij het Yankee Stadium in New York en was daar getuige van twee geweldige shows van Roger's 'The Wall Live'. Op de fotopagina zijn een aantal, foto's van Marcel te bewonderen. Kijk daarvoor hier !

20 juli 2012


The Wall Live in 2013 naar Europa ?

the_wall_2012_brazil

Stadionconcerten in Europa ?

Roger instant unsecured loans Waters, bevestigd in een interessant interview met de New York Times, dat hij plannen heeft voor meer stadion concerten in Europa, The Wall 2013 ??

Het is niet het eerste interview, waarin Roger Waters zich uit laat over The Wall concerten in Europa in 2013, Roger spreekt nu openlijk over een mogelijke voortzetting van The Wall tour in Europa. Oorspronkelijk was de Euro Tour in de late zomer van 2012 gepland. Door de uitloop van de Noord-Amerikaanse concerten in juli, heeft hij, volgens eigen zeggen niet voldoende energie meer voor shows in Europa.

Zoals het er nu naar uitziet, zal Roger's The Wall  Europa in de zomer van 2013 aandoen! Er gaan al geruchten welke sations Waters aan zal doen.

Wordt dit je laatste tour?

Roger: "Ik heb het besluit nog niet genomen. Ik ben echt verliefd op de outdoor shows. Het is een enorme uitdaging, maar het is ongelooflijk duur. De shows zelf vind ik écht te gek en wil ze dan ook zeker nog wel geven".

Of Roger daadwerkelijk volgend jaar in de Amsterdam Arena of een ander staion staat is dus nog even de vraag.......

8 juli 2012


Exclusieve blik achter de schermen

Via dit YouTube filmpje krijgt u een exclusieve blik back stage bij 'The Wall' in The Vector Area in Auckland. Het filmpje geeft u een kijkje achter de schermen van de grootste rockproduktie ooit!
Dim lights Embed Embed this video on your site

3 juni 2012


Einde 'The Wall' tour ?!

Roger heeft aangekondigd dat hij zijn wereldtournee 'The Wall Live' zal beëindigen in Quebec, Canada.

Op zaterdag 21 juli 2012 (exact 22 jaar na The Wall in Berlijn) zal er een historische hoogtepunt van 'Roger Waters-The Wall' te zien zijn in Québec. Roger zal die avond optreden voor de grootste muur die ooit in de gehele concertserie is gebouwd!

Roger Waters zegt zelf: "Ik heb altijd graag opgetreden in Québec. De Quebecois zijn zeer gepassioneerde en muzikale mensen. Die avond gaat anders worden dan alle andere avonden met The Wall, waar ook ter wereld......"

Hierbij een videomoment over het optreden in Quebec:
Dim lights Embed Embed this video on your site

1 juni 2012


Extra show in Quebec toegevoegd!

Rogers 'The Wall Live' Tour wordt opnieuw verlengd. Vandaag werd bekend dat er op 21 juli 2012 een extra show wordt toegevoegd aan de inmiddels 194 optredens bevattende tour. Op 21 juli is The Wall te zien in Les Plaines D'Abraham in Québec (Canada). De voorverkoop start z.s.m.

19 mei 2012


David Gilmour en Nick Mason - achter de schermen - bij The Wall

Donderdag 12 mei 2011 was David Gilmour te gast bij het concert van Roger Waters in de Londense O2 Arena. Naast David zat ook Nick Mason in de zaal. David trad samen met Roger op tijdens het nummer Comfortably Numb. Gilmour nam daarbij de plaats boven op The Wall in welke normaal gesproken door Dave Kilminster ingenomen wordt.

Nu, één jaar later zijn de repetities van dit optreden en daarnaast beelden van achter de schermen te bekijken via de facebookpagina van Roger Waters of via onderstaand YouTube flimpje in HD:
Dim lights Embed Embed this video on your site

17 mei 2012


Extra song in Brisbane - Australië

Tijdens het optreden op 4 februari 2012 in Brisbane - Australië voegde Roger een extra song toe aan 'The Wall' live. Roger speelde na het afsluitende nummer 'Outside The Wall' het nummer 'Waltzing Mathilda'. 'Waltzing Mathilda' is een Australisch volksliedje dat zijn oorsprong vind in 1895. Om het nummer te beluisteren kijk en luister naar onderstaand fragment!
Dim lights Embed Embed this video on your site

6 februari 2012


The Wall 2012 gaat van start !

Vandaag, vrijdag 27 januari 2012, gaat de tour van Roger Waters opnieuw van start. Na een periode van betrekkelijke rust (Roger eindigde zijn tour op 12 juli 2011) gaat het spektakel weer volop aan de gang !! Vanaf vandaag tot half juli staat Roger ongeveer 70 keer met zijn band op het podium !

Hieronder een tweetal video-opnamen van de voorbereidingen in het Burswood Dome in Perth (Australië).
Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

27 januari 2012


Tourschema aangepast.

Op 27 januari 2012 gaat Roger zijn 'The Wall' tour vervolgen. Hij start de reeks optredens in 2012 in Perth (Australië). Vandaag is de complete tourlijst aangepast aan de laatste wijzingen. De data van de diverse concerten zijn hier te bekijken.

17 januari 2012


The Wall in 2013 naar Europa ?

In een interview in het blad Rolling Stone gaf Roger Waters aan dat hem gevraagd werd om direct na de Amerikaanse tournee, vanaf augustus 2012, door Europa te touren.
Roger vertelde: 'Men wilde mij in augustus 2012 opnieuw naar Europa halen maar ik heb het afgewezen. The Wall live opvoeren geeft mij echter zoveel plezier en voldoening dat ik misschien in 2013 naar Europa kom'.

17 december 2012


Opnieuw extra concerten in 2012

Roger's management heeft opnieuw een tweetal concerten toegevoegd aan de lijst welke nu richting de 200 'The Wall Live' concerten gaat. Dit keer komt Roger Waters voor de 2e avond op rij naar Winnipeg en naar Mexico-Stad. Nog steeds wordt volop reclame gemaakt voor de tour in 2012. Zie daarvoor o.a. onderstaande TV reclame spot:

Dim lights Embed Embed this video on your site

30 november 2011

 

 


Extra concert in Santiago - Chili

Aan de lange reeks concerten van Roger Waters is er vandaag opnieuw één toegevoegd. Naast 2 maart 2012 zal Roger ook op 3 maart 2012 The Wall opvoeren in de Chileense hoofdstad Santiago.

6 november 2011


The Wall naar de stadions

Roger Waters brengt de Wall in 2012 naar de grotere stadions in de USA en Canada. In onderstaande video licht Roger een en ander toe!

Dim lights Embed Embed this video on your site

2 november 2011


Nieuwe CD - DVD set The Wall !

Op 28 februari 2012 zal Roger Waters een nieuwe 6 CD / 1 DVD set op de markt brengen. Of deze set onder meer 'The Wall Live 2010 / 2011/ 2012' zal bevatten is nog maar de vraag. Meer informatie volgt!

1 november 2011


Roger Waters opnieuw naar Noord-Amerika !!

the_wall_2012_returns

Tourdata...klik hier !

Inmiddels is bevestigd dat  Roger Waters in 2012 opnieuw met zijn 'The Wall Live' tour Noord-Amerika (USA & Canada) zal bezoeken.

De volgende data zijn inmiddels definitief:

01 Mei - Houston, TX - Toyota Center
03 Mei - Austin, TX - Frank Erwin Center
05 Mei - Tulsa, OK - BOK Center
07 Mei - Denver, CO - Pepsi Center
11 Mei - San Francisco, CA - AT&T Park
13 Mei - San Diego, CA - Valley View Casino Center
15 Mei - Phoenix, AZ - US Airways
19 Mei - Los Angeles, CA - Memorial Coliseum
22 Mei - Portland, OR - Rose Garden
24 Mei - Seattle, WA - Key Arena
26 mei - Vancouver - Canada - BC Place
28 mei - Edmonton - Canada - Rexall Place
31 mei - Winnipeg - Canada - MTS Center

03 Juni - St. Paul, MN - Xcel Energy Center
05 Juni - Detroit, MI - Joe Louis Arena
06 Juni - Grand Rapids, MI - Van Andel Arena
08 Juni - Chicago, IL - Wrigley Field
10 Juni - Louisville, KY - KFC Center
11 Juni - Indianapolis, IN - Conseco Fieldhouse
13 Juni - Atlanta, GA - Philips Arena
15 Juni - Ft. Lauderdale, FL - BankAtlantic Center
16 Juni - Orlando, FL - Amway Center
19 Juni - Nashville, TN - Bridgestone Arena
21 Juni - Buffalo, NY - HSBC Arena
23 juni - Toronto - Canada - Rogers Centre
25 juni - Ottawa - Canada - Scotiabank Place
26 juni - Montréal - Canada - Bell Centre
28 Juni - Albany, NY - Times Union Center
29 Juni - Hartford, CT - XL Center
01 Juli - Boston, MA- Fenway
03 Juli - Pittsburgh, PA- Consol Energy Center
06 Juli - New York, NY- Yankee Stadium
09 Juli - Raleigh, NC- RBC Center
10 Juli - Charlotte, NC- Time Warner Cable Arena
12 Juli - Washington DC- Verizon Center
14 Juli - Philadelphia, PA- Citizens Bank Park

1 november 2011


9e Show in Buenos Aires

Er lijkt geen einde te komen aan de reeks concerten in Buenos Aires - Argentinië. Nadat ook show acht nagenoeg uitverkocht is, is de negende show gepland voor 20 maart 2012 !

15 oktober 2011


Nieuwe data tour Brazilië

De nieuwe data van de geplande concerten in Brazilië zijn vandaag bekend gemaakt. Roger zal op 25, 29 en 31 maart en op 1 april 2012 diverse stadions in Brazilië bezoeken. Voor het complete overzicht van zijn tour, klik hier!

10 oktober 2011


The Wall opnieuw naar Noord-Amerika!

Tijdens een interview met Jimmy Fallon in diens Late Night Show op 27 september j.l. vertelde Roger dat hij in 2012 zeer waarschijnlijk met zijn 'The Wall' tour nogmaals enkele steden in Noord-Amerika aan zal doen. Er wordt voornamelijk gekeken naar een aantal grote American Football stadions waar 'The Wall' opnieuw te zien en te beluisteren zal zijn. Indezelfde Late Night Shwo trad Roger op met de Foo Fighters. Hieronder een video van het nummer 'In the Flesh'.

Om het interview met Jimmy Fallon te zien: Klik hier!

Dim lights Embed Embed this video on your site

28 september 2011


Inmense vraag naar tickets in Argentinië

river_plate_stadium_1

8x een uitverkocht River Plate Stadium !

Vanwege de overweldigende vraag naar tickets, heeft Roger Waters een ongekende stap genomen met de aankondiging van het sensationele record van acht !! shows in het River Plate Stadium in Buenos Aires. De 8e show werd aan de indrukwekkende lijst met concerten toegevoegd door de gigantische belangstelling voor kaarten in Zuid-Amerika.

De vraag naar tickets is zo groot dat promotor Roberto Costa van Pop Art dus nog 2 shows in het River Plate Stadium heeft toegevoegd. De nieuwe data zijn: zaterdag 17 maart en zondag 18 maart 2012. Tickets gaan in de verkoop op dinsdag 6 september 2011. Alleen al in Argentinië zullen dus bijna 400.000 mensen een concert van Roger's The Wall Live bezoeken!

2 september 2011


7e show Buenos Aires

De geplande show op 17 maart 2012 in het Braziliaanse Porto Alegre is verzet naar een nog niet bekend gemaakte nieuwe datum. Op de 17e maart zal Roger zijn maar liefst zevende concert geven in Buenos Aires - Argentinië.

Meer informatie over de verplaatste show(s) in Brazilië volgt z.s.m.

31 augustus 2011


Argentijnse TV besteed aandacht aan Roger Waters

De Argentijnse televisie besteed met de komst van Roger Waters naar Buenos Aires volop aandacht aan de tour,
In bijgaand item wordt Roger geinterviewd en worden beelden van The Wall in Earls Court - Londen (1980), in Berlijn (1990) en van de recente tour getoond.

Dim lights Embed Embed this video on your site

27 augustus 2011


Extra concerten Australië en 6e concert Argentinië

Op 26 augustus maakte het management van Roger Waters bekend dat er drie extra shows zijn toegevoegd aan de tour in Australië. De volgende data zijn toegevoegd: 28 januari 2012 in Perth, 4 februari 2012 in Brisbane en 11 februari 2012 in Melbourne.

Naast de drie extra shows werd er opnieuw een extra show toegevoegd aan de Zuid-Amerikaanse tournee. Roger treed maar liefst zes keer op in het River Plate stadion in Buenos Aires en breekt daarmee het record dat de Rolling Stones in dit stadion hadden! De extra show staat gepland voor 15 maart 2012. De kaartverkoop voor deze show start op 30 augustus 2011!

river_plate_150312

27 augustus 2011


5e Show Buenos Aires - Argentinië

Ook de 4e show van Roger in het River Plate stadion in Buenos Aires was in enkele uren uitverkocht. Direct werd het 5e concert van Roger aangekondigd. Op 14 maart 2012 staat Roger opnieuw in het 'estadio'. De kaartverkoop is direct gestart. Zo als het nu lijkt is dit het voorlopig laatste concert in de Argentijnse hoofdstad.

25 augustus 2011


Run op kaarten Argentinië - Extra Shows

buenos_aires_120312

De voorverkoop van de kaarten voor de shows op 7 en 9 maart 2012 in Buenos Aires leverde een ware run op kaarten op. Binnen korte tijd waren beide avonden uitverkocht. Inmiddels heeft het management van Roger twee extra avonden toegevoegd: 10 en 12 maart 2012.

De belangstelling voor de shows van Roger Waters is in Argentinië erg groot. Op 17 augustus werd het 3e concert toevoegd (12 maart 2012) en op 19 augustus is de kaartverkoop gestart. Binnen 6 uur waren opnieuw alle kaarten uitverkocht. Direct werd het 4e concert (10 maart 2012) toegevoegd.De kaartverkoop voor 10 maart start op 24 augustrus a.s.

Er volgen mogelijk nog meer data !

Update 19 augustus 2011


Eindelijk de bevestiging voor Chili

santiago estadio

Het Estadio Nacional in Santiago - Chili

Half juni 2011 gingen de geruchten al, vorige week stond het een halve dag op de officiële website van Roger Waters en werd het weer verwijderd, maar nu is dan eindelijk bevestigd: Roger zal met zijn 'The Wall' tour Chili aan doen. Op 2 maart 2012 (meerdere data zullen waarschijnlijk spoedig volgen) zal Roger in het Estadio Nacional in Santiago optreden. Ditzelfde stadion was o.a. de plek waar perfecte opnamen werden gemaakt van de 'Dark Side of the Moon' tour.

24 juli 2011


4e Concert Nieuw-Zeeland

vector_arena_1

De belangstelling voor 'The Wall Live' is in Nieuw-Zeeland overweldigend. Inmiddels is er een 4e concert aan de reeks in de Vector Arena in Auckland toegevoegd. De eerste drie concerten waren in een mum van tijd uitverkocht of bijna uitverkocht. Het 4e (extra) concert is voor de drie gepland concerten gezet en wordt op 18 februari 2012 gehouden.

14 juli 2011


Roger sluit Europese tour af

facebook_logo1

Facebook Roger Waters

Met een dankwoord aan de Griekse fans op zijn facebook pagina heeft Roger Waters op 12 juli 2011 zijn Europese Tour afgesloten. Van de concerten in Athene zijn opnieuw opnamen gemaakt voor de DVD / Blu Ray van The Wall Live. Roger vroeg zijn Griekse publiek absoluut geen fototoestellen / mobiele telefoons etc. te gebruiken. Zijn fans gaven gevolg aan zijn oproep. Roger's dankwoord is hier te lezen.

Op 27 januari 2012 wordt in het Burswood Dome in Perth (Australië) de tour voortgezet.

12 juli 2011


zes Extra concerten Australië en Nieuw Zeeland

Nog voordat de officiële kaartverkoop is gestart zijn er al inmiddels zes extra concerten aan de tour door Australië / Nieuw Zeeland toegevoegd, Op 2 februari is er een extra concert in het Brisbane Entertainment Center, op 8 en 10 februari 2012 vinden er een extra concerten plaats in de Rod Laver Arena in Melbourne, op 15 februari 2012 in de Acer Arena in Sydney en op 22 en 23 februari 2011 in de Vector Arena in Auckland.

Update 11 juli 2011


DVD Gelredome beschikbaar !

Na een periode van volop monteren is ook de DVD (9) van de concerten in het Gelredome te downloaden. Kijk op de ledenpagina voor meer info van de makers 'Pascal1972' en 'Dorenberg'.

Op dit moment is de download alleen nog beschikbaar via nieuwsgroepen. De torrentsites volgen !

3 juli 2011


Roger ook naar Zuid-Amerika !

estadioriverplate

Het Estadio de River Plate in Buenos Aires

De geruchten waren er al geruime tijd, maar nu zijn ook de eerste concerten in Zuid-Amerika bevestigd. Roger komt met zijn 'The Wall Live' tour ondermeer naar Argentinië en Brazilië. In Argentinië zal Roger in Buenos Aires optreden en in Brazilië in de steden Rio de Janeiro, Sao Paulo en Porto Alegre. De al genoemde data van begin maart in Chili zijn door het management van Roger nog niet bevestigd.

EstadioRiverPlate_2

1 juli 2011


The Wall naar Australië en Nieuw Zeeland

vector_arena

De Vector Arena in Auckland - Nieuw Zeeland

Roger Waters heeft inmiddels bevestigd dat zijn tour in 2012 een vervolg zal krijgen. Roger zal na het laatste concert in Athene (12 juli 2011) op 27 januari 2012 zijn tour vervolgen in Perth (Australië). Na Perth zal hij Brisbane, Melbourne en Sydney aandoen. Vanuit Australië wordt de tour vervolgd in Nieuw Zeeland waar Auckland Roger mag verwelkomen. Begin maart 2012 zal Roger zijn tour daarna de overtocht maken naar Zuid Amerika. Hiervan gaan al diverse geruchten doch de officiële bevestiging laat nog even op zich wachten. De kaartverkoop voor de concerten in Australië starten begin juli 2011.

Voor de Nieuw Zeelandse TV gaf Roger een interview over zijn 'The Wall Live' tour. Op deze website is het interview te bekijken.

RogerWatersBannerAus

De bijgewerkte lijst met tourdata is hier in te zien!

27 juni 2011


Videobootleg Gelredome deel 2

Na een periode van volop monteren is nu ook het 2e deel van de concertregistratie van het Gelredome te downloaden. Kijk op de ledenpagina voor meer info van de makers 'Pascal' en 'Dorenberg'.

Update: De download is zowel via nieuwsgroepen als torrents beschikbaar !!

24 juni 2011


Foto's Dusseldorf 18-06-2011

Op zaterdag 18 juni 2011 trad Roger Waters op voor een uitverkocht Esprit stadion in de Duitse stad Düsseldorf. Vanaf een perfect zitplaats op de tribune - recht

comfy-s-dusseldorf-klein

tegenover het podium - had ik goed zicht op de gehele show. Klik op onderstaande foto voor een klein aantal foto's van de Düsseldorf show.

19 juni 2011


Aanpassing Another Brick in the Wall

Roger heeft sinds het eerste optreden in Berlijn iets aangepast aan het nummer Another Brick in the Wall Part II. Op 15 Juni was er een klein instrumentaal tussenstuk tussen dit nummer en Mother met projectie van Jean Charles de Menezes en de Metro-raampjes (voorheen was hier eigenlijk alleen geluid van schoten te horen). Op 16 Juni was het niet meer alleen instrumentaal, maar ook kwam er een nieuwe tekst in beeld: "De Menezes is just Another Brick in the Wall". Daarbij werd het portret van Jean Charles de Menezes ook op één enkele steen geprojecteerd. Kijk hieronder voor een aantal foto's van dit moment [met dank aan Frits Donker Duyvis].

Inmiddels is ook een videofragment beschikbaar van bovenstaand moment.
Kijk daarvoor hier:
Dim lights Embed Embed this video on your site

18 juni 2011


Vervolg tour door Zuid-Amerika ?

Het wordt steeds concreter. Begin 2012 zal Roger Waters zeer waarschijnlijk door Zuid-Amerika touren. Nadat er al geruchten gingen over geplande concerten in Argentinië is het nu de beurt aan Chili. Volgens het Chileense blad El Diaro de Santiago komt Roger in maart 2012 naar Chili.
Officieel heeft Roger zijn voortzetting nog niet bevestigd.

17 juni 2011


Concerten Antwerpen een groot succes !

antwerpen_2011_1

The Wall in Antwerpen - Steengoed!

Volgens de Gazet van Antwerpen was het eerste concert van Roger Waters in het Antwerpse Sportpaleis steengoed ! Een aantal recensies van het concert leest u op de concertpagina Antwerpen 2011.

Inmiddels zijn de eerste fotoserie's in de fotogallery geplaatst én is de eerste audiobootleg te downloaden via de ledenpagina.

In de fotogallery eveneens een korte reportage van het vertrek van Roger vanuit zijn hotel naar het sportpaleis.

Update 30 mei 2011


Massale oplichting met tickets voor concert Roger Waters

ticket_antwerpen_2011

Een officieel (echt) ticket !!

In heel België worden fans van Pink Floyd opgelicht met tickets voor het concert van Roger Waters. De bassist speelt vrijdag en zaterdag in het Sportpaleis in Antwerpen twee concerten met het meesterwerk 'The Wall' als rode draad. Dat meldt La Dernière Heure woensdag.
De politie weet volgens de Franstalige krant nog niet precies hoeveel slachtoffers er zijn, maar ze zijn volop verspreid over heel België.

 

Er is sprake van twee vormen van oplichting. In eerste instantie zouden oude tickets gestuurd zijn naar de fans en niet de tickets die geldig zijn voor de concerten van vrijdag en zaterdag, die volledig uitverkocht zijn. In tweede instantie zouden onbestaande tickets aangeboden worden aan de fans.
De politie raadt de muziekfans aan om de zwarte lijst van malafide verkopers en internetsites te raadplegen op ilovemyticket.com.

26 meri 2011


Foto's / Recensies Sportpaleis Antwerpen

antwerpensportpaleis_1

Sportpaleis Antwerpen

Bezoekt u a.s. weekeinde één van de concerten van Roger Waters in het Antwerpse Sportpaleis ?

Uw foto's en recensies kunt u met de fans delen via deze website.De recensies worden geplaatst op de concertpagina en de foto's in de speciale fotogallery.

Het Insturen van foto's (minimaal formaat 800x600) of recensies is mogelijk via deze link!

22 mei 2011


3e concert Athene - Griekenland

Vandaag heeft het management van Roger Waters het 3e concert in het OAKA Indoor Stadion in Athene - Griekenland bevestigd. Op dinsdag 12 juli 2011 wordt het (voorlopig) laatste Europese concert gehouden.

20 mei 2011


Foto's en Video's optreden roger - david - nick

Van David Gilmours deelname aan 'Comfortably Numb' en het afsluitende 'Outside the Wall' waarbij ook Nick Mason aansloot zijn goede videobeelden en foto's beschikbaar. Hieronder treft u een kleine fotogallery aan van het optreden in de Londense O2 Arena op donderdag 12 mei 2011. Daarnaast beide nummers, Comfortably Numb en Outside the Wall op video. De BBC heeft een item geweid aan het bijzondere optreden met onder meer zogenaamde pro-shot beelden. Het BBC item is via deze link te bekijken (na de korte reclameboodschap).

Via de officiële websites van Roger Waters - David Gilmour en Pink Floyd zijn inmiddels in HD kwaliteit de pro-shot opnamen te bekijken.
De officiele pro-shot opnamen zijn nu ook op de Roger Waters Fanpage te bekijken:

Dim lights Embed Embed this video on your site

De fotogallery (klik op een foto voor meer foto's):

Fan Frits Donker Duyvis was er bij op 12 mei en stuurde ons exclusief een aantal foto's:

Comfortably Numb:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Outside the Wall:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Update 16 mei 2011


David Gilmour én Nick Mason bij The Wall op 12 mei

davidgilmour_2

David Gilmour on top of the Wall !!

Donderdag 12 mei 2011 was David Gilmour te gast bij het concert van Roger Waters in de Londense O2 Arena. Naast David zat ook Nick Mason in de zaal. David trad samen met Roger op tijdens het nummer Comfortably Numb. Gilmour nam daarbij de plaats boven op The Wall in welke normaal gesproken door Dave Kilminster ingenomen wordt.

David Gilmour had rond 20.00 uur zijn gastoptreden al aangekondigd op zijn weblog. Hierop schrijft hij verder dat de opnamen van zijn optreden niet gebruikt zullen worden voor de DVD 'The Wall' maar dat de opnamen gebruikt worden om op diverse websites te plaatsen. Binnenkort kunnen we dus het nummer Comfortably Numb van Gilmour én Waters verwachten op onder meer de geheel vernieuwde Pink Floyd website !!

David Gilmour geeft daarnaast aan dat zijn optreden éénmalig is en dat het hem spijt dat hij vele anderen teleur moet stellen die gehoopt hadden, dat hij op een andere avond in de O2 Arena, zou optreden.

 

Naast Comfortably Numb speelde David op zijn mandoline ook mee met het laatste nummer: Ouside the Wall. Hierbij stond ook Nick Mason op het podium welke de tamboerijn speelde. Zie onderstaande foto !!

david_nick_roger

Nick Mason - Roger Waters - David Gilmour

12 mei 2011


2e concert Athene toegevoegd

Nadat het concert op 8 juli 2011 in het OAKA indoor stadion in Athene in luttele minuten was uitverkocht is er opnieuw een concert aan de lange reeks concerten toegevoegd. Voorlopig zal Roger zijn Europese tour op zaterdag 9 juli 2011 afsluiten in Athene !

10 mei 2011


Informatie over Roger's tour in AAA Magazine

rw_artikel_05_2011

Download het complete artikel !

In het meinummer van het magazine Access All Areas (speciaal bedoeld voor de concert / podium bedrijfstak) staat een groot artikel over Roger's The Wall Tournee.


Het magazine bevat interviews met production designer Mark Fisher (die meewerkte aan de originele shows), tour regisseur Andrew Zweck, productiemanager Chris Kansy en XL Video's projectmanager Phil Mercer.


Het artikel biedt een fascinerende blik op de technische details achter de show, en met dank aan Brain Damage UK, hebben een exclusief PDF-bestand van dit artikel dat u kunt downloaden via deze link.

9 mei 2011


Videobootleg Gelredome 2011 deel 1 nu te downloaden !

Door 'Pascal' en 'Dorenberg' is de eerste set (voor de pauze) van het concert in het Gelredome geupload op usenet en via torrent. Via de ledenpagina meer informatie over dit unieke videodocument en hoe u in het bezit kunt komen van dit bestand.

7 mei 2011


Lang verwachte show in Athene bevestigd.

oaka_athene

Het OAKA stadion in Athene

Al loan payment calculator enige tijd gingen er geruchten dat er een show in het Olympisch Stadion (OAKA indoor stadion) in Athene (Griekenland) zou komen. Na de verplaatsingen van concerten in Milaan (eind april 2011) was al duidelijk dat het nu nog even wachten was op....Vandaag, 2 mei 2011 is bevestigd dat er op vrijdag 8 juli 2011 een show in Athene komt. Bijzonder is zeker dat ook deze show opgenomen wordt ten behoeve van de DVD 'The Wall Live'. Of David Gilmour die avond aanwezig is........blijft de vraag.

2 mei 2011


Back-stage bij The Wall

Tielenaar Floris van Bodegraven heeft samen met twee vrienden volop meegewerkt aan de opbouw en het afbreken van The Wall in het GelreDome. In het regionale dagbald de Gelderlander verwoord hij zijn back-stage avontuur. Klik hier om zijn belevenissen te lezen.

30 april 2011


Concerten Milaan 6 en 7 juli verplaatst

In verband met het inplannen van een extra concert in Griekenland (Athene) begin juli 2011 zijn de twee laatste concerten van Roger Waters in Milaan verplaatst. Het concert van 6 juli is verplaatst naar 3 juli 2011 en het concert van 7 juli naar 4 juli 2011. De kaarten blijven gewoon voor de nieuwe data geldig.

Het extra concert dat Roger zal geven in Griekenland zal, net als de concerten in de O2 Arena in Londen, gefilmd worden ten behoeve van de DVD die van The Wall Live tour wordt gemaakt. Nadere informatie over het concert in Griekenland, de laatste in de Europese Tour, volgt z.s.m.

20 april 2011


Nieuwe artikelen tourmerchandise

shirt

Nieuwe artikelen !!

Roger's merchandise heeft een drietal nieuwe artikelen toegevoegd aan het assortiment dat via de merchandise website te koop is, De items (t-shirt, poster en tourboek Europa) waren tijdens de concerten in Europa al te koop en zijn dus nu ook te bestellen via de website. Klik daarvoor hier.

15 april 2011


Reclamevideo The Wall in Moskou

Speciaal voor het concert van Roger Waters in Moskou op 23 april 2011 is een reclamevideo gemaakt. De video is via YouTube te bekijken:
Dim lights Embed Embed this video on your site

15 april 2011


Video aankomst Roger Waters - GelreDome

Zowel vrijdag 8 als zaterdag 9 april 2011 kwam Roger Waters met een helicopter aan bij het Arnhemse GelreDome. Op maandag 11 april was Roger al eerder in het GelreDome aanwezig in verband met de nieuwe zijkanten van 'The Wall'. Maandags arriveerde Roger per auto. Van de aankomst op zaterdag 9 april zijn videobeelden beschikbaar. Kijk hieronder naar zijn aankomst.
Dim lights Embed Embed this video on your site

14 april 2011


Dagelijkse update recensie en fotopagina GelreDome

rw_wall06

© Paul Barendregt Fotografie

Nu de concerten in het Arnhemse GelreDome achter de rug zijn komt er iets meer tijd om de fanpage te updaten met concertrecensies en het plaatsen van foto's / filmpjes. Inmiddels staan in de fotogallery GelreDome van alle drie de concerten foto's en wordt de concertpagina nog volop bijgewerkt met recensies en andere nieuwtjes. Klik hier voor de fotogallery en hier voor de concertpagina.

Inmiddels zijn er van de eerste en derde avond audio bootlegs te downloaden via de ledenpagina van de website !
Klik voor de ledenpagina hier. U moet wel aangemeld zijn. Dat kan gratis via de homepage (inloggen).

12 april 2011 - update 13 april 2011


Geruchten afgelasting concert zijn NIET waar !

Via de diverse sociale media werden berichten verspreid dat het concert van Roger Waters op zaterdag 9 april 2011 afgelast zou zijn i.v.m. schietpartij met meerdere doden en gewonden in Alphen aan de Rijn. Ondanks het drama in Alphen aan de Rijn kon de Roger Waters Fanpage na bevestiging van Livenation en het GelreDome melden dat het concert gewoon doorging !

9 april 2011


Informatie en foto's eerste Gelredome concert

Inmiddels staat op de speciale Gelredome 2011 concertpagina de eerste informatie en eerste recensie over The Wall Live in Arnhem. In de fotogallery Gelredome 2011 staan de eerste concertfoto's. In de loop van zaterdag 9 april zal de website geupdate worden !

thewallpano

Foto: Danny van Schendel (www.dvsphotography.nl)

9 april 2011


Vandaag (8 april 2011) start concert Gelredome

Vandaag, vrijdag 8 april 2011, staat Roger Waters na bijna vier jaar opnieuw in het Arnhemse Gelredome. In totaal zullen bijna 100.000 fans zijn drie concerten in Arnhem bezoeken! De Roger Waters Fanpage zal u zo veel mogelijk op de hoogte houden van de bijzonderheden m.b.t. de drie Arnhemse concerten. Recensies van de concerten zullen z.s.m. op de concertpagina Gelredome 2011 te lezen zijn. Foto's zijn te bekijken via de fotogallery Gelredome 2011.

Uw recensies en/of foto's (minimaal formaat 800x600 pixels) zijn van harte welkom via het e-mailadres welke zich opent als u hier klikt.

8 april 2011


Roger Waters in het AD

ad_070411_wall

Klik op deze uitgave voor het complete artikel

Op donderdag 7 april 2011 stond er een paginagroot artikel in het Algemeen Dagblad (AD) over de komende concerten van Roger Waters. Het artikel is terug te lezen door op bijgaande (verkleinde) uitgave te klikken.

Hoe ouwer, hoe meer power! Hoewel Roger Waters zinspeelt op met pensioen gaan, haalt hij krachtiger uit dan ooit met de live uitvoering van de Pink Floyd-klassieker 'The Wall', komende dagen tot driemaal in het Gelredome. 'Als ik alleen zou willen entertainen, was ik wel quizmaster geworden.'

© Algemeen Dagblad - Met dank aan Pink Floyd Fans Nederland.

7 april 2011


Advies Gelredome: Kom op tijd !

gelredome_2

GelreDome

Bezoekers van Roger Waters – The Wall Live in GelreDome vrijdag- en maandagavond wordt geadviseerd vroeg naar Arnhem af te reizen om te voorkomen dat ze door verkeersdrukte het begin van de show moeten missen. Waters, die met 24 trucks naar GelreDome komt, begint stipt om acht uur met het strak geregisseerde optreden.

"Meestal kunnen we het aanvangstijdstip nog wel wat bijsturen als veel mensen nog in de file staan", zegt GelreDome-directeur Jasper van Amstel. "Bij The Wall gaat dat niet."


Van Amstel verwacht minder problemen rond de show op zaterdag. "Doordeweeks komen veel mensen na hun werk, en heb je te maken met de avondspits. Op zaterdag is er toch een andere situatie."

© De Gelderlander

7 april 2011


Geruchten rond concerten 2012

Via diverse media komen er berichten binnen dat Roger Waters in 2012 onder meer een concert zal geven in het Estadio Unico de La Plata in Buenos Aires - Argentinië. Daarnaast gaan er geruchten dat Pink Floyd (bedoeld zal worden Roger Waters) in Boekarest - Roemenië op zal treden. Via deze websites is e.e.a. bekend geworden: Argentinië - Roemenië.

6 april 2011


Goede HD kwaliteit videobootleg The Wall New York

Alvast een voorproefje zien van hetgeen u komend weekeinde te wachten staat ?
Via Youtube is een erg goede kwaliteit bootleg van het concert The Wall Live te bekijken. Het optreden vond plaats op 13 oktober 2010 in het Nassau Veterans Memorial Colisem - Uniondale in New York - USA.

Maar let op !! Kijk eerst naar het filmpje Digitized met Mark Fisscher dat Roger zelf op zijn website én facebook plaatste......Kijken is één....beleven is twee....

Dim lights Embed Embed this video on your site

Het concert in New York:

Dim lights Embed Embed this video on your site

5 april 2011


Uw foto's op deze website ?

Dat kan !! Kwalitatief goede foto's kunnen in de fotogallery van het Gelredome 2011 of het Sportspaleis 2011 opgenomen worden. Stuur uw foto's a.u.b. in het minimale formaat van 800x600 pixels naar dit e-mailadres: Klik hier.

5 april 2011


Artikel de Telegraaf

Op 1 april 2011 verscheen in het dagblad de Telegraaf een artikel over Roger's tour "The Wall", in aanloop naar de concerten van 8, 9 en 11 april in het Gelredome. Vele fans wilden het artikel in de 'digitale Telegraaf' lezen, echter binnen één dag bleek het artikel te meer te bevragen op de website van de Telegraaf. Via deze link kunt u het complete artikel nogmaals nalezen.

3 april 2011


Arnhems Uitmagazine in teken Roger Waters

Het livestyle en entertainment blad UITmagazine, editie Arnhem staat dit keer in het teken van Roger Waters De gehele online versie van het UITmagazine is hier te bekijken.

2 april 2011


David Gilmour aanwezig bij een concert

Roger Waters heeft bevestigd dat David Gilmour aanwezig is bij één concert. Eerder werd gedacht dat David bij meerdere concerten aanwezig zou zijn. Roger geeft nu dus aan, in een interview met Sky News, dat David maar bij één concert aanwezig zal zijn. Welk concert dat is wordt volledig geheim gehouden. Bronnen rond Roger geven overigens aan dat het één van de concerten in de O2 Arena in Londen zal zijn waarbij eveneens DVD/Blu-Ray opnamen gemaakt worden. Hieronder de woordelijke weergave:

"I hear the rumors," Waters says. "I think it's beginning to look now as if he'll do one gig, he'll do "Comfortably Numb" at one gig. It's a big secret when. Live 8 was the big one when Rick [Wright] was still alive – it was very moving."

In onderstaande video is het interview met Sky News terug te kijken en luisteren.
Dim lights Embed Embed this video on your site

2 april 2011


Arnhemse schoolklas treedt op bij 'The Wall'

kids_the_wall

(C) Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Groep 8 van de Arnhemse John F. Kennedyschool staat vrijdag 8 april samen met Roger Waters op het podium tijdens 'The Wall Live' in een uitverkocht GelreDome. De kinderen verzorgen het koortje van de Pink Floyd-hit Another Brick in the Wall Part 2.
Tijdens de wereldtournee, die vorig jaar september startte in de Canadese stad Toronto, vraagt Waters steeds lokale scholen om het koortje te verzorgen in het vijfde nummer van de rockopera die werd uitgebracht in 1979. Voor de drie optredens in Arnhem viel de keuze op de Kennedyschool.
Volgende week ontmoeten ze de artiest in levende lijve. Vrijdag, eind van de middag, moet groep 8 zich melden bij het 'grootste theater van Nederland' en dan doen ze een zogenoemde 'doorloop' met Roger Waters zelf. Tot die tijd: oefenen, oefenen, oefenen. Bijna iedere dag.

Van het oefenen is een korte reportage gemaakt door dagbald de Gelderlander. Het videoverslag is hieronder te bekijken.

Dim lights Embed Embed this video on your site

1 april 2011


Fotogallery The Wall Live bijgewerkt

gilberto_vasco23

Lissabon 2011

De fotogallery The Wall Live is vandaag aangevuld met een groot aantal geweldige foto's van het eerste concert in Lissabon. Kijkt u hier voor de fotoserie!

29 maart 2011


Indrukwekkend begin Europese tour

Roger's tour is zowel in Portugal als in Spanje op een indrukwekkende manier gestart. Via onderstaand YouTube filmpje is het nummer 'Run Like Hell' te bekijken. Het geeft een klein beetje weer wat ons over een aantal dagen in het Gelredome te wachten staat !!
Dim lights Embed Embed this video on your site

29 maart 2011


Makkelijk naar het gelredome met tripticket

tripticket

Trip Ticket brengt u thuis !

Geen eigen vervoer naar Arnhem? Milieuvriendelijk reizen? Samen met fans uit en thuis? Boek dan via TripTicket uw heen- en terugreis naar het Arnhemse Gelredome. Voor de website van TripTicket klikt u hier.

25 maart 2011


Weinig wijzigingen in 1e europa concert

Na het eerste concert van Roger in Europa (21 maart - Lissabon) blijkt dat er weinig is veranderd aan de concerten in vergelijk met de tour door Noord Amerika. Aanpassingen zijn o.a gedaan in de hotelkamer die uit 'The Wall' komt. Deze laat een meer Europees bed zien en na de pauze (van 20 minuten) komt de complete band in nieuwe geheel zwarte uniformen op. Voorts zijn beperkt achtergrondanimaties gewijzigd. Zoals al bekend was, en ook niet anders kan, is de setlist identiek en wordt er geen enkele song toegevoegd aan het concept 'The Wall'.

22 maart 2011


Start Europese tour

Vandaag, maandag 21 maart 2011, start Roger samen met zijn band de Europese tour van 'The Wall Live'. Voor een uitverkocht Atlantico Pavilion zullen om 20.00 uur de eerste klanken te horen zijn. Roger zal maar liefst 61 concerten geven in Europa. Begin juli sluit hij zijn Europese tour af met een concert in Milaan.

21 maart 2011


Repetities in Italië

Vanaf volgende week maandag (14 maart 2011) zal Roger een week lang met zijn band repeteren in een concertlocatie ergens in Italië. Op 21 maart 2011 zal de Europa tour starten vanuit Lissabon (Portugal).

10 maart 2011


Wijziging projectie / geen nieuwe concerten europa

Volgens ingewijden zullen de achtergrondprojecties tijdens de Europse tour van Roger Waters aangepast zijn aan de actualiteit. Waarschijnlijk wordt de politieke situatie in het Midden-Oosten / Noord-Afrika door Roger getoond.

Uit het interview van Roger met de zender Al Jazeera is op te maken dat er géén extra concerten in Europa op de agenda staan.

7 maart 2011


Tijdschema GELREDOME

Inmiddels is het tijdschema (onder voorbehoud) van de concerten in het Arnhemse Gelredome bekend:

17.30u Deuren open
20.00u The Wall eerste set
21.00u Pauze
21.25u The Wall tweede set
22.25u Einde van de show

17 februari 2011


Setlist europa tour

Voor zover bekend heeft Roger de setlist van The Wall Live niet veranderd. Ook tijdens de Europese concerten zullen de volgende nummers te zien en horen zijn:

1e helft:

tour_2011_europa

* In the Flesh!
* Thin Ice
* Another Brick in the Wall, Pt. 1
* Happiest Days of Our Lives
* Another Brick in the Wall, Pt. 2
* Mother
* Goodbye Blue Sky
* Empty Spaces
* What Shall We Do Now?
* search engine optimization Young Lust
* One of My Turns
* Don't Leave Me Now
* Another Brick in the Wall, Pt. 3
* Last Few Bricks
* Goodbye Cruel World

2e helft:

* Hey You
* Is There Anybody Out There?
* Nobody Home
* Vera
* Bring the Boys Back Home
* Comfortably Numb
* Show Must Go On
* In the Flesh
* Run Like Hell
* Waiting for the Worms
* Stop
* Trial
* Outside the Wall

30 januari 2010


vierde concert in parijs

bercy

Omnisport Centrum Bercy

 

Roger's management heeft vandaag bekend gemaakt dat Roger een vierde concert zal geven in het Parijse Omnisport Centrum Bercy. Naast de al geplande data (30 en 31 mei en 30 juni) zal The Wall Live ook op 1 juli 2011 te zien en horen. De voorverkoop start op 2 februari 2011.

 

27 januari 2011


DVD opnamen Londen en extra kaarten Gelredome.

dvd_logo

Roger Waters heeft bekend gemaakt dat bij alle 6 concerten in de O2 Arena in Londen er opnamen gemaakt worden t.b.v. een DVD van zijn concert. Om aan de goede kwaliteit te kunnen voldoen mogen er geen foto's gemaakt worden waarbij flitsapparatuur gebruikt wordt. Zoals bekend zal Roger erg hoge eisen stellen aan de DVD. Vandaag maakt Mojo bekend dat er voor de (reeds uitverkochte) concerten op 8 en 9 april in het Arnhemse Gelredome toch extra kaarten beschikbaar zijn gekomen. De kaarten zijn te verkrijgen via het enige officiele verkoopkanaal....LiveNation

3 januari 2011


The Wall Live in 2012 naar Australië.

australie.jpg

Australië, pas in 2012 'The Wall Live'

Via wel ingelichte (en zeer betrouwbare) bronnen hebben we vernomen dat Roger na zijn Europese Tour enige tijd niet met The Wall verder zal touren. Andere afspraken (zoals met betrekking tot zijn opera Ça Ira) stellen een tour door Australië enige tijd uit. Begin 2012 zal Roger zijn The Wall Live tour vervolgen op het Australische continent.

26 december 2010


Noord-Amerika tour ten einde.

Met drie concerten op rij in het Palacio de Deportes in Mexico-City heeft Roger het eerste deel van zijn 'The Wall Live' tour beëindigd. Samen met zijn band gaf Roger in totaal al 56 concerten. Op 21 maart 2011 start de Europese tour in het Atlantico Pavilion in Lissabon (Portugal). Tijdens het derde en laatste concert in Mexico-City werd het concert afgesloten met een akoestische (en Spaanstalige) sessie van het nummer Another Brick in the Wall. Via YouTube is hier dit nummer te beluisteren.

Dim lights Embed Embed this video on your site

24 december 2010


6e concert Milaan !!

mediolanumforum.jpg

Mediolanumforum- Milaan

Het Mediolanumforum is op 7 juli 2011 voor de zesde keer het podium waar Roger Waters zijn The Wall Live zal uitvoeren. Voorlopig !! is dit het laatste concert in de Europese tour. Geluiden dat Roger in augustus / september 2011 zijn tour zal voortzetten in Australië zijn tot op heden nog niet bevestigd.

20 december 2010


The Wall Live in Chicago.

Voor degene die alvast een idee willen krijgen van Roger's The Wall Live tour, kan via onderstaande link het complete concert in het Untied Centre in Chicago bekeken worden.

Klik hier voor het concert !!

8 december 2010


Opnieuw twee nieuwe concerten toegevoegd.

Werd lange tijd uitgegaan dat het concert in Manchester op 29 juni 2011 het laatste Europese concert zou zijn, zijn er vandaag opnieuw twee concerten toegevoegd aan de staart van de Europese tour. Op 30 juni 2011 zal Roger voor de 3e keer The Wall Live opvoeren in het Omnisportcentrum Bercy in Parijs (F) en op 6 juli 2011 voor de 5e keer in het Mediolanumforum in Milaan (I). De eerste vier concerten in Milaan zijn inmiddels uitverkocht !!

3 december 2011


Concert vervallen en nieuw concert gepland.

Het allerlaatste concert van Roger Waters op 29 juni 2011 is vervallen. Hiervoor in de plaats is een nieuw concert gepland in de National Indoor Arena in Birmingham (GB) op 27 juni 2011. Al bestelde kaarten kunnen via ticketmaster geruild worden.

1 december 2010


2e concert Barcelona.

palaustjordi.jpg

Ook Barcelona kan twee avonden op rij genieten van The Wall Live. Op zowel 29 als 30 maart 2011 zal Roger's show hier te zien zijn. Vandaag is bekend gemaakt dat er een tweede concert komt op 30 maart 2011.

29 november 2010


Nieuw concert: Olympiahalle Munchen.

olympiahalle-munchen.jpg

Na ruim een maand van stilte is er toch weer een nieuw concert toegevoegd aan de lange reeks concerten die Roger in Europa zal geven. Op maandag 20 juni 2011 zal hij met zijn 'The Wall Live' show optreden in de Olympiahalle in Munchen. De kaartverkoop is vandaag gestart !

24 november 2010


2e concert Madrid

Nadat het eerste concert in het Palacio de Deportes in Madrid op 25 maart 2011 bijna is uitverkocht is vandaag bekend geworden dat Roger een tweede concert geeft in het moderne Madrileense sportcentrum. Op 26 maart zal Roger zijn The Wall show opnieuw ten uitvoer brengen in Madrid.

31 oktober 2010


Update fotogallery.

frits36.jpg

De fotogallery van The Wall Live 2010-2011 is vandaag geupdate met een groot aantal foto's. Klik hier voor de fotogallery.

30 oktober 2010


Roger past show aan na kritiek.

Roger heeft zijn show aangepast na kritiek. Waters werd beschuldigd van antisemitisme door de joodse organisatie Anti-Defamation League. Waters noemt de beschuldigingen onzin, maar heeft de bekritiseerde beelden in zijn show wel aangepast.

Waters spreekt de beweringen van de organisatie tegen. "Ze hadden naar de show moeten komen, voordat ze openlijk commentaar gaven. Er is geen sprake van antisemitisme in The Wall Show", reageert de bassist in een open brief aan de Britse krant The Independent. "Het lied waarbij de bekritiseerde beelden worden getoond, is Good Bye Blue Sky. Het beschrijft hoe gewone mensen, militairen en burgers, kampen met een trauma na de oorlog."

Op de begeleidende beelden zijn Jodensterren en dollartekens te zien, en dat schoot de joodse organisatie in het verkeerde keelgat. Waters zegt de barrière op de Westelijke Jordaanoever aan de kaak te willen stellen, maar verandert de beelden toch om te laten zien dat hij absoluut geen antisemitische bedoelingen heeft. "Niets staat verder af van de waarheid."

12 oktober 2010


Extra concert Praag - Tjechië.

Na 15 april 2011 staat inmiddels ook het 2e concert in de Tjechische hoofdstad Praag gepland en wel op 16 april 2011.
Roger zal samen met zijn band twee maal optreden in de O2 Arena in Praag.
Voor een compleet overzicht van alle concerten klikt u hier.

29 september 2010


Foto's Toronto 15 & 16 september 2010

10091619.jpg

Van de eerste twee concerten zijn (kwalitatief zeer goede) foto's gemaakt welke via de fotogallery te bekijken zijn. Om de fotogallery te openen....klik hier !

26 september 2010


Eerste indruk - Youtube

Op Youtube is een aantal goede kwaliteit videoclips van de tour van Roger te bekijken.
Zie onder meer onderstaande opname van Run Like Hell in HD kwaliteit !

Dim lights Embed Embed this video on your site

23 september 2010


4e concert Zürich

Met opnieuw een extra concert, nu op 25 juni 2011, komt het aantal optredens in het Hallenstadion in Zürich (Zwitserland) op vier te staan.
Roger's management maakte gisteren deze toevoeging bekend.

22 september 2010


Recensie eerste concert.

Via deze pagina is een uitgebreide recensie te lezen van Arjan Terpstra. Klik voor de recensie hier.

17 september 2010


DVD The Wall Live - Toronto 15-09-2010

big_mother

Het is bijna niet te geloven maar de eerste DVD met daarop amateurbeelden van het eerste concert van Roger's tour The Wall Live is te downloaden. Op de DVD een (beperkt) aantal songs. De DVD geeft wel een goed idee van hetgeen we komend jaar kunnen verwachten aan spektakel. Kijk op de ledenpagina voor meer informatie !!

17 september 2010


Setlist The Wall Live

Na twee concerten is de volgende setlist bekend geworden:

1e deel: In the Flesh, The Thin Ice, Another Brick in the Wall Part 1, The Happiest Days of our Lives, Another Brick in the Wall Part 2, Mother, Goodbye Blue Sky, Empty Spaces, Young Lust, One of My Turns, Don't Leave Me Now, Another Brick in the Wall Part 3, Goodbye Cruel World.

2e deel: Hey professional seo services You, Is There Anybody Out There?, Nobody Home, Vera, Bring the Boys Back Home, Comfortably Numb, The Show Must Go On, In The Flesh, Run Like Hell, Waiting for the Worms, Stop, The Trial, Outside the Wall.

Er vinden geen toegiften plaats. Het concert duurt dan ook iets meer dan twee en een half uur.

17 september 2010


Eerste foto's - Toronto - Canada

100915_13

In de fotogallery is een nieuw items toegevoegd: The Wall Live 2010-2011 tour (foto's). Inmiddels zijn de eerste concertfoto's van het concert op 15 september 2010 in Toronto Canada geplaatst !!
Wilt u de foto's bekijken ..... klik hier !

16 september 2010


11 april 2011 - Derde concert Gelredome !!

Wegens groot succes geeft Roger Waters een derde concert van 'The Wall' op maandag 11 april 2011. Het eerst concert op vrijdag 8 april is inmiddels uitverkocht, voor de tweede show zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De kaartverkoop voor het extra concert begint a.s. vrijdag 17 september om 10u00 via LiveNation.

15 september 2010


Vandaag 1e The Wall Live concert !!

thewall2010_5

Vandaag, woensdag 15 september, zal in het Air Canada Center in Toronto het eerste concert uit de lange reeks van meer dan 100 concerten, van start gaan. Het bijzondere aan deze dag, 15 september, is dat het 2 jaar geleden is dat Rick Wright, op 65 jarige leeftijd, stierf aan de gevolgen van kanker.
De 'Special Dress Rehearsal' (zeg maar de generale repetitie) van afgelopen zondag is zeer positief ontvangen bij de genodigden. Ook is bekend gemaakt dat David Gilmour zijn beloofde Comfortably Numb, tijdens één der shows in Amerika gaat doen. Helaas voor de vele Europese fans.

Laatste repetitie !

Inmiddels is bekend geworden dat tijdens de eerste drie concerten in Toronto 25 studenten van de 'Regent Park School of Music' meezingen bij het nummer Another Brick in the Wall Part 2.
Op het laatste moment zijn er opnieuw drie concerten toegevoegd. Op 18 mei 2011 komt The Wall Live voor de 6e keer naar de O2 Arena in Londen en op 28 en 29 juni 2011 zal de Manchester Evening News Arena in Manchester opnieuw het toneel zijn voor Roger en zijn band.
In de loop van donderdag 16 september zullen we de eerste recensies, de exacte setlist en de eerste foto's van 'The Wall Live' op de website plaatsen.

15 september 2010


Venice - Behind The Wall.

Kipp Lennon van de band Venice is op de website van Venice gestart met een blog over zijn ervaringen 'achter de schermen' van The Wall.
Om de blog mee te lezen klikt u hier.

8 september 2010


Roger treed meer dan 100 x op !!

hallenstadion_zurich

Met de bevestiging van twee nieuwe concerten: 1 mei in het Telenor in Oslo en 24 juni in het Hallenstadion in Zürich passeert Roger de 100 concerten. Inmiddels zijn dus nu 101 concerten gepland en bevestigd !!

Het 3e concert in het Hallenstadion in Zürich (Zwitserland) is op dit moment het laatste (bekende) concert in de lange tour welke over ruim 14 dagen van start gaat.

30 augustus 2010


Tweede concert in Stockholm.

Op 5 mei 2011 zal Roger een tweede concert geven in de Ericsson Globe in Stockholm. Het eerste concert op 4 mei is inmiddels bijna uitverkocht. De voorverkoop voor 5 mei start morgen, vrijdag 27 augustus 2010.

26 augustus 2010


Start concertrepetities.

mohegan_sun_logo

Eind augustus zal Roger samen met zijn band starten met de repetities voor 'The Wall Live' tour 2010-2011. Roger en zijn band hebben ruim 14 dagen om alle songs te beoefenen. De repetities vinden plaats in de Mohegan Sun Arena in Wilkes-Barre, Pennsylvania - USA.

25 augustus 2010


98-ste concert Zagreb - Kroatië.

zagreb_arena

Roger Waters heeft bevestigd dat hij na de twee concerten in het Arnhemse Gelredome zal afreizen naar Zagreb in Kroatië om daar op 13 april 2011 in de Zagreb Arena het volgende concert te geven. Inmiddels zijn er 98 concerten bevestigd.

25 augustus 2010


Merchandise 'The Wall Live' gestart.

Via Roger's officiële 'The Wall Live' website kunnen er sinds afgelopen weekeinde een litho en T-shirts besteld worden met als thema: 'The Wall Live'. De merchandise website kent twee 'winkels'; één voor Europa en één voor Noord Amerika. De winkels zijn via deze link te bezoeken.

23 augustus 2010


Nieuw concert en bevestiging Boedapest.

Opnieuw heeft Roger's management een concert aan de lange reeks toegevoegd. Op 13 juni 2011 zal Roger voor de 2e keer tijdens 'The Wall Live' tour optreden in Denemarken. Deze keer is de Herning Arena in Herning de plek. Daarnaast is de datum 22 juni voor het concert in Boedapest bevestigd. Hiermee is het concert in Boedapest (voorlopig) het laatste concert in de Europatour.

23 augustus 2010


Wijziging in begeleidingsband.

Met het starten van de repetities voor The Wall Live is er een kleine wijziging gekomen in de artiesten in de begeleidingsband van Roger Waters. Zo zal Venice zanger Michael Lennon vervangen worden door zijn neef Pat Lennon. De complete band bestaat uit:

Roger Waters - Zang - bas en gitaar;
Snowy White - Gitaar;
Dave Kilminster - Gitaar;
Graham Broad - Drums;
G.E. Smith - Gitaar;
Jon Carin - Keyboard;
Harry Waters - Keyboard;
Robbie Wyckoff - Zang (lead):
Jon Joyce - Mark Lennon - Pat Lennon & Kipp Lennon - Achtergrondzang.

18 augustus 2010


Boedapest concert opnieuw verplaatst.

sportsarena_boedapest

Het concert dat Roger op 12 of 13 april 2011 in de Sportsarena in Boedapest zou houden is opnieuw naar een andere datum verplaatst. Volgens (nog niet bevestigde) berichten wordt het concert nu verplaatst naar 22 juni en daarmee zou het, het laatste concert uit de nu bekende reeks van bijna honderd concerten worden.

2 augustus 2010


Extra concert Hamburg

Aan de lange reeks concerten is er vandaag, 30 juli 2010, opnieuw één toegevoegd. Roger komt een extra dag (11 juni 2011) naar de Colorline Arena in Hamburg (D).

30 juli 2010


2e concert Berlijn.

Het eerste concert op 15 juni 2011 is inmiddels uitverkocht. Op 16 juni 2011 staat het 2e concert in de Berlijnse O2 Arena gepland.

25 juli 2010


David Gilmour bij één of meer The Wall concerten !!

David Gilmour heeft aan Roger Waters aangegeven dat hij bij één of meer 'The Wall Live' concerten het nummer Comfortably Numb met Roger wil spelen. Roger plaatste vandaag o.a. dit bericht op zijn facebook:

waters_gilmour_2010_1

I'll come and do 'C. Numb' on one of your Wall shows". Well! You could have knocked me down with a feather. How fucking cool! I was blown away. How could I refuse such an offer. I couldn't, there was no way. Generosity trumped fear. And so explaining that I would probably be shite, but if he didn't mind I didn't, I agreed and the rest is history. We did it, and it was fucking great. End of story. Or possibly beginning.

Roger

PS. Just heard from David, he will decide in due course which gig he wants to do, it will be a surprise!

Zou er dan toch naar jaren een 'Pink Floyd' reünie komen ??

15 juli 2010


2e concert Mexico uitverkocht, 3e gepland.

Het tweede concert in Mexico City was evenals het eerste concert in korte tijd uitverkocht. Inmiddels is op 21 december 2010 het derde concert aan de reeks toegevoegd.

5 juli 2010


Start Europa tour met 2 concerten in Lissabon.

Roger's Europa tour 2011 start met twee concerten in de Portugese hoofdstad Lissabon. Al snel na de start van de kaartverkoop werd het tweede concert aan de inmiddels indrukwekkend lange lijst toegevoegd. Roger nadert de 100 concerten !

29 juni 2010


2e concert Mexico City, 4e in Milaan.

Aangezien in de pre-sale het concert in Mexico-City al bijna uitverkocht is, is direct de 2e avond toegevoegd. Roger speelt op 18 en 19 december in Mexico. Roger zal maar liefst 4 avonden in Milaan optreden. Op 1, 2, 4 en 5 april 2011 staan de concerten gepland. De eerste drie data zijn inmiddels uitverkocht !

22 juni 2010


Eerste concert Lodz (Polen) uitverkocht, kaartverkoop tweede gestart.

Het eerste concert van Roger Waters in het Poolse Lodz was in enkele uren compleet uitverkocht. Inmiddels is 19 april 2011 toegevoegd aan de concertagenda en is de kaartverkoop voor deze tweede avond in de Atlas Arena gestart.

21 juni 2010


2e concert Mannheim

Nog bijna dagelijks worden er concerten toegevoegd. Inmiddels is bekend dat de SAP Arena in Mannheim (D) ook op 4 juni 2011 de arena is voor een concert van Roger Waters.

14 juni 2010


Opnieuw concerten toegevoegd --> Milaan en Dublin

Op 4 april 2011 zal Roger Waters voor de 3e maal 'The Wall Live' uitvoeren in Milaan. Op 24 mei 2011 zal hij voor de 2e avond op rij in de O2 Arena in Dublin staan. Beide concerten zijn op 11 juni 2010 toegevoegd aan Roger's tourschema.

11 juni 2010


4 extra concerten in de USA.

Vandaag zijn de laatste vier concerten toegevoegd aan de Noord-Amerika tour van Roger Waters.
In de volgende plaatsen geeft Roger een (extra) concert:
Chicago - Boston - Oakland en Los Angeles. Het complete touroverzicht is hier te bekijken.

11 juni 2010


Concert Boedapest (H) verplaatst en 2e concert Zurich (CH).

Het york hotels geplande concert van 12 april 2011 in de Sports Arena in Boadapest (Hongarije) is verplaatst van 12 naar 13 april 2011. Daarnaast is er vandaag een nieuw concert toegevoegd en wel op 7 juni 2011. Het eerste concert in het Hallenstadion Zurich (6 juni 2011) is inmiddels bijna uitverkocht waardoor er nu een tweede concert gepland is.

8 juni 2010


Eerste concert in Midden-Amerika.

Roger Waters zal ook tijdens zijn 'The Wall Live' tour Midden Amerika aandoen. Roger zal in Mexico-City (Mexico) in het Palacio de Deportes een concert geven op 18 december 2010. De kaartverkoop voor dit concert start op 23 juni a.s.

7 juni 2010


Extra concert Gelredome

Op zaterdag 9 april 2011 zal een extra concert gegeven worden in het Arnhemse Gelredome.

gelredome1

Nadat het concert op 8 april binnen twee dagen compleet was uitverkocht heeft concertorganisator MOJO besloten tot een tweede concert, één dag na het eerste. Kaarten zijn nu te koop via de officiele verkoopkanalen Live Nation / Eventim. Kies voor zekerheid en koop de kaarten via deze websites: LiveNation Nederland of Eventim.

7 juni 2010


2 extra concerten in Londen.

Inmiddels zijn aan de drie concerten in Londen er twee toegevoegd. Op 14 en 15 mei 2011 zal The Wall ook te zien zijn in de O2 Arena.

5 juni 2010


Kaartverkoop gestart. LiveNation overbelast.

Bij de start van de kaartverkoop van Roger Waters in het Gelredome was de website van LiveNation / Eventim tijdelijk overbelast, Inmiddels kunnen er weer kaarten besteld worden !!

LiveNation kwam in de loop van de dag met de volgende mededeling:

Helaas kampt ons betaalplatform deze morgen met technische problemen. Hierdoor kan het voorkomen dat uw bestelling met betaling via Ideal niet correct kan worden afgerond. Op dit moment wordt hard gewerkt om dit betaalprobleem op te lossen. Ideal-betalingen worden mondjesmaat toegelaten. Betalen met Creditcard is wel mogelijk.
Wat kunt u doen?
Als u bij uw Ideal betaling een foutmelding heeft gekregen, annuleer dan uw bestelling en probeer opnieuw kaarten te bestellen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet tweemaal uw bestelling doet, dan kunt u inloggen via www.eventim.nl om uw orderhistorie te internet marketing services bekijken.

4 juni 2010


Extra concert Sportpaleis Antwerpen.

In verband met de overweldigde kaartverkoop voor het concert op 27 mei 2011 (inmiddels uitverkocht) is een tweede concert toegevoegd op 28 mei 2011.

Kaarten zijn vanaf nu te koop via LiveNation België.

antwerpen_270511

antwerpen_280511

4 juni 2010


NOS nieuws over 'The Wall Live'.

chattelin

Op vrijdag 28 mei werd Peter Chattelin (de 'Nederlandse Roger Waters' van de Delftse Tributeband Pink Project) geïnterviewd voor NOS Radio 1. Peter wordt o.a. bevraagd over de aankomende tour 'The Wall Live'.

Het geluidsfragment is hier te beluisteren.

28 mei 2010


Kaartverkoop 'The Wall Live'

De kaartverkoop voor de concerten in het Antwerpse Sportpaleis en het Arnhemse Gelredome gaat op vrijdag 4 juni 2010 van start.

Vanaf 's ochtends 08.00 uur zijn de kaarten voor België te koop via deze website: LiveNation België en vanaf 10.00 uur 's ochtends voor Nederland via deze website: LiveNation Nederland.

livenation_logo

27 mei 2010


Europese Tourdata bekend !

Roger Waters naar het Gelredome Arnhem en Sportpaleis Antwerpen !!

gelredome

Op donderdag 27 mei zijn de Europese tourdata van 'The Wall Live 2010-2011' bekend geworden. Op dit moment zijn er 28 concerten gepland waaronder op 8 april 2011 in het Arnhemse Gelredome en op 27 en 28 mei 2011 in het Sportpaleis in Antwerpen.

Alle tot nu toe bekende tourdata staan inmiddels op de website. Klik hier voor alle tourdata.

De kaartverkoop voor het concert in het Gelredome begint op vrijdag 4 juni 2010 om 10.00 uur !!

Voor zover nu bekend kosten de kaarten tussen de € 67 en € 69 exclusief servicekosten.

27 mei 2010 update 4 juni 2010


Nieuwe merchandise website in de maak.

Evenals bij de wereldtournee 2006-2007-2008 (The Dark Side of the Moon) komt er opnieuw een merchandise website waarop allerlei 'The Wall' materiaal te bestellen is. Op dit moment is de website in de maak en kan er alleen een tourposter (zie daarvoor ook de ledensite) gedownload worden. Voor de merchandise website kunt u hier klikken.

10 mei 2010


Kaartverkoop loopt goed - 12 extra concerten toegevoegd.

De vandaag officieel gestarte kaartverkoop voor de concertreeks in Canada en de VS verloopt zo goed dat er inmiddels 12 concerten zijn toegevoegd aan de reeks concerten die Roger al gaf in beide landen. De 12 extra concerten zijn allemaal 2e of 3e concerten op reeds bekende locaties.

Voor het complete overzicht van de concertagenda.... klik hier.

10 mei 2010


Roger maakt reclame voor 'The Wall'.

eisenhower_1

Roger Waters projecteerde afgelopen vrijdag en zaterdag een citaat van oud president Dwight D. Eisenhower op een aantal gebouwen en pleinen in Washington DC op een steenworp afstand van Eisenhower's Cross Of Iron.

De tekst die Waters projecteerde: "Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired, signifies in the final sense a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed."

10 mei 2010


Wetenswaardigheden m.b.t. The Wall Tour 2010-2011 (deel 3).

Delen van het interview uit de talk show van Jimmy Fallon zijn door concertorganisator Live Nation gebruikt voor het maken van een promotie film voor de tour 'The Wall Live 2010-2011'. Om de promotiefilm te bekijken...... Klik daarvoor hier !!

8 mei 2010


Wetenswaardigheden m.b.t. The Wall Tour 2010-2011 (deel 2).

Op 5 mei was Roger Waters te gast bij de "Late-Night-Show" van Jimmy Fallon in de USA. Roger vertelde daar onder meer:

rw_mei_2010

"Het varken zal er bij zijn, evenals de leraar, daarvoor hebben we inmiddels alle spullen. We hebben ook een heleboel nieuwe projecties waaraan volop gewerkt is in de afgelopen maanden! The Wall is veranderd de afgelopen 30 jaar. Ik heb het nu breder bezien, meer gepolitiseerd. Hopelijk zal deze uitvoering van The Wall een universele boodschap overbrengen. 30 jaar geleden (1979) ging de The Wall over het slechte gevoel van een agressieve jonge man. The Wall is nu meer dan de muren die we hebben gebouwd tussen ons als mensen."

Voor meer wetenswaardigheden scroll naar beneden voor deel 1.

6 mei 2010


Naar New York / Long Island of een ander concert ??

bas_vd_vorm_9

De Nederlandse fan Bas van de Vorm gaat naar het concert op 5 oktober in New York. Via deze website vraagt hij of er meer Nederlanders zijn die ook gaan. Zo ja.....leg dan even contact met Bas. Dat kan via een e-mail door hier te klikken.

Tijdens het concert in Landgraaf maakte Bas back-stages fotos die nog steeds op deze website staan. Op onderstaande foto staat Bas bij het varken van Roger's Dark Side of the Moon show.

Naar aanleiding van bovenstaand artikel reageerde Frits Donker Duyvis. Frits bezoekt de concerten op 12 én 13 oktober 2010 in het Nassau Coliseum op Long Island (New York). Ga je ook naar één van deze concerten ? Leg dan even contact met Frits via zijn e-mailadres door hier te klikken.

Mochten er meer oproepen geplaatst moeten worden ?

Leg even contact via de contactpagina door hier te klikken.

5 mei 2010 - update 10 mei 2010


Wetenswaardigheden m.b.t. The Wall Tour 2010-2011 (deel 1).

* Groots podium en grootste PA ooit !!

the_wall_2010_podium

De 73 meter lange en bijna 11 meter hoge muur zal (met de rest van het podium) vervoerd worden met 20 (18 wiels) opleggers. De bühne zelf heeft een lengte van 27,5 meter en de show zal de grootste P.A. ooit bevatten tijdens een show. Quadrofonisch geluid zal het beste surround geluid, ooit in een concert arena, moeten geven. En voorlopig tot slot: 100 crew leden zullen de show vorm geven en nog eens 100 podium medewerkers zullen de muur opbouwen.

 

* Interviews voor Amerikaanse TV.

Aanstaande woensdag zal Roger in de talk show van Jimmy Fallon een interview geven over o.a. zijn komende wereldtournee met The Wall Live.

* Animaties van Gerald Scarfe tijdens concerten.

De The Wall shows zullen een zogenaamde "state-of-the-air affrair" zijn met een ruim 73 meter brede en bijna 11 meter hoge muur, die op het eind van elk concert afgebroken zal worden ("Tear down the wall"). Gerald Scarfe, die ook bij de 1980/1981 shows en de film uit 1982 betrokken was, zal alles voorzien van vernieuwde animaties en opblaaspoppen en objecten. Door de verbeterde video technologie zullen de animaties twee maal zo groot vertoond worden als in 1980.

* Laatste tour Roger Waters.

Roger Waters heeft in een interview gezegd dat dit waarschijnlijk zijn laatste tour zal zijn: "Ik heb een zwanenzang in mij en denk dat dit waarschijnlijk het laatste zal zijn."

* Interview op Canadese Q107 Classic Rock Radio.

In verband met het 30 jarige jubilieum van The Wall en de aankomende concertreeksen van Roger werd hij geïnterviewd voor de Canadese classic rock zender Q107. Klik hier voor het interview.

Kort nieuws met dank aan Theo (Pink Floyd Fans Nederland)

3 mei 2010 - update 8 mei 2010


Complete band The Wall Tour bekend.

Roger Waters heeft vandaag, vrijdag 23 april 2010, bekend gemaakt wie hem gaat begeleiden tijdens zijn 'The Wall Live' tour 2010-2011.

Hieronder de band:

Drums Graham Broad
Gitaar Dave Kilminster, G.E. Smith en Snowy White
Basgitaar Roger Waters
Keyboard Jon Carin en Harry Waters
Zang Robbie Wyckoff en Roger Waters
Achtergrondzang Jon Joyce, Mark Lennon, Michael Lennon en Kipp Lennon(o.a. Venice)

23 april 2010


57 concerten in Zuid Amerika en Europa ?

europa

Volgens nog onbevestigde berichten zal Roger Waters zijn 'The Wall Live' wereldtournee vanaf maart 2011 voortzetten in Zuid Amerika. In de periode mei 2011 tot en met juli 2011 zou hij door Europa touren. Meer informatie is op dit moment nog niet bekend. Roger's management bevestigd wel dat hij naar Europa komt maar waar en wanneer wil men nog niet bevestigen.

Komt Roger naar Europa ?

De al bevestigde tourdata zijn hier te bekijken.

13 april 2010


Venice als achtergrondzangers The Wall Live !!

venice_band

Inmiddels is bekend geworden dat broers Michael en Mark en hun neef Kipp Lennon van de band Venice als achtergrondzangers Roger Waters zullen begeleiden tijdens zijn The Wall Live tour !!

Meer informatie is te vinden op de website van Venice. Klik daarvoor hier.

13 april 2010


Bandleden The Wall Tour.

Voor zover nu bekend én bevestigd zullen Snowy White en Dave Kilminster Roger zeker begeleiden op zijn The Wall Tour 2010-2011. Wat ook zeker is dat Roger geen achtergrondzangeressen meeneemt en dat ook Andy Fairweather-Low zeker niet van de partij zal zijn.

Meer informatie over zijn begeleidingsband volgt z.s.m.

Info onder meer afkomstig van de website van Dave Kilminster.

12 april 2010


Nieuwe website Roger Waters online.

roger_the_wall_2010_website

Sinds 12 april 2010 is de vernieuwde website van Roger Waters online.

De website www.rogerwaters.com of www.roger-waters.com is via deze linken te bekijken.

12 april 2010


Eerste serie concertdata bekend.

thewall2010_1

Op maandag 12 april 2010 werd de website van Roger Waters geupdate met de concertagenda van de reeds bevestigde concerten in de USA en Canada in de periode 15 september tot en met 14 december 2010.

De meest recente concertagenda is te raadplegen via de speciale The Wall Tour 2010-2011 tourdata pagina van deze website.

12 april 2010


Tourdata op 12 april a.s. bekend.

Het management van Roger Waters heeft zojuist (6 april 2010) bevestigd dat op de Roger Waters Website op maandag 12 april a.s. het complete tourschema (Noord-Amerika - najaar 2010) bekend gemaakt zal worden.

Volgens de laatste informatie zal Roger voorjaar 2011 Europa bezoeken.

Blijf dus de Roger Waters Website of deze Fanpage volgen voor het laatste informatie !!

6 april 2010


Roger Waters bevestigd tour !!

Er is bekend geworden dat Roger Waters vanaf 15 september 2010 opnieuw op tournee zal gaan.

Met local seo services het concept 'The Wall' zal hij alleen in Noord-Amerika maar liefst 52 concerten geven in de periode van 15 september 2010 tot en met 14 december 2010.

roger-waters_the-wall

Roger geeft zelf aan dat hij begin augustus 2010 zal beginnen met de repetities voor de tour. Welke artiesten hem zullen begeleiden is nog niet bekend. Volgens Andy Fairweather-Low zal hij zeker niet van de partij zijn. Voor zover nu bekend staan er voor David Kilminster en Snowy White geen eigen concerten gepland. Het is dus goed mogelijk dat zij opnieuw deel zullen nemen in de begeleidingsband van Roger.

Onderstaande spain hotels concertdata zijn afkomstig van het management van Roger Waters en dus definitief !!

Er is op dit moment nog niets bekend over een eventuele vervolg tournee over de andere werelddelen waaronder Europa.

Klik hier voor het meest actuele tourschema !!

22 maart 2010

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg