Share

Archief 2006

Ça Ira eerste optreden in 2007.

Roger Waters zal in het nieuwe jaar 2007 zijn lange reeks optredens starten met een uitvoering van Ça Ira in het Poolse Poznan. Op donderdag 4 januari zal hij opnieuw de opera ten uitvoer brengen in het Opera House Poznan.

Meer informatie (in het Pools - Duits of Engels) is hier te vinden.

28 december 2006

caira4


Release nieuwe CD opnieuw uitgesteld !

In een telefonisch interview met een Oekraïense krant op 16 december j.l., vertelde Roger Waters dat zijn nieuw en lang verwachte album opnieuw zal worden uitgesteld. Ondanks dat hij in de afgelopen 2 jaar een hoop nieuwe songs heeft geschreven, zou hij nog geen concept voor het album gevonden hebben. In plaats daarvan werkt hij nu aan een nieuwe song voor een film. Zowel de nieuwe song als de film zouden de naam 'Mimzy' dragen. De film wordt geproduceerd door Robert Shaye, (New Line Cinema). De acteurs die in de film zullen spelen zijn o.a. Timothy Hutton, Michael Clarke Duncan, Joely Richardson en Rainn Wilson. De film en dus ook de (titel) song zullen in de zomer van 2007 uit komen. Daarnaast is Roger ook druk bezig met voorbereidingen voor de uitvoering van The Wall op Broadway (NY), die gepland staat voor het najaar van 2007.

Meer informatie over de film MIMZY. Klik hier.

18 december 2006

mimzy


Major Tour of the Year ?

Roger Waters is genomineerd voor de award "Major Tour of the Year". Deze award die voor de 18-de keer wordt uitgereikt namens de lezers van het Amerikaanse magazine Pollstar kent als genomineerden o.a. Madonna, Red Hot Chili Peppers, The Rolling Stones en dus ook Roger Waters. De awards worden op 8 februari 2007 in het Gibson Amphitheater in Los Angeles uitgereikt.

4 december 2006


December optredens Ça Ira

Roger Waters zal op 16 december in het 'Expo Center' in Kiev (Oekraïne) en op 30 en 31 december 2006 in het 'Poznan Opera House' in Poznan (Polen) zijn opera Ça Ira ten gehore brengen.

Nadere informatie volgt !

4 december 2006


Nieuwe banners.

Door Emily (Forum Pink Floyd Fans Nederland) zijn een tweetal banners ontworpen voor onze website. De banners zullen o.a. geplaatst worden als 'link' op andere websites. Wilt u een banner op uw site plaatsen...laat het ons weten via de contactpagina.

2 december 2006

banner rw1

banner rw2


Dollars and cents.....

It all makes perfect sense
Expressed in dollars and cents
Pounds shillings and pence...............

Roger Waters heeft vier appartementen van eenzelfde appartementsblok in New York City verkocht voor een duizelingwekkende 14,5 miljoen dollar.
Roger kocht in 2004 drie appartementen op de 49ste verdieping van de Manhattan's Olympic Tower om ze om te vormen tot één groot verblijf. Daarnaast kocht hij nog een appartement op de 23ste verdieping voor zijn gasten en personeel.
Roger verkocht de vier verblijven nu samen verkocht voor 14,5 miljoen dollar, ofwel 1,5 miljoen dollar meer dan wat hij twee jaar geleden zelf heeft betaald.
Roger beschikt nog over een appartement in SoHo New York dat hij vorig jaar kocht voor 1,4 miljoen dollar.

26 november 2006

olympictower


Roger Waters Wereldtour 2007

Met optredens in Nederland en België !

Begin 2007 wordt de 'Dark Side of the Moon' tour van Roger Waters voortgezet! Vanaf eind januari zal Roger met z'n band gaan touren in Australië, Nieuw Zeeland, China, Japan, opnieuw door Europa met o.a. optredens in Engeland. Ook Zuid Amerika wordt aangedaan waarna de afsluiting van de tour plaats zal vinden in Noord Amerika waar nu al 20 optredens gepland staan.

Op 31 oktober werd bekend dat Roger Waters opnieuw naar Nederland zal komen en zal optreden in het Gelredome in Arnhem ! Meer informatie zie een van de volgende items !

Uiteraard wordt de berichtgeving omtrent de optredens gevolgd en is er meer nieuws leest u dat z.s.m. op deze site !!

15 oktober 2006

dsotmtour2006


Concert Sportpaleis Antwerpen uitverkocht.

Vanaf 15 november 2006 zijn er geen kaarten meer te koop voor het concert van Roger Waters in het Sportpaleis in Antwerpen. Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Ook de kaartverkoop voor het concert in Gelredome op 5 mei loopt erg goed. Er zijn nog beperkt kaarten te koop. Zie de informatie hieronder.

--Update 12 maart.....het concert is inmiddels uitverkocht !!!--

15 november 2006

sportpaleis_antwerpen


Informatie optreden Gelredome Arnhem.

Roger Waters treed op zaterdag 5 mei 2007 op in het Gelredome in Arnhem. Het concert zal die avond om 19.30 uur beginnen. Roger treed op met zijn 'Dark Side of the Moon' tour waarmee hij ook op 10 juni 2006 en 7 juli 2006 in Lichtenvoorde (Arrow) en Rotterdam (Ahoy) optrad. Voor de pauze zal hij eigen nummers en nummers van de Pink Floyd albums, Wish You Were Here, Animals, The Wall en The Final Cut brengen. Na de pauze zal hij integraal het album Dark Side of the Moon (1973) ten gehore brengen.

De seo services kaarten kosten tussen 49 en 55 euro excl. servicekosten.

De kaartverkoop voor het concert van Roger Waters is gestart op vrijdag 3 november 2006. Kaarten zijn (nog) te koop bij Ticket Service via de 150 grotere postkantoren, 100 grotere Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), http://www.ticketservice.nl/en de bekende voorverkoopadressen.

7 november 2006

gelredome


Beste bassist van het jaar.

Door de luisteraars van Arrow Classic Rock is Roger Waters uitgeroepen tot beste basgitarist van het jaar. Hieronder de complete uitslag:

 1. Roger Waters (Pink Floyd)
 2. Chris Squire (Yes)
 3. Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel, Yes)
 4. Roger Glover (Deep Purple)
 5. Rinus Gerritsen (Golden Earring)
 6. John Entwistle (The Who)
 7. Flea (Red Hot Chili Peppers)
 8. Paul McCartney (The Beatles, Wings, Solo)
 9. Jaco Pastorius (Weather Report)
 10. Tina Weymouth (Talking Heads)

6 november 2006

arrowbassist


Tour door Noord Amerika ten einde.

Met een optreden in de 'Key Arena' in Seattle is er op 12 oktober 2006 een eind gekomen aan de 'zomertour' van Roger Waters door Europa en Noord-Amerika.

13 oktober 2006


Problemen met 't varken.

De lokale autoriteiten van Los Angeles hebben probleem met varken dat tijdens de concerten van Roger Waters in de Hollywood Bowl het luchtruim kiest. Tijdens de show's van Roger Waters in Noord Amerika wordt het met helium gevulde varken voorzien van o.a. anti-oorlogs leuzen elke keer opgelaten. Echter bij de autoriteiten van Los Angelos is dit in het verkeerde keelgat geschoten en men dreigde zelfs met arrestatie van Roger Waters. Ondanks de dreigementen is het varken gewoon te bewonderen geweest. De reactie van Roger ....:"The Show must go on."

7 oktober 2006

gelredome_erik_de_bloeme10


DVD Roger's tour.....?

Volgens Nick Mason, welke geïnterviewd werd in USA Today, is de show van Roger Waters opgenomen in Frankrijk (Magny Cours) t.b.v. een DVD. Daarnaast vind hij de 'Hollywood Bowl' in Los Angelos een fantastische plaats voor de DVD opnamen. Nick Mason zal van 5 tot en met 8 oktober ook in L.A. aanwezig zijn tijdens het 2e gedeelte van Roger's shows.

Klik op de foto voor het gehele interview.

30 september 2006

nickmason


Nieuwe foto's Arrow Rock geplaatst.

Via een bezoeker van de website heb ik de beschikking gekregen over ruim 70 prachtige foto's van het optreden van Roger Waters op het Arrow Rock Festival van 10 juni 2006. Niet alleen Roger Waters is op deze foto's te bewonderen maar juist nu ook zijn band met o.a. PP Arnold, Katie Kissoon, Carol Kenyon, Snowy White, Ian Ritchie etc.

De foto's zijn geplaatst in onder het 'kopje' foto's. Klik hier voor de foto's.

26 september 2006


DVD cover met foto's van deze website.

Voor het vervaardigen van de DVD hoes 'Will the real singer please stand up', een bootleg DVD van het complete concert van Roger Waters op 10 juni 2006 in Lichtenvoorde (Arrow Rock), is gebruik gemaakt van een aantal foto's die gemaakt zijn door de maker van deze website.

19 september 2006

rogerwatersarrowlichtenvoorde

Download de DVD cover via de ledenpagina.


Vervolg Dark Side of the Moon Tour ?

Terwijl de tour van Roger Waters in de USA en Canada in volle gang is zijn er geruchten dat Roger zijn tour zal voortzetten in Zuid-Amerika en in Australië begin 2007. De geruchten zijn nog niet bevestigd. Wanneer er meer informatie over deze optredens bekend is leest u dat hier.

19 september 2006


Tour Data Noord Amerika:

6 september 2006

06 Sept PNC Holmdel NJ USA
08 Sept Tweeter Center Boston Mass USA
12 Sept Madison seo company Square Garden New York City NY USA
13 Sept Madison Square Garden New York City NY USA
15 Sept Jones Beach Wantagh NY USA
16 Sept Tweeter Center Camden NJ USA
18 Sept The Palace Detroit MI USA
20 Sept Air book hotels Canada Centre Toronto   Canada
21 Sept Bell Centre Montreal   Canada
23 Sept Nissan Center Bristow VA USA
24 Sept Post Gazette Pavilion Pittsburgh PA USA
27 Sept Gund Center Cleveland OH USA
29 Sept First seo tips Midwest Bank Amphitheatre Chicago IL USA
30 Sept Verizon Wireless Indianapolis IN USA
03 Okt Cricket Pavilion Phoenix AZ USA
05 Okt Hollywood Bowl Los Angeles CA USA
08 Okt Theater Under The Stars Las Vegas NV USA
10 Okt Shoreline Amphitheatre San Francisco CA USA
12 Okt Key Arena Seattle WA USA

tour2006_1


Nieuwe opera tour in 2007 - Ça Ira.

Op vrijdag 25 augustus 2006 keken ruim 14000 mensen naar Roger Waters opera Ça Ira in Poznan (Polen). Aan de wereldpremière van de gigantische opera deden bijna 400 artiesten mee. Inmiddels is bekend geworden dat in 2007 er tenminste 16 openlucht producties van de opera gepland zijn over de gehele wereld. Er staan, volgens de nog niet bevestigde bronnen, optredens gepland in o.a. Frankrijk, Italië, Japan, Australië en op Malta en Cyprus. Of de opera ook in Nederland opgevoerd gaat worden is nog niet bekend.

30 augustus 2006

caira0


PINK FLOYD in de polder.

Vanaf 17 augustus is het 'nieuwe' rockblad Revolver weer te koop. In het 5e nummer een special over Pink Floyd in de vroege jaren.

In de jaren zestig moest Pink Floyd het nog vooral hebben van welwillende jeugdcentra en parochiehuizen in Nederland. Een reconstructie van die onderbelichte episode in de loopbaan van de Britse rockband.

Revolver Magazine is voor 7,95 euro te koop.

Klik hier voor de website.

17 augustus 2006

pinkfloyd


Europese Tour afgesloten.

Met het optreden in Locarno (Zwitserland) heeft Roger Waters zijn Europese Zomertour 2006 afgesloten. Op 6 september a.s. zal Roger zijn tour voortzetten in Noord-Amerika. Het eerste optreden is in Holmdel New Yersey.

Roger geeft via diverse websites aan dat zeker de laatste drie concerten voor hem emotioneel vrij zwaar waren. Dit naar aanleiding van het overlijden van zijn vriend en medeoprichter van Pink Floyd, Syd Barrett.

Op 25 augustus zal Roger zijn (uitgestelde) opera Ça Ira alsnog uitvoeren op de 'International Trade Fair' in Poznan - Polen.

17 juli 2006


Reactie Roger Waters op overlijden Barrett.

"It's very sad. Syd was a lovely guy and a unique talent. He leaves behind a body of work that is both very touching and very deep and which will shine on forever."

12 juli 2006


Syd Barrett overleden.

Op york hotels vrijdag 7 juli 2006 is in Cambridge (GB) op 60-jarige leeftijd Roger Keith (Syd) Barrett overleden aan de gevolgen van diabetes.

In 1965 vroeg Roger Waters, Syd om mee te spelen in zijn band. Syd kwam toen met de bandnaam Pink Floyd (een samenvoegsel van Pink Anderson en Floyd Council). In 1968 werd Syd vervangen door (o.a. zijn schoolvriend) David Gilmour.

Zoals algemeen bekend wijde Pink Floyd, na het vertrek van Syd, de nummer Wish You Where Here en Shine On Crazy Daimond aan hem..........

Meer informatie over Syd Barret is hier te vinden.

11 juli 2006

sydbarrett1


2e refused credit optreden in Nederland, Ahoy 7 juli 2006.

Vrijdag 7 juli 2006, klokslag 20.00 uur trad Roger Waters opnieuw op in Nederland. Nu in AHOY Rotterdam.

Roger speelde op de volgende nummers:

1e gedeelte: In The Flesh, Mother, Set The Controls For the Heart Of The Sun, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Southampton Dock, The Fletcher Memorial Home, Perfect Sense parts 1 and 2, Leaving Beirut, Sheep.

2e gedeelte: Dark Side of the Moon.

Toegift: The Happiest Days Of Our Lives, Another Brick In The Wall (Pt 2), Vera, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

Unieke eigen foto's zijn nu te bekijken in de fotogallery.

8 juli 2006

ahoy0


DVD Pulse Te Koop.

Eindelijk, na vele uitgestelde releasedata is de dubbel DVD Pulse eindelijk in Nederland verschenen. Binnenkort meer informatie via de pagina Discografie --> DVD --> DVD Pulse.

De eerste gegevens zijn op de 'discografie - DVD pagina' aangevuld.

7 juli 2006

pulse1


Presentatie DVD Pulse.

Maandag internet marketing services 3 juli 2006 is de nieuwe DVD Pulse door David Gilmour, Rick Wright en Nick Mason gepresenteerd in Vue Cinema Leicester Square in Londen. Tijdens de presentatie download R. A. The Rugged Man Legends Never Die free werd aan de leden van 'Pink Floyd' gevraagd of ze ooit nog eens in de originele 'line up' zouden optreden......dus met Roger...... Hierop werd niet afwijzend geantwoord...........

4 juli 2006

pulsepresentatie


Concert 8 juli (Kiev) gaat niet door.

Volgens het management van Roger Waters gaat het concert op 8 juli in Kiev niet door. Op de website van Roger is dit concert inmiddels ook uit de lijst verdwenen.

3 juli 2006


Foto's concert Hyde Park Londen.

Op deze site zijn prachtige foto's te bekijken van het concert van Roger 'op' Hyde Park j.l. zaterdag 1 juli 2006.

Voor een (engelstalige) recensie en foto's van Roger's optreden op Arrow Rock.......klik hier.

3 juli 2006

watershydepark


Nick Mason bij Roger's tour.

Opnieuw zijn er een aantal concerten waarbij Nick Mason het tweede gedeelte van de show (het album Dark Side of the Moon) zal drummen. Het zijn de volgende concerten:

Europa Tour: 12 juni (Egilsholl Arena, Reykjavik, IJsland), 29 Juni (Cork, Ierland), 1 juli (Hyde Park Londen GB.),12 Juli Piazza Napoleone, Lucca, Italië en 14 juli (Magny-Cours Nevers Fr.)

Noord Amerika tour: 12 en 13 september (MSG New York) en 5, 6 en 8 oktober (Hollywood Bowl Los Angelos).

3 juli 2006

masonhydepark


Weblog Ian Ritchie.

Vandaag werd ik getipt op de weblog van de saxofonist van de band van Roger Waters. Zie bijgaande link. Op de weblog staan o.a. diverse backstage foto's en dagelijks nieuws over de Dark Side of the Moon tour van Roger.

Klik hier voor de weblog van Ian Ritchie.

2 juli 2006

ianritchie


Ahoy - Rotterdam 7 juli 2006 !!

Roger Waters Performing The Dark Side of the Moon.

Zijn optreden op het Arrow Rock Festival enkele weken geleden ontketende een ware golf van wildenthousiaste reacties. Op het forum van de site van het gelijknamige festival waren de superlatieven niet van de lucht. De hoogtijdagen van Pink Floyd tijdperk liggen al weer een tijd achter ons, oprichter Roger Waters maakt nog steeds warme gevoelens los bij een hele hoop Pink Floyd-fans.

Net als in Lichtenvoorde staat de eerste helft van het optreden in het teken van oude Pink Floyd hits. Ook solowerk van Roger Waters passeert de revue. In de tweede helft is het The Dark Side Of The Moon wat de klok slaat. Van Speak To Me tot Eclipse: werkelijk alles komt voorbij. Uiteraard gaat dit spektakel gepaard met veel audio-visueel geweld (gigantische videobeelden en spectaculair surround quadrofonisch geluid). Een oor- en oogstrelend avontuur dat alle zintuigen tart!

Bron: Mojo

ahoy


PULSE release data.

De DVD Pulse verschijnt op 7 juli 2006 in Nederland, Duitsland, Oostenrijkl, Ierland, Italië en Zwitserland.

Op 10 juli komt de DVD uit in de rest van Europa, Zuid-Afrika, Israël en Brazilië, op 11 juli in Amerika, Canada, Nieuw Zeeland en Japan en op 14 juli in Mexico.

Om iets van de DVD te zien kun je naar de website: http://www.d-play.de/ surfen. Klik op de 'Allgemeiner EMI-Player' link en zoek PULSE. Je krijgt nu een voorproefje van de DVD.


Roger demonstreert tegen Israëlische muur.

Roger donderdag 22 juni 2006 een concert gegeven bij het Israëlische dorp Neveh Shalom. Hij riep Israël op de afscheidingsbarrière die het land bouwt aan de grens met de Westelijke Jordaanoever af te breken. Uit protest tegen de behandeling van de Palestijnen weigerde hij op te treden op de gebruikelijke locaties voor openluchtconcerten in Tel Aviv.

Roger bezocht woensdag het deel van de afscheidingsbarrière dat dwars door de Palestijnse stad Bethlehem loopt en spoot de slogan 'No thought control' op het beton. Tegen verslaggevers zei hij dat de barrière hem met afschuw vervult. Waters zei te hopen dat ook de Israëlische barrière weer verdwijnt. De half voltooide barrière van 760 kilometer moet uiteindelijk voor 95 procent uit een elektronisch hek bestaan en voor de rest uit beton.

Israël zegt dat de barrière nodig is om Palestijnse strijders te weren. De barrière snijdt op sommige punten echter diep de Westoever in; Palestijnen beschuldigen Israël ervan land te stelen dat zij hebben gereserveerd voor hun toekomstige staat.

nothoughtcontrol


Ça Ira show Polen verzet.

De door Roger Waters uitgevoerde opera Ça Ira in Poznan (Polen) welke gepland stond op 7 juli is verplaatst naar 25 augustus 2006.

Meer informatie over dit optreden is te vinden via de officiële Poolse Ça Ira site (klik hier).


Concertrecensie Arrow Rock.

Bij Recensies Concerten is de recensie van het concert van Roger op 10 juni toegevoegd.

Klik hier voor de Recensies Concerten pagina.

arrow2


Foto's concert Arrow Rock.

Op de site staan inmiddels ruim 60 eigen foto's van het optreden van Roger Waters op het Arrow Rock Festival op zaterdag 10 juni j.l. op het evenemententerrein 'de Schans' in Lichtenvoorde.

Er zijn o.a.enkele unieke -backstage- foto's te zien.

Ga naar de fotogallery voor alle foto's.


Setlist Roger Waters op Arrow Rock.

Roger speelde op 10 juni j.l. de volgende nummers:

1e gedeelte: In The Flesh, Mother, Set The Controls For the Heart Of The Sun, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Southampton Dock, The Fletcher Memorial Home, Perfect Sense parts 1 and 2, Leaving Beirut, Sheep.

2e gedeelte: Dark Side of the Moon.

Toegift: The Happiest Days Of Our Lives, Another Brick In The Wall (Pt 2), Vera, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

arrow68


Rock in Rio (1e concert Roger's Zomer Tour).

Tijdens het Rock in Rio Festival (2 juni) speelde Roger Waters onderstaande nummers:

1e gedeelte: Happiest Days Of Our Lives, Another Brick in the Wall, Mother, Shine On Crazy Daimond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Set The Controls, The Gunners Dream, Southampton Dock, Fletcher Memorial Home, Perfect Sense, Leaving Beirut, Sheep.

2e gedeelte: Speak To Me, Breathe In The Air, On The Run, Time, The Great Gig In The Sky, Money, Us And Them, Any Colour You Like, Brain Damage, Eclipse (Album: Dark Side of the Moon).

Toegift: In the Flesh, Vera Lynn, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

rockinrio


PULSE unsecured loans with bad credit op DVD (nieuwe releasedatum)!

Opnieuw is de releasedatum van de nieuwe Pink Floyd DVD gewijzigd. Volgens de laatste berichten verschijnt op 7 juli 2006 de dubbel DVD 'Pulse' o.a. in Nederland. Op de DVD staat o.a. de complete laatste show op Earl's Court te London.

Hierbij de tracklist van beide DVD's:

DVD 1

Concert Part 1:

 • Shine On
 • Learning To Fly
 • High Hopes
 • Take It Back
 • Coming Back To Life
 • Sorrow
 • Keep Talking
 • Another Brick In The Wall (part 2)
 • One of These Days

Screen Films:

 • Shine On
 • High Hopes
 • Learning to Fly

Bootlegging the Bootleggers:

 • What Do You Want From Me
 • On The Turning Way
 • Poles Apart
 • Marooned

Shorts:

 • Time (Eames)
 • Money (Alien)
 • Speak To Me 1987
 • Pulse TV Advert

Videos:

 • Learning To Fly
 • Take It Back

DVD2

Concert Part 2:

 • Speak To Me
 • Breathe
 • On The Run
 • Time
 • The Great Gig In The Sky
 • Money
 • Us And Them
 • Brain Damage
 • Eclipse
 • Wish You Were Here
 • Comfortably Numb
 • Run Like Hell

Screen Films:

 • Speak To Me (graphic)
 • On The Run
 • Time 1994
 • The Great Gig in the Sky (wave)
 • Money
 • Us And Them 1987
 • Brain Damage
 • Eclipse

Alternate Screen Films:

 • The Great Gig In The Sky (animation)
 • Us And Them 1994

Behind the Scenes Footage:

 • Goodbye to Life As We Know It

Wish You Were Here:

 • Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony

Photo Gallery


In The Flesh Limited Edition.

Vanaf 29 mei 2006 is de Limited Edition van Roger Waters 'In the Flesh' te koop. Deze speciale uitvoering bestaat uit de dubbel CD en de DVD van Roger's concert in Portland op 27 juni 2000.

De prijs van deze box bedraagt in Nederland ongeveer 25 euro.

intheflesh4


Optreden Highclere Rocks.

Zaterdag 20 mei 2006 speelden Roger Waters en Nick Mason op het benefietconcert voor de Countryside Alliance in Newbury, Berkshire (GB). Roger speelde 2 Pink Floyd songs: 'Wish You Were Here' en 'Comfortably Numb'.

Daarnaast speelde Roger mee met een nummer van Eric Clapton. Er werden verder optredens verzorgd door Roger Daltrey, Roger Taylor en een gelegenheidsband bestaande uit o.a. Gary Brooker (Procol Harum).

Foto's: http://www.rogerwatersonline.com/

highclere2

highclere3


Roger Waters Tour 2006 - Update !! -

Hierbij het meest 'up to date' tourschema van Roger's

Zomertour 2006:

20 mei Highclere Castle Newbury Berkshire Engeland  
2 Juni Rock In Rio Festival Lissabon Portugal  
4 Juni Anfiteatro Arena di Verona   Italië  
5 Juni Anfiteatro Arena di Verona   Italië  
6 Juni Palermo Velodromo Sicilie Italie --> Afgelast !!
8 Juni Whulheide Berlijn Duitsland  
10 Juni Arrow Rock Festival Lichtenvoorde    
12 Juni Egilsholl Arena Reykjavik IJsland  
14 Juni Norwegian Wood Festival Oslo Noorwegen  
16 Juni Palermo Stadium Sicilië Italië  
18 Juni Terra Vibe Park Athene Griekenland  
20 juni Kurucesme Arena Istanbul Turkije  
22 juni Monastery Grouwnds Latrun Neve Shalom Israel  
24 juni Vasilyevsky Spusk Moscou Rusland  
26 juni Viking Stadion Stavanger Noorwegen  
29 Juni Marquee Festival Cork Ierland  
1 Juli Hyde Park Calling Festival London Engeland  
2 Juli Roskilde Festival   Denemarken  
7 Juli International Trade Fair Poznan Polen(Ca Ira show) --> verzet naar 25 augustus !!
7 juli Ahoy Rotterdam    
8 juli Olympic Stadium Kiev Oekraïne  
10 juli Luxol Parada Ground   Malta  
12 Juli Piazza Napoleone Lucca Italië  
14 Juli Magny-Cours Race Circuit Nevers Frankrijk  
16 Juli Moon en Stars Festival Locarno Zwitserland  

Tour Data Noord Amerika

06 Sept PNC Holmdel NJ USA
08 Sept Tweeter Center Boston Mass USA
12 Sept Madison Square Garden New York City NY USA
13 Sept Madison Square Garden New York City NY USA
15 Sept Jones Beach Wantagh NY USA
16 Sept Tweeter Center Camden NJ USA
18 Sept The Palace Detroit MI USA
20 Sept Air Canada Centre Toronto   Canada
21 Sept Bell Centre Montreal   Canada
23 Sept Nissan Center Bristow VA USA
24 Sept Post Gazette Pavilion Pittsburgh PA USA
27 Sept Gund Center Cleveland OH USA
29 Sept First Midwest Bank Amphitheatre Chicago IL USA
30 Sept Verizon Wireless Indianapolis IN USA
03 Okt Cricket Pavilion Phoenix AZ USA
05 Okt Hollywood Bowl Los Angeles CA USA
08 Okt Theater Under The Stars Las Vegas NV USA
10 Okt Shoreline Amphitheatre San Francisco CA USA
12 Okt Key Arena Seattle WA USA

De optredens op 12 juni (Egilsholl Arena, Reykjavik, IJsland), 29 Juni (Cork, Ierland), 1 juli (Hyde Park Londen GB.),12 Juli Piazza Napoleone, Lucca, Italië en 14 juli (Magny-Cours Nevers Fr.) wordt Roger vergezeld door Nick Mason !!

tour2006_2


Europese Zomer (mini) Tour.

Het management van Roger Waters heeft inmiddels bevestigd dat Roger Waters deze zomer een minitour door Europa zal houden. Roger zal o.a. een optreden verzorgen op het Arrow Rock Festival in 'de Schans' in Lichtenvoorde !!

Roger Waters zal hier op 10 juni 2006 optreden. De dag ervoor zullen o.a. Deep Purple, Journey en Status Quo op hetzelfde festival optreden. Volgens enkele Roger Waters site's wordt Roger tijdens de tour o.a. vergezeld door PP Arnold (zang). Roger wordt verder begeleid door: Graham Broad - drums, Andy Fairweather-Low - gitaar, Snowy White - gitaar, Jon Carin - keyboard, Harry Waters - keyboard, Ian Ritchie - saxofoon en Katie Kissoon en Carol Kenyon - zang.

Op de website van Arrow Rock Festival is over het optreden van Roger het volgende te lezen:

"Op zaterdag 10 juni vindt er een extra festivaldag plaats met onder andere een drie uur(!) durende liveshow van Roger Waters. Hij presenteert allereerst de bekendste nummers van Pink Floyd, waarna hij na een korte pauze het gehele album 'The Dark Side of the Moon Live' ten gehore zal brengen. Dit alles met een quadrofonisch geluidssysteem en gigantische videoschermen."

Op zaterdag 10 juni gaan om 13.00 uur de 'deuren' van het festivalterrein 'de Schans' open en om 14.30 uur begint het concert. Volgens informatie zal Roger Waters 's avonds rond 21.15 uur zijn optreden beginnen.

Zie: Arrow Rock Festival


Ça Ira in Polen.

Op 7 juli 2006 (inmiddels verzet naar 25 augustus) en in november 2006 zal Roger Waters zijn opera Ca Ira opvoeren in Poznan in Londen. De opera van 7 juli zal plaatsvinden op de International Trade Fair. In november wordt de opera opgevoerd in het Grand Theater in Poznan.

caira3


Syd Barret - Under Review.

Op 23 januari 2006 is een nieuwe DVD over Syd Barret verschenen. De DVD, die een uur duurt, is een documentaire met live en studio-opnamen. Op de DVD geven o.a. Chris Welch, David Parker, Nigel Williamson, Malcom Dome commentaar.

Verder staan er op de DVD promofilmpjes, een quiz en interviews met Syd en de ander Pink Floyd leden.

syd2


David Gilmour in Nederland.

David Gilmour in Nederland Op 19 en 20 maart 2006 zal David Gilmour optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Gilmour zal tijdens zijn tournee door Europa zijn nieuwe CD promoten. Zowel de tour als de CD zijn genaamd: 'On an Island'. Nadere informatie over de tournee op o.a. de website van Gilmour en via de website van de Heineken Music Hall.

davidgilmour

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg