Share

Archief 2007

Roger Waters naar Nederland - 11 mei 2008 !!

Het zat er al enkele dagen aan te komen........zou Roger meerdere concerten in Europa geven.....JA !!

Roger Waters treed op zondag 11 mei 2008 op in Landgraaf (L) op het - door Pinkpop bekend geworden - Megalandterrein !

Voorafgaand aan het Pinkpop Classic Festival (12 mei 2008) zal Roger Waters op 11 mei zijn 'Dark Side of the Moon' concert voor de 4e maal in Nederland te gehore brengen. Vanaf 's avonds 20.00 uur zullen de quadrafonische geluiden te horen zijn in Landgraaf !

Kaarten zijn te bestellen via ticketmaster of livenation (vanaf donderdag 20 december).

Meer informatie is te vinden op de website van Buro Pinkpop.

Volgens organisator Jan Smeets treed Roger volgend jaar drie keer op. In Landgraaf, Odense - Denemarken en in Engeland !

Lees meer...

19 december 2007


Roger Waters treed op in Denemarken - 13 mei 2008 !!

Vandaag is bevestigd door Roger Waters manager dat Roger op 13 mei 2008 zijn 'Dark Side of the Moon' concert zal opvoeren in Fionia Park in Odense - Denemarken. Het optreden zal die avond starten om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop vanaf woensdag 19 december 2007 via deze websites: www.danbillet.dkenwww.billetnet.dk. De aankondiging is o.a. op de website OB Online te lezen.

rw_danmark_2008

17 december 2007


Speciale Actie !

Wie wordt het 500-ste lid van de Nederlandstalige Roger Waters Fanpage ?

U kunt als nieuw lid of als reeds aangemeld lid een fantastische DVD winnen.

Lees meer...

17 december 2007


Flyer Ça Ira

Door de organisatie van Ça Ira - The is Hope is een flyer uitgebracht als reclamefolder. Door de flyer breed in Nederland te verspreiden hoopt de organisatie het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei 2008 vol te krijgen.

De unieke flyer is -exclusief voor deze website - te downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

flyer_ca_ira

17 december 2007


Pink Floyddag 2008.

De landelijke Pink Floyd Dag vindt voor het eerst plaats in Noordwijkerhout in NH Conference Centre Leeuwenhorst, waar je je op zaterdag 16 februari 2008 vanaf 16 uur kunt onderdompelen in alles wat met Pink Floyd te maken heeft. Voor de Pink Floyd Dag 2008 heeft het NH Conference Centre Leeuwenhorst twee prachtige zalen ter beschikking, de Rotonde en het Atrium.

Kaarten kosten € 17,50 en zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.geaart.nl en de bekende voorverkoopadressen in de regio.

Maak van de dag een weekendje weg en boek een speciaal geprijsd Pink Floyd Dag Arrangement in het 4 Sterren Hotel van NH Conference Centre Leeuwenhorst. Voor € 69,00 (arrangement voor 1 persoon) of € 88,00 (arrangement voor 2 personen) ben je voorzien van toegang tot de Pink Floyd Dag, een overnachting in een van de luxe kamers van het hotel, en een uitgebreid ontbijtbuffet op zondagochtend. Reserveren kan via www.nh-hotels.com of via telefoon 0252 - 37 88 88.

Meer informatie op www.floydstuff.com.

pinkfloyddag2008

14 december 2007


Roger Waters op afterparty New York / recente foto's.

Afgelopen zondagavond, 2 december 2007, was Roger Waters aanwezig op een afterparty bij een filmpremiere in het New Yorkse hotel Gramercy Park Hotel. Van Roger zijn die avond enkele foto's gemaakt die nu hier te zien zijn. Zoals op de recente foto's te zien is draagt Roger tegenwoordig een 'kort' baardje.

rw_021207_1rw_021207_2

5 december 2007


Optreden Roger Waters - april 2008 ??

Op het forum van de Australische website 'PinkFloydz' werd afgelopen week gemeld dat Roger Waters in april 2008 op zou treden tijdens het Coachella Festival in de Verenigde Staten. Dit drie dagen durende festival (25 tot en met 27 april 2008) zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Indio (nabij Palm Springs).Roger's manager is inmiddels al benaderd en ontkent dat Roger hier zijn opwachting zal maken. Maar wie weet......!

Met dank aan PinkFloydz en Pink Floyd Fans Nederland.

coachella_2007

Coachella Festival 2007

1 december 2007


'Aussiefloyd' in Nederland en België.

De tributeband 'The Australian Pink Floyd Show' (Aussiefloyd) komt op 12 februari 2008 naar het Cirque Royal in Brussel en op 14 februari naar het concertgebouw in Amsterdam. De concerten maken deel uit van de tour door Europa welke de band in februari en maart 2008 maakt. The Australian Pink Floyd Show stond eerder dit jaar op het Arrow Rock festival in Biddinghuizen.

Update 6 december 2007: Het concert in Amsterdam (concertgebouw) is inmiddels uitverkocht !

Update 17 december 2007: 'The Australian Pink Floyd Show' geeft 13 februari een extra concert in de Vereeniging Nijmegen. Kaarten zijn te koop voor € 54 (excl. administratiekosten) en te bestellen via www.keizerkarelpodia.nl of telefonisch via 024-3221100 (dinsdag - zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur).

aussiefloyd

Update 17 december 2007


'Off the Wall' - concerten in Nederland.

De inmiddels wereldberoemde Pink Floyd Show: "Off the Wall - The Spirit of Pink Floyd" komt binnenkort voor de 2e keer naar Nederland. De leden van deze Engelse band weten niet alleen speltechnisch gezien hun helden angstig dicht ten benaderen, ook wat podiumpresentatie betreft steken ze hun Grote Voorbeelden naar de kroon. Want de optredens van Off The Wall gaan vergezeld van een even perfecte als spectaculaire laser-, licht- en videoshow waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een levensgroot videoscherm.

De groep werd vijf jaar geleden opgericht en bestaat uit zanger/toetsenman Kevin Fitzpatrick, sologitarist 'Fluff', bassist Paul Barker, zangeres/gitariste Stella Fairhead en drummer Chris Bold.
Stuk voor stuk Pink Floydfans van het eerste uur die hun sporen hebben verdiend in de meest uiteenlopende popgroepen. Maar het was uiteindelijk de liefde voor de muziek van Pink Floyd die hen samen bracht. Toch probeert Off The Wall geen imitatie te zijn van z'n
Grote Voorbeelden. ,,We kleden ons niet zo en doen ook de typische poses niet na,'' aldus Fitzpatrick".
We zijn gewone fans van Pink Floyd die niets liever doen dan hun muziek spelen. En daarnaast houden we ervan om een grote show met tal van effecten neer te zetten.''

Die pretentieloze opstelling zorgt ervoor dat Off The Wall er zonder moeite in slaagt een totaal eigen karakter aan de muziek van Pink Floyd te geven. Het is dan ook geen wonder dat de groep in Engeland al enkele jaren de grootste theaters zonder moeite uitverkoopt.
En inmiddels is ook in de rest van Europa de zegetocht ingezet. Kijk ook even op hun site: www.go2offthewall.com.

Off The Wall (The Spirit of Pink Floyd)speelt op de volgende plaatsen:

26-01-08 Muziekcentrum Schaaf - Leeuwarden
27-01-08 Go Planet - Enschede

Kaarten zijn te koop via www.ticketpoint.nl.

off_the_wall

10 november 2007


Musical 'The Wall'.

Volgens het Engelse dagblad 'Daily Mail' is Roger Waters druk doende met de voorbereidingen van een musical gebaseerd op het uit 1979 stammende album 'The Wall'. Volgens Roger -die de musical uiteraard weer perfect wil opvoeren- zal het zeer waarschijnlijk tot 2009 duren voordat de musical in New York of Londen op de planken komt. Roger schrijft speciaal voor deze musical een nieuw nummer. Volgens hem wordt het een lovesong met romantiek. Daarnaast wil hij voor de musical o.a. de nummers 'Have a cigar' en 'Money' gebruiken.

waters_cartoon

Cartoon 'Daily Mail'.

In 2004 berichtte deze website al over de eerste initiatieven tot de musical 'The Wall'. Zie hieronder nogmaals het -gedeeltelijke- bericht uit 2004:

Roger Waters schrijft aan een script voor een musical, gebaseerd op het dubbelalbum The Wall van Pink Floyd uit 1979. Het verhaal over de antiheld Pink die zich terugtrekt in een fantasiewereld, wordt op zijn vroegst in 2005 opgevoerd op Broadway.

Creatief brein Roger Waters, die na zijn breuk met de groep in de jaren tachtig de rechten van The Wall bemachtigde, zal het script voor zijn rekening nemen en arrangementen maken voor de show. Er zal nieuwe muziek te horen zijn en ook andere Pink Floyd-tracks die destijds niet op de beroemde dubbelaar werden vastgelegd.

Had de film voornamelijk een pessimistische inslag, de musical zal van een iets ander kaliber zijn. Waters heeft zich voorgenomen er ook wat humor in te verwerken.

9 november 2007


Kaartverkoop Ça Ira for Warchild gestart.

Roger Waters' 'Ça Ira. There is Hope' Vier 5 mei!

Vrijheid, gelijkheid, passie en hoop. De Nederlandse première van de klassieke opera van Roger Waters. U krijgt die kans maar één keer! Spektakel, geluidseffecten en indrukwekkende scenes, wanhoop en verdriet. Een hedendaags beeld bij de Franse Revolutie.

'Ça Ira. There is Hope' Op 12 mei 2007 overhandigde Roger Waters de partituur voor een eenmalige uitvoering van zijn opera op 5 mei 2008. Daarmee werd de basis gelegd voor een unieke concertante uitvoering van deze klassieke opera. Roger Waters schreef de opera naar het libretto van Etienne en Nadine Roda-Gil en Philip Constantin.Ça Ira is een muzikale vertelling over de beginjaren van Franse Revolutie en beslaat de periode van 1789 tot en met 1793. Het verhaal over vrijheid, gelijkheid, broederschap en passie speelt zich af in een circusvoorstelling. De sociale en politieke onrust in Frankrijk groeit.
Het begin van de revolutie, de bestorming van de Bastille, de feesten op het paleis in Versailles, de slavernij, de voorbereidingen op de nieuwe grondwet met de ‘Verklaring van de rechten van de man en van de burger’, en nog veel meer. De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begeleidingsorkest met Melissa Venema (trompet), het Nederlands Concertkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland maken de bezetting compleet.

Kaarten zijn vanaf woensdag 7 november 2007 verkrijgbaar bij Top Ticket Line (0900 300 5000 of www.topticketline.nl), of via de website www.ca-iraforwarchild.nl.

De opbrengst van dit unieke project komt ten goede aan War Child, die het zal besteden aan hulp aan ex-kindsoldaten hun ervaringen te verwerken en te re-integreren in de samenleving.

ca_ira_banner

5 november 2007


Gezocht.....

Ten behoeve van een unieke download (ledenpagina) en plaatsing in de fotogallery ben ik op zoek naar (unieke) back-stage foto's van Roger Waters en zijn band. Ik weet dat er van de diverse concerten tijdens de tour 2006-2007 veel foto's zijn gemaakt. Hebt u zelf backstage foto's gemaakt laat het dan a.u.b. via de contactpagina weten. U ontvangt dan een e-mailadres waar de foto's naar gemaild kunnen worden. Alle foto's dienen vrij van copyrights te zijn.

arrow23

Back-stage bij Arrow Rock Lichtenvoorde.

31 oktober 2007


CD / DVD release 'Live Earth'.

Op 20 november 2007 komt er een gecombineerde CD / dubbel DVD uit van het concert "Live Earth - The Concerts For A Climate In Crisis" dat op 7 juli 2007 werd gehouden op diverse plaatsen in de wereld. Op de CD en op de 1e DVD staat het nummer "Another Brick In The Wall Part II" van Roger Waters. Uitgebreide informatie over de CD / DVD is te vinden op de Engelstalige Pink Floyd en Roger Waters website: Brain-Damage.

rw_live_earth

19 oktober 2007


Fotogallery Dark Side of the Moon Tour.

In de fotogallery is een nieuw 'album' geplaatst. Van de diverse concerten van Roger Waters tijdens de Dark Side of the Moon tour 2006 - 2007 ziin ruim 150 professionele foto's geplaatst.

Klik hier voor de fotogallery 'Dark Side of the Moon'.

18 oktober 2007


40 jaar Pink Floyd - speciale CD Box Set - update 1 november 2007 -

Het is inmiddels bevestigd door Pink Floyd manager, Paul Loasby, dat 24 of 26 november 2007 de releasedatum wordt van een CD Box Set van Pink Floyd. In de speciale uitgave zouden alle 14 studioalbums (in totaal 16 CD's) en een speciale DVD van Pink Floyd zitten. De box set zou uitgegeven worden ter gelegenheid van 40 jaar Pink Floyd. De CD's zijn dus de studioalbums maar deze zullen voorzien worden van de orgininele (LP) hoezen / artwork. De speciale box is ontworpen door Storm Thorgerson. Volgens hem zou de speciale box de naam 'The Boy - The Man' dragen.

Volgens de Engelse website Brain Damage zou de CD box 'Pink Floyd - mini vinyl studio box set' gaat heten. In de box zitten in iedergeval de volgende studioalbums van Pink Floyd:

The Piper At The Gates Of Dawn / A Saucerful Of Secrets / More / Ummagumma (2CD) / Atom Heart Mother / Meddle / Obscured By Clouds / The Dark Side Of The Moon / Wish You Were Here / Animals / The Wall (2CD) / The Final Cut / A Momentary Lapse Of Reason / The Division Bell.

Wereldwijd zouden er 10.000 boxen verkocht gaan worden. Het is dus echt een collectors-item. Inmiddels is via de Engelse en Duitse website van Amazon bekend dat de box-set rond de € 185,00 gaat kosten. Voorinschrijven kan via de website van Amazon.

Update 27 oktober 2007:

Inmiddels is bekend dat de naam de de CD box 'Oh, By the Way' is. Daarnaast zal de eerder aangekondigde DVD niet in de speciale box zitten. De DVD is gecancelled door het management van Pink Floyd. Daarnaast is de relaesedatum verschoven naar 10 en 11 december 2007.

box_set_2007_2

19 september 2007 update op 1 november 2007


Burokalender Pink Floyd Fans Nederland.

Na het succes van de burokalender van dit jaar, zal er voor 2008 wederom een burokalender uitgebracht worden door Pink Floyd Fans Nederland. Dit keer met een thema, en wel "Cover- en Tributebands in Nederland en Belgie". Men kan zich nu al inschrijven voor deze kalender. Hij zal ongeveer € 9,00 (in ieder geval niet duurder) gaan kosten (excl. verzendkosten). Rond eind november zal de kalender uitgegeven worden. Zie hieronder een voorbeeld van de maand januari. Nieuw is dit jaar dat ook de verjaardagen van Pink Floyd (ex) leden verwerkt zijn in de kalender. Kijk op de website van Pink Floyd Fans Nederland voor meer informatie.

pf_kalender_2008

10 oktober 2007


Hoge noteringen Pink Floyd Albums.

Maar liefst 4 albums van Pink Floyd staan bij de eerste 25 in de 70's Album Top 100 van Arrow Classic Rock. Winnaar en dus nummer 1 in de Top 100 is het best verkochte Pink Floyd album: 'The Dark Side of the Moon' uit 1973. Verder staan de volgende albums in de Top 100:

4: 'Wish You Were Here' uit 1975

18: 'The Wall' uit 1979

25': 'Meddle' uit 1972

Voor de volledige lijst kijkt u op de website van Arrow Classic Rock.

Eind oktober wordt opnieuw de The Arrow Rock 500 bekend gemaakt. U kunt nu nog uw stem uitbrengen door op deze link te klikken.

darksideofthemoon1

10 oktober 2007


Het boek - Pink Floyd In De Polder - nu intekenen !

Ruim zes maanden na de eerste aankondiging is Pink Floyd In De Polder naar de drukker! Naast enkele belangrijke op-de-valreep-toevoegingen is Pink Floyd In De Polder voorzien van een nieuwe omslag. Ook wordt het boek (voor dezelfde prijs!) uiteindelijk geheel in kleur gedrukt, en zijn er maar liefst 36 pagina's toegevoegd aan de origineel geplande 192.
Op www.pinkfloydboek.nl lees je de meest recente bijdragen in het logboek, en bied de schrijver een sneak preview van enkele pagina's uit het boek.
Het is vanaf nu mogelijk om in te tekenen op Pink Floyd In De Polder. Daarmee krijg je het boek niet alleen als eerste in de bus (voor een speciale intekenprijs), ook zal het boek gesigneerd worden door beide auteurs, en ontvang je een set van vijf ansichtkaarten van Pink Floyd posters gratis bij je bestelling. De deadline voor deze speciale intekenactie is 1 november.

pf_boek1

6 oktober 2007


Voorverkoop Ça Ira in Nederland (iets) uitgesteld.

De organisatie van de opera 'Ça Ira for Warchild' krijgt het helaas niet voor elkaar om voor of op 1 oktober a.s. de kaarten voor de opera van 5 mei 2008 in de voorverkoop te hebben. Volgens artistiek leidster Joke Tuinema zal de kaartverkoop zeer waarschijnlijk in de eerste helft van oktober 2007 starten. Zodra er meer nieuws is leest u dat direct op deze website!

caira0

27 september 2007


Nieuwe woning Roger Waters.

Roger heeft voor een bedrag van bijna $ 15 miljoen een woning gekocht in New York aan de East 61st street. Meer informatie over zijn nieuwe woning is hier (in het Engels) te lezen.

22 september 2007


Foto's en Video VH1 liefdadigheidsgala.

Van het optreden van Roger Waters en Dave Kilminster op het VH1 liefdadighiedsgala op 20 september j.l. in New York zijn een aantal foto's beschikbaar die u kunt bekijken in de fotogallery - diverse foto's.

Daarnaast is er ook een video te bekijken via deze link. Let op....u krijgt eerst een commercial te zien.

rw_vh1

22 september 2007


Roger Waters treed op bij het VH1 liefdadigheidsgala - update.

Roger Waters heeft toegezegd deel te nemen aan het door VH1 georganiseerde gala t.g.v. het "Save The Music Foundation" dat voor de 10e keer gehouden wordt op 20 september van dit jaar in het Lincoln Center te New York. Andere artiesten die toegezegd hebben zijn onder meer Jon Bon Jovi en John Mayer.

Roger treed onder andere op met Dave Kilminster en een orkest en koor bestaande uit muziekstudenten en kinderen. Daarnaast zal er bij het optreden van Roger een gospelkoor te horen zijn. Roger en Dave zullen het gala afsluiten met Another Brick in the Wall part II.

De VH1 Save The Music Foundation is een organisatie zonder winstbejag, gewijd aan het herstellen van instrumentaal muziekonderwijs in de openbare scholen van Amerika en het geven van voorlichting over het belang van muziek als deel van het volledige onderwijs van elk kind.

Meer informatie is te vinden op de website van VH1. Klik daarvoor hier.

stmgala1

18 september 2007


Pink Floyd - The Lost Documentary.

De Pink Floyd documentaire die al twintig jaar zoek was, is eindelijk weer boven water. De 25-minuten durende film met de toepasselijke titel 'The Lost Documentary' werd in augustus 1980 opgenomen tijdens de tournee van de legendarische band voor de klassieker 'The Wall'.
De documentaire werd ontdekt in het persoonlijke archief van filmeditor Howard Lamden en is inmiddels overgezet op dvd. Geruchten over het bestaan van deze documentaire gaan al jaren onder de Floyd-fans.
De heuglijke vondst werd aangekondigd door de eigenaar van Brain Damage, de Engelse Pink Floyd - en Roger Waters nieuwssite: "We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals de titel van de documentaire al suggereert, de film was er bijna helemaal niet meer gekomen."
De beelden, backstage opgenomen bij een show in Earls Court, laten een Pink Floyd zien die op het punt staat uiteen te vallen. Achteraf bleek dit optreden de laatste show van Roger Waters met de band, voordat hij en David Gilmour op een venijnige manier uit elkaar gaan midden jaren tachtig.
Deze ambitieuze en spectaculaire show, waarbij er letterlijk een hele hoge muur werd opgetrokken tussen hen en het publiek, werd maar in vier steden live gebracht: Los Angeles, New York, Dortmund en Londen.

De Pink Floyd documentaire die al twintig jaar zoek was, is eindelijk weer boven water. De 25-minuten durende film met de toepasselijke titel 'The Lost Documentary' werd in augustus 1980 opgenomen tijdens de tournee van de legendarische band voor de klassieker 'The Wall'.
De documentaire werd ontdekt in het persoonlijke archief van filmeditor Howard Lamden en is inmiddels overgezet op dvd. Geruchten over het bestaan van deze documentaire gaan al jaren onder de Floyd-fans.
De heuglijke vondst werd aangekondigd door de eigenaar van Brain Damage, de Engelse Pink Floyd - en Roger Waters nieuwssite: "We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals de titel van de documentaire al suggereert, de film was er bijna helemaal niet meer gekomen."
De beelden, backstage opgenomen bij een show in Earls Court, laten een Pink Floyd zien die op het punt staat uiteen te vallen. Achteraf bleek dit optreden de laatste show van Roger Waters met de band, voordat hij en David Gilmour op een venijnige manier uit elkaar gaan midden jaren tachtig.
Deze ambitieuze en spectaculaire show, waarbij er letterlijk een hele hoge muur werd opgetrokken tussen hen en het publiek, werd maar in vier steden live gebracht: Los Angeles, New York, Dortmund en Londen.

De documentaire is nu te downloaden (met dank aan R. Luijt) op de ledenpagina. U heeft hiervoor wel een (gratis en vrijblijvend) account nodig!

thelostdocumentarydvd

17 september 2007


Roger Waters op DVD David Gilmour.

Op de DVD 'Remember that Night - Live at the Royal Albert Hall' van 'The Voice of Pink Floyd' - David Gilmour is Roger Waters ook te zien. Op de dubbel DVD, met daarop een registratie van de concerten van David eind mei 2006 in de Royal Albert Hall, staat een item extra. Hierop is een ontmoeting te zien tussen David en Roger........ De DVD van David Gilmour is nu voor rond de € 30,00 te koop in Europa. Meer informatie over de DVD van David Gilmour is te vinden op de website Pink Floyd Fans Nederland.

dg_remember

15 september 2007


Congratulations.

Deze dag, deze speciale dag, 6 september, laten we toch niet voorbijgaan met alleen de aankondiging dat we Roger Waters feliciteren met zijn 64ste verjaardag? Als je jarig bent, krijg je kadootjes! Beetje lastig versturen naar iemand die zich overal ter wereld laat horen en zien, maar internet gaat door de lucht gewoon achter hem aan. Hoe dan ook. Flyers, een mooie prospectus en het programmaboekje kunnen we Roger Waters vandaag nog niet toesturen, maar we hem wel feliciteren met Ça Ira in Nederland!

En met de bekendmaking dat wij, de Stichting Ça Ira for War Child, ernaar streven om uiterlijk 1 oktober 2007 met de kaartvekoop te beginnen! Ik hoor het Waters dagelijks zeggen: "Ça Ira in Holland? I couldn't be happier!" Mijn drive en de motivatie van 'mijn mannen' van het Projectteam (Kiwanis Heerhugowaard) om alles op alles te zetten met de uitvoering van zìjn opera. Ça Ira? Er is zeker hoop! Bevrijdingsdag 5 mei 2008 in het World Forum Theater. Eén groot feest. Een uitverkochte zaal, veel geld voor War Child, daar gaan we voor. Vieren jullie dit feest mee? Ontvangt Roger Waters volgend jaar, als hij 65 wordt, ruim 2100 kadootjes. Van fans die niet alleen zijn muziek, maar zijn gedachtengoed een warm hart toedragen. Doen!

Cheers!

Joke Tuinema

Stichting Ça Ira for War Child

rogerwaters2007

6 september 2007


Roger Waters bij Jon Bon Jovi.....

Ter gelegenheid van de viering van de 'Labor Party Holiday' heeft Jon Bon Jovi een soort 'supergroep' gevormd, waaronder Billy Joel op piano, Jimmy Buffett op gitaar en de zangers Paul McCartney en Roger Waters. De min of meer onvoorbereidde show was zondag 2 september j.l. bij Jon Bon Jovi thuis op Long Island (New York). Er werden door deze groep nummers gespeeld van Bon Jovi, The Beatles en Billy Joel.

jon_bon_jovi

5 september 2007


Binnenkort...het Nederlandstalige Pink Floyd boek.

Pink Floyd in de polder....... Veertig jaar Pink Floyd, van achterafzaaltjes tot arena's. Het verhaal van de Engelse popgroep verteld vanuit een uniek Nederlands perspectief, aangevuld met originele ooggetuigenverhalen, zeldzaam beeldmateriaal en opmerkelijke feiten. Het boek verschijnt begin november 2007 bij Uitgeverij Aprilis, als gebonden hardback. Het formaat is 22 bij 22 cm en omvat circa 200 pagina's, deels in kleur, deels in zwart/wit. Vanaf begin oktober begint de speciale voorinschrijving voor dit boek.

Roger Waters (op 5 mei 2007) over Pink Floyd in Nederland:

'The dutch audiences were always great when we were here in the late sixties and early seventies. this was our home from home'.

Meer informatie over het Pink Floyd boek leest u op deze pagina.

PF_boek

30 augustus 2007


Het is definitief: Ça Ira - 5 mei 2008 - Den Haag.

Op 5 mei 2008 vindt in het World Forum Theater in Den Haag de première plaats van de opera van Roger Waters "Ça Ira. There is Hope".

Deze opera wordt eenmalig uitgevoerd door het Nederlands Concertkoor en het Projectorkest Utrecht (onder voorbehoud) onder leiding van Rob Vermeulen.
Als solisten zullen Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post hun medewerking verlenen.

De opbrengst van dit unieke project zal ten goede komen aan War Child.

worldforumdenhaag

Het World Forum Convention Center in Den Haag.

25 augustus 2007


Radio KAOS week bij Pink Floyd Fans Nederland.

Vanaf 25 augustus tot 1 september staat Pink Floyd Fans Nederland in het teken van Roger's album Radio K.A.O.S.

1. In de column "Keep Talking" een parodie op de Radio show van KAOS door Mecky

2. Op het forum de complete vertaling en interpretatie van het album

3. Op het forum te beluisteren: The Fish Report With A Beat/Sunset Strip en The Tide Is Turning/Pipes And Drums

Ga naar http://www.pinkfloydfans.nl/ en wordt ook gratis lid van het forum, je moet je alleen even registreren.

- Item geplaatst door Theo -

cd3

25 augustus 2007


Specials op ledenpagina.

Op de ledenpagina van deze website zijn diverse bootleg DVD's van concerten van Pink Floyd en Roger Waters te downloaden. Daarnaast staat er nu een uniek memoryspel voor uw klaar. Door een vast forumlid van het forum Pink Floyd Fans Nederland is dit spel ontwikkeld en ter beschikking gesteld aan forumleden van de Pink Floyd Fans Nederland pagina en de leden van deze website. Het aanmaken van een account is geheel gratis en vrijblijvend. Ga naar de homepage en maak direct u account aan !

rw_buenos_aires_cover

Uniek concert te downloaden - pro-shot opnamen van de Dark Side of the Moon tour.

23 augustus 2007


NNO seo company opent seizoen 2007-2008 met Symphonic echoes of Pink Floyd.

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) opent het concertseizoen 2007-2008 op spectaculaire wijze met het cross-overprogramma Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal staan. Zangers Bert Heerink, Antonie Kamerling en Erik Mesie nemen de zangpartijen voor hun rekening, bijgestaan door onder meer gitarist Joost Vergoossen. De concertserie staat onder meer gepland in onderstaande theaters. Het NNO staat in dit concertprogramma onder leiding van de Belgische dirigent Dirk Brossé.

PFsymphonic

Speeldata en -plaatsen:

 • zaterdag 8 september - Den Haag (World Forum Convention Center, 20.15 uur)
 • maandag 10 september - Antwerpen (Stadsschouwburg Antwerpen, 20.00 uur)
 • dinsdag 11 september - Groningen (Martiniplaza, 20.15 uur)
 • donderdag 13 september - Rotterdam (Nieuwe Luxor Theater$, 20.00 uur)
 • vrijdag 14 september - Arnhem (Schouwburg Arnhem, 20.00 uur)
 • zaterdag 15 september - Gouda (De Goudse Schouwburg, 20.00 uur)
 • dinsdag 18 september - Amsterdam (Heineken Music Hall, 20.15 uur)
 • woensdag 19 september - Stadskanaal (Theater Geert Teis, 20.00 uur)
 • donderdag 20 september - Sneek (locatie De Kolk - De Waterpoort, 20.00 uur)
 • vrijdag 21 september - Eindhoven (Theater Muziekcentrum Frits Philips, 20.15 uur)
 • zaterdag 22 september - Assen (Evenementenhal De Smelt, 20.30 uur)

Meer informatie kijk op de website: Noord Nederlands Orkest

PFsymphonic2

21 augustus 2007


Pink Floyd dag Noordwijkerhout verplaatst.

Toevoegingen aan het speelschema van Pink Project hebben de agenda van de band in september overvol doen raken. De toegevoegde concerten in Den Haag kunnen niet anders dan op de genoemde data plaatsvinden daar ze onderdeel zijn van een festival, en zijn gepland in de directe omgeving van Noordwijkerhout. Omdat we de Pink Floyd Dag graag alle aandacht willen geven die het verdient, dus met de volledige programmering, is er door Pink Project, organisatoren Geaart en FloydStuff, en locatie De Schelft besloten de dag van 8 september te verplaatsen naar zaterdag 16 februari 2008. De line-up blijft ongewijzigd. Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig, maar kunnen ook weer ingewisseld worden. Stuur je kaarten op naar Geaart Entertainment, Parnassialaan 21, 2211 NS met je bank - of girorekening en woonplaats en je krijgt je geld retour.

Meer informatie: Pink Project en Floydstuff.

pfdag2007

17 augustus 2007


Nieuwsupdate Ça Ira in Nederland.

Volgens de laatste informatie zal dirigent Rob Vermeulen 'leiding' gaan geven aan de Nederlandse uitvoering van Ça Ira op 5 mei 2008. Daarnaast is het nog steeds niet 100% duidelijk in welke zaal de opera wordt uitgevoerd. Op dit moment lijkt de keus te vallen op de Prins Willem Alexanderzaal (World Forum Theater) in het World Forum Convention Center (de nieuwe naam voor het congresgebouw) in Den Haag.

Volgens de laatste informatie zal dirigent Rob Vermeulen 'leiding' gaan geven aan de Nederlandse uitvoering van Ça Ira op 5 mei 2008. Daarnaast is het nog steeds niet 100% duidelijk in welke zaal de opera wordt uitgevoerd. Op dit moment lijkt de keus te vallen op de Prins Willem Alexanderzaal (World Forum Theater) in het World Forum Convention Center (de nieuwe naam voor het congresgebouw) in Den Haag.

Naast Ernst Däniel Smid en Karin ten Cate mag de naam van één van Nederlands beste tenoren worden vermeld: André Post. Het Projectkoor zal in ieder geval bestaan uit het Nederlands Concert Koor uit Amsterdam.

worldforumdenhaag

11 augustus 2007


DVD loan payment calculator Tour 2006 - 2007 ??

Via de contactpagina worden dagelijks vragen gesteld wanneer de nieuwe DVD van Roger Waters uitkomt. Tot op heden is dat niet bekend. Er zijn verschillende geruchten die de ronde doen. Zo zouden er tijdens meerdere concerten opnamen gemaakt zijn t.b.v. een nieuwe DVD. Daarnaast gaan er ook geruchten dat Roger pas een DVD laat uitkomen wanneer deze geheel voldoet aan zijn - perfectionistische - eisen. Op dit moment is er dus nog niets bekend. Een e-mail aan het management van Roger m.b.t. dit onderwerp blijft nog onbeantwoord. Het is dus echt afwachten. Zodra er ook maar iets meer bekend is leest u dat direct!

Update 17 augustus:

Dave Kilminster heeft recent een interview gegeven voor Prog Palace Radio.

In dit interview zegt hij het volgende over Roger:

Vraag: Are you going to have any more work with him (Roger) or is this just a one off? A really long one off?

Dave: That's the wrong question to ask unfortunately... Roger... I know he wants a bit of a break. Knowing him he's probably not going to take too much a break before he goes and starts working on something else. There's a whole bunch of stuff that I think he might have in mind. Mainly that we filmed a couple of the shows as well, so he may even start putting together a live DVD of the tour, which I'd love to see. The comments I've been hearing from people are that it's the best show they've ever seen, so I really want to see this. I'd just love to sit in the audience and watch it one night see what all the fuss is about.

Het complete interview is hier te beluisteren ... klik op Dave Kilminster 28 juli 2007.

buenosairescd

10 augustus 2007


Foto Crew Tour 2006-2007.

Op de website van Ian Ritchie is een mooie foto te vinden van de complete crew van de tour van Roger Waters 2006-2007. Daarnaast heeft Ian zijn website aangepast. Wil je de tour nog eens herbeleven... lees dan zijn bevindingen van de verschillende optredens.

crew_rw_tour_2007

10 augustus 2007


Tour Snowy White

Na de tour van Roger Waters gaat Snowy White dit najaar verder met zijn eigen band en tourt daarbij o.a. door België en Nederland. Vanaf 26 september 2007 (Verviers - België) en 27 september (Breda - Nederland) is hij in Europa te zien. Meer informatie staat op de Nederlandstalige fansite van Snowy welke hier te vinden is.

arrowjasper5

1 augustus 2007


Interview PP Arnold.

Tijdens haar verblijf op het Rock en Jazz festival in Valetta, Malta heeft PP Arnold een openhartig interview gegeven. Op de vraag wat Roger Waters nu ging doen antwoorde zij: 'Roger vroeg mij.... en PP wat gaan we in de toekomst doen? Ik keek in mijn glazen bol en zag een nieuwe tour met Roger. Wie weet!. Roger houdt diverse opties open. Ik hoor geruchten dat hij binnen 2 jaar weer gaat touren. Wie weet gaat het gebeuren. Ik weet wel dat hij (Roger) erg druk is met zijn musical 'The Wall'. Hij werkt daar nu erg veel aan.'

26 juli 2007

arrowjasper24


Omzet Roger's tour .... 31 miljoen dollar.

Volgens het Amerikaanse blad Pollstar staat de verkoop van het aantal kaarten van Roger tour op 1. Hij is de enige artiest die meer dan 1 miljoen kaarten verkocht met een omzet van ruim 30 miljoen dollar.

25 juli 2007


Dark Side of the Moon tour ten einde.

Met een fantastisch optreden in Toronto in de concerthall of (hoe toepasselijk) Roger´s Centre is, zaterdagavond 14 juli, een einde gekomen aan de ruim een jaar durende wereldtournee van Roger Waters en zijn band. Op dit moment is bekend dat Roger zich opnieuw richt op zijn opera Ça Ira, maar in eerste instantie zal hij de nodige rust nemen.

16 juli 2007

toronto


Roger Waters op Live Earth.

Tijdens het Live Earth concert heeft Roger Waters een indrukwekkend optreden gegeven in New Yersey - New York. Roger en zijn band speelden de volgende nummers:

In the Flesh
Money
Us and Them
Brain Damage
Eclipse
The Happiest Days of Our Lives/Another Brick in the Wall (Part II)

Een opvallend detail was het rondvliegen van een wit varken met teksten...!

Een DVD opname van het concert is te downloaden via de ledenpagina. U dient zich daarvoor wel aan te melden met een account op deze website.

8 juli 2007

liveearth


Ça Ira naar de Doelen ?

I.v.m. een al bestaande boeking van het concertgebouw in Amsterdam wil de organisatie van Ça Ira for Warchild uitwijken naar de Doelen in Rotterdam.

Zodra meer bekend is over de definitieve plaats van uitvoering leest u dat op deze website.

De laatste informatie over de opera en de voorbereidingen daartoe zijn te lezen via de website en weblog van Ça Ira for Warchild. Kijk op http://www.terlien.nl/frank/caira/startpagina.htm

16 juli 2007

dedoelen


Roger Waters treed op bij het VH1 liefdadigheidsgala.

Roger Waters heeft toegezegd deel te nemen aan het door VH1 georganiseerde gala t.g.v. het "Save The Music Foundation" dat voor de 10e keer gehouden wordt op 20 september van dit jaar in het Lincoln Center te New York. Andere artiesten die toegezegd hebben zijn onder meer Jon Bon Jovi en John Mayer.

De VH1 Save The Music Foundation is een organisatie zonder winstbejag, gewijd aan het herstellen van instrumentaal muziekonderwijs in de openbare scholen van Amerika en het geven van voorlichting over het belang van muziek als deel van het volledige onderwijs van elk kind.

Meer informatie is te vinden op de website van VH1. Klik daarvoor hier.

30 juni 2007

stmgala


Website Carol Kenyon.

Sinds kort heeft de achtergrondzangeres, Carol Kenyon, voornamelijk bekend van haar vertolking van 'The Great Gig in the Sky' een eigen website. Kijk hier voor haar nieuwe website. Tot en met half juli tourt Carol nog met Roger Waters door Noord-Amerika met de 'Dark Side of the Moon' tour.

11 juni 2007

carolkenyon


12 Inch uitgave 'Hello (I Love You)'.

Door het platenlabel Tonefloat wordt op 2 juli a.s. een 12 Inch versie van het nieuwe nummer van Roger Waters, 'Hello (I Love You)' uitgebracht.

'Hello (I Love You)' is het nummer van de soundtrack van de film 'The Last Mimzy'. De 12 Inch (vinyl) versie van dit nummer wordt op de markt gebracht door het zelfde bedrijf (Record Industry) dat eerder de vinyl versies van 'Amused to Death' en het 30 jarige jubileum album 'Dark Side of the Moon' uitbracht.

'Hello (I Love You)' wordt uitgebracht in een gelimiteerde uitgave van 1000 stuks op 180 grams gekleurd vinyl.

6 juni 2007

hello


Heruitgave The Piper at The Gates of Dawn !

Op 27 augustus 2007 (Europa) en op 3 september 2007 (Amerika) komt er een luxe 3 CD set van het eerste album van Pink Floyd 'The Pipers at the Gates of Dawn' uit. De CD set bestaat uit een stereo disc, een mono disc en een disc met daarop alle singles uit 1967, alle B-kanten van de oude singles en twee niet eerder uitgebrachte tracks. De muziek is geremasterd door James Guthrie. Er komt ook een 2 CD box uit met de standaard versie van de stereo- en monodisc. In de drie CD set komt o.a. ook een speciale 'booklet'.

Op de officiële Pink Floyd website is meer informatie te vinden.

31 mei 2007- Update 19 augustus 2007

piper40cover


Langedijkse voert opera Roger Waters uit.

De Langedijkse Joke Tuinema gaat de opera 'Ça ira' van Roger Waters uitvoeren. Op 5 mei 2008 in het Concertgebouw of de Heineken Music Hall, dat weet ze nog niet, maar dat het groots wordt, daar is Tuinema van overtuigd.

'Ça ira' is een klassiek werk van de man die de hoogtijdagen van de groep Pink Floyd mede vormgaf. Totdat Waters met ruzie afscheid nam en eigen muzikale projecten op touw ging zetten. 'Ça ira', dat speelt tijdens de Franse revolutie, is daar een van. Met als bijzonderheid dat het met pop of rock niks te maken heeft, des te meer met symfonische muziek. Tuinema heeft de partituur, 900 pagina's dik, inmiddels in huis. Kijk hier voor meer informatie.

30 mei 2007

joke_veerle


Nieuwe CD Covers.

Er zijn CD-covers gemaakt van de bootleg van het concert op 5 mei in het Gelredome. De covers staan op de speciale ledenpagina en zijn vandaar te downloaden. U hebt toegang tot de ledenpagina wanneer u een account hebt aangemaakt.

16 mei 2007


Website Ça Ira for War Child online !

Sinds 14 mei 2007 is de website Ça Ira for War Child online en HIER te bekijken. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuws m.b.t. de uitveoring van Roger's opera in Nederland op 5 mei 2008.

Kijk hier voor de achtergrond informatie van de dirigente Joke Tuinema.

16 mei 2007

caira-warchild-logo


Ça Ira in Nederland.

Op zaterdag 12 mei 2007 'zat' Joke Tuinema in de uitzending van Paul de Leeuw. Haar dochter Veerle had Paul de Leeuw gevraagd of hij er voor kon zorgen dat haar moeder, Joke, de partituur voor de opera Ça Ira kon krijgen en gebruiken voor het opvoeren van de opera in 2008 in Nederland ! Via een videoboodschap van niemand minder dan Roger Waters zelf kreeg Joke de partituur. Meer informatie over de Nederlandse première van Ça Ira leest u uiteraard z.s.m. op deze website.

Joke Tuinema heeft de opvoering van Ça Ira in Poznan (Polen) beschreven. Kijk hier voor de recensie van de opera van Roger Waters op deze website.

13 mei 2007


Optreden Pink Floyd en Roger Waters tijdens tribute Syd Barrett.

Donderdag 10 mei 2007 werd in The Barbican in London een tributenight gehouden ter ere van de op 7 juli 2006 overleden Syd Barrett. Tijdens de avond, georganiseerd door Joe Boyd, traden o.a. Robyn Hitchcock, Chrissie Hynde en Kevin Ayers op.

Martha Wainwright, Kate McGarrigle en haar nichtje Lily Lanken gaven een van de meest gevoelige optredens van de avond, door See Emily Play te spelen. Ook Led Zeppelin's John Paul Jones en Kevin Ayers, wiens band Soft Machine vaak met Pink Floyd optrad in de jaren 60, speelden in London.

Groot was de verrassing toen Roger Waters, samen met Jon Carin het podium betrad en Flickering Flame ten gehore bracht. Klik hier voor een videoopname.

Roger over zijn vroegere vriend Syd:"Ik vond kleinere optredens veel beangstigender dan Syd, vanwege een schaamtegevoel, waar Syd geen moeite mee had". Vervolgens:"Voor zijn ziekte, leefde hij precies zoals hij zich voort bewoog. Ik denk dat het komt door zijn schaamteloosheid waardoor hij alle creative risiko's nam". "Zonder Syd, weet ik niet wat ik zou zijn geworden, waarschijnlijk een architect."

Na de pauze kwam verrassing nummer twee: David Gilmour, Rick Wright en Nick Mason betraden het podium en speelden Arnold Layne en als slotstuk, samen met de meeste artiesten Syd's nummer Bike. Roger trad niet op samen met zijn oude Pink Floyd leden. Een filmpje van dit optreden is nu te zien via Youtube. Klik hier voor de video.

Bron: Pink Floyd Fans Nederland

12 mei 2007

roger-syd


Opnamen DVD (Roger's Worldtour 2006-2007).

Vorig jaar zijn in zowel Frankrijk (Magny Cours) als in de USA (Los Angelos) opnamen gemaakt die gebruikt zouden gaan worden t.b.v. de DVD van de worldtour. Op 7 mei 2007 zijn er in de MEN Arena in Manchester (UK) en op 8 mei in het NEC in Birmingham (UK) ook opnamen gemaakt. Volgens bezoekers werden beide shows (identieke setlist als in het Gelredome) opgenomen met minimaal 12 verschillende camera's.

De verwachting is dat aan het eind van de tour van Roger (half juli 2007) bekend zal worden wanneer de DVD van zijn World Tour 2006-2007 zal verschijnen.

Mocht er meer bekend zijn over de releasedatum leest u dat hier.

11 mei 2007

arnhem1


Recensies Concert Arnhem.

De eerste recensies van het 'Dark Side of the Moon' concert staan op de website. Mocht u zelf een recensie willen schrijven dan is deze welkom.

Uit de vele mails blijkt dat het overgrote deel van de bezoekers genoten hebben van dit concert.

De recensies zijn o.a. afkomstig van popjournalisten. Kijk hier voor de recencies.

10 mei 2007

arnhem2


Pink Floyd Project ‘live in concert' in Rijsenhout.

Vrijdag 1 juni a.s. geeft Pink Floyd Project een nieuw concert. Deze tribute is de opening van een week lang feest in Rijsenhout.

Pink Floyd fans kunnen op 1 juni hun hart ophalen; een complete Pink Floyd show van ruim twee uren zal in een wervelende licht- en visualshow en met quadrafonisch geluid de revue passeren. Uniek aan deze show is de complete vertolking van de Pink Floyd albums "Darkside of the Moon" en "Wish you were here". Natuurlijk zullen ook de grote hits als ‘Another Brick in the Wall' en ‘Comfortably Numb' niet ontbreken.

Niet alleen het echte Pink Floyd is goed voor groot enthousiasme, ook deze Nederlandse Tribute krijgt de zalen moeiteloos vol. Het project maakte een vliegende start direct na juni 2005, toen de originele band opeens, na 20 jaar, weer van zich liet horen tijdens Live 8. Alle fans schrokken wakker. Want dit geluid, daar waren geen woorden voor. Niet alleen de ‘oudere jongeren' voelden weer kriebels, ook een nieuwe generatie realiseerde zich dat Pink Floyd iets bijzonders is; zo bijzonder, dat uitverkochte zalen voor een van Nederlands beste Pink Floyd coverbands geen wonder mag heten.

Het concert begint om 22.30 uur. Het festivalterrein is toegankelijk vanaf 20.00 uur.

Entreetickets zijn nu online te bestellen, kijk hiervoor op http://www.pinkfloydproject.nl/Verder zijn tickets te krijgen bij alle Music Store filialen in Nederland.

10 mei 2007

pfpfrijsenhoutpromo


Recensie's search engine optimization - Foto's - Bootleg etc.

Roger Waters Fans !! Fantastisch hoe vaak jullie de website de laatste dagen bezocht hebben. 6 mei heeft alle records gebroken met ruim 4100 bezoekers !! Ik heb de laatste dagen een kleine 200 mails met reacties - vragen naar de bootleg - foto's etc. ontvangen. Ik ben begonnen met het plaatsen van de foto's op de site. Inmiddels staan er bijna 200 foto's van bezoekers op de site. Tot nu toe zijn alle ingezonden foto's geplaatst.

Allen hartelijk dank voor de vele reacties !

Update: 10 mei 2007

arnhem3


Foto's Gelredome Arnhem.

Op de fotopagina zijn een 50-tal zelf gemaakte foto's en vele foto's van bezoekers van het concert en deze website geplaatst. Kijk in de fotogallery - Arnhem Gelredome naar de foto's.

6 mei 2007

gelredome_dik_hoek0


Optreden Arnhem.

De setlist van het concert van zaterdag 5 mei 2007:

1e gedeelte: In The Flesh, Mother, Set The Controls For the Heart Of The Sun, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, download VA Cd Club Promo Only May Part 2 Wish You Were Here, Southampton Dock, The Fletcher Memorial Home, Perfect Sense parts 1 and 2, Leaving Beirut, Sheep.
2e gedeelte: Dark Side of the Moon.

Toegift: The Happiest Days Of Our Lives, Another Brick In The Wall (Pt 2), Vera, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

6 mei 2007

gelredome


Optreden Antwerpen.

Op 25 april j.l trad Roger Waters op met zijn band in het Sportpaleis in Antwerpen. De setlist is ongewijzigd met andere concerten en de concertreeks van 2006. Enkele veranderingen met de tour 2006 zijn.... nieuwe achtergrondfilmpjes, het varken dat door de zaal 'vliegt', en de lasershow waarbij o.a. 'de prisma' van Dark Side of the Moon voor fantastische effecten zorgt.

26 april 2007

sportpaleis_antwerpen


Roger op Live Earth - Uitzending via BNN en NOS.

De bevestiging is binnen. Roger Waters treed op tijdens het door Al Gore georganiseerde Live Earth concert dat o.a. plaats zal vinden in het Giants Stadium in New Jersey. Roger zal een optreden verzorgen van ongeveer 20 minuten direct voorafgaand aan het optreden van The Police.

Er gingen geruchten dat ook de andere leden van Pink Floyd samen met Roger op zouden treden. Roger heeft dit inmiddels ontkent. Volgens hem hebben de anderen (Gilmour - Mason - Wright) 'niet ingestemd' met een gezamenlijk optreden zoals op Live 8.

Op zaterdag 7 juli a.s. staan Nederland 3 en 3FM een hele dag en nacht in het teken van Live Earth. Verwacht wordt dat wereldwijd zo'n 2 miljard mensen worden bereikt met dit muziekevenement dat wordt uitgezonden door BNN en NOS. Op Live Earth zullen bekende artiesten optreden, waaronder Alicia Keys, Black Eyed Peyes, Madonna, Red Hot Chili Peppers en The Police. Het doel van Live Earth is om wereldwijd aandacht te vragen voor de klimaatsverandering.

De kick-off van Live Earth vindt op 7 juli 2007 plaats in New Jersey en eindigt daar, 24 uur later na een reis over zeven continenten, ook weer. Nederland 3 en 3FM zenden de concerten integraal uit. De lijst van deelnemende artiesten bestaat voorlopig uit onder andere: Alicia Keys, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Foo Fighters, Genesis, John Legend, Kanye West, Madonna, Razorlight, Red Hot Chili Peppers, Smashing Pumpkins en The Police. Live Earth vindt behalve in New Jersey ook plaats in Rio de Janeiro, Londen, Hamburg, Johannesburg, Shanghai, Tokyo, Sydney en Antartica. Alle optredens worden klimaatneutraal geproduceerd.

Live Earth is een initiatief van Al Gore, voormalig vice-president van de VS en maker van de Oscarwinnende klimaatdocumentaire An Inconvenient Truth, en Kevin Wall, producent van onder andere Live8. Al Gore: "We hopen met Live Earth een echte wereldwijde discussie op gang te brengen. Hopelijk geeft de muziek dat laatste duwtje dat regeringen, bedrijven en burgers nodig hebben om in actie te komen om echt iets te doen aan de klimaatcrisis."

Meer dan 120 landen zenden Live Earth uit. In Nederland zijn NOS en BNN verantwoordelijk voor deze uitzendingen op Nederland 3 en 3FM. BNN-directeur Maarten van Dijk: "Popmuziek met een doel. Dat hoort bij de publieke omroep. Het milieu en met name de klimaatsverandering leeft enorm; niet alleen bij ons publiek, maar ook bij onze programmamakers. Op verschillende omroepredacties worden plannen gemaakt om in actie te komen voor het milieu. Dat we dan ook de uitzendrechten hebben van die ene grote muzikale actie is super."

19 april 2007

liveearth


Tour door Europa gestart.

Vanaf woensdag 11 april reist Roger Waters met z'n band door Europa voor zijn tour 2007. Tot en met 14 mei a.s. zal hij in diverse Europese landen te zien en te horen zijn met natuurlijk de data 25 april Sportpaleis Antwerpen en 5 mei Gelredome Arnhem.

Mocht u foto's maken van een van zijn concerten. Ik plaats ze graag op de website. Reageer a.u.b. via de contactpagina !

11 april 2007


T-shirts & Tourattributen 'Tour 2007' te koop.

Via york hotels de website van Bravado zijn nu de T-shirts voor de 'Dark Side of the Moon' tour 2007 van Roger Waters te koop. Op de Bravado site staan verder o.a. mokken, petjes, litho's en het tourboek 2007 te koop aangeboden.

De website bied zowel dames- als heren T-shirts te koop aan. Voor meer informatie kijk op hun website.

http://www.rogerwatersmerch.com/stores.html

3 april 2007

tshirt


Roger schenkt gitaar aan goed doel.

Tijdens zijn 'Dark Side of the Moon' tour door Zuid-Amerika heeft Roger Waters in Brazilië een Yamaha akoestische gitaar geschonken aan een instelling voor de opvang van arme kinderen in Brazilië. De instelling Criança Esperança (Child Hope) hoopt de gitaar voor veel geld te kunnen verkopen

3 april 2007

brazilie


Gelredome uitverkocht.

Vandaag meld concertorganisator Mojo dat het concert van Roger Waters op 5 mei a.s. in het Arnhemse Gelredome geheel uitverkocht is. Op zaterdag 5 mei zullen dus ruim 35.000 liefhebbers gaan genieten van het 'Dark Side of the Moon' concert van Roger.

12 maart 2007


Roger internet marketing services ziet reünie wel zitten.

Zoals gebruikelijk heeft Roger voorafgaand aan de voortzetting van zijn tour door Mexico en Zuid-Amerika diverse interviews gegeven met de lokale media. Alle media berichten over een eventuele reünie met de andere leden 'van' Pink Floyd. Roger geeft aan dat het niet aan hem zal liggen om opnieuw met Nick, Richard en David op te treden. Hij verwacht wel dat David niet zomaar 'Ja' zal zeggen. Roger verteld o.a. dat hij heeft genoten van het optreden tijdens 'Live 8' in 2005. Ook als er opnieuw aan hem gevraagd zal worden om, bijvoorbeeld, voor het dit jaar geplande 'Live Earth' concert of World Peace One (??) samen op te treden zou hij dat erg leuk vinden.

Verder plaza hotel new york gaat Roger tijdens de interviews in op de breuk van Pink Floyd, het concept van het programma van zijn tour: 'Dark Side of the Moon' en het gebruik van aanstekers tijdens het spelen van 'Flickering Flame' tijdens zijn vorige tour in Mexico. Overigens eindigt Roger met de volgende woorden over een eventuele nieuwe tour met Pink Floyd.....'It would be very satisfactory for me... but I do not believe that Dave wants to do it.'

Bron: Website Braindamage UK.

3 maart 2007

interview _mexico


Roger ook op CD Ennio Morricone.

Ter ere van het winnen van een Oscar hebben diverse artiesten een CD uitgebracht voor de 78 jarige filmcomponist Ennio Morricone. De CD, met de titel 'We all love Ennio Morricone' is vanaf 20 februari 2007 te koop.

Op de CD zijn nummers te beluisteren van o.a. Celine Dion, Andrea Bocceli, Bruce Springsteen, Metallica en Roger Waters. Op de CD staat Roger met het nummer 'Lost Boys Calling' uit de film 'The Legend of 1900'.

24 februari 2007

enniomorricone


Roger Waters op album Van Morrison.

Sinds 12 februari 2007 is het album "Van Morrison At The Movies: Soundtrack Hits" te koop. Op de CD staan 19 songs van Van Morrison die gebruikt zijn in diverse films. Als laatste nummer op de CD.....Comfortably Numb van The Wall in Berlijn, die gebruikt is voor de film "The Departed". Roger speelt dit nummer samen met Van Morrison.

13 februari 2007

vanmorrison


Tour Data 2007:

25 januari Acer Arena Sydney Australië
26 januari Acer Arena Sydney Australië
27 januari Jade Stadium Christchurch Nieuw Zeeland
29 januari North Harbour Stadium Auckland Nieuw Zeeland
1 februari Rod Laver Arena Melbourne Australië
2 februari Rod Laver Arena Melbourne Australië
5 februari Entertainment Centre Brisbane Australië
7 februari Entertainment Centre Adelaide Australië
9 februari Members Equity Stadium Perth Australië
11 februari Grand Stage Shanghai China
15 februari Convention & Exhibition Centre Hong Kong China
18 februari MMRDA Mumbai (Bombay) India
21 februari Autodrome Dubai Verenigde Arabische Emiraten
2 maart Estadio Tecnologico Monterray Mexico
4 maart VFG Arena Guadalajara Mexico
6 maart Foro Sol Mexico City Mexico
9 maart Parque Simon Bolivar Bogota Colombia
12 maart Espacio Las Americas Lima Peru
14 maart Estadio Nacional Santiago Chili
17 maart River Plate Stadion Buenos Aires Argentinië
18 maart River Plate Stadion Buenos Aires Argentinië
23 maart Praça da Apoteose Rio de Janeiro Brazilië
24 maart Morumbi Stadion Sao Paulo Brazilië
11 april Hallenstadion Zürich Zwitserland
13 april Sazka Arena Praag Tjechië
14 april Sportarena Boedapest Hongarije
16 april Köln Arena Keulen Duitsland
18 april Arena Leipzig Duitsland
19 april Colour Line Arena Hamburg Duitsland
21 april St. Jordi Barcelona Spanje
23 april Datchforum Milaan Italië
25 april Sportpaleis Antwerpen België
27 april Glöben Stockholm Zweden
29 april Vestlandshallen Bergen Noorwegen
1 mei Slotspark Augustenborg Denemarken
3 mei Bercy Parijs Frankrijk
5 mei Gelredome Arnhem Nederland
7 mei MEN Arena Manchester Groot Brittannië
8 mei NEC Birmingham Groot Brittannië
11 mei Earls Court Londen Groot Brittannië
12 mei Earls Court Londen Groot Brittannië
14 mei The Point Dublin Ierland
18 mei Sound Advice theatre Palm Beach USA
19 mei Ford Amphitheatre Tampa USA
22 mei Philips Arena Atlanta USA
24 mei Continental Airlines Arena New Jersey USA
30 mei MSG New professional seo services York City USA
1 juni Wachovia Center Philadelphia USA
2 juni Wachovia Center Philadelphia USA
6 juni Scotiabank Place Ottawa Canada
4 juni Colisee Pepsi Toronto Canada
7 juni Bell Centre Montreal Canada
9 juni United Center Chicago USA
13 juni Hollywood Bowl Los Angelos USA
15 juni Verizon Wireless Amphitheater Irvine USA
16 juni Grand Garden Arena Las Vegas USA
19 juni Oracle Arena Oakland USA
21 juni GM Place Vancouver Canada
23 juni Pengrowth Saddledome Calgary Canada
24 juni Rexall Place Edmonton Canada
27 juni MTS Centre Winnipeg Canada
29 juni Qwest Center Arena Omaha USA
30 juni Xcel Energy Center Saint Paul USA
2 juli Marcus Amphitheater Milwaukee USA
9 juli TD Banknorth Garden Boston USA
10 juli Meadows Music Theatre Hartford USA
13 juli Darien Lake PAC Darien Center USA
14 juli Concert Hall Toronto Canada

Pink Floyd op World Peace One ???

180 landen, 15 steden (Sydney, Beijing, Dubai, Berlijn, Tokio, Mumbai, Johannesburg, Cairo, Moskou, Seoul, New York, Londen, Rio de Janeiro, Los Angelos en Las Vegas), een bereik van 3 biljoen !! mensen en dat allemaal op 11 augustus 2007.

Het wereldwijde concert World Peace One. Dit concert dat pleit voor wereldvrede zal 24 uur lang wereldwijd worden uitgezonden. Door de organisatoren van dit gigantische project zijn o.a. de volgende artiesten uitgenodigd: U2, Madonna, Pink Floyd, Carlos Santana, Yes, Shakira, the Rolling Stones, Earth Wind & Fire, Paul McCartney, Elton John, Sting, David Bowie, Lionel Ritchie, Aerosmith, Bruce Springsteen, The Who, Led Zeppelin, Tina Turner, The Eagles, Pearl Jam, Moby, Alanis Morissette, Phil Collins en vele vele anderen. Op dit moment is nog niet bekend of Pink Floyd (al dan niet in de oude samenstelling) mee zal werken aan dit project.

Voor meer informatie zie de website van World Peace One.

5 februari 2007

worldpeaceone


Veiling Roger's basgitaar.

Ten behoeve van de 'United Nations Foundation' heeft Roger Waters een zwarte Fender Precision basgitaar ter beschikking gesteld. De stichting van de Verenigde Naties houdt zich bezig met de bestrijding van malaria.

Voorafgaand aan het concert in het Dubai Media City te Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) op 21 februari 2007 wordt de gitaar geveild. De hoogste bieder kan de gitaar persoonlijk, backstage tijdens het concert, uit handen van Roger Waters in ontvangst nemen. Roger zal de gitaar daarnaast persoonlijk 'ondertekenen'.

Meer informatie over de VN stichting voor de bestrijding van malaria is hier te vinden.

29 januari 2007

rogerwaters-dubai


Tour 2007 gestart.

Op donderdag 25 januari 2007 is de Tour 2007 van Roger en zijn band in Sydney (Australië) gestart. Volgens het deze week gegeven interview zal Roger ruim 60 optredens verzorgen.

Buiten de al bekende tourdata en plaatsen (zie enkele items eerder op deze site) zal Roger o.a. de volgende plaatsen aandoen:

West Palm Beach, Tampa, Atlanta, New Jersey, New York City, Philadelphia, Ottawa, Toronto, Montreal, Chicago, Hollywood, Irvine, Las Vegas, Oakland, Vancouver, Calgary, Edmonton, Winnipeg, Omaha, Saint Paul, Milwaukee, Boston, Hartford en Darien Lake.

Zodra de exacte data en plaatsen bekend zijn ziet u dat op deze site.

26 januari 2007

dsotmtour2007


Interviews Roger Waters.

Voorafgaand aan de voortzetting van de tour van Roger Waters, in Australië en Nieuw-Zeeland (start 25 januari 2007) heeft Roger Waters een tweetal interviews gegeven. In de interviews gaat Roger o.a. in op de dood van Syd Barrett, de voortzetting van zijn tour met 62 optredens (er zijn er nog maar 42 bekend gemaakt door zijn management), zijn opvatting om eventueel toch samen David Gilmour als Pink Floyd opnieuw op te treden en de datum van zijn laatste optreden dit jaar .... 14 juli.

Roger geeft o.a. aan dat hij nog zoveel te doen heeft dat hij niet verwacht de eerst komende tijd (na 14 juli) weer op een podium te staan.

Kijk voor de complete (Engelstalige) interviews op bijgaande sites.

21 januari 2007

rogerwaters-sydney


Pink Floyd goes dance !!

Op 1 januari 2007 is de eerste dance-single waarin fragmenten van Pink Floyd's 'Another Brick In The Wall' verwerkt zijn verschenen.

Remixer refused credit Eric Prydz heeft namelijk als eerste toestemming gekregen om fragmenten te gebruiken uit de hit Another Brick In The Wall (Part 2), en dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Proper Education is de titel van het resultaat dat op 1 januari onder de noemer Eric Prydz vs. Pink Floyd op single is verschenen. De single kwam op plaats 34 de Nederlandse Top 40 binnen.

7 januari 2007

ericprydz


Nieuwe Roger Waters Song: 'Hello (I Love You)'.

De nieuwe song van Roger Waters, speciaal gemaakt voor de film 'The Last Mimzy', heet 'Hello (I Love You)'. De song is gecomponeerd in door Roger samen met Oscar winnaar Howard Shore (bekend van de films 'The Lord of the Rings') en Pink Floyd producer James Guthrie (bekend van 'The Wall'). De film 'The Last Mimzy', die door productiemaatschappij New Line Cinema's uitgebracht wordt zal op 23 maart 2007 in de bioscoop verschijnen.

De ruim 6,5 minuut durende song zal in de film gebruikt worden bij de zogenoemde 'end-credits' en zal uitkomen op de officiële soundtrack cd van 'The Last Mimzy'. Aan de song werkten mee: drummer Steve Gadd (bekend van o.a. Eric Clapton, Paul Simon, Steely Dan), gitarist Gerry Leonard (music director / gitarist voor David Bowie), en Roger Waters op bas en zang. Ook de 6 jarige ster van de film, Rhiannon Leigh Wryn zal te horen zijn met Roger, in het refrein van de song.

6 januari 2007

mimzy2


1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg