Share

Archief 2008

Roger Waters aanwezig bij Berlijnse filmweek.

Op 9 februari 2009 zal Roger Waters aanwezig zijn bij het gala 'Cinema for Peace' tijdens de Berlijnse filmweek.

Ter gelegenheid van het feit dat de Berlijnse Muur 20 jaar geleden viel zijn een groot aantal wereldsterren uitgenodigd. Zo zullen naast Roger, Bryan Adams, Bob Geldof, acteur Christofer Lee en wereldleider Michail Gorbatsjov aanwezig zijn. De Berlijnse filmweek vind in 2009 plaats van 5 tot 15 februari met als hoogtepunt het gala 'Cinema of Peace'.

cinema_for_peace

Meer informatie is te vinden op de website Cinema for Peace.

13 december 2008


Nieuw album en tour Snowy White.

De gitarist die al jaren met Roger Waters (en eerder Pink Floyd) tourt, Snowy White, brengt met zijn band 'The Snowy White Blues Project' begin 2009 een nieuw album uit. Daarnaast zal Snowy met zijn band gaan touren door België en Nederland. Meer informatie is op onderstaande websites te vinden:

Website Snowy White
Website White Flames
Snowy White Archives

snowy_white_bluesproject

29 november 2008


Nieuw album Harry Waters.

Harry Waters, de zoon van Roger, heeft zijn eigen album uitgebracht. Onder de naam 'Harry Waters Band' is de CD via zijn eigen website te bestellen. De band van Harry Waters bestaat uit:

Harry Waters - piano, Chester Kamen - akoestische gitaar, Yarron Stavi - bas, Seb Rochford - drums, Ian Ritchie - saxofoon, Alan Barnes - klarinet en Roger Beaujolais - vibrafoon.

harry_waters_album

29 november 2008


Roger Waters treed op bij Live Earth India - afgelast !!!

Update 29 november 2008:

Het concert Live Earth dat op 7 december in Mumbai zou worden gehouden, is afgelast naar aanleiding van de terreuracties in de Indiase stad. Dat hebben de organisatoren op de website van Live Earth laten weten.

Samen met Bon Jovi zal Roger Waters de 'headliner' zijn tijdens het Live Earth India concert dat op zondag 7 december 2008 zal plaatsvinden in de Indiaase stad Mumbai (Bombay). Roger trad eerder tijdens zijn 'Dark Side of the Moon' tour in 2007 ook al in deze stad op. De opbrengst van het concert op 7 december komt te goede aan het Klimaat Project India. Het Live Earth India concert wordt live uitgezonden in India, Hong Kong en diverse Aziatische landen. De Nederlandse fans kunnen het concert op internet volgen via een 'live-stream'. Zodra er meer informatie bekend is over dit optreden (andere artiesten - welke songs speelt Roger etc.) leest u dat direct op de website.

Inmiddels is bekend geworden dat Roger in ieder geval begeleid wordt door Jon Carin, Graham Broad en Dave Kilminster. Snowy White en Ian Ritchie zullen zeker niet van de partij zijn. Informatie over het wel of niet anwezig zijn van zijn andere bandleden is nog niet bekend.

india_live_earth

Meer informatie is binnenkort ook te lezen op de MSN Live Earth India website en nu al op de officiële website van Live Earth India.

21 november 2008


Bestelinformatie boek: 'Pink Floyd On Forty-Five'.

Begin november brengt uitgever Aprilis het tweede boek van Charles Beterams uit. Net als Pink Floyd In De Polder verschijnt Pink Floyd On Forty-Five als luxe gebonden hardback met het formaat 22x22cm. Het boek telt 240 pagina's. De eerste 1000 exemplaren verschijnen als een genummerde limited edition met bonus clear vinyl 7inch van Roger Waters - Hello (I Love You).

De limited edition kost 34,90 plus verzendkosten. De verzendkosten bedragen 5 euro voor Nederland 39,90 in totaal) en 10 euro voor België (44,90 in totaal). Bestellen kan door overmaking van het totaal bedrag op giro 90 33 869 tnv Crazy Diamond, Rotterdam, onder vermelding van "Pink Floyd On 45". Vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden.
Het boek wordt begin november verstuurd.

pinkfloydsingles1

Meer informatie is op de speciale website www.pinkfloydsingles.com te zien.

23 oktober 2008


Unieke (limited edition) Pink Floyd gitaar te koop.

Pink Floyd en Gerald Scarfe (de man achter de illustraties uit 'The Wall') hebben een unieke Fender Stratocaster ter beschikking gesteld aan het goede doel. Via de website Buy Once Give Twice is te bieden op de gitaar die beschilderd is door Gerald Scarfe en welke gesigneerd is door Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason en Rick Wright (kort voordat hij op 15 september j.l. stierf).

U kunt dus via de veilingsite een bod doen op de gitaar.

Update 22 oktober 2008: Inmiddels is er al £ 16000 geboden op de stratocaster. De veiling duurt tot eind oktober 2008 u kunt dus nog bieden.

scarfe_on_the_wall_2

Buiten het bieden op de gitaar is er ook een speciale boxset te koop. Zie daarvoor het nieuwsitem van 30 augustus 2008 (Scarfe on the Wall).

scarfe_on_the_wall_3

Nick Mason en Gerald Scarfe.

16 oktober 2008 update 22 oktober 2008


Roger Waters op DVD 'A Technicolor Dream'.

De 'underground scene' van Engeland in de jaren 60 is het onderwerp waarover de nieuw uitgekomen DVD 'A Technicolor Dream' gaat. Op 29 april 1967 beleefde de Engelse 'underground' haar hoogtepunt tijdens een 14 uur durende muzikale happening die eveneens luisterde naar de naam 'A Technicolor Dream'. Het optreden van Pink Floyd was een van de hoogtepunten van deze happening. Op de deze week verschenen DVD staan o.a. interviews met Roger Waters en Nick Mason. De DVD is in Engeland verschenen en is te bestellen via amazon.com.

technicolour_dream

De recent uitgekomen DVD 'A Technicolor Dream'.

14 oktober 2008


Pink Floyd ruim vertegenwoordigd in de Arrow Rock 500.

Ook dit jaar wordt door de radiozender Arrow Classic Rock de Arrow Rock 500 uitgezonden. In de week van maandag 6 tot en met vrijdag 10 oktober worden de beste 500 'rock'nummers ten gehore gebracht. Evenals vorig jaar is Pink Floyd weer ruim vertegenwoordigd in de hitlijst. Helaas heeft opnieuw een solonummer van Roger Waters de beste 500 niet gehaald.

Hieronder de noteringen van Pink Floyd:

arrow_rock_500
3 Comfortably numb
9 Shine on you crazy diamond
16 Wish you were here
40 Echoes
48 Another brick in the Wall
76 Time
99 Money
125 Braindamage/eclipse
138 One of these days
208 The great gig in the sky
225 Mother
235 High hopes
295 Us and Them
329 On the turning away
332 Welcome to the machine
383 Hey you
473 Have a cigar

6 oktober 2008


Nieuwe fansite Snowy White.

Sinds vandaag is de nieuwe fansite Snowy White Archives in de lucht. De website wordt gerund door Cecil. Zij is ook verantwoordelijk voor de Nederlands - Engelse ´Website Snowy White`.

londen_1

Snowy White tijdens de DSOTM tour in Londen.

5 oktober 2008


Website kent ruim 1000 leden.

Afgelopen week heeft het 1000-ste lid zich (gratis) aangemeld voor de ledenpagina van deze website.
Leden van de website krijgen gratis toegang tot een gedeelte van de website met daarop links naar te downloaden DVD's en CD's van Roger Waters en Pink Floyd. Recent zijn onder meer een bootleg van een demo van het album The Final Cut en een bootleg van het optreden van Roger Waters in Argentinië geplaatst.

rw_buenos_aires_cover

De cover van de DVD The Dark Side of the Moon in Argentinië

Lid worden van de website kan door u via de homepage -gratis- aan te melden als lid. U kunt u tevens inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbriefservice van de Roger Waters Fanpage.

2 oktober 2008


Aandacht voor Rick Wright en Pink Floyd.

Zondag 21 september 2008 zal het Belgische radiostation Classic 21 aandacht besteden aan het recente overlijden van Rick Wright. Daarnaast is bekend dat de zender VH1Classic op korte termijn veel aandacht zal besteden aan Pink Floyd. Kijk op hun website in de programmering voor meer informatie.

20 september 2008


Reacties op overlijden van Rick Wright.

De dag na het overlijden van Rick Wright is de originele website van Roger Waters aangepast. Roger's pagina, die bijna niet geupdate wordt, vertoond nu 'de stilte' als herdenking aan Rick.

rw_rw_wywh

De originele Roger Waters website.

Roger reageerde zelf met de volgende woorden op het overlijden van Rick Wright:

"I was very sad to hear of Rick's premature death, I knew he had been ill, but the end came suddenly and shockingly. My thoughts are with his family, particularly [his daughters] Jamie and Gala and their mum Juliet, who I knew very well in the old days, and always liked very much and greatly admired."As for the man and his work, it is hard to overstate the importance of his musical voice in the Pink Floyd of the '60s and '70s. The intriguing, jazz influenced, modulations and voicings so familiar in 'Us and Them' and 'Great Gig in the Sky,' which lent those compositions both their extraordinary humanity and their majesty, are omnipresent in all the collaborative work the four of us did in those times. Rick's ear for harmonic progression was our bedrock. I am very grateful for the opportunity that Live 8 afforded me to engage with him and David and Nick that one last time. I wish there had been more".

David Gilmour reageerde op zijn website onder meer als volgt: 'Rick heeft een grote bijdrage gehad in het bepalen van de identiteit van Pink Floyd. Zijn melancholische stem en manier van spelen waren vitale en magische componenten van de meest bekende nummers van Pink Floyd. Zonder zijn discrete aanpak had het album "Wish you were here" nooit zo goed gelopen. Rick was een zachte en bescheiden man. Voor hem waren staande ovaties altijd een ongelofelijke verrassing'.

Nick Mason reageerde in een interview met het blad 'Entertainment Weekly' op het overlijden van Rick Wright. Het interview is hier na te lezen.

Ook op de officiële website van Pink Floyd wordt melding gemaakt van het toch wel plotselinge overlijden van Rick.

richard_wright2

16 september 2008 update 19 september 2008


Richard (Rick) Wright overleden.

Maandag 15 september 2008, is Rick (Richard) Wright, de toetsenist van Pink Floyd, na een kort ziekbed aan kanker overleden. Rick Wright werd op 28 juli 1943 in Middelsex geboren en was vanaf de oprichting van Pink Floyd lid van de band. Rick schreef in de begin jaren van Pink Floyd diverse instrumentale nummers voor de band.

In 1981 verliet Rick na een ruzie met Roger Waters de band Pink Floyd. Nadat Roger later de band verliet kwam Rick terug. In de tussenliggende tijd werkte hij aan de solo carrière welke niet aansloeg. De laatste jaren was Rick onder meer de toetsenist van David Gilmour's tour On an Island.

Rick laat zijn (derde) vrouw Millie en drie kinderen achter.

richard_wright1

Rick in de beginjaren van Pink Floyd

richard_wright3

Rick Wright - R.I.P.

Meer informatie op de websites van de BBC. Klik daarvoor hier (nieuws) en hier (foto's).

15 september 2008


Roger Waters - 65 jaar.

Op zaterdag 6 september 2008 vierde Roger Waters zijn 65-ste verjaardag.

Roger namens alle fans van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal !!

rw_65

Roger Waters - 65 jaar

7 september 2008


Scarfe on the Wall.

Komend jaar is het 30 jaar geleden dat 'The Wall' uitkwam. Mede ter gelegenheid van het 30 jarige jubileum verschijnt er een unieke verzamelbox (boek en 8 unieke prints van Gerald Scarfe). Dit collectors item (er verschijnen maar 300 genummerde sets) is vanaf nu per voorinschrijving te koop voor een bedrag van £1195. Het boek bevat interviews met leden van Pink Floyd en staat vol met 'artwork' van Gerald Scarfe (de cartoonist die de illustraties bij 'The Wall' maakte). Elk boek wordt apart door Roger Waters gesigneerd.

Inschrijven kan via de website www.scarfeonthewall.com

scarfe_on_the_wall_1

30 augustus 2008


Uitreiking Polar Muziek Prijs.

Zo als al op 21 mei van dit jaar op deze website werd gemeld heeft Pink Floyd de prestigieuze Polar Muziek Prijs gewonnen. Op 26 augustus 2008 werd de prijs door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf uitgereikt. Hierbij een aantal foto's van de (ex-) leden van Pink Floyd; Roger Waters en Nick Mason die bij de prijsuitreiking aanwezig waren.

polarprijs1

polarprijs2

polarprijs3

Hierbij nogmaals het bericht van 21 spain hotels mei 2008:

Pink Floyd wint de Polar Muziek Prijs.

De Zweedse Polar-muziekprijs gaat dit jaar naar de Britse rockband Pink Floyd en de Amerikaanse operazangeres Renée Fleming, zo heeft de Koninklijke Zweedse Muziekacademie bekendgemaakt.
De jury loofde de 49-jarige en gevierde Fleming voor haar "sublieme stem zonder gelijke en haar unieke stilistische veelzijdigheid", wat blijkt uit haar brede repertoire dat "van Haendel tot nieuw geschreven opera's reikt".
De midden de jaren zestig in Londen opgerichte aanvankelijk psychedelische rockband Pink Floyd krijgt de prijs voor zijn "decennialange monumentale bijdrage tot de versmelting van kunst en muziek in de ontwikkeling van de populaire cultuur".
De prijs is in 1989 in het leven geroepen door wijlen Stig 'Stikkan' Anderson, de vroegere manager van de Zweedse popband Abba. De prijs is in totaal 215.000 euro waard en geldt als een van de hoogste muzikale onderscheidingen ter wereld.
De uitreiking gebeurt op 26 augustus door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf. De winnaars vorig jaar waren de Amerikanen Steve Reich en Sonny Rollins. De eerste winnaar was in 1992 sir Paul McCartney.

polarprijs

update 28 augustus 2008 - 21 mei 2008


Recensies en foto's The Wall in Hengelo.

Op vrijdag 22 augustus 2008 werd éénmalig de rockopera´The Wall´opgevoerd op het Hengelose Marktplein. Op de speciale ´The Wall in Hengelo´ pagina treft u een tweetal recensies en enkele foto's van dit unieke optreden aan.

hengelo_6

24 augustus 2008


The Wall naar Hengelo.

Op vrijdag 22 augustus wordt de rock-opera 'The Wall' van Pink Floyd opgevoerd op het Festival op de Markt in Hengelo! De uitvoering van dit stuk zal in Hengelo (O) worden verzorgd door een professionele band van 10 musici, een koor, een drumband, een kinderkoor en een symfonieorkest. Doel is het maken van een amateurproductie op topniveau met een maximaal aantal deelnemers. De kwaliteit van de productie wordt gewaarborgd door de intensieve begeleiding van professionele musici in iedere sectie instrumentalisten en in iedere stemgroep. Het concert begint om 21.30 uur op de Markt in Hengelo.

pf_the_wall

Update 17 augustus 2008:

Op vrijdag 22 augustus a.s. vindt op de Markt in Hengelo een zeer bijzondere uitvoering van de Rockopera ‘The Wall’ van Pink Floyd plaats. In de regie van de uit Berlijn afkomstige regisseur Susanne Knapp wordt de uitvoering van dit stuk verzorgd door een band, een koor, een kinderkoor en een symfonieorkest en diverse solisten o.l.v. de Nederlandse dirigent Lute Hoekstra. De rol van Pink zal worden vertolkt door de befaamde Amerikaanse tenor Nicholas Shannon.

The Wall:

‘The Wall’ is van oorsprong de naam van een concept-dubbel-LP van de band Pink Floyd uit 1979. De verhaallijn van dit conceptstuk vertelt over de rockster Pink, een door emotionele problemen verscheurde rockster die zichzelf heeft opgesloten in een hotelkamer. Hij is volkomen opgebrand (te veel drugs, te veel shows). Door middel van flashbacks worden de herinneringen van Pink aan zijn vaderloze en ongelukkige jeugd weergegeven. Elke herinnering is een denkbeeldige steen in de denkbeeldige muur die Pink om zijn gevoelens heeft opgeworpen om zich zo te beschermen tegen de pijn en de door hem gehate buitenwereld. Langzaam maar zeker trekt Pink zich steeds verder terug in zijn eigen waanzin en ziet hij zichzelf als een gevoelloze demagoog die alleen nog maar de macht heeft over een slaafs publiek. In zijn geest voltrekt zich een rechtszaak waarin alle mensen die bijgedragen hebben aan de vorming van de muur tegen hem getuigen.

Regieconcept:

‘The Wall’ stelt de waanzin van onze wereld aan de orde. Aan de hoofdfiguur Pink kunnen wij zien wat er gebeurt als een individu zichzelf verdooft. Als de angst voor het werkelijke leven zo groot wordt dat hij vlucht en verdort. Dat hij een muur om zichzelf bouwt.

Pink draagt de last van de vorige generaties. Hij heeft nooit liefde ervaren en is niet in staat liefde te geven. Pink vlucht achter zijn muur, kan er niet uit en is onbereikbaar voor iedereen die naar binnen wil. Pink is een kunstenaar. Als de bron waaruit de kunstenaar schept slechts waanzin, eenzaamheid en regressie is, hoe kan zijn kunst dan anders zijn? Maar tegelijkertijd laat Pink ons zien waarom het gaat in het leven: om liefde en vervulling. Hij laat het ons zien, hoewel hij het niet heeft.

Wij allen kunnen Pink zijn De muur, die om ons heen gebouwd wordt en die wij zelf om ons heen bouwen, beschermt ons niet. Ze weert weliswaar af, maar ze maakt ons ook eenzaam en ziek. Wij moeten door die muur zien te komen, haar kapot maken. Wij moeten iets anders geven dan dat wat wij zelf ervaren hebben. Anders dragen de volgende generaties een steeds zwaardere erfenis met zich mee.

Uitvoering:

‘The Wall’ in Hengelo zal niet alleen een muzikaal, maar ook een visueel spektakel worden. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van ledwalls. In deze uitvoering van ‘The Wall’ wordt gewerkt met videoclips en live-tekeningen die via deze ledwalls worden getoond.
De uit Frankrijk afkomstige tekenaar Olivier Durand belichaamt de rol van de ziel van Pink, zijn bewustzijn, de herinnering, het verlangen van Pink, die meer en meer probeert zich tegen deze innerlijke wensen en verlangens te beschermen, wanneer hij vervanging zoekt voor zijn niet-vervulde wensen.

De videoclips, die gemaakt worden door de Fransman Guillaume Cailleau, ontstaan hand in hand met de tekeningen en maken de ideeën van Pink levend en vullen ze in. De innerlijke film is vaak precies dat, wat ons van de realiteit scheidt. Pink is het middelpunt in deze ‘The Wall’ – wereld.

Hij bekijkt de wereld vanuit zijn ogen. De toeschouwer beleeft zijn subjectieve blik op de wereld en de mensen. En hoe verder wij Pink volgen, des te extremer beleven wij zijn subjectiviteit; mensen worden tot wormen, de innerlijke stemmen tot theatergestaltes, vrouwen tot monsters, het eigen leven tot een bunker.

In het decor is de huid, de innerlijke muur van Pink zichtbaar. Anderen proberen door deze huid van Pink te komen, door deze muur te breken.
Koor en kinderkoor nemen niet alleen de zangpartijen voor hun rekening maar spelen scenisch gezien ook een grote rol in deze uitvoering.
Het kostuumontwerp is van de hand van de Ierse Michelle Cantwell, verbonden als kostuum-ontwerpster aan de Nationale Reisopera.

De uitvoering van The Wall’vindt plaats op vrijdag 22 augustus om 21.30 uur op de Markt in Hengelo. De toegang is gratis.

wall_hengelo

4 juli 2008 update 17 augustus 2008


Opnieuw uitvoering Ça Ira ?

Joke Tuinema, de artistiek leidster van de opera Ça Ira for Warchild is druk doende om nogmaals toestemming van Roger Waters te krijgen voor een hernieuwde uitvoering van de opera Ça Ira. Dit maal zal de Duitse stad Hannover het toneel moeten worden van de opera van Roger. Joke wacht op dit moment op toestemming van het management van Roger. In onderstaand krantenartikel leest u meer over de mogelijk 2e uitvoering van Ça Ira.

Klik op het krantenartikel en er opent zich een PDF-bestand met daarin het artikel.

caira2

12 augustus 2008


Nieuw Pink Floyd boek: 'Pink Floyd On Forty-Five'.

Binnenkort brengt uitgever Aprilis het tweede boek van Charles Beterams uit. Charles zelf verwacht in september meer te kunnen vertellen over zijn nieuwste boek. De eerste oplage van het boek zal vergezeld worden van een unieke 7 inch uitgave van het nummer 'Hello, I Love You' van Roger Waters.

pinkfloydsingles1

Onderstaande informatie is nu bekend:

Met de single Arnold Layne start in 1967 het succesverhaal van de Engelse popgroep Pink Floyd. Opvolger See Emily Play haalt zelfs de Engelse Top 10. Ondanks het aanvankelijke succes van de singles legt Pink Floyd zich meer en meer toe op het produceren van albums. In Engeland wordt zelfs een decennium lang geen enkele single uitgebracht. Het levert Pink Floyd, samen met bijvoorbeeld een popgroep als Led Zeppelin, het predicaat albumgroep op.
Elders in de wereld kijkt men niet zo nauw, en worden soms de meest verrassende nummers als single uitgebracht. Met de voortschrijdende wereldroem worden de uitgaven van Pink Floyd, en dan met name de doorgaans in kleine oplagen verkochte en derhalve vaak uiterst zeldzame singles, gewilde 'collectors items'. In "Pink Floyd On Forty-Five" brengt Pink Floyd kenner Charles Beterams voor het eerst alle vinylsingles van de groep, van Australië tot Zuid Afrika, samen in een uniek en rijk geïllustreerd boek, met meer dan 1200 afbeeldingen in kleur.

Meer informatie is binnenkort op de speciale website www.pinkfloydsingles.com te zien.

pinkfloydsingles2

4 augustus 2008


Roger en Laurie Waters bij première Mamma Mia.

Roger en zijn vriendin Laurie waren op 13 juli 2008 in New York aanwezig bij de première van de ABBA-film Mamma Mia.

Onderstaande foto werd bij de after-party genomen.

rw_mamma_mia

Foto © Matthew Peyton/Getty Images

20 juli 2008


Opnieuw klassiek optreden Roger Waters.

Na de opera Ça Ira zal Roger Waters op 10 augustus 2008 opnieuw te zien en te beluisteren zijn in een 'klassiek' muziekstuk. De artistiek directeur van het Bridgehampton Chamber Music Festival heeft bevestigd dat Roger Waters op zal treden als verteller in de uitvoering van Stravinsky’s 'The Soldier’s Tale'. Roger zal de rol van duivel en soldaat voor zijn rekening nemen.

Meer (Engelstalige) informatie is hier te vinden. Voor meer informatie over het Bridgehampton Chamber Music Festival klikt u hier.

Theo (www.pinkfloydfans.nl) bedankt voor de tip !

15 juli 2008


Snowy White op Bospop.

Zaterdag 12 juli treed Marry McCabe op tijdens Bospop in Weert. Hij zou daarbij vergezeld worden door Mick Taylor doch die laat zich nu vervangen door Snowy White, de gitarist uit Roger Waters begeleidingsband. Het optreden van Snowy White is van 19.00 - 20.00 uur in de zogenoemde tentstage.

Voor meer informatie over klik op Barry McCabe en Bospop.

mdw_13

Snowy White in Landgraaf

9 juli 2008


Binnenkort .... Album Harry Waters.

Op dit moment zit Harry Waters (inderdaad de zoon van Roger en tevens lid van de begeleidingsband van Roger) in de studio voor de opnamen van zijn eigen album. Volgens een recent interview en de informatie op zijn eigen website moet het album binnen enkele maanden verschijnen. Aan het album werken o.a. de volgende artiesten mee: Ian Ritchie - Saxofoon, Yarron Stavi - bas, Seb Rochford - drum, Roger Beaujolais - Marimba, Alan Barnes - Alt Sax en Quentin Collins - trompet. Harry Waters speelt zelf piano.

3 juli 2008


'The Gunners Dream' in nieuwe animatiefilm.

Het nummer 'The Gunners Dream' van het album 'The Final Cut' mag met toestemming van Roger Waters gebruikt worden in een nieuwe animatiefilm. Waters gaf de filmmakers GB Hajim en Shelley Doty de mogelijkheid het door hem geschreven nummer te gebruiken voor de animatiefilm 'Strange Frame'. De film zal medio 2009 verschijnen.

Op diverse websites is al informatie te vinden over de animatiefilm. Zoals op de officiële website, de website met 'The making of...' en op Wikipedia.

the_final_cut

'The Final Cut' met daarop het nummer 'The Gunners Dream'

24 juni 2008


Roger Waters wordt opa.

Roger Waters wordt binnenkort opa. Roger's zoon, Harry, heeft bekend gemaakt dat zijn vriendin zwanger is. Wanneer de 'kleine Waters' verwacht wordt is nog niet bekend. Harry Waters is overigens de Hammond organist die Roger begeleidde tijdens zijn laatste tour.

harry_waters

De aanstaande vader: Harry Waters.

19 juni 2008


11e concert Tour 2008 - Palace Square - St. Petersburg - Rusland.

Na bijna 125 concerten kwam er op 6 juni 2008 in het Russische St. Petersburg een eind aan de 'Dark Side of the Moon' tour. Vanaf juni 2006 tot en met juni 2008 tourde Roger of de gehele wereld met zijn band. Opmerkelijk tijdens de tour was dat, op het allereerste concert na, de setlist de hele tour ongewijzigd bleef.

petersburg_14

DVD ?

Er gaan vele geruchten over het wel of niet op korte termijn verschijnen van een DVD van de 'Dark Side of the Moor' tour. Op dit moment is officieel nog niets bekend over het wel of niet verschijnen van de DVD.

8 juni 2008


Benefietconcert 'Human Rights Watch'.

Op zondag 8 juni a.s. zal Roger Waters samen met zijn zoon Harry meewerken aan een benefietconcert ten behoeve van de stichting 'Human Rights Watch' In het Londense Royal Haymarket Theater zal Roger o.a. een optreden verzorgen met punk-ster Patti Smith. Het concert draagt de naam 'Cries from the heart'. Roger zal overigens, zoals eerder al bericht, ook op zondag liefdadigheidswedstrijd cricket spelen met o.a. Eric Clapton.

Meer informatie over het 'Cries from the heart' concert is hier te vinden.

hrw_logo

4 juni 2008


'The Tide is Turning'.

Het was al volop bekend dat Roger Waters niet onder stoelen of banken steekt dat hij een politieke voorkeur heeft voor Barack Obama. Tijdens de Tour dit jaar was op elk varken de naam van de Amerikaanse presidentskandidaat te lezen.

rw_fans_8

Barack Obama gebruikt in zijn verkiezingsspotje inmiddels ook iets van Roger Waters. Als achtergrondmuziek in het TV spotje is het nummer 'The Tide is Turning' te beluisteren. Om het verkiezingsspotje via Youtube te bekijken klikt u hier.

barack_obama

28 mei 2008


9e en 10e concert Tour 2008 - O2 Arena - Londen - Engeland.

Op zondag 18 en maandag 19 mei 2008 stond Roger Waters met zijn band in een (2x) uitverkochte O2 Arena in Londen. Per avond waren er ruim 17.000 fans aanwezig die opnieuw een geweldige show van Roger zagen. Opnieuw geen wijzigingen in de setlist. Wel is het volgens Roger zijn laatste optreden (met deze tour !!) in Engeland. Kijk hiervoor o.a. naar het interview op Sky News (een volgend item op de website).

londen_2

Foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

21 mei 2008


Pink Floyd wint de Polar Muziek Prijs.

De Zweedse Polar-muziekprijs gaat dit jaar naar de Britse rockband Pink Floyd en de Amerikaanse operazangeres Renée Fleming, zo heeft de Koninklijke Zweedse Muziekacademie bekendgemaakt.
De jury loofde de 49-jarige en gevierde Fleming voor haar "sublieme stem zonder gelijke en haar unieke stilistische veelzijdigheid", wat blijkt uit haar brede repertoire dat "van Haendel tot nieuw geschreven opera's reikt".
De midden de jaren zestig in Londen opgerichte aanvankelijk psychedelische rockband Pink Floyd krijgt de prijs voor zijn "decennialange monumentale bijdrage tot de versmelting van kunst en muziek in de ontwikkeling van de populaire cultuur".
De prijs is in 1989 in het leven geroepen door wijlen Stig 'Stikkan' Anderson, de vroegere manager van de Zweedse popband Abba. De prijs is in totaal 215.000 euro waard en geldt als een van de hoogste muzikale onderscheidingen ter wereld.
De uitreiking gebeurt op 26 augustus door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf. De winnaars vorig jaar waren de Amerikanen Steve Reich en Sonny Rollins. De eerste winnaar was in 1992 sir Paul McCartney.

polarprijs

21 mei 2008


Interview Sky News.

Op 19 mei 2008 gaf Roger, voorafgaand aan zijn concert in de Londense O2 arena, een interview dat is uitgezonden via Sky News. Via deze link is het interview nu nog terug te zien. In het interview wordt, opnieuw, ingegaan op een eventuele samenwerking met David Gilmour....

21 mei 2008


Roger speelt cricket.

Op zondag 8 juni 2008, 2 dagen na het laatste concert in de Dark Side of the Moon tour, speelt Roger op uitnodiging van Eric Clapton mee in een liefdadigheidswedstrijd cricket in Engeland. Eric Clapton heeft speciaal hiervoor een vriendenteam samengesteld.

Meer informatie over de wedstrijd is o.a. te vinden op de Eric Clapton Fanclub. Klik daarvoor hier.

17 mei 2008


8e concert Tour 2008 - Echo Arena - Liverpool - Engeland.

Op donderdag 15 mei 2008 trad Roger op in zijn geboorteland. Van de drie Engelse concerten vond het eerste concert plaats in de Echo Arena in Liverpool. Na een aantal openlucht optredens dus weer eens een 'binnen' concert. Er zijn van dit concert een kleine 20 fantastisch mooie foto's te bekijken op deze website. Met betrekking tot de setlist van het concert begint het saai te worden ..... geen wijzigingen !!

liverpool_20

Foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

17 mei 2008


Noord Nederlands Orkest - Opnieuw Symphonic Echoes of Pink Floyd.

Vanwege het succes van de Pink Floyd concerten aan het begin van van concertseizoen 2007 kwam bij velen de roep om een reprise. Daarom start het Noord Nederlands Orkest (NNO) dit seizoen opnieuw op spectaculaire wijze met Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal staan. Zangers Bert Heerink, Erik Mesie en Chris Zegers nemen de zangpartijen voor hun rekening, bijgestaan door onder meer gitarist Joost Vergoossen. De muziek van Pink Floyd onderscheidt zich door het symfonische en veelzijdige karakter ervan. Een uitgelezen mogelijkheid voor het NNO om de grote hits te (laten) arrangeren voor een symfonieorkest. In iedere seizoensprogrammering van het NNO zijn cross-overs te vinden met andere muziekstijlen - zoals jazz en popmuziek - naast bijzonder samengestelde programma's van barok tot 21e-eeuws. Met Symphonic echoes of Pink Floyd laat het orkest zijn veelzijdigheid zien. Deze unieke combinatie van pop/rock en een symfonieorkest mag u niet missen!

Meer informatie of kaarten bestellen ? Klik hier.

nno_2007

Het Noord Nederlands Orkest in 2007

16 mei 2008


7e concert Tour 2008 - Fionia Park - Odense - Denemarken.

Twee dagen na Landgraaf stond Roger met zijn band opnieuw op het podium. Dit maal was het voetbalstadion Fionia Park in Odense Denemarken de plaats waar de quadrafonische geluiden van Roger en zijn band te horen waren. Opnieuw geen enkele wijziging in de setlist. Opnieuw een nieuw varken dat wegvloog en opnieuw een super enthousiast publiek. Een Deense recensie is hier te lezen.

Foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

15 mei 2008


Bootleg dubbel CD - Roger Waters - Landgraaf.

Inmiddels is de eerste bootleg CD van het complete concert in Landgraaf beschikbaar. Voor meer informatie kijk op de ledenpagina van deze website !! Voor de ledenpagina dient u een (gratis) account aan te maken.

Let op.... de CD's zijn niet rechtstreeks via deze website te downloaden !!

rw_landgraaf_cover

13 mei 2008


Concert Landgraaf - ruim 400 Foto's - Recensies etc.

Inmiddels staan op deze website ruim 400 foto's en recensies van het concert van Roger Waters op het Megalandterrein in Landgraaf.

Foto's zijn geplaatst in de speciale Landgraaf- Megaland fotogallery en recensies in de concert besprekingen Concert Landgraaf 2008.

De komende week worden er dagelijks foto's bijgeplaatst.

bord_landgraaf

Opnieuw was het een concert met een niet gewijzigde setlist. Roger en zijn band speelden dus de volgende nummers:

1e gedeelte: In The Flesh, Mother, Set The Controls For the Heart Of The Sun, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Southampton Dock, The Fletcher Memorial Home, Perfect Sense parts 1 and 2, Leaving Beirut, Sheep.

2e gedeelte: Dark Side of the Moon.

Toegift: The Happiest Days Of Our Lives, Another Brick In The Wall (Pt 2), Vera, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

landgraaf__1

Tijdens het concert werd het bekende varken rondgevlogen waarna het varken deze keer (bewust) het luchtruim 'koos'.

landgraaf__3

Ook deze keer bedankte Roger het Nederlandse enthousiaste publiek. Hij blikte even terug naar Paradiso Amsterdam en riep dat hij de Hollanders altijd een geweldig publiek vond.

landgraaf__2

Meer foto's en recensies volgen z.s.m. én.....

Maakte u foto's of wilt u een recensie schrijven ?

Op de Roger Waters Fanpage worden de foto's en de recensies geplaatst. U kunt uw foto's en ervaringen mailen via deze link.

Uw foto's dienen vrij te zijn van rechten en een formaat te hebben van minimaal 640x400 pixels.

12 mei 2008 update 15 mei 2008


5e concert Tour 2008 - Campo de Futbol de Atarfe - Granada - Spanje.

Op vrijdag 9 mei 2008 stond Roger met zijn band voor het eerst in de tour 2008 weer op Europese bodem. In de 'oude' stad Granada in het zonnige zuiden van Spanje trad hij op in het Atarfe voetbalstadion voor uim 25.000 dol enthousiaste mensen. Opnieuw bleef de setlist geheel ongewijzigd, voor de Fall Out Boy Alone Together download pauze diverse Pink Floyd en enkele eigen nummers, na de pauze het complete Dark Side of the Moon album gevolgd door een mooie toegift. Nederlandse fans kunnen zich dus opnieuw opmaken voor het vierde identieke concert in Nederland.

granada_1

Granada - 9 mei 2008.

Meer foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

10 mei 2008


Pink Floyd op 4 en 8 in Album Top 100.

Opnieuw zijn de albums Dark Side of the Moon en Wish You Were Here hoog geëindigd in de Album Top 100 van Radio 2. Dark Side of the Moon eindigde op plaats 4 en Wish You Were Here op plaats 8. Op de 1e plaats eindigde het album Hotel California van The Eagles. Meer informatie over de (gehele) Album Top 100 is hier te vinden.

radio2

10 mei 2008


Ça Ira for Warchild groot succes !!

De opera Ça Ira for Warchild was een groot succes. Op maandag 5 mei 2008 zagen ruim 1000 mensen een geweldige uitvoering van Roger Waters opera in het World Forum Theater in Den Haag. Na afloop kon de organisatie een cheque van € 8000 overhandigen aan Warchild.

Op dinsdag 6 mei 2008 heeft het jeugdjournaal aandacht besteed aan de opera door een item over het kinderkoor Muziekschool Waterland uit te zenden. In de uitzending kwamen o.a. Veerle, de dochter van Joke Tuinema en Melissa Venema aan het woord. U kunt de uitzending hier nog eens terugkijken.

Foto's van de repetities van de opera zijn terug te zien in de speciale fotogallery. Klik daarvoor hier.

Foto's van de uitvoering van de opera worden nog verwacht !!

Voor een recensie van de opera..... kijk hier !

ca_ira_5_mei

6 mei 2008


4e concert Tour 2008 - Cynthia Woods Mitchell Pavilion - Houston.

Op zondag 4 mei 2008 stond Roger voor zijn laatste optreden in de VS tijdens deze mini-tour in Houston. Ook tijdens dit concert trok Roger volop de aandacht met zijn opblaasbare varken met daarop zijn openlijke steun voor presidentskandidaat Barack Obama. Na dit concert vertrekt Roger met zijn band naar Europa waar de tour op 9 mei in Granada - Spanje wordt voortgezet.

Meer foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

5 mei 2008


3e local seo services concert Tour 2008 - Superpages.com Center - Dallas.

Op vrijdag 2 mei 2008 speelde Roger voor een uitverkocht Superpages.com Center in Dallas - Texas. De setlist bleef ook dit concert ongewijzigd. Een opvallend detail tijdens dit concert was dat de bezoekers het varken naar beneden trokken het publiek in waardoor velen het nummer 'Sheep' niet meer konden zien.

dallas2

Meer foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

4 mei 2008


Roger Waters en Pink Floyd op Arrow Classic Rock.

Donderdag 8 en vrijdag 9 mei 2008 besteed presentatrice Marisa Heutink tijdens haar programma 'Ages of Rock' extra aandacht aan Roger Waters en Pink Floyd. 'Ages of Rock' wordt uitgezonden tussen 19.00 en 21.00 uur op Arrow Classic Rock.

arrow

4 mei 2008


Ça Ira in het nieuws.

Met nog enkele dagen te gaan komt de opera Ça Ira dan eindelijk in het 'landelijke' nieuws. Zo staat er sinds vandaag, 1 mei, een uitgebreid artikel op de website nu.nl en heeft teletekst de opera ook ontdekt. Morgen komen er artikelen te staan in het AD, de Haagsche Courant en het Noord-Hollands-Dagblad. Let daarnaast op het programma Hart van Nederland op SBS 6. De organisatie doet er alles aan om de laatste dagen de zaal in het World Forum Theater gevuld te krijgen. Kaarten zijn nog steeds te koop én € 10 per kaartje gaat naar Warchild !!

404-01

1 mei 2008


2e concert Tour 2008 - Pepsi Center - Denver.

Op woensdag 30 april 2008 vond Roger's tweede concert uit de Tour 2008 plaats. Dit keer was het Pepsi Center in Dnver - Colorado - USA de plaats van optredens. Ook deze keer wijzigde de setlist niet. Het enige verschil met het concert tijdens het Coachella festival is de afwezigheid van Lili Haydn en de afwezigheid van het 'weggevlogen' varken.

denver17

Meer foto's van dit concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

1 mei 2008


Gezocht york hotels fotografen en recensenten.....

Gaat u op 5 mei naar de opera Ça Ira for Warchild ?

Gaat u op 11 mei naar het concert van Roger Waters in Landgraaf ?

Maakt u foto's of schrijft u wel eens een recensie ?

Op de Roger Waters Fanpage worden de foto's en de recensies geplaatst. U kunt uw foto's en ervaringen mailen via deze link.

Uw foto's dienen vrij te zijn van rechten en een formaat te hebben van minimaal 640x400 pixels.

Alvast hartelijk dank voor uw moeite !!

30 april 2008


Varken vliegt weg.

Na het concert van Roger Waters op het Coachella Festival werd het 'vliegende' varken aan de ketting gelegd....echter de volgende ochtend bleek het varken écht gevlogen. Door de organisatie van het festival wordt een beloning van $ 10.000 inclusief vier 'levenslange' toegangskaarten tot het festival uitgeloofd voor degene die de 'gouden tip' geeft waar het varken nu is. Het varken is te herkennen aan de diverse graffiti waaronder een afbeelding van 'Uncle Sam'.

pig_2008

Update: Het varken is - weliswaar in twee stukken - teruggevonden in de buurt van een exclusieve countryclub in La Quinta. Twee gezinnen delen de beloning en de vier toegangskaarten voor het festival.

30 april 2008


1e concert Tour 2008 - Coachella Festival.

Op loan payment calculator zondag 27 april 2008 vond het eerste concert plaats in Roger's mini-tour door de USA en Europa. Ondanks diverse speculaties bleef de setlist van het concert, tijdens het Coachella Festival, geheel ongewijzigd. Roger en zijn band speelden exact dezelfde nummers als in de tour 2006 en 2007.

coachella1

Hieronder de setlist:

1e gedeelte: In The Flesh, Mother, Set The Controls For the Heart Of The Sun, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Southampton Dock, The Fletcher Memorial Home, Perfect Sense parts 1 and 2, Leaving Beirut, Sheep.

2e gedeelte: Dark Side of the Moon.

Toegift: The Happiest Days Of Our Lives, Another Brick In The Wall (Pt 2), Vera, Bring the Boys back Home, Comfortably Numb.

Tijdens de nummers Leaving Beirut, Sheep en Comfortably Numb werd Roger begeleid door violiste Lili Haydn.

coachella2

Roger Waters - 27 april 2008 - Coachella Festival

Meer foto's van het concert zijn te vinden in de fotogallery 'Dark Side of the Moon - Tour. Klik daarvoor hier.

28 april 2008


Interview 'Another look at the Dark Side'.

Op vrijdag 25 april 2008 gaf Roger Waters een interview aan Mark Brown van het Amerikaanse blad 'Rocky Mountain News'. Het complete interview is terug te lezen op de website van het blad of hier.

rw250408

27 april 2008.


Nieuwe search engine optimization companies fotogallery - Ça Ira for Warchild.

Speciaal voor de West-Europese première van Roger Waters opera Ça Ira (for Warchild) op 5 mei a.s. is een fotogallery aangemaakt met daarin unieke foto's van de repetities voor deze opera. Klik hier om de fotogallery te openen.

27 april 2008


Clapton en Waters in de geluidsstudio's ?

Afgelopen search engine optimization weekeinde (19-20 april 2008) zouden Roger Waters en Eric Clapton gezamenlijk doorgebracht hebben in de geluidsstudio's in Palm Beach. Kort voor hun beider tournee (Roger start 27 april, Eric op 3 mei) zouden ze enkele nummers opgenomen hebben. Er gaan al langere tijd geruchten dat Eric Clapton mee zou werken aan een nieuw album van Roger......... Indien er meer nieuws te melden is leest u dat direct hier!

eric_clapton

23 april 2008


Roger Waters vertelt over zijn opera 'Ça Ira'

Op de website van Radio 2 DJ Hans Schiffers is nu een geluidsfragment te beluisteren waarin Roger Waters verteld over zijn opera Ça Ira. Het 'interview' in het Nederlands en Engels is te beluisteren door op deze link te klikken.

23 april 2008


Interview Metro.

Op 23 april 2008 verscheen er in het gratis dagblad Metro een interview met Roger Waters. Dit n.a.v. zijn 'Dark Side of the Moon' tour waarbij hij o.a. Landgraaf bezoekt. Volgens Roger is dit zijn laatste tour: 'Na deze tour is het mooi geweest'. Het complete interview is via een PDF bestand te downloaden door op onderstaand krantenartikel te klikken.

rw_metro_230408

Overigens is op de website van het blad Metro ook een en ander te lezen over dit interview. Klik daarvoor hier.

Meet & Greet.

Als klap op de vuurpijl mag Metro een 'Meet & Greet' arrangement met Roger Waters weggeven aan degene met de beste - leukste - 'beste' vraag aan Roger. Voor de prijsvraag van Metro klik hier.

23 april 2008


Win nu nog een kaartje voor Ça Ira.

Bij Radio 2 DJ Hans Schiffers zijn kaartjes te winnen voor de opera Ça Ira. Kijk op de speciale prijsvraag pagina van zijn website en doe mee...... Het antwoord moet zeker voor bezoekers van deze website erg makkelijk zijn. Klik hier voor de website van Hans Schiffers.

21 april 2008


Concert in Italië ?

Er gaan geruchten dat tijdens de 'Dark Side of the Moon' tour dit jaar Roger Waters opnieuw Italië aan zal doen. De geruchten komen uit bronnen rondom bandleden van Roger. Meer informatie zal uiteraard volgen zodra er een bevestiging is van het management van Roger.

20 april 2008


Winnares prijsvraag Ça Ira.

Vandaag is uit de goede inzendingen de prijswinnaar getrokken van de prijsvraag voor de opera Ça Ira. De winnares van een 1e rangs toegangskaart voor de opera Ça Ira for Warchild in het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei a.s. is Anja Greydanus uit Marrum.

De toegangskaart wordt z.s.m. aan haar toegezonden. Anja van harte gefeliciteerd!

De prijsvraag werd mede mogelijk gemaakt door de organisatie van Ça Ira for Warchild. Kijk hier voor hun website.

19 april 2008


Gezamenlijke repetities Ça Ira

Op refused credit woensdagavond, 16 april 2008 vonden de eerste gezamenlijke repetities plaats voor de Nederlandse uitvoering van Roger Waters opera Ça Ira - There is hope op 5 mei 2008 in het World Forum Theater in Den Haag.

In de fotogallery -Ça Ira for Warchild - zijn een aantal foto's van de repetitie avond te bekijken. Klik voor meer foto's hier.

Op bijgaande foto de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate, André Post en Melissa Venema.

caira2_14

17 april 2008


Nu naar Ça Ira met 50% korting !

Via de website musical-blog kunt u nu met 50% korting kaarten bestellen voor de uitvoering van Ça Ira in het World Forum Theater in Den Haag op 5 mei a.s. Kijk op de website van musical-blog hoe u de kaarten met korting kunt bestellen.

16 april 2008


Roger naar St. Petersburg.

Het is inmiddels bevestigd dat Roger Waters op vrijdag 6 juni 2008 een concert zal geven op het Palace Square in St. Petersburg (Rusland). Het 'Dark Side of the Moon' concert zal Roger geven ter ere van de opening van het 12e 'St. Petersburg International Economic Forum'. Het gratis? concert is bedoeld voor de gasten van het forum en de inwoners van St. Petersburg. Op de website van de gitarist van Roger´s band, Dave Kilminster, en op zijn eigen website (roger-waters.com ) wordt melding gemaakt van het optreden in Rusland.

st_petersburg

Het Palace Square in St. Petersburg. 11 april 2008 / update 14 april 2008


Tourdata overzicht 2008

Tot nu toe zijn de volgende tourdata bekend:

Datum Zaal / Festival etc. Plaats Land
27 april 2008 Coachella Festival Indio - Californië USA
30 april 2008 Pepsi Center Denver - Colorado USA
2 mei 2008 Superpages.com Center Dallas - Texas USA
4 mei 2008 Cynthia Woods Mitchell Pavilion Houston - Texas USA
9 mei 2008 Campo de Futbol de Atarfe Granada Spanje
11 mei 2008 Megalandterrein Landgraaf Nederland
13 mei 2008 Fionia Park Odense Denemarken
15 mei 2008 Echo Arena Liverpool Engeland
18 mei 2008 O2 Arena Londen Engeland
19 mei 2008 O2 Arena Londen Engeland
6 juni 2008 Palace Square St. Petersburg Rusland

Update 14 april 2008


Win een toegangskaart voor de opera Ça Ira. Doe mee aan de prijsvraag!!

Vanaf 2 maart tot en met 15 april kunt u meedoen aan de prijsvraag Ça Ira - There is Hope. Met de prijsvraag kunt u een toegangskaart (ter waarde van € 50) winnen voor de West Europese première van Roger Waters opera Ça Ira in het Haagse World Forum Theater.

U kunt de prijsvraag vinden op deze pagina.

Insturen is niet meer mogelijk. De prijswinnaar is inmiddels bekend.

2 maart 2008 update 16 april 2008


Lili Haydn in band Roger Waters.

De actrice, zangeres, violiste en componiste Lili Haydn zal deel uit maken van Roger's begeleidingsband op het Coachella Festival in Indio -Californië. Lili maakt op haar eigen website melding van het feit dat ze mee zingt en speelt in de band van Roger. Kijk daarvoor hier.

lili_hayden

Lili Haydn.

19 seo services maart 2008


Nieuwe song Roger Waters & Gustavo Cerati.

Roger Waters heeft een nieuwe song opgenomen in New York, met als titel "Here We Go". Roger nam de song op samen met de Argentijnse rockster Gustavo Cerati. De song is opgenomen voor de ALAS Foundation, de door de Colombiaanse zangeres Shakira in het leven is geroepen stichting, voor de verbetering van de gezondheid en onderwijs voor Latijns Amerikaanse kinderen.

cerati

Gustavo Adrián Cerati Clark.

15 maart 2008


To Kill The Child op soundtrack film.

Het nummer ´To Kill The Child´ dat Roger in 2004 samen met `Leaving Beirut´ uitbracht is nu te beluisteren in de soundtrack van de film ´Body of War´. Van de soundtrack van deze film wordt een dubbel CD op de markt gebracht met dezelfde titel waarop ook ´To Kill The Child´ te vinden is. De CD ´Body of War´ - songs die een Irak veteraan inspireerden, is vanaf 18 maart te koop. Op dezelfde datum gaat in de USA de film in première. Meer informatie over de film en de CD is hier te vinden.

bodyofwar

26 februari 2008


Wijziging band en setlist.

Volgens diverse Engelse media, die melding maken van de twee concerten van Roger Waters in Engeland, zijn er enkele wijzigingen in zijn begeleidingsband en zou de setlist (voor de pauze) gewijzigd zijn.

Andy Fairweather-Low zou vervangen worden door Chester Kamen en Katie Kissoon door Sylvia Mason James. De verwachte wijziging in de setlist komt voort uit het feit dat de media berichten dat Roger o.a. een nummer of nummers van zijn album ´The Pros and Cons of Hitchhiking´ zal spelen.

26 februari 2008


2 3 concerten in Engeland.

Roger Waters zal tijdens zijn mini-tour in de maanden april en mei 2008 opnieuw Engeland aandoen. Roger treed op 15 mei in de Echo Arena in Liverpool en op 18 mei in de O2 Arena in Londen op. Beide concerten zijn door Roger's manager Mark Fenwick bevestigd.

londen

'O2 Arena - Londen'

Update 5 maart 2008:

Inmiddels is er een extra concert toegevoegd aan de tour van Roger. Ook op maandag 19 mei 2008 speelt Roger nogmaals in de O2 arena in Londen.

26 februari 2008


Onjuist bericht op website BBC: Roger Waters en Nick Mason treden op in een pub.

Op zaterdag 23 februari 2008 treden Roger Waters en Nick Mason, volgens de Engelse website van de BBC, op in een pub in Winkfield (nabij Windsor). Een afspraak op de poloclub van Mason zorgde voor dit unieke optreden. Meer informatie was te lezen op de website van de BBC.

Door het management van Roger Waters en Pink Floyd wordt het optreden ontkend. De BBC heeft de pagina op de website waarop zij haar nieuws had staan verwijderd. Er komt dus geen optreden van Roger en Nick !!

Inmiddels heeft de BBC een rectificatie op hun website geplaatst. Kijk daarvoor hier.

winkfield

De pub in Winkfield waarover de geruchten gingen.

Update 22 februari 2008


Tour 2008 - Concerten Europa toegevoegd.

Opnieuw is er definitief een concert toegevoegd aan de reeks concerten die Roger dit jaar in Amerika en Europa zal geven. Op 9 mei 2008 zal Roger optreden in het Campo de Futbol de Atarfe in de Zuid Spaanse stad Granada. Daarnaast gaan er geluiden dat Roger ook een concert zal geven op het eiland Malta. Dit is nog niet bevestigd !! Doordat Roger nu definitief op 9 mei in Granada optreed zal die datum vervallen als datum welke steeds genoemd werd voor het concert in Nicosia - Cyprus.

granada

Het voetbalstadion Atarfe in Granada.

20 februari 2008


Tour 2008 - 4 concerten in de USA.

Opnieuw zijn er data toegevoegd aan Roger's mini-tour in de maanden april en mei 2008. Naast het optreden op 27 april tijdens het Coachella Festival zal Roger op woensdag 30 april optreden in Denver, op 2 mei in Dallas en op 4 mei in Houston. De kans dat hij daarna op 5 mei 2008 bij de Nederlandse uitvoering van 'zijn' opera Ça Ira aanwezig zal zijn is daarmee nihil geworden........

Inmiddels is ook de plaats van optreden in Nicosia - Cyprus bekend. Roger zal daar een concert geven in het Pantheon Art Cinema.

pepsi_center_denver

Het Pepsi Center in Denver.

dallas

Superpages.com Center in Dallas

houston

Cynthia Woods Mitchell Pavilion te Houston

7 februari 2008


Pink Floyd in Cyprus - 9 mei 2008 ??

Volgens diverse kranten / media uit Griekenland, Turkije en Cyprus zal PINK FLOYD op 9 mei 2008 een concert geven nabij 'the Green Line' in Nicosia - Cyprus. Ik zelf denk dat het hier niet om Pink Floyd zal gaan maar om 'The creative genius of Pink Floyd' ...... Roger Waters. Cyprus kent nog steeds een 'muur' (The Wall) tussen het Turkse en het Griekse gedeelte van het eiland. Deze 'muur' - 'the Green Line' genoemd is de scheiding tussen beide gedeelten van het eiland. Het zou op zich een perfecte plaats zijn voor een optreden van Roger Waters (of Pink Floyd.....). De diverse artikelen in de media zijn te vinden via de volgende links: Cyprus Mail (klik op news en zoek artikel), Kibris Genç TV, Yenidüzen, Kibris en ΠΟΛΙΤΗΣ Online.

cyprus

Bord als vooraankondiging van 'the green line'.

cyprus

Het GSP stadion waar Roger mogelijk zal optreden.

24 januari 2008 - Update 7 februari 2008


500-ste lid Roger Waters Fanpage bekend !!

Op 23 januari 2008 om 18.40 uur werd Jelle Pieters uit Rupelmonde (België) lid van de Roger Waters Fanpage. Hij werd daarmee het 500-ste lid van de vernieuwde Roger Waters Fanpage die sinds 14 juli 2007 in haar vernieuwde vorm te bekijken en te beluisteren is. Jelle ontvangt in het kader van de speciale actie 'Wie wordt het 500-ste lid van de website' een DVD van Roger Waters. Ook een eerder aangemeld lid (Theo Geradts uit Haastrecht) ontvangt een DVD van Roger Waters. Meer informatie is te vinden op de speciale actie pagina.

23 januari 2008


Officiële website Roger Waters aangepast.

Na ruim een jaar is eindelijk de officiële website van Roger Waters aangepast. Op de website staat een drietal concerten aangekondigd op een achtergrond welke gebruikt wordt in 'The Dark Side of the Moon' tour ........ de satelliet. Onderstaande foto wordt als achtergrond gebruikt. Voor een blik op de vernieuwde site...... klik hier .

dsotm_moon

22 januari 2008


Roger en Snowy White in NBC's Saturday Night Live.

Op zaterdag 2 februari 2008 zal Roger samen met Snowy White (en zeer waarschijnlijk Roger's complete band) 'Dark Side of the Moon' opvoeren tijdens het in Amerika zeer goed bekeken TV Programma 'Saturday Night Live' op de zender NBC. Vanaf a.s. zondag 29 januari zal er meer informatie te vinden zijn op de website van NBC. Klik daarvoor hier !!

Update 24 januari 2008: Volgens de laatste berichten is het optreden geannuleerd.

nbc_snl

22 januari 2008


Optreden Coachella festival.

Na langdurige geruchten is nu dan officieel bevestigd dat Roger Waters zijn 'Dark Side of the Moon' concert ten gehore zal brengen op het in de Verenigde Staten zeer bekende Coachella Festival. Roger zal het sluitstuk zijn van dit drie dagen durende festival in Idio (Palm Springs - Californië). Het festival wordt dit jaar gehouden op 25, 26 en 27 april. Andere artiesten zijn o.a. Madness en Kraftwerk. Zie de aankondiging op de Coachella poster:

coachella_2008

22 januari 2008


Roger op Live 8 Latino - 29 maart 2008 ?

Diverse Zuid-Amerikanse kranten maken melding van het feit dat Roger Waters op 29 maart 2008 een optreden zal verzorgen in Buenos Aires - Argentinië tijdens het zogenoemde Live 8 Latino. Er zullen die dag vanuit diverse landen weer concerten gehouden worden. Zo zijn er optredens in:

- Mexico Stad: U2, Shakira, Alejandro Sanz, Ricardo Arjona.
- Buenos Aires: Roger Waters, Soda Stereo o Gustavo Cerati, Diego Torres, Maná.
- New York: Madonna, Lenny Kravitz, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Luis Miguel.
- Madrid: Paul McCarteny, The Police.

Shakira organiseert een Live Aid-variant voor de armen in Latijns-Amerika. De 29-jarige zangeres uit Colombia belooft een 'revolutionair' evenement. Veel bekende Latijns-Amerikaanse artiesten zullen optreden om zo geld binnen te halen voor de armste landen in Latijns-Amerika. Met name voor de kinderen in het continent. Shakira: "Ik wil graag iets doen voor de armste landen in Latijns-Amerika, want die werden over het hoofd gezien tijdens Live 8."

live8_71

Roger op Live 8 (Londen - 2 juli 2005)

9 januari 2008


Roger Waters naar Nederland - 11 mei 2008!!

Het zat er al enkele dagen aan te komen........zou Roger meerdere concerten in Europa geven.....JA !!

Roger Waters treed op zondag 11 mei 2008 op in Landgraaf (L) op het - door Pinkpop bekend geworden - Megalandterrein !

Voorafgaand aan het Pinkpop Classic Festival (12 mei 2008) zal Roger Waters op 11 mei zijn 'Dark Side of the Moon' concert voor de 4e maal in Nederland te gehore brengen. Vanaf 's avonds 20.00 uur zullen de quadrafonische geluiden te horen zijn in Landgraaf !

Kaarten zijn te bestellen via ticketmaster of livenation (vanaf donderdag 20 december).

Meer informatie is te vinden op de website van Buro Pinkpop.

Volgens organisator Jan Smeets treed Roger volgend jaar drie keer op. In Landgraaf, Odense - Denemarken en in Engeland !

Lees meer...


Meer nieuws is te vinden in het nieuwsarchief van het jaar 2007. Klik hier voor het archief.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg