Share

Archief 2009

Roger Waters deelnemer Gaza Freedom March.

Op 31 december 2009 zal Roger Waters deelnemen aan de protestmars nabij de Gazastrook in Israël. Roger zal samen met meer dan duizend deelnemers uit 42 landen meelopen met als doel de grenzen met de Gazastrook te openen.

Meer nieuws over de protestmars en de deelnemers aan mars is te vinden op de website Gazafreedommarch.org en op de deelnemerspagina van die site.

18 december 2009


Website Ça Ira Moed online.

Vandaag, vrijdag 11 december 2009 is de nieuwe website Ça Ira Moed online gegaan ter ondersteuning van de 2e uitvoering van Roger Waters opera eind 2010. Zoals al gemeld komt de opbrengst van de opera ten goede van de Stichting Tegen Zinloos Geweld welke onder de naam Moed de nieuwe visie naar voren brengt, De website is hier te bekijken.

ca_ira_moed_website

11 december 2009


Oude opnames Pink Floyd ontdekt.

De sessie die Pink Floyd in 1967 deed voor BBC's Top Of The Pops is weer boven water. Lang werden de opnames als verloren beschouwd omdat de BBC in die dagen de tapes simpelweg bij het vuil gooide.

Naast deze opnames van Pink Floyd met Syd Barrett in de gelederen, werden in die jaren zo'n beetje alle opnames van Top Of The Pops al snel weggegooid. De banden namen volgens de BBC namelijk te veel ruimte in en dat zou alleen maar geld kosten.
De opname van het nummer See Emily Play die nu in handen is van het British Film Intitute komt uit de collectie van een privéverzamelaar. De band moest wel worden gerestaureerd omdat de kwaliteit zeer te wensen overliet.
Komend jaar worden de beelden aan het publiek getoond.

pf_topofthepops

3 december 2009


Opera Roger Waters opnieuw in Nederland!

De Noord-Hollandse Joke Tuinema wil voor de tweede keer de opera 'Ça Ira' op het podium zetten. Het enorme muziekstuk van Roger Waters wil zij uit gaan voeren ten bate van 'Moed' , wat staat voor de nieuwe visie van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Dit maal zal de naam van het project zijn:'Ça Ira moed'.

ca_ira_moed_logo2

Anderhalf jaar geleden lukte het Joke Tuinema al om Ça Ira met een symfonieorkest en koor te brengen in het World Forum Theater in Den Haag.

Joke Tuinema neemt nu weer het initiatief vanwege de dood van de 14-jarige Urkse jongen, Dirk Post. Dirk was de zoon van de tenor André Post die één van de hoofdrollen in de opera in Nederland vertolkte.

andre_post

André Post

Joke Tuinema was vorige week zo getroffen door de dood van Dirk Post dat ze direct alle deelnemers van anderhalf jaar geleden heeft opgeroepen mee te doen. Onder hen zijn de bariton Ernst Daniël Smid en sopraan Karin ten Cate. Ook André Post heeft zijn medewerking toegezegd.

Joke Tuinema heeft er lang voor moeten knokken voordat ze eindelijk de rechten van Roger Waters kreeg. Inmiddels heeft Joke de toestemming om de opera een tweede keer uit te voeren. De bedoeling was om dat in de Duitse stad Hannover te doen. Echter heeft helaas de actualiteit van een zinloze moord haar doen besluiten de opera in Nederland uit te voeren ten bate van 'Moed'.

moed


Joke heeft nog geen dirigent en koor gevonden maar ze heeft wel, zoals ze zelf stelt, de rechten en de muziek van Waters. De verwachting is dat de uitvoering eind 2010 gerealiseerd moet worden. Vanuit Urk verwacht Joke alle medewerking. Inmiddels is er een speciale website in de maak:www.cairamoed.n l

Met betrekking tot de communicatie zal de Roger Waters Fanpage een belangrijke rol spelen.

joke_veerle

Joke Tuinema met haar dochter Veerle in 2007.

Voor een compleet overzicht van de eerdere uitvoering van de opera, toen onder de naam 'Ça Ira for Warchild' kunt u deze pagina verder bekijken. Foto's van 'Ça Ira for Warchild' zijn hier te bekijken.

3 december 2009


Nieuwe website Roger Waters en DVD op komst ?

Volgens de website Neptune Pink Floyd hebben zij contact gehad met de manager van Roger Waters. Volgens hem zou zij druk bezig zijn met de nieuwe website van Roger Waters . Het zou een Pink Floyd website worden met ruimte voor de individuele leden van Pink Floyd en dus ook Roger.

Daarnaast verteld de NPF website dat volgens de manager Roger bezig is met een film over de Dark Side of the Moon tour. De release datum van de DVD zal pas gepland worden nadat de gehele DVD klaar is.

Al met al lijkt het er op dat Roger de laatste weken druk doende is met diverse projecten.

Mocht er meer informatie bekend worden leest u dat op deze website!

tourposterdsomrogerwaters

11 november 2009


Manager: Roger Watersoverweegttournee !!

Vandaag, dinsdag 3 november 2009, heeft Mark Fenwick, de manager van Roger Waters, bevestigd dat Roger overweegt met het concept 'The Wall' te gaan touren in 2010 / 2011.

Op internet marketing services dit moment is er niet meer informatie bekend. Er is dus (nog) niets officieel maar als Mark de geruchten al bevestigd en aangeeft dat Roger het overweegt is het, zoals in het verleden al gebleken is, vaak niet lang wachten op de officiële aankondiging.

Uiteraard wordt u via de Roger Waters Fanpage op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws.

thewallliveinberlin

3 november 2009


The Last Mimzy bij RTL 8.

De film 'The Last Mimzy' uit 2007 wordt maandag 2 november a.s. uitgezonden op RTL 8 om 20.30 uur. Roger Waters maakte met het nummer 'Hello - I Love You' de soundtrack voor deze film.

mimzy2

31 oktober 2009


Interview in MOJO magazine.

In november nummer van het Britse MOJO magazine verteld Roger Waters dat hij er ernstig over nadenkt om opnieuw 'The Wall' live te spelen. Volgens Roger kan het met en zonder David Gilmour. Alhoewel ik denk ik wel weet hoe Gilmour zal reageren.....

Al enige tijd gaan er wel geruchten dat Roger, 30 jaar na het uitkomen van het album 'The Wall', opnieuw wil gaan touren met dit album als leidraad. Inmiddels heeft het management van Roger bevestigd dat er inderdaad ideeën zijn voor enkele concerten in de Verenigde Staten en Europa maar dat er verder ook nog helemaal niets concreet bekend is en dat de concerten nog wel eens ver weg (in de tijd) kunnen zijn. Wereldwijd wordt er op diverse Pink Floyd fora gediscussieerd over dit onderwerp. Mocht er ook maar iets concreets bekend worden leest u dat direct op deze website !

Het blad MOJO is in Nederland in de betere boekhandel te koop voor € 9,95 inclusief de CD 'The Wall Re-built'.

rw_mojo

28 oktober 2009


Roger op Rita Hayworth Gala.

Roger Waters trad op 27 oktober j.l op tijdens het Rita Hayworth Gala in New York ten behoeve van de Alzheimer stichting. Roger bracht een speciale aangepaste versie van het nummer Wish You Were Here ten gehore. Roger werd ondersteunt door Jon Carin op keyboards, GE Smith en Dave Kilminster op gitaar.

Op dit moment zijn er alleen via de gettyimages website foto's te bekijken / bestellen.

rw_271009

28 oktober 2009


Roger's moeder overleden.

Vandaag bereikte ons het bericht dat op woensdag 14 oktober j.l. de moeder van Roger, Mary Duncan Waters, op 96 jarige leeftijd is overleden. Onze condoleances gaan uit naar Roger, Harry en de verdere familie.

24 oktober 2009


ASCAP song award voor Roger Waters.

Woensdag 14 oktober 2009 heeft Roger Waters voor het door hem geschreven nummer 'Money' de ASCAP song award gewonnen. Roger schreef het nummer voor het album 'The Dark Side of the Moon' in 1973. Andere prijswinnaars waren Sir Paul McCartney, AC/DC, Mick Jagger and Keith Richards, U2, and The Clash.

rw_ascap_logo

17 oktober 2009


Pink Floyd's album op postzegel.

De Britse post brengt begin 2010 een serie postzegels uit met als thema 'classic album covers'. Zo zal één van de postzegels de albumhoes van 'The Division Bell' bevatten. Naast een postzegel van Pink Floyd bevat de serie o.a. zegels van The Rolling Stones, David Bowie, Coldplay en Mike Oldfield.

pf_postzegel

17 oktober 2009


Pink Floyd burokalender.

Opnieuw kan via de website Pink Floyd Fans Nederland een spain hotels mooie buro kalender besteld worden. Voor 2010 is het thema bootleg cover art. Zie onderstaand bericht van Theo, de webmaster van Pink Floyd Fans Nederland.

De Roger Waters Fanpage kan de unieke kalender van harte aanbevelen. Let wel op..... er is een maximale oplage en bestellen moet voor 30 oktober a.s.

pffn01


De inmiddels niet meer weg te denken buro kalender van Pink Floyd Fans Nederland is er ook weer voor 2010. Het thema van de kalender is Bootleg cover art, waarbij gezocht is naar bijzondere hoesjes. Elke maand eentje met een korte beschrijving, welke bootleg het betreft. Ze kunnen vanaf heden tot uiterlijk 30 oktober besteld worden door een email te sturen naar symphotheo@live.nl o.v.v. burokalender 2010. Vermeld duidelijk je volledige adresgegevens. De kosten bedragen 10 euro per stuk (incl. verzendkosten) en de oplage is 50 stuks. Wees er dus snel bij, want op = op. Verzend- en betalingsinfo zal na bestelling z.s.m. gemaild worden.

pffn02

12 oktober 2009


Roger Waters - 66 jaar.

Zondag 6 september 2009, vierde Roger Waters zijn 66-ste verjaardag. Namens alle (Nederlandstalige) fans werd hij gefeliciteerd met zijn verjaardag.

rw010109

6 september 2009


Documentaire Wie is Pink op Nederland 3.

Zaterdag 29 augustus 2009 j.l. werd in het VPRO programma 'Het uur van de wolf' de Pink Floyd Documentaire 'Wie is Pink?' uitgezonden. Binnenkort is de uitzending te downloaden via de ledenpagina van deze website.

Veertig jaar na hun debuutalbum The piper at the gates of dawn (1967), is het Britse Pink Floyd nog steeds een van de bekendste en meest geliefde rockbands ter wereld. Wereldwijd verkochten ze meer dan 300 miljoen albums, waarvan Dark side of the moon (1973), Wish you were here (1975) en The wall (1979) uitgroeiden tot moderne klassiekers. In deze documentaire spreken de bandleden David Gilmour, Roger Waters, Richard Wright en Nick Mason openhartig over hun successen, hun crises en over de beladen relatie met hun eerste frontman Syd Barrett, die zich van de band vervreemdde en in 2006 overleed. Geïllustreerd met zeldzaam archiefmateriaal, ontstaat een intiem portret van een band die grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de popmuziek en die intern worstelt met haar creatieve leiderschap. Een documentaire over originaliteit, botsende ego's, vriendschap, leiderschap en succes.

pf_whoispink

Update 29 augustus 2009


Roger Waters verteller in VN film.

Roger Waters is de verteller in een film van de Verenigde Naties over de scheidingsmuur die Israël bouwde langs de Westelijke Jordaanoever. De vijftien minuten durende film, Walled Horizons genoemd, ging woensdag 19 search engine optimization augustus 2009 in première.

Walled Horizons opent met beelden van Waters die langs een deel van de muur loopt, waarop een reus die op zijn rug ligt is geschilderd. ‘De reden voor het optrekken van een muur is altijd angst’, zegt Roger. ‘Of het nu gaat om de muren die we om ons heen bouwen of muren zoals deze, die angstige regeringen bouwen. Ze zijn altijd uitdrukking van een diepgeworteld onveilig gevoel.’

Israël begon met het bouwen van de muur in 2003, naar eigen zeggen om de nieuwe golf van zelfmoordaanslagen door Palestijnen tegen te gaan. De Palestijnen zien het als een apartheidsmuur, die families opsplitst en boeren van hun land scheidt en de kans op een eigen staat voor het Palestijnse volk minimaliseert. Volgens de VN heeft Israël intussen 413 kilometer van de geplande 709 kilometer afgemaakt.

‘Ik vind het afgrijselijk, de gedachte aan leven in een grote gevangenis’, aldus Waters, terwijl hij ‘We don't need no thought control’ op de muur schrijft. Deze zin is afkomstig uit de tekst van het Pink Floyd-nummer Another Brick in the Wall.

nothoughtcontrol

Update 24 augustus 2009:

De documentaire / VN film is nu via YouTube te bekijken. Klik voor het eerste deel hier en voor het tweede deel hier .

19 augustus 2009


Shakira en Roger Waters op één eiland.....?

Shakira, Sanz en Roger Waters op Bonds Cay....

rogers eiland

De dame wier heupen nooit schijnen te liegen heeft haar gouden stem verzilverd met een eiland. Bonds Cay ligt op de Bahama's en is zo groot dat het gedeeld wordt door drie eigenaars. Naast Shakira heeft Alejandro Sanz, een Spaanse popster, er een onderkomen. Roger Waters van Pink Floyd is de derde eigenaar. De totale kostprijs voor dit lapje Aarde was 16 miljoen dollar. De drie artiesten hopen er in de toekomst ook een toevluchts- en inspiratieoord voor collega artiesten van te maken.

17 juli 2009


Update ledenpagina.

Na een tijd van betrekkelijke rust staan er weer enkele nieuwe downloads van DVD's klaar op de ledenpagina. Sinds 20 juli is er een hernieuwde versie van het Dark Side of the Moon concert in Chili te downloaden. Het betreft een kwalitatief zeer goede dubbel DVD (zogenoemde pro-shot opname).

Klik hier voor de ledenpagina.

Aanmelden als lid is gratis en kan via de homepage van deze website.

17 juli 2009 update 20 juli 2009


'West Bank Wall' - Laat de muur vallen....

Op dinsdag 2 refused credit juni 2009 bezocht Roger Waters een vluchtelingenkamp nabij Bethlehem in Israël. Roger bezocht het Ayda vluchtelingenkamp en gaf daarbij aan dat als de West Bank muur afgebroken wordt hij op die plek terstond Shackleton Discography een concert zal geven. Roger vertelde: "Deze muur snijdt diep in de West Bank. Dit ding (de muur), dit vreselijke ding moet snel om".

Roger was maandag 1 juni 2009 op bezoek in de West Bank stad Jenin waar hij een project sponsort om een vervallen filmtheater weer opgebouwd te krijgen.

Op onderstaande foto's Roger bij de West Bank Wall waar hij dus een concert wil geven (ter ere van de -toekomstige- val van de muur....).

bethlehem_2

bethlehem_1

bethlehem_3

Foto's: professional seo services © THE ASSOCIATED PRESS/Muhammed Muheisen

2 juni 2009


Geen gezamenlijk Pink Floyd optreden.

Als het aan Roger Waters ligt treed hij niet meer samen met David Gilmour en Nick Mason als 'Pink Floyd' op. Tijdens zijn bezoek aan een aantal vluchtelingenkampen in Israël vertelde Roger:

"We had a great career as Pink Floyd. We all enjoyed it. We all worked together and enjoyed everything and it was brilliant. I think it's over."

2 juni 2009


Pink Floyd klaagt eigen label aan voor royalties.

Pink unsecured loans with bad credit Floyd heeft hun platenlabel EMI aangeklaagd wegens te weinig ontvangen royalties. Volgens Gilmour, Mason en Waters heeft het label hen veel te weinig uitbetaald van de verkopen van hun gehele muzikale catalogus. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend. Pink Floyd tekende in 1967 bij EMI en geniet sindsdien van enorme verkoopcijfers, die alleen zijn geëvenaard door The Beatles.

emi

20 april 2009


Jong geleerd is oud.....

Om uw jonge kinderen alvast te laten wennen aan de 'Pink Floyd Sound' is er sinds kort een muziek CD te koop in de serie Babies Go. De CD 'Babies Go Pink Floyd' met onderstaande 'pakkende' CD hoes is te bestellen via o.a. Amazon of rechtstreeks bij de leverancier van de Babies Go Cd's. Bij de leverancier kost de CD € 17,95. Via de website zijn van alle nummers intro's te beluisteren. Klik hier voor de website.

babiesgo_pinkfloyd

14 april 2009


Fotoserie Roger Waters op Cinema for Peace - Berlijn.

Op maandag 9 februari 2009 ontving Roger Waters uit handen van de oud minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Hans-Dietrich Gensche, een prijs tijdens het Cinema for Peace festival in Berlijn. Roger kreeg de prijs voor zijn album 'The Wall'. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat de muur viel.

In de gallery - diverse foto's - ziet u kleine fotoreportage van het Cinema for Peace festival in Berlijn. Roger is onder meer gefotografeerd met Christopher Lee en Michail Gorbatsjov.

rw_berlijn_2009_8

Roger Waters & Christopher Lee.

10 seo company februari 2009


Nieuwe fotoserie Arrow Rock 2006.

Ruim 2½ jaar na het concert in Lichtenvoorde kreeg ik van Richard Verkooijen bijna 200 fantastische foto's binnen van het Arrow Rock concert van Roger Waters in Lichtenvoorde. Ik wil u deze foto's niet onthouden..... vandaar dat ze in de fotogallery Lichtenvoorde - Arrow Rock alle 195 te bekijken zijn.

8 york hotels februari 2009


Roger Waters aanwezig bij Berlijnse filmweek - update !!

Op 13 december 2008 meldde deze website al onderstaand nieuws.

Inmiddels is bekend geworden dat Roger tijdens het Cinema for Peace gala op zal treden en twee nummers (zeer waarschijnlijk 'Another Brick in the Wall part II' en 'Wish You Were Here') ten gehore zal brengen.

Berlijn viert dit jaar het feit dat 20 jaar geleden de muur viel.

Op 9 februari 2009 zal Roger Waters aanwezig zijn bij het gala 'Cinema for Peace' tijdens de Berlijnse filmweek.

Ter gelegenheid van het feit dat de Berlijnse Muur 20 jaar geleden viel zijn een groot aantal wereldsterren uitgenodigd. Zo zullen naast Roger, Bryan Adams, Bob Geldof, acteur Christofer Lee en wereldleider Michail Gorbatsjov aanwezig zijn. De Berlijnse filmweek vind in 2009 plaats van 5 tot 15 februari met als hoogtepunt het gala 'Cinema of Peace'.

cinema_for_peace

Meer informatie is te vinden op de website Cinema for Peace .

Update 5 februari 2009, 13 december 2008


Roger Waters is opa.

Roger Waters is voor het eerst opa geworden. Roger's zoon Harry en zijn partner Rochelle hebben, begin december 2008, een zoon gekregen, genaamd Oscar. Hij is vernoemd naar jazzmuzikant Oscar Peterson, die een grote invloed heeft gehad op Harry's muziek.

Bron: Pink Floyd Fans Nederland .

rw171108

Opa Roger Waters.

8 januari 2008


Ça Ira in Praag ??

Diverse Tsjechische media maken melding van een uitvoering van Roger Waters opera Ça Ira op 1 mei 2009 in Praag. Daarna gevraagd geeft het management van Roger aan dat er dit jaar géén concerten of uitvoeringen op het programma staan. Inmiddels hebben enkele kranten hun eerder opgemaakte bericht ingetrokken. Of er daadwerkelijk een uitvoering van Ça Ira komt is dus nog de vraag.

caira5

7 januari 2009


Documentaire Pink Floyd - Wie is Pink op Nederlandse TV.

Op zaterdag 3 januari 2009 zend het programma het Uur van de Wolf (NPS) de documentaire "The Pink Floyd Story: Which One's Pink?" uit op Nederland 3. De uitzending begint om 21.05 en duurt tot 22.35 uur.

De beschrijving van de documentaire: Veertig jaar na hun debuutalbum The piper at the gates of dawn (1967) is het Britse Pink Floyd nog steeds een van de bekendste en meest geliefde rockbands ter wereld. Wereldwijd verkochten ze meer dan 300 miljoen albums, waarvan Dark side of the moon (1973), Wish you were here (1975) en The wall (1979) uitgroeiden tot moderne klassiekers. In deze documentaire spreken de bandleden David Gilmour, Roger Waters, Richard Wright en Nick Mason openhartig over hun successen, hun crises en over de beladen relatie met hun eerste frontman Syd Barrett, die zich van de band vervreemdde en in 2006 overleed. Geïllustreerd met zeldzaam archiefmateriaal ontstaat een intiem portret van een band die grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de popmuziek en die intern worstelt met haar creatieve leiderschap. Een documentaire over originaliteit, botsende ego's, vriendschap, leiderschap en succes. Regie: Chris Rodley.

pf_whoispink

Heeft u de uitzending gemist ??Geen probleem de complete documentaire is nu te downloaden via de ledenpagina van deze website. Via een bittorrentprogramma of usenet (nieuwsgroepen) kunt u de complete documentaire downloaden.Toegang tot de ledenpagina is gratis. U kunt uw account aanmaken via de homepage .

1 januari 2009 update 4 januari 2009

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg