Share

Archief 2010


Roger Waters best verdienende (en duurste) live-act

In ons land is er nog niet veel te merken van een recessie op gebied van de livemuziek, maar in de VS zijn de prijzen met zo'n 16 procent gedaald. Desondanks kan je daar als muzikant nog steeds goed boeren. Op 1 van de top 20 van best verdiende liveacts van 2010 staat Roger Waters. Roger vroeg gemiddeld $126 voor een ticket, wat hem in totaal bijna 2 en half miljoen opleverde.

Op 2 en 3 staan de Dave Matthews band en the Eagles. Dave vroeg zo'n 63 dollar voor een kaartje, the Eagles net geen 100. Beiden verdienden meer dan een miljoen.

De eerste drie van de Top 20 concerten:

1. Roger Waters; $2,412,456; $126.66.

2. Dave Matthews Band; $1,328,276; $63.66.

3. Eagles; $1,182,275; $98.39

28 december 2010


The Wall Live in 2012 naar Australië.

Via wel ingelichte (en zeer betrouwbare) bronnen hebben we vernomen dat Roger na zijn Europese Tour enige tijd niet met The Wall verder zal touren. Andere afspraken (zoals met betrekking tot zijn opera Ça Ira) stellen een tour door Australië enige tijd uit. Begin 2012 zal Roger zijn The Wall Live tour vervolgen op het Australische continent.

australie

Australië, pas in 2012 'The Wall Live'

26 december 2010


Speciale Pink Floyd App voor Android telefoon.

Door Jethro Borsje is een speciale applicatie in de Android Market geplaatst, "Pink Floyd News" . Met deze applicatie blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Pink Floyd en de ex-band-leden. In de nabije toekomst worden er een discografie en een overzicht van optreden van Roger Waters toegevoegd. Meer informatie is hier te vinden.

android_app_1

Hierbij een screenshot van één van de Pink Floyd News pagina's.

24 december 2010


Release The Wall in Delft uitgesteld.

Door omstandigheden zullen de DVD en Blu Ray van Pink Project's live uitvoering van The Wall in Delft begin 2011 verschijnen. Aanvankelijk zouden de DVD en Blu Ray half december uitkomen. het is nu nog even wachten tot begin 2011.

pp_live_in_delft

24 december 2010


Roger stoort zich aan handtekeningjagers.

Roger Waters stoort zich aan, zoals hij het noemt, professionele handtekeningjagers. Zogenaamde fans vragen hem zijn handtekening te zetten op gitaren en op ander materiaal. Vervolgens zegt Roger dat hij deze materialen voor veel geld terugziet op o.a. E-bay. Roger heeft zijn beleid m.b.t. het zetten van handtekening drastisch veranderd. Hij tekent alleen nog maar CD's en albums met een 'persoonlijke tekst'.

handtekening

15 december 2010


Concert Off The Wall - Venice in Nederland.

Gedurende de concertreeks 'The Wall Live' zal het achtergrondkoor van Roger's band, Venice, een eenmalig optreden geven in de Melkweg in Amsterdam. Op zondag 10 april 2011 (de enige dag dat Roger niet optreed in de serie van 8 t/m 11 april) zal Venice een optreden verzorgen. Meer informatie is hier te vinden. De voorverkoop start zaterdag 18 december a.s.

15 december 2010


Unieke live-opname Pink Floyd opgedoken.

In Zweden is een unieke live-opname opgedoken van Pink Floyd. De concertregistratie is gemaakt op 10 september 1967. Dat was voordat Syd Barrett de weg kwijt raakte en voordat David Gilmour bij de band kwam. Pink Floyd trad op in the Golden Circle, een restaurant annex jazzclub in Stockholm. De band speelde nummers van het debuutalbum, The Piper at the Gates dat toen net uit was. De goed geslaagde amateuropname zal begin volgend jaar te horen zijn tijdens een exclusief diner in de club die nog steeds bestaat. De eigenaar heeft vertegenwoordigers van de platenmaatschappij van Pink Floyd uitgenodigd om te beoordelen of de opname goed genoeg is om officieel te worden uitgebracht.

pink_floyd_1967

Pink Floyd in 1967

8 december 2010


Best Klinkende Album Aller Tijden.

Nee, HiFi.nl heeft niet het beste album aller tijden verkozen, maar het Best Klinkende Album Aller Tijden. En dat is nogal een verschil. Aan de ruim 400.000 lezers werd gevraagd: ´Welk album biedt de ultieme mix van muzikaliteit én opnamekwaliteit, en klinkt zelfs nog geweldig op een bescheiden installatie?' En de unanieme winnaar is.... Amused to Death van Roger Waters!

Op twee eindigde Touch van Yello (2009), op drie Acoustic Live van Nils Lofgren (1997), op vier Metallica van Metallica (1991) en op vijf The Last Resort van Trentemøller (2006).
Als extraatje vroeg HiFi.nl om het Slechtst Klinkende Album. De plaat die je maar al te graag draait, maar waar je je ook al jaren aan ergert vanwege het beroerde geluid. En geen hifi-set die hier iets aan kan veranderen. De schaduwverkiezing voor Slechtst Klinkende Album werd glansrijk gewonnen door Californication van Red Hot Chili Peppers, gevolgd door Death Magnetic van Metallica en War van U2.

Klik hier voor de lijstjes, de verhalen en motivaties.
Website: www.hifi.nl

1 december 2010


Nieuwe Pink Floyd-film in de maak.

De Britse filmproducent Andy Harries heeft zijn zinnen gezet op een film over de band Pink Floyd. Maakte hij eerder films over het Britse koningshuis -The Queen- en voetbalclub Leeds United -The Damned United-, nu is hij geïnspireerd door het nummer Another Brick in the Wall.

Het betreft geen remake van de film Pink Floyd The Wall uit 1982 van Alan Parker. In die film ging hoofdrolspeler Bob Geldof ten onder aan zijn isolement.

Harries wil het waar gebeurde verhaal vertellen van de kinderen die het lied in 1979 inzongen en hun bevlogen muziekleraar. Volgens een bron is de film 'een combinatie van Dead Poet's Society en School of Rock', schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario vertelt hoe muziekleraar Alan Renshaw in de jaren zeventig op een openbare school in Londen de ingedutte muzieklessen op wil schudden.

Uiteindelijk schopt zijn klas het tot het achtergrondkoor op de track van Pink Floyd, maar vanwege de controversiële en maatschappijkritische teksten wordt hij ontslagen.

De 56-jarige Harries, die de film wil maken voor BBC Films, erkent dat hij de filmrechten voor het lied nog niet heeft. Roger Waters doet altijd erg moeilijk over rechtenkwesties.

wall1

De filmposter van de vorige film 'van' Pink Floyd.

28 november 2010.


Reünie concert Pink Floyd afgelast.

Het geplande reünie concert van Pink Floyd met de originele leden Nick Mason, David Gilmour en Roger Waters gaat niet door. Het optreden zou plaastvinden in de Kiddington Hall in Oxfordshire dichtbij London tijdens een goede-doelen bijeenkomst. Jemina Kahn, weldoenster en ex van Hugh Grant, zou hier ook bij aanwezig zijn. Pink Floyd drummer Nick Mason heeft er helemaal geen zin in. Hij komt liever weer bijelkaar voor een evenement als Live8 inplaats van spelen voor een kleine zaal vol rijke lui. Nick Mason: ”I said I would do it, but it was a charity event for suits, and it felt wrong to turn a small thing into a big deal just because Jemima Khan was in attendance. “Why play for a lot of posh totty instead of some of the other things we should save that up for – a Live 8 type of thing?” David Gilmour en Roger Waters hebben hier minder problemen mee. Zij speelden deze zomer samen voor 200 man op een benefietconcert.

waters_gilmour_2010_4

Roger Waters en David Gilmour in de zomer van 2010.

28 november 2010


Foto's Ça Ira Moed.

In de fotogallery Ça Ira Foto's zijn een groot aantal foto's geplaatst van de opera Ça Ira zoals die op 17 november 2010 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam ten gehore werd gebracht. We zijn er veel dank verschuldigd aan 3DSI Fotografie en Annemieke Zoetmulder voor het beschikbaar stellen van de foto's !!

cairamoed171120102

Klik hier voor het album!

25 november 2010


Opera Ça Ira Moed in Rotterdam.

Op woensdag 17 november werd de door Roger Waters gecomponeerde opera Ça Ira voor de tweede maal in Nederland uitgevoerd. Dit maal ten behoeve van de stichting tegen zinloos geweld. Exact een jaar geleden werd Dirk Post, de zoon van tenor Andrë Post, op Urk vermoord. Ter nagedachtenis aan en met het doel aandacht te vragen voor 'Moed' de nieuwe visie van de stichting tegen zinloos geweld werd de opera opgevoerd in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Binnenkort meer (o.a. foto´s) over de opera op deze website!

ca_ira_moed_logo2

17 november 2011


Pink Floyd mogelijk herenigd voor benefietconcerten.

Pink Floyd komt mogelijk weer bijeen voor benefietconcerten, zo heeft de BBC zaterdag op gezag van drummer Nick Mason bericht. Pink Floyd speelde voor het laatst samen tijdens Live 8 in Londen in 2005, en dat was voor het eerst sinds de breuk van de groep begin jaren tachtig. In juli vonden David Gilmour en Roger Waters, elkaar weer eens terug voor een benefietconcert in Oxfordshire ten bate van Palestijnse kinderen. Zij speelden toen drie klassiekers van Pink Floyd. David zou ook gast zijn op één of meer concerten van Roger.

"Ik denk wat wij allen wel het idee zouden verwelkomen het Live 8-concept te herhalen", citeerde de BBC Nick Mason. De groep "zou iets kunnen doen wat niet echt nodig is voor ons, maar iets voor de goede zaak en het leuk vinden dit te doen".
Als het tot een reünie komt, zal dat zonder toetsenist Rick Wright zijn. Rick overleed op 15 september 2008 aan kanker.

live8_3

Pink Floyd tijdens Live 8.

16 oktober 2010


Roger past show aan na kritiek.

Roger heeft zijn show aangepast na kritiek. Waters werd beschuldigd van antisemitisme door de joodse organisatie Anti-Defamation League. Waters noemt de beschuldigingen onzin, maar heeft de bekritiseerde beelden in zijn show wel aangepast.

Waters spreekt de beweringen van de organisatie tegen. "Ze hadden naar de show moeten komen, voordat ze openlijk commentaar gaven. Er is geen sprake van antisemitisme in The Wall Show", reageert de bassist in een open brief aan de Britse krant The Independent. "Het lied waarbij de bekritiseerde beelden worden getoond, is Good Bye Blue Sky. Het beschrijft hoe gewone mensen, militairen en burgers, kampen met een trauma na de oorlog."

Op de begeleidende beelden zijn Jodensterren en dollartekens te zien, en dat schoot de joodse organisatie in het verkeerde keelgat. Waters zegt de barrière op de Westelijke Jordaanoever aan de kaak te willen stellen, maar verandert de beelden toch om te laten zien dat hij absoluut geen antisemitische bedoelingen heeft. "Niets staat verder af van de waarheid."

12 oktober 2010


Koningin woont opera ´Ça Ira Moed' bij in nieuwe Luxor Theater.

Hare Majesteit de Koningin woont woensdagavond 17 november de opera “Ça Ira Moed' bij in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De modern-klassieke opera ´Ça Ira' van Roger Waters wordt voor de tweede keer in Nederland opgevoerd onder de naam ´Ça Ira Moed'. Aanleiding is de moord op de zoon van tenor André Post op 17 november 2009. De opbrengst van de voorstelling is bestemd voor de landelijke Stichting TegenZinloosGeweld.
Ça Ira Moed vertelt het verhaal van onderdrukte bevolkingsgroepen en hun vrijheidsstrijd. De thema's vrijheid, gelijkheid, passie en hoop komen in de voorstelling aan bod.
Enkele hoofdrollen worden gezongen door bariton en tv-presentator Ernst Daniël Smid. Andere solisten zijn tenor André Post, sopraan Karin ten Cate en trompettiste Melissa Venema. Het geheel staat onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

smit_post_2010

De twee hoofdrolspelers: Ernst Daniël Smid & André Post. © 3DSI Fotografie

Kaarten kunnen worden gereserveerd aan de kassa van het nieuwe Luxor Theater, tel: 010-4843333 of via de website (http://www.luxortheater.nl). MIS DIT NIET!

Het landelijke rekeningnummer waarop men een vrijwillige bijdrage kan storten, is ING 3420 t.n.v. Stichting Ça Ira Moed / Sint Pancras.

8 oktober 2010


Roger beschuldigd van antisemitisme.

De nieuwe shows van Roger Waters, die hij ter ere van de 30-jarige verjaardag van Pink Floyd's The Wall houdt, zouden duiden op een vorm van antisemitisme.

De beschuldigingen komen van de Joodse groepering Anti-Defamation League (ADL), die beweert dat de show gebruik maakt van beelden die stereotypes laten zien van Joden en geld. Vooral de uitvoering van het nummer Goodbye Blue Sky, schoot in het verkeerde keelgat. Tijdens het nummer is een geanimeerde projectie te zien van vliegtuigen die bommen laten vallen in de vorm van Joodse Davidsterren, gevolgd door dollartekens en ook andere religieuze symbolen.

“Hoewel Waters er op aandringt dat het zijn bedoeling was om de Israëlische Westoeverbarrière te bekritiseren, laten de beelden dat niet goed zien”, aldus een verklaring van de ADL. “De beelden kunnen makkelijk worden geïnterpreteerd als een opmerking over Joden en geld. Natuurlijk heeft Waters al het recht om zijn politieke mening te uiten, maar de beelden die hij heeft gekozen duiden op antisemitisme.”

Roger ontkent de geruchten en nodigt de directeur van ADL uit om eens te komen kijken en zelf te oordelen. Op zijn website schrijft hij: "Er zitten geen boodschappen in de beelden verborgen. Ik wil alleen duidelijk maken dat oorlogen te maken hebben met religies en geld." Hij moedigt enkel de vrede aan, voornamelijk in het Midden Oosten, schrijft hij.

Bekijk hieronder de bedoelde concertbeelden van Goodbye Blue Sky.

Dim lights Embed Embed this video on your site

6 oktober 2010


Gerald Scarfe - Boek 'Making of the Wall'.

Sinds eind september 2010 is onder meer via amazon.com het boek van Gerald Scarfe - Making of the Wall te koop. Het boek gaat in op het concept 'The Wall'. Het voorwoord voor het boek is geschreven door Roger Waters. In het boek wordt kort ingegaan op de voorbereidingen van de huidige tour van Roger.

Het boek is hier te bestellen.

making_of_the_wall

1 oktober 2010


DVD The Wall Live - Toronto 15-09-2010

Het is bijna niet te geloven maar de eerste DVD met daarop amateurbeelden van het eerste concert van Roger's tour The Wall Live is te downloaden. Op de DVD een (beperkt) aantal songs. De DVD geeft wel een goed idee van hetgeen we komend jaar kunnen verwachten aan spektakel. Kijk op de ledenpagina voor meer informatie !!

big_mother

17 search engine optimization september 2010


Technisch storing website.

Juist op het moment dat Roger Waters vlak voor zijn tour stond werd de website door een technisch storing niet geüpdate. Ik kreeg de wijzigingen op mijn computer wel te zien echter de bezoekers van de website www.rogerwaters.eu bleven de website zien met de laatste wijzigingen van 30 augustus 2010. Inmiddels is het probleem verholpen en hoop ik de komende dagen veel nieuws over de tour The Wall Live te plaatsen. Excuses voor het ongemak.

16 september 2010


11 professional seo services april 2011 - Derde concert Gelredome !!

Wegens groot succes geeft Roger Waters een derde concert van ´The Wall' op maandag 11 april 2011. Het eerst concert op vrijdag 8 april is inmiddels uitverkocht, voor de tweede show zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De kaartverkoop voor het extra concert begint a.s. vrijdag 17 september om 10u00 via LiveNation.

15 september 2010


Vandaag 1e The Wall Live concert !!

Vandaag, woensdag 15 september, zal in het Air Canada Center in Toronto het eerste concert uit de lange reeks van meer dan 100 concerten, van start gaan.

Klik hier voor het allerlaatste nieuws !!

15 september 2010


Roger treed meer dan 100 x op !!

Met de bevestiging van twee nieuwe concerten: 1 mei in het Telenor in Oslo en 24 juni in het Hallenstadion in Zürich passeert Roger de 100 concerten. Inmiddels zijn dus nu 101 concerten gepland en bevestigd !!

Het 3e concert in het Hallenstadion in Zürich (Zwitserland) is op dit moment het laatste (bekende) concert in de lange tour welke over ruim 14 dagen van start gaat.

30 augustus 2010


Pink Floyd albums binnenkort niet meer te koop.

De populairste albums van Pink Floyd, waaronder Dark Side Of the Moon en The Wall zijn niet meer te koop als download, en binnenkort ook niet meer op cd. Eind juni liep het contract af van Pink Floyd met platenmaatschappij EMI, die daarmee het recht verloor om de album te distribueren. Ze zijn nog wel te koop als cd, maar alleen omdat er nog voorraad is. Alleen al dit jaar zijn er in de VS 311.000 cd's van Pink Floyd verkocht en 587.000 downloads.

16 augustus 2010


Iran wil muziek verbieden, Roger Waters steunt tegenbeweging.

De Iraanse geestelijke leider Ayatollah Ali Khameini heeft gezegd dat muziek 'onverenigbaar' is met de waarden van de Islamitische Republiek, en niet mag worden beoefend of onderwezen. Jonge muzikanten uit het land staan op hun achterpoten om zoveel repressie, met steun van Roger Waters. De opvallende uitspraak van de Ayatollah is een van de extreemste die een gezaghebbend figuur liet optekenen sinds de revolutie in het land, nu 31 jaar geleden, plaatsvond. De geestelijke leider antwoordde op de vraag van een van zijn jonge volgelingen die eraan dacht om met muzieklessen te beginnen, en zich afvroeg of zulks wel aanvaardbaar was voor de islam."Muziek op zich is 'halal', maar het promoten en aanleren ervan is niet in overeenstemming met onze waarden", vindt de Ayatollah. "Onze jeugd kan kan zijn waardevolle tijd beter spenderen aan wetenschap, nuttige vaardigheden, sport en gezonde ontspanning in plaats van muziek."

Opvattingen spain hotels zijn bevelen.

In tegenstelling tot andere geestelijken in Iran - wiens beslissingen door hun eigen discipelen worden gevolgd - heeft de Ayatollah een meer dan louter morele autoriteit. Zijn opvattingen worden geïnterpreteerd als administratieve bevelen waaraan het hele land gevolg moet geven, de regering inbegrepen. Hoewel Khameini slechts zelden zijn mening over muziek in het openbaar verkondigde, wordt aangenomen dat hij een belangrijke rol speelde in de harde aanpak van muzikanten.
Ahmadinejad zet deze aversie in de praktijk om sinds hij in 2005 president werd van het land. Zijn Ministerie van Cultuur en Islamitische Leiding hield de laatste vijf jaar al de verdeling van duizenden muziekalbums in zijn land tegen.

ayatolla

Ayatollah Ali Khameini & Roger Waters (foto AD - ANP)

'Another Brick in the Wall'.

Roger Waters, maakt zich zorgen om de ontwikkelingen. De rockster gaf twee verbannen Iraanse broers toestemming om zijn song te gebruiken als protest tegen het Iraanse regime.De broers en hun groep, Blurred Vision, wonen in Toronto en namen de Pink Floyd-song op met enkele aanpassingen die de repressie van andersdenkenden aanklagen. In de nieuwe versie van het nummer, dat overigens net als de Islamitische Revolutie in Iran uit 1979 dateert, luidt het refrein: "Mullahs, leave those kids alone. Hey Ayatollah, leave those kids alone!"
De versie was al een clandestiene culthit in Iran, maar dankzij de zegen van Roger Waters is ze nu ook verkrijgbaar op iTunes. De helft van de inkomsten gaat naar mensenrechtenorganisatie Amnesty International. "Jongeren in Iran willen precies wat we hier in het Westen hebben", zegt een van de broers. "Vrijheid van meningsuiting, of de vrijheid om hand in hand met je vriendinnetje over straat te lopen."

Zie tevens het bericht dat we reeds op 17 februari j.l. op de website plaatsten.

5 augustus 2010


David Gilmour bij één of meer The Wall concerten !!

David Gilmour heeft aan Roger Waters aangegeven dat hij bij één of meer 'The Wall Live' concerten het nummer Comfortably Numb met Roger wil spelen. Roger plaatste vandaag o.a. dit bericht op zijn facebook:

I'll come and do 'C. Numb' on one of your Wall shows". Well! You could have knocked me down with a feather. How fucking cool! I was blown away. How could I refuse such an offer. I couldn't, there was no way. Generosity trumped fear. And so explaining that I would probably be shite, but if he didn't mind I didn't, I agreed and the rest is history. We did it, and it was fucking great. End of story. Or possibly beginning.

Roger

PS. Just heard from David, he will decide in due course which gig he wants to do, it will be a surprise!

Zou er dan toch naar jaren een 'Pink Floyd' reünie komen ??

waters_gilmour_2010_1

Roger en David samen tijdens hun gezamenlijke optreden van 10 juli 2010.

15 juli 2010


David Gilmour en Roger Waters samen op een podium !!

Het bijna ongelooflijke is zaterdag 10 juli 2010 alsnog gebeurd. David Gilmour en Roger Waters traden samen op !!

Sinds de dood van pianist Rick Wright is een reünie van Pink Floyd niet meer mogelijk. Eerder stond een vete tussen David Gilmour en Rogers Waters een reünie in de weg. De heren lijken de strijdbijl echter te hebben begraven. Afgelopen weekend stonden ze broederlijk zij aan zij op een Engels podium. Slechts 200 mensen waren getuige van het optreden van de twee. Gilmour en Waters speelden vier nummers, w.o. de Floyd-classics Wish You Were Here, Comfortably Numb en Another Brick in the Wall. Het optreden van Gilmour en Waters was voor het goede doel, een inzamelingsactie voor Palestijnse kinderen, The Hoping Foundation. Guy Pratt en Roger's zoon Harry Waters begeleiden het optreden.

Hieronder ziet u een kleine foto-impressie van dit unieke optreden.

waters_gilmour_2010_1

waters_gilmour_2010_2

waters_gilmour_2010_3

waters_gilmour_2010_4

Via deze link is de officiële persverklaring te lezen.

12 juli 2010


Nieuw bezoekersrecord Roger Waters Fanpage.

De start van de kaartverkoop van Roger Water's 'The Wall Live' heeft op vrijdag 4 juni 2010 een nieuw bezoekersrecord opgeleverd. Ruim 2100 verschillende (unieke) personen bekeken de website. Het vorige record stond op de dag na het concert in Landgraaf. Met bijna 1600 leden blijft de fanpage nog dagelijks groeien.

analytics

5 juni 2010


Nieuwe song Roger Waters - nu te bekijken / beluisteren.

Op 29 januari 2010 bestede deze website al aandacht aan een nieuwe song van Roger Waters, 'We Shall Overcome'. Zie hieronder het nieuwsitem van 29 januari 2010:

Op maandag 18 januari besteedde Jim Ladd (ook te horen als DJ tijdens Roger's KAOS Tour), in zijn radioprogramma op 95.5 KLOS, aandacht aan Martin Luther King, zoals elk jaar op de verjaardag van ML King. Als gast was Roger Waters aanwezig en Roger vertolkte daar het nummer "We Shall Overcome", dat net een paar dagen daarvoor opgenomen was voor de Gaza Freedom March

Inmiddels is de song te zien en te horen op Youtube. Klik daarvoor hier.

5 juni 2010


Geen reünie Pink Floyd.

Roger Waters heeft er vrede mee als blijkt dat Pink Floyd haar laatste optreden gaf op Live 8 in 2005.

"Het was een waanzinnige ervaring voor me en als we op deze manier een streep achter Pink Floyd hebben gezet, dan is dat zo", zegt Roger Waters, ex lid van de Britse rockband Pink Floyd tegen de Britse BBC.

De band was gevraagd een optreden te geven in New York, maar gitarist en zanger David Gilmour weigerde. Waters denkt dat Live 8 het laatste optreden van de band is geweest. "Live 8 was prachtig en natuurlijk was Rick toen nog bij ons." Richard Wright, het bandlid dat keyboard speelde, overleed op 15 september 2008.

27 mei 2010


Europese Tourdata bekend !

Roger Waters naar het Gelredome Arnhem en Sportpaleis Antwerpen !!

Op donderdag 27 mei zijn de Europese tourdata van 'The Wall Live 2010-2011' bekend geworden. Op dit moment zijn er 32 concerten gepland waaronder op 8 en 9 april 2011 in het Arnhemse Gelredome en op 27 en 28 mei 2011 in het Sportpaleis in Antwerpen.

Alle tot nu toe bekende tourdata staan inmiddels op de website. Klik hier voor alle tourdata.

De kaartverkoop voor het concert in het Gelredome begint op vrijdag 4 juni 2010 om 10.00 uur !!

Voor internet marketing services zover nu bekend kosten de kaarten tussen de € 67 en € 69 exclusief servicekosten.

gelredome

Het seo tips Gelredome - Arnhem

8 en 9 april 2011 'The Wall Live'.

Nieuwtjes m.b.t. de tour 2010-2011 - Klik hier.

27 mei 2010


Roger Waters kiest verkeerde Wall.

Op papier was het een leuk idee: je regelt een paar graffitispuiters en laat ze tekeningen en antioorlogsteksten spuiten op muren in L.A. en New York, als aankondiging van de live-uitvoering van The Wall door Roger Waters. Wat de graffitikunstenaars echter niet wisten, was dat één van de muren die ze artistiek onder handen hadden genomen, een soort bedevaartsoord was: de muur van een audiowinkel in L.A. waar de hoesfoto is genomen van Figure 8, een album van the late great Elliott Smith. Die muur is sinds de dood van Smith in 2003 een heilige plek voor zijn fans. Roger Waters, heeft inmiddels zijn excuses gemaakt en de muur weer laten schoonmaken.

elliott_wall

6 mei 2010


Nieuw album Roger Waters ?

In een recent interview heeft Roger Waters gezegd:

"Ik heb een hoop nieuwe nummers waarvan sommige reeds opgenomen zijn en sommige half en ik beloof mezelf steeds om iemand te vinden om mee samen te werken om de losse songs in een bepaalde vorm te brengen. Ik vermoed dat ik dit ga doen in de nabije toekomst. Maar het is vreemd hoe de tijd door tikt. En in mijn ervaring vliegt elke pagina sneller om dan de vorige, in mijn leven."

Met de voorbereidingen van zijn nieuwe The Wall tour en de tour op zich, zal het dus onwaarschijnlijk zijn dat in de komende periode iets van zijn nieuw materiaal uitgewerkt wordt en op cd uit zal komen. Het vermoeden is dan ook dat dit pas zal gaan gebeuren ná zijn The Wall tour (zomer 2011).

3 mei 2010


The Wall wordt een musical.

Roger Waters is druk bezig met een nieuw project; een Broadway musical van het legendarische Pink Floyd album 'the Wall'.

Het afgelopen jaar heeft Waters samen met de Engelse schrijver Lee Hall (Billy Elliot) aan het project gewerkt. Ook heeft het duo al een regisseur gevonden die ze aan het project willen gaan verbinden. Wie dat is heeft Roger nog niet bekend gemaakt.

The Wall werd in 1979 uitgegeven en is een rock opera conceptalbum met in de hoofdrol het karkater Pink, welke weer gebaseerd is op het karakter van Waters. In 1982 werd er van het album al een film gemaakt. Voor de musical moet er volgens Waters ook nog wat humor toegevoegd worden en moet de grappige kanten van de karakters meer belicht gaan worden, iets wat op het album en in de film ontbreekt.

Wanneer deze musical op Broadway te zien zal zijn is nog niet bekend. Zoals bekend gaat Roger eerst in september met the Wall op wereldtournee dus het zal nog wel een tijdje duren wanneer dit project weer opgepakt kan gaan worden.

thewallonbroadway

3 mei 2010


Roger Waters gaat op tournee met 'The Wall'

Om de dertigste verjaardag van het legendarische album te vieren, gaat Roger Waters vanaf september door Amerika toeren. Sinds het album in 1979 werd opgenomen, is 'The Wall' al 31 keren opgevoerd met een muur tussen de band en het publiek. "Ik was een jongeman toen ik 'The Wall' schreef. Niet zo jong meer, ik was 36, maar ik heb er lang over gedaan om mijn angsten te overwinnen. Sindsdien is het me beginnen dagen dat het verhaal van mijn angst en verlies een allegorie is voor bredere problemen: nationalisme, racisme, seksisme, religie, noem maar op. Al die zaken worden gedreven door dezelfde angsten die mijn jonge leven bepaalden".
'The Wall' werd goeddeels door Roger geschreven en werd vergezeld van de gelijknamige film. Pink Floyd toerde in 1980 en 1981 met het album, maar Roger Waters stapte in 1984 uit de band. In 1990 voerde hij 'The Wall' solo op in Berlijn, om de val van De Muur luister bij te zetten. Dit jaar zal hij dus opnieuw met het ´The Wall´ concept diverse concerten geven.

Laatste update: Nieuwtjes m.b.t. de tour 2010-2011 - 28 mei 2010 - Klik hier.

thewall2010_2

Meer informatie op de speciale The Wall Tour 2010/2011 pagina !!

Update 3 mei 2010


Nieuwe website Roger Waters online.

Sinds 12 april 2010 is de vernieuwde website van Roger Waters online.

De website www.rogerwaters.com of www.roger-waters.com is via deze linken te bekijken.

roger_the_wall_2010_website

12 april 2010


Eerste serie concertdata bekend.

Op maandag 12 april 2010 werd de website van Roger Waters geupdate met de concertagenda van de reeds bevestigde concerten in de USA en Canada in de periode 15 september tot en met 14 december 2010.

De meest recente concertagenda is te raadplegen via de speciale The Wall Tour 2010-2011 tourdata pagina van deze website.

thewall2010_1

Meer informatie op de speciale The Wall Tour 2010/2011 pagina !!

12 april 2010


Tourdata op 12 april a.s. bekend.

Het management van Roger Waters heeft zojuist (6 april 2010) bevestigd dat op de Roger Waters Website op maandag 12 april a.s. het complete tourschema (Noord-Amerika - najaar 2010) bekend gemaakt zal worden.

Volgens de laatste informatie zal Roger voorjaar 2011 Europa bezoeken.

Blijf dus de Roger Waters Website of deze Fanpage volgen voor het laatste informatie !!

6 april 2010


Roger Waters bevestigd tour - eerste concertdata bekend !!!

Roger Waters (management) heeft bevestigd dat Roger Waters zijn The Wall tour 2010-2011 zal beginnen op 15 september 2010 in Noord Amerika. Roger zal alleen in Noord-Amerika al 52 concerten geven in de periode van 15 september 2010 tot en met 14 december 2010. De verwachting is dat Roger daarna andere continenten aan zal doen.

roger-waters_the-wall

Meer informatie op de speciale The Wall - tour 2010-2011 pagina !!!

22 maart 2010


Pink Floyd wint rechtszaak van EMI.

Pink Floyd heeft donderdag het proces gewonnen dat de legendarische Britse groep had aangespannen tegen haar platenlabel EMI. Dat meldden Britse media.
De band had EMI voor de rechter gesleept omdat het bedrijf individuele nummers van Pink Floyd via internet wilde gaan verkopen. De rechter heeft dat nu verboden. Bovendien moet EMI 40.000 pond (44.000 euro) kostenvergoeding betalen. De rechter beslist later over de omvang van de boete die de onderneming krijgt opgelegd.
De band zit al sinds 1967 bij EMI. De band stelde tijdens het proces ''artistieke controle'' over zijn werk te willen behouden. Ook heeft Pink Floyd bijna nooit singles uitgebracht omdat ze liever heeft dat fans complete albums luisteren. Ook was de band het niet eens met de manier waarop de royalty's zouden worden berekend van de nummers die online werden verkocht.

emi

11 maart 2010


Rechtszaak Pink Floyd vs EMI.

Pink Floyd is naar een Londens High Court gestapt in verband met de internetrechten van haar muziek en de marketing door platenmaatschappij EMI. Dat heeft meester Robert Howe namens de band bekendgemaakt. Pink Floyd wil weten waar de groep contractueel met EMI staat. Zo wil de de band nagaan hoe de royalty's op haar muziek online worden berekend. Voorts wil de groep niet dat EMI individuele songs of tracks fysiek of online verkoopt en die muziek uit de originele albumcontext rukt. Pink Floyd voert aan dat het contract met EMI dit expliciet verbiedt. Volgens de platenfirma slaat de clausule evenwel niet op onlineverkoop van 'shorts' uit het oeuvre van de band.Pink Floyd tekende al in 1967 bij EMI en werd samen met The Beatles een van de meest succesvolle producten van de maatschappij.

9 maart 2010


Paul McCartney wil Abbey Road studio's redden.

Paul McCartney (67), de ex-Beatle, wil samen met andere mensen Abbey Road studio's in Londen redden van een verkoop aan investeerders. De eigenaar van de studio's wil ze te koop stellen om een gigantische schuldenberg weg te werken.
Paul McCartney wil legendarische studio’s redden-source-wenn-sirpaulmc.jpg
McCartney wil samen met een aantal andere mensen, die een speciale band hadden met de studio's, een gezamenlijk bod doen om deze te redden. O.a. Pink Floyd en The Beatles zijn enkele grote namen die in Abbey Road hebben opgenomen.

17 york hotels februari 2010


Canadees-Iraanse cover van Another Brick in the Wall Part II

Twee Iraanse Canadesen kregen toestemming van Roger Waters om "Another Brick In the Wall" te coveren. De sub-titel van de song werd: "Ayatholla leave those kids alone". Het klopt..... vrijheid van meningsuiting staat centraal.

De video is via Youtube te bekijken. En.... inderdaad men wil aandacht voor de onderdrukking in Iran en vrijheid instant unsecured loans van meningsuiting.

free_iran

17 februari 2010


Vrijwilligers gezocht voor musicaluitvoering 'The Wall' in Doetinchem.

Musical Producties Gaanderen (MPG) zoekt vrijwilligers voor de uitvoering van de megaproductie The Wall.

Met de musicaluitvoering van het beroemde album van Roger Waters wordt op zaterdag 5 juni afscheid genomen van schouwburg Amphion in Doetinchem. De muur (the Wall) van Amphion die grenst aan de parkeerplaats aan de Nieuweweg doet daarbij dienst als decor.

MPG heeft buurtbewoners van Amphion - dat staat op het Schouwburgplein op De Veentjes in Doetinchem - een brief doen toekomen waarin het oproept om zich te melden als figurant tijdens de uitvoering. Er worden zo'n vijftig mensen gezocht voor wie een rol is weggelegd als timmerman, soldaat, voorbijganger en bezoeker van een popconcert.

amphion

'De muur' van Amphion in Doetinchem.

17 februari 2010


Roger gaat op tournee !!

Via het management is indirect vernomen dat Roger Waters eind 2010 in de Verenigde Staten op tournee is. Of Roger ook Europa aan zal doen is nog niet bekend. Al eerder gingen er diverse geruchten dat Roger met het concept 'The Wall' op tour zou gaan. Nu wordt dat dus bevestigd door zijn management.

thewall2010

Op diverse fora op internet zijn al afbeeldingen te bekijken met als thema de

'The Wall tour 2010'.

3 februari 2010


Nieuwe song Roger Waters.

Op maandag 18 januari besteedde Jim Ladd (ook te horen als DJ tijdens Roger's KAOS Tour), in zijn radioprogramma op 95.5 KLOS, aandacht aan Martin Luther King, zoals elk jaar op de verjaardag van ML King. Als gast was Roger Waters aanwezig en Roger vertolkte daar het nummer "We Shall Overcome", dat net een paar dagen daarvoor opgenomen was voor de Gaza Freedom March.

29 januari 2010


Datum en locatie Ça Ira Moed bekend.

De 2e uitvoering van Roger Waters opera Ça Ira zal plaats vinden op woensdag 17 november 2010 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De datum 17 november is bewust gekozen. Het is dan exact één jaar na de geweldadige dood van Dirk Post.

nieuwe_luxor_rotterdam

Het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

29 januari 2010


SBS6 besteedt aandacht aan Ça Ir Moed!

Op dinsdag 19 januari 2010 besteedt SBS6 via het programma "Hart van Nederland" aandacht aan het project Ça Ira Moed! In de uitzending van 22:30 uur wordt een interview getoond met o.a. Veerle Klok en Tijs van Slageren (duet Honest Bird - Madame Antoine) en Melissa Venema (openingstune).

19 januari 2010


Een boodschap van solidariteit met de Gaza Freedom March.

In verband met het meelopen van Roger aan de Gaza Freedom March legde Roger een verklaring naar diverse media af voorafgaand aan de mars op 27 december 2009.

Hieronder vind u de letterlijke tekst van Roger's verklaring.

gfm_logo2

Mijn naam is Roger Waters. Ik ben een Britse muzikant en woon in de Verenigde Staten. Ik schrijf deze boodschap als teken van mijn grote bewondering voor en mijn solidariteit met de 1.360 mannen en vrouwen uit 42 verschillende landen die momenteel in Egypte samenkomen en zich klaarmaken voor de Gaza Freedom March.

Met afschuw zagen we een jaar geleden de beelden van de gemene aanval van het Israëlische leger op de bevolking van Gaza, en de illegale bezetting van Gaza, die onverminderd voortduurt. Wij, buiten de muren van Gaza, kunnen ons niet voorstellen wat voor een leed de bevolking van Gaza ondergaat door de invasie en de bezetting. Het doel van deze “mars voor vrijheid” is de wereld bewust maken van de verschrikkelijke situatie waarin de bevolking van Gaza zich bevindt, in de hoop dat alle normale, deftige mensen over ter wereld zullen zien wat voor een verschrikkelijke misdaden er gepleegd zijn, en aan hun regeringen zullen vragen om druk uit te oefenen op Israël, opdat het de bezetting zou opheffen.

Ik gebruik het woord “misdaden” doelbewust, want zowel de invasie als de bezetting werden door de VN en door mensenrechtenorganisaties bestempeld als onwettig. Als we niet toezien op het internationale recht, als sommige regeringen zichzelf boven dat internationale recht plaatsen, dan zijn we slechts een paar duistere stappen verwijderd van barbarisme en anarchie.

De Gaza Freedom March is een lichtbaken voor ieder van ons die gelooft dat we vanbinnen allemaal broeders en zusters zijn, die schouder aan schouder moeten staan als we een toekomst willen opbouwen waar het recht en de universele rechten van de mens er zijn voor iedereen. Een toekomst waar leven, vrijheid en geluk niet het voorrecht zijn van enkelen. Het leven van een kind is meer waard dan alle olie in het Midden-Oosten.

Voor jullie, die meestappen in deze mars, doe ik mijn hoed af. Wat jullie doen is moedig en nobel. En als jullie uiteindelijk jullie doel bereiken, zeg dan tegen onze Palestijnse broeders en zusters dat elders, buiten de muren van hun gevangenis, we met honderdduizenden solidair zijn met hen.

Vandaag zijn we met honderdduizenden, morgen met miljoenen, en binnenkort met honderden miljoenen. We shall overcome. We zullen zegevieren.

gfm_logo1

9 januari 2010


Rekeningnummer Ça Ira Moed bekend.

Steunt loan payment calculator u Ça Ira Moed ?

Stort uw bijdrage op RABO 15 60 58 014 of het speciale landelijke nummer ING 3420
beiden t.n.v. Stichting Ça Ira Moed / Sint Pancras

9 januari 2010


Meer nieuws is te vinden in het nieuwsarchief van het jaar 2009. Klik hier voor het archief.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg