Share

Archief 2011


Cecil Ligtenberg overleden

Vanavond ontvingen we het schokkende bericht dat Cecil Ligtenberg op 30 oktober 2011 in Rotterdam is overleden aan de gevolgen van een bloedprop in haar hersenen. Via de Snowy White Fanclub werd het schokkende nieuws naar buiten gebracht. Cecil was in hart en nieren fan van Snowy White en door zijn gezamenlijke optredens met Roger Waters kwamen we Cecil regelmatig tegen tijdens concerten en hadden we regelmatig mailcontact. Haar beide websites: The WhiteFlames en de Snowy White Archives zijn (helaas) al offline. Cecil rust zacht.

Uw condoleance kunt u op deze website uitbrengen:
In Memoriam - Light a Candle - Cecil.

14 november 2011


Pink Floyd app voor Apple Ipad - Iphone en Ipod

pink_floyd_app

De Apple App

Vandaag is de speciale Pink Floyd App 'This Day in Pink Floyd' voor de Apple Ipad - Iphone en Ipod uitgekomen. De App (kosten €2,50) is te downloaden via Apple App Store of via de website van Apple. De App bevat ondermeer nieuws van elke dag van het jaar, foto's, video's en uiteraard de muziek van Pink Floyd. Meer informatie via de App Store of bekijk de App via onderstaande video.

Dim lights Embed Embed this video on your site

14 november 2011


Reclame voor wYWH uitgave

De Immersion box (5 CD's) en de Experience box (2 CD's) van het album Whis You Were Here komt op 7 november a.s. uit. Vooruitlopend op de release is onderstaande reclamevideo te bekijken:

Dim lights Embed Embed this video on your site

2 november 2011


Nieuwe tourdata 'The Wall' 2012 bekend.

Op de tourpagina 'The Wall Live' staan vanaf 1 november 2011 de nieuwe tourdata van Roger Waters. Roger zal in de maanden mei tot en met juli 2012 de Verenigde Staten en Canada bezoeken. Meer informatie op de tourpagina! Klik daarvoor hier.

1 november 2011


Nieuwe CD - DVD set The Wall !

Op 28 februari 2012 zal Roger Waters een nieuwe 6 CD / 1 DVD set op de markt brengen. Of deze set onder meer 'The Wall Live 2010 / 2011/ 2012' zal bevatten is nog maar de vraag. Meer informatie volgt!

1 november 2011


Geen nieuw werk van Pink Floyd

Nieuw werk van Pink Floyd hoeven we volgens drummer Nick Mason niet meer verwachten. De band is al sinds 1996 officieel gesplits, hoewel ze nog enkele concerten gaven, waaronder dat op Live 8 in 2005 en in mei nog voor 'The Wall' in Londen. Opnieuw de studio ingaan, zou volgens Mason "tijdverlies" zijn.

"Ik denk niet dat er een kans bestaat dat we nog samen gaan opnemen. Dat zou voor iedereen tijdverlies zijn. Het duurt ook zo lang om een album op te nemen. Bovendien worden die tegenwoordig gratis gedownload, dus je gaat een jaar lang werken aan iets dat gewoon wordt weggegeven", aldus Mason op guitarworld.com.

De band, die verder bestond uit David Gilmour en Roger Waters, kan volgens Mason wel nog eens op een podium samenkomen. "Hoewel David er niet happig op is. Maar mocht er nog eens een Live 8 zijn, of iets dat hem en Roger nauw aan het hart ligt, zie ik het wel gebeuren. Een wereldtournee zit er weliswaar niet meer in.

6 oktober 2011


The Wall opnieuw naar Noord-Amerika!

Tijdens een interview met Jimmy Fallon in diens Late Night Show op 27 september j.l. vertelde Roger dat hij in 2012 zeer waarschijnlijk met zijn 'The Wall' tour nogmaals enkele steden in Noord-Amerika aan zal doen. Er wordt voornamelijk gekeken naar een aantal grote American Football stadions waar 'The Wall' opnieuw te zien en te beluisteren zal zijn. Indezelfde Late Night Shwo trad Roger op met de Foo Fighters. Hieronder een video van het nummer 'In the Flesh'.

Om het interview met Jimmy Fallon te zien: Klik hier!

Dim lights Embed Embed this video on your site

28 september 2011


Varken boven battersea!

battersea_power_station_2011

Battersea Power Station 2011

Zoals al eerder gemeld heeft op 26 september 2011 een nieuw varken boven Battersea Power Station in Londen 'gevlogen'. In het kader van de reclameuittingen voor de 'Why Pink Floyd?' uitgaven werd 35 jaar naar dato een nieuw varken van stal gehaald. Hieronder een korte videoopnamen van de 'vlucht'.

Dim lights Embed Embed this video on your site

26 september 2011


Roger samen met Foo Fighters en Pearl Jam tijdens Pink Floyd tributes

De Foo Fighters en Pearl Jam (samen met Mgmt, The Shins en Dierks Bentley) zijn de bands die tijdens een TV evenement in de USA, Pink Floyd songs ten gehore zullen brengen. In de week van 26 tot en met 30 september zullen een aantal afleveringen van de Late Night Show met Jimmy Fallon worden opgedragen aan Pink Floyd. Roger Waters en Nick Mason zullen geïnterviewd worden tijdens de uitzendingen, terwijl Roger Waters de Foo Fighters zal begeleiden tijdens hun performance van de song "In The Flesh". Mgmt zal de songs "Lucifer Sam" en "Mother" ten gehore brengen.

24 september 2011


Volop reclame voor 'Why Pink Floyd'

Om de campagne 'Why Pink Floyd' luister bij te zetten zijn een aantal promotiefilmpjes / reclames te bekijken. Vanaf 26 september a.s. start de verkoop van de remasters / collectors items van o.a. alle studioalbums van Pink Floyd en de speciale uitgaven van 'The Dark Side of The Moon'.
Hieronder kunt een een tweetal van deze reclameuitingen bekijken:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Dim lights Embed Embed this video on your site

Daarnaast is het volledige album 'The Dark Side of The Moon' uitgevoerd in november 1974 in het Wembley Stadion hier te bekijken.

24 september 2011


Pink Floyds varken zweeft weer boven Battersea Power Station

battersea_power_station

Battersea Power Station

Maandag wordt de uitgave van Pink Floyds remasters en de collector's campagne luister bijgezet met het opnieuw oplaten van een opblaasbaar varken boven de Londense elektriciteitscentrale, Battersea Power Station. Dat beeld werd de hoes van het album 'Animals', dat 35 jaar geleden verscheen.

De 'Why Pink Floyd'-campagne van platenfirma EMI, met onuitgebrachte muziek, verzamelaarsedities en remasters, gaat volgende week van start met de uitgave van de 14 geremasterde studioplaten in de reeks 'Discovery Editions' op cd, naast een speciale uitgave van 'The Dark Side of The Moon' met onuitgegeven muziek uit de archieven van Pink Floyd. De zogenaamde 'Experience and Immersion' editie van 'Wish You Were Here' en 'A Foot In The Door - The Best of Pink Floyd' volgen op 7 november. 'The Wall' krijgt dezelfde opfrisbeurt op 27 februari volgend jaar.

Roger en de andere oud-leden van Pink Floyd zullen maandag niet bij het oplaten van het varken aanwezig zijn.

22 september 2011


Roger hekelt juridisch systeem VS

Direct na de tenuitvoerlegging van executie van Troy Davis reageerde Roger Waters via zijn facebook pagina op het Amerikaanse juridische systeem waarin de doodstraf nog voorkomt. Roger stelt dat het juridische systeem gefaald heeft en dat de waarheid nu nooit meer aan het licht zou kunnen komen. Uit onderzoek blijkt dat de doodstraf niet het middel is tegen bijvoorbeeld criminaliteit.
Ook Amnesty International reageerde soortgelijk: ''Om een man de doodstraf te geven bij zoveel twijfel is een schandelijke belediging van de rechtvaardigheid'
Troy Davis werd op 21 september j.l. geexecuteerd. Hij werd veroordeeld ter zake de moord op een blanke agent, Mark MacPhail in 1989.

22 september 2011


Pink Floyd in nieuw boek over Britse bands

De Nederlandse journalist Ton Hermans heeft een nieuw naslagwerk gemaakt over alle grote Britse bands. In dit onlangs uitgebrachte luxe salontafelboek krijgt Pink Floyd ruime aandacht, met enkele niet eerder gepubliceerde livefoto's van Roger Waters.

roger_waters_pixonstage

Een foto uit het boek Gentlemen hooligans

In Gentlemen hooligans heeft Hermans de 200 invloedrijkste bands uit Groot-Brittannië bij elkaar gebracht. Biografieën van de grootste groepen zijn full colour geïllustreerd met foto's die de schrijver veelal zelf frontstage mocht maken bij concerten in Nederland en België.

Aan Pink Floyd zijn liefst acht pagina's besteed. Hermans heeft de groepshistorie beschreven door de belangrijkste publicaties over de band gedetailleerd te vergelijken. Bij het verhaal staan foto's van de Roger Waters-concerten in Gelredome (2007) en Landgraaf (2008). Op de omslag van het boek staat een liveshot van de show in Lichtenvoorde in 2006.

Andere grote Britse bands in het boek zijn onder meer The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, Queen, Led Zeppelin en Genesis, maar ook hedendaagse giganten als Coldplay en Muse. Gentlemen hooligans is in het Nederlands geschreven. Voor meer info kijk je op de website www.gentlemenhooligans.com, internet marketing services waar het boek eenvoudig te bestellen is. Het is niet te koop in de boekhandel, wel bij de betere platenzaken.

Foto: Roger Waters in Landgraaf in 2008 © Pixonstage.com

8 september 2011


Roger viert 68-ste verjaardag

Op dinsdag 6 september 2011 vierde Roger Waters zijn 68-ste verjaardag. Namens alle fans van harte gefeliciteerd!

6 september 2011


Doetinchem loopt uit voor The Wall

Een afgeladen Simonsplein in Doetinchem woensdagavond om 21.00 uur, als de uitvoering van The Wall begint. Musical Productions Gelderland en koorleden brengen het rockconcert The Wall, geesteskind van Roger Waters, daar ten gehore.
Acht jaar geleden ontstond het plan, nu stond The Wall na Berlijn en Arnhem in Doetinchem. Het publiek reageerde enthousiast op de show, die gekenmerkt werd door een prima geluid. Wel was het met zo'n drieduizend bezoekers erg druk op het Simonsplein. Sommige bezoekers besloten alsnog voor een van de terrassen te kiezen om de voorstelling van een afstandje te volgen.
Even na tienen besloot de organisatie de hekken te verwijderen, in verband met de drukte.

wall_doetinchem_1

Foto: Jan van den Brink

We don't need no education, we don't need no thought control. De jongere generatie op het Simonsplein zong het zeker zo hard mee als de mensen die opgroeiden in de tijd van het verbod op het lied in Zuid-Afrika.
De uitvoering van rockmusical The Wall door Musical Producties Gelderland was woensdagavond een muzikaal spektakel voor iedereen. Acht jaar na het ontstaan van het idee bij MPG was het zover.

Het rockconcert, geschreven door Roger Waters van Pink Floyd, vertelt in muziek en tekst het verhaal van rockzanger Pink, die een muur om zich bouwt om zich af te schermen van de buitenwereld. De stenen in de muur vormen de traumatische gebeurtenissen in zijn leven. Het opgroeien zonder vader, met een beklemmende moeder, de tirannieke leraren op school en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn de redenen van een doordraaiende Pink.
Robin Slutter uit Etten, voorman van de folkband Scrum, vertolkte de rol van Pink fenomenaal. Zijn stemgeluid, zijn voorkomen en inleving in het verhaal droegen de productie naar een hoog niveau.
Honderdvijftig regionale muzikanten en koorleden vonden een eigen manier om de beroemde musical te brengen. Dirigent Gerben Kruisselbrink koos voor een geluidsman die zelf idolaat is van Pink Floyd en dat was te horen. De typische geluidsfragmenten door de muziek heen, gecombineerd met de band (die overigens veel complimenten oogstte), zorgde voor een echt Pink Floyd-geluid, aldus kritische fans in het publiek.

Voor de Pink Floyd-fans was het mooi, maar ook voor de mensen die voor een mooi spektakel kwamen, was de avond zeker de moeite waard.
De veertig kinderen die krachtig het podium op stampten, de danseressen die zichzelf schreeuwend bevrijdden van het cellofaan rond hun lichamen, Pink die, inmiddels waanzinnig, in De Glazen Campus naast het podium opdook en de solo van Robin Slutter waarbij hij zijn gitaar kapotsloeg in een televisie. Met als hoogtepunt het moment dat Pink als een dictator bovenop de steiger verscheen. Zwart kostuum, gele band om de arm.
Bij het minutenlange applaus aan het einde waren het zijn medezangers die even uiteen weken om hem de welverdiende eer te geven.Enige minpunt: waarom maar één keer uitvoeren?

Bron: © de Gelderlander.

1 september 2011


We don't need no education - The Wall in Doetinchem

the_wall_doetinchem

The search engine optimization Wall nu ook in Doetinchem !!

Het legendarische meesterwerk van Roger Waters komt tot leven tijdens het Stadsfeest 2011. Uitgevoerd door band, koren en symfonisch orkest (met meer dan 150 muzikanten en acteurs uit de regio) kruipt de meeslepende muziek van "The Wall" onder je huid als nooit tevoren.

"Another brick in the wall", "Comfortably numb" en "Hey you" krijgen een nieuwe dimensie; nu Musical Producties Gelderland (MPG) het conceptalbum op de planken zet met alle excentrieke karakters en theatrale effecten die het verhaal verdient. De ontspoorde rockartiest, zijn verstikkende moeder, zijn tirannieke leraar en zijn egocentrische vriendin, zijn allen onderdeel van een verhaal met een aangrijpende onderliggende boodschap over onze maatschappij en de eenzaamheid daarin. De muzikant Floyd zondert zich af en maakt zichzelf onbereikbaar voor degenen die van hem houden. De muur om hem heen wordt hoger en hoger...

"The Wall" is rockconcert en muziektheater tegelijk; en belooft een spectaculaire aftrap te worden van deze editie van het Stadsfeest Doetinchem. Projecties, vuurwerk, maar vooral de overtuigingskracht van de muziek zelf zorgen voor een unieke happening.

Zorg dat je na Berlijn en Arnhem, deze kans niet mist...kom op 31 augustus 2011 naar Doetinchem. Er ziin nog kaarten verkrijgbaar (á 10 euro) via www.musicalproducties.nl

11 augustus 2011


20 miljoen opbrengst in 1 maand voor tour 'Roger Waters'

dollar_symbol

€20 miljoen omzet was de opbrengst in de maand juni tijdens de tour van 'Roger Waters'. Daarmee is dat volgens Billboard de hoogst behaalde omzet gehaald. De zeventien uitverkochte concerten van 'Waters' werden door 203.763 mensen bezocht. De nummer twee in de lijst moest het doen met een schamele €11 miljoen gevolgd door Bob Seger die een omzet genereerde van €6 miljoen.

De top 3:
1. Roger Waters €20,575,511
2. Taylor Swift €11.019.492
3. Bob Seger and the Silver Bullet Band €6.019.394

9 juli 2011


Update 'The Wall Live' tour

Ook in 2012 zal de tour van Roger Waters een vervolg krijgen. Inmiddels zijn de eerste concerten in Australië en Nieuw Zeeland bevestigd. Het wachten is op de definitieve data in Zuid-Amerika. Meer info op de tourpagina !!

Update !! Ook de eerste concerten in Zuid-Amerika staan op de agenda !!

Update 1 juli 2011


Roger Waters: geen reünie Pink Floyd

roger_waters_david_gilmour_small_5

Geen reünie Pink Floyd

Roger Waters heeft geen zin in een reünie van Pink Floyd. Dat heeft de zanger/bassist gezegd in een interview met de Britse Radio 4. Hij zei: 'Ik ben heel blij dat ik die twintig jaar dat ik in de groep zat, in die groep zat, en ik heb me er goed geamuseerd. Ik denk dat we samen geweldig werk gedaan hebben, maar ik heb geen enkele wens om het ooit opnieuw te doen.' Dat maakt een einde aan de geruchten dat de groep weer bij elkaar zou komen. Die gingen al een tijdje de ronde, vooral toen drummer Nick Mason zich liet ontvallen dat hij Pink Floyd voor het goede doel wel opnieuw bij elkaar zag komen.

Pink Floyd ging in 1995 uit elkaar. In 2005 speelde de groep nog eens samen op het liefdadigheidsconcert Live 8 in Londen. Drie jaar later overleed toetsenist Richard Wright aan kanker. Een reünie leek toen helemaal van de baan. Drie weken geleden kwam er echter een kanteling: toen stonden de drie overblijvende leden opnieuw samen op het podium tijdens de concertreeks van Roger Waters, The Wall Live, in de O2 Arena in Londen. David Gilmour en Nick Mason speelden mee tijdens het slotnummer Outside The Wall. Een eenmalig evenement, zo blijkt nu.

30 mei 2011


Nieuwe officiële website Roger Waters

rw_website_mei_2011_klein

De vernieuwde Roger Waters website

Sinds vandaag is de vernieuwde website van Roger Waters te bekijken. Klik op het 'screenshot' om direct naar de vernieuwde, officiële, website te gaan.

26 mei 2011


Pink Floyd-school dicht

Een door Pink Floyd opgerichte school in London moet zijn deuren sluiten.
De school gaat dicht omdat de gemeenteraad de subsidie heeft stopgezet. De Pink Floyd haalde in 1972 duizend pond op tijdens een benefietconcert van Oxfam voor Schoolhouse Education. Van de twee locaties die de school heeft, blijft er nu nog één open.
De school werd opgericht voor spijbelaars, kinderen die werden gepest en andere ontevreden kinderen. Hoofddocent Lynda Smith vertelt News of the World dat "de school niet had kunnen bestaan zonder Pink Floyd."
Ze voegt daaraan toe dat het bekende Pink Floyd-nummer 'Another Brick In The Wall' omschrijft welke tieners de school helpt. Het nummer bevat de zinnen "We don't need no education" en " hey, teacher, leave them kids alone".

26 mei 2011


Dark Side Of The Moon beste hoesontwerp aller tijden

dark_side_of_the_moon

Beste hoesontwerp ooit !!

Music Radar.com, een website voor en van muzikanten heeft onderzocht wat volgens hun lezers de beste albumhoes aller tijden is. And The Winner is... Dark Side Of The Moon van Pink Floyd.
Het hoesontwerp is van Hipgnosis, een Brits collectief dat bijna alle Pink Floyd hoezen heeft gemaakt. Opvallend is dat de ontwerpers nooit de bandnaam en de albumtitel op de cover zetten.
De op een na beste albumhoes ooit is die van Nevermind van Nirvana. Op 3 staat Sgt Pepper van The Beatles.

Top 10: 1. Pink Floyd – Dark Side Of The Moon, 2. Nirvana – Nevermind, 3. The Beatles – Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, 4. The Clash – London Calling, 5. Rage Against The Machine – Rage Against The Machine, 6. Iron Maiden – The Number Of The Beast, 7. The Beatles – The White Album, 8. Joy Division – Unknown Pleasures, 9. King Crimson – In The Court Of The Crimson King, 10. Pink Floyd – Animals

21 mei 2011


Foto's en Video's optreden Roger - David - Nick

roger_waters_david_gilmour_small_5

David Gilmour te gast bij The Wall

Van David Gilmours deelname aan 'Comfortably Numb' en het afsluitende 'Outside the Wall' waarbij ook Nick Mason aansloot zijn goede videobeelden en foto's beschikbaar.

Kijk op The Wall - Tour 2010-2011 pagina voor meer informatie - foto's en videobeelden!

13 mei 2011


David Gilmour én Nick Mason bij The Wall op 12 mei

davidgilmour_2

David Gilmour on top of the Wall !!

Donderdag 12 mei 2011 was David Gilmour te gast bij het concert van Roger Waters in de Londense O2 Arena. Naast David zat ook Nick Mason in de zaal. David trad samen met Roger op tijdens het nummer Comfortably Numb. Gilmour nam daarbij de plaats boven op The Wall in welke normaal gesproken door Dave Kilminster ingenomen wordt.

David Gilmour had rond 20.00 uur zijn gastoptreden al aangekondigd op zijn weblog. Hierop schrijft hij verder dat de opnamen van zijn optreden niet gebruikt zullen worden voor de DVD 'The Wall' maar dat de opnamen gebruikt worden om op diverse websites te plaatsen. Binnenkort kunnen we dus het nummer Comfortably Numb van Gilmour én Waters verwachten op onder meer de geheel vernieuwde Pink Floyd website !!

David Gilmour geeft daarnaast aan dat zijn optreden éénmalig is en dat het hem spijt dat hij vele anderen teleur moet stellen die gehoopt hadden, dat hij op een andere avond in de O2 Arena, zou optreden.

Naast Comfortably Numb speelde David op zijn mandoline ook mee met het laatste nummer: Ouside the Wall. Hierbij stond ook Nick Mason op het podium welke de tamboerijn speelde. Zie onderstaande foto !!

david_nick_roger

Nick Mason - Roger Waters - David Gilmour

12 mei 2011


Nieuwe Pink Floyd website online!

website_pink_floyd_2011

De compleet nieuwe Pink Floyd website

Met ingang van woensdag 11 mei 2011 is de geheel vernieuwe Pink Floyd website online. De website is hier te bekijken.
Waar op de voorgaande website bijna niets vermeld stond van Roger Waters wordt hij op de nieuwe site volop genoemd en lijkt er geen verschil tussen Roger, David Gilmour en de andere Pink Floyd leden te bestaan. De website linkt o.a. aan de nieuwe Why Pink Floyd...? actie.

11 mei 2011


The Complete Pink Floyd Back Catalog - Why Pink Floyd.....?

the_best_of_pink_floyd

The Best of Pink Floyd

Pink Floyd en platenlabel EMI, die al sinds 1967 samenwerken, gaan vanaf september een nieuwe serie verzamel boxen, DVD's, Blu-ray's, SACD's, digitale uitgaven, iPhone Apps en een nieuw album met 'Best of'-singles uitbrengen onder de naam 'Why Pink Floyd...?'. Een compleet 'oppoets-offensief' dus.

In de te ontvouwen collectors items zal veel archiefmateriaal zitten. De diversiteit aan media is bedoeld om een brede schare liefhebbers aan te spreken, maar ook om nieuwe luisteraars te verleiden om Pink Floyd te ontdekken. Luxe boxsets moeten toegewijde fans plezieren, mede dankzij de toevoeging van alternatieve versies, outtakes, unreleased material en gerestaureerde concertbeelden. Bovendien wordt het legendarische Dark Side of the Moon Live at Wembley 1974 uitgebracht.

Er zullen samengestelde sets beschikbaar komen die een beroemd album combineren met nieuw, herzien of anderszins gerelateerd materiaal. Die uitgaven krijgen namen als 'Discovery' voor CD's en 'Immersion' of 'Experience' voor meer uitgebreide CD/DVD/Blu-ray-uitgaven. Storm Thorgerson, die al decennialang artwork voor de Britse band maakt, kreeg ook hier de leiding over het visuele aspect. Alle muziek en video is digitaal geremasterd door James Guthrie en Andy Jackson, eveneens oude 'bondgenoten' van Floyd.

experience_boxset_dark_side_of_the_moon

Box Dark Side of the Moon

Op 26 september komt de eerste box uit, in de vorm van deluxe uitvoeringen van Dark Side of the Moon. Deze komt beschikbaar als 'Immersion'-set (6 cd's), een 'Experience' dubbelcd, en op vinyl en digitale dragers. Alle veertien studioalbums komen los of per box (maar alleen geremasterd) ook opnieuw in de schappen. De geplande iPhone App zal bovendien 'unieke inzichten' bieden in de opnamegeschiedenis van Pink Floyd.

Op 7 november begint 'fase 2' van de nieuwe releases. Die omvat onder andere een 5CD-box (Immersion) van Wish You Were Here, evenals een 2 disc Experience versie. Beiden bevatten een liveversie van Shine on You Crazy Diamond van zo'n 20 minuten, evenals een unieke opname van dat nummer met jazzviolist Stephane Grappelli. Er komt ook een LP uit. Tegelijkertijd verschijnt ook het album A Foot in the Door - The Best of Pink Floyd met, zoals de titel al doet vermoeden, hun beste nummers. Tot slot verschijnt er nog een 5.1 versie van het album Wish You Were Here, via het label Acoustic Sounds en gemixt door James Guthrie.

Het duurt vervolgens nog tot 27 februari 2012 voordat dubbelaar The Wall in onder andere een 7CD Immersion versie verschijnt, evenals in een 3-disc Experience verpakking. Op vinyl en digitaal komt dat album - uiteraad - ook beschikbaar.

Vandaag krijgt de website, www.pinkfloyd.com, een nieuw uiterlijk.
Hieronder nog een keer alle releases:

26 september 2011:

discovery_albums

Alle albums - geremasterd!

All 14 remastered studio albums 'Discovery' editions
Box-set of all 14 albums with photo book
Audio downloads of 'Discovery' albums and box-set
The Dark Side of The Moon – 'Immersion' and 'Experience' editions, Vinyl LP and digital editions

7 november 2011:

A Foot In The Door -The Best of Pink Floyd
Wish You Were Here – 'Immersion' and 'Experience' editions, Vinyl LP and digital editions

27 instant unsecured loans februari 2012:

The Wall – 'Immersion' and 'Experience' editions, Vinyl LP and digital editions

Hieronder nog even alle boxsets op een rij (klik op een afbeelding).

10 mei 2011


Classic Rock magazine met roger waters

classic_rock_magazine

Nu te koop !!

Het britse blad, Classic Rock Magazinebesteed in haar juni editie aandacht aan Roger Waters. Bij het blad  zit er een CD vol met psychedelische muziek, een boekje, alles in een cd-box met een print van The Wall. Classic Rock Magzine is nu te koop in de betere tijdschriftenwinkels) met een interview met Roger Waters.

6 mei 2011


Releasedatum The Album Collection Box opnieuw verzet.

De releasedatum van Roger's nieuwe 'The Album Collection' box staat nu gepland voor 30 mei 2011. Waren in eerste instantie 4 april 2011 en later 29 april 2011 de data, nu heeft Sony Music de release op 30 mei 2011 gezet......opnieuw afwachten dus.

Voor meer informatie over de box. Klik hier.

Er is inmiddels wel een reclamefimpje van Roger welke de Collection Box aanbeveeld:

Dim lights Embed Embed this video on your site

Update 15 mei 2011


Roger Waters genomineerd als 'Top Touring Artist'

Roger loan payment calculator Waters, Bon Jovi, Michael Buble, Lady Gaga en U2  zijn genomineerd voor de jaarlijkse Billboard Music Awards, in de categorie: Top Touring Artist. De prijsuitreiking vindt plaats op 22 mei in het MGM Grand in Las Vegas.

19 april 2011


Roger Waters: "Ik heb wat afgehuild"

eric_vd_ende41

Roger, emotiemens....

Roger Waters draagt nog steeds de emotionele littekens van zijn harde opvoeding -  soms barst hij, in stresssituaties, in tranen uit.
Roger werd opgevoed door zijn moeder na de dood van zijn vader in de Tweede Wereldoorlog. Roger's vader overleed terwijl hij nog een baby was.
Hij geeft toe dat het ontbreken van een vaderfiguur in zijn jeugdjaren invloed heeft gehad op zijn emoties, soms barst hij, bij een kleine confrontatie, al in snikken uit.

Roger vertelt The Sunday Times Magazine, "Leren om vrouwen te begrijpen is een ongelooflijk moeilijke reis voor mij geweest. Ik haat woede bij vrouwen, ik heb nooit geweten hoe daarmee om te gaan. De manier waarop ik daar op reageerde was door te huilen, en ik denk dat vrouwen daar een hekel aan hebben."
"Ik heb een enorme hoeveelheid emotie gekend in mijn leven, bij elke vorm van emotionele stress barstte ik in tranen uit. - In gevechten met de band, in gevechten met vrouwen, ik wilde alleen huilen. Ik ben eerlijk, ik ben niet degene wie mensen denken dat ik ben."

19 april 2011


Pink Floyd / Roger Waters op school

Groep 8 van de Yn de Mande samenwerkingsschool maakte een videoclip van 'Another brick in the wall' van Pink Floyd, opgenomen op het wad van Schiermonnikoog. Ook cultuurcoördinator Tjitske speelde mee.

Anno 2011 is Roger Waters nog steeds te zien met zijn concert The Wall. Dit meesterwerk trekt na al die jaren immer volle stadions en inspireert bovendien bands over de wereld om de show na te spelen. Een van die 'tribute' bands, ganaamd The Challenge, wist cultuurcoördinator Tjsitske Dijkstra en haar school Yn de Mande op Schiermonnikoog te betrekken bij een Pink Floyd-project. En voor ze het wist, deden zij, haar collega's en haar leerlingen mee aan een groot muziek-erfgoed-video-spectakel.

De leerlingen vertaalden de teksten van The Wall naar hun eigen situatie en acteerden in een heuse videoclip. Hun eigen juf speelde de creativiteitdodende 'teacher' uit het verhaal van The Wall. Smijtend met modder sprongen de leerlingen over het wad.

Bekijk de clip:

Dim lights Embed Embed this video on your site

19 april 2011


Pink Floyd Project performs P.U.L.S.E

ticket_voorverkoop_pulse

Tickets nu te bestellen !

Zaterdag 3 september geeft Pink Floyd Project het eerste concert van dit jaar! In 2011 is het de beurt aan P.U.L.S.E.
Sporthal De Twine in Grou wordt omgetoverd tot een groot theater, waar de show wordt uitgevoerd.
Ook is dit Pink Floyd Project's eerste concert met de nieuwe bandleden Henk Bennen (sologitaar), Willem Wielenga en Paul Bergman (hammond, piano's en synt's).
De bandleden en technici zijn al druk in voorbereiding voor deze nieuwe uitdaging!

Tickets zijn nu online te verkrijgen
Tickets kunt u verkrijgen voor 25 euro (excl. servicekosten) via www.pinkfloydproject.nl

See you out there!

19 april 2011


The Wall in Doetinchem

wall_doetinchem

The Wall in Doetinchem

Musical Producties Gelderland presenteert Pink Floyd's The Wall op het Simonsplein in Doetinchem.
Nadat de musical in 2010 werd afgelast vind deze nu plaats op 31 augustus 2011. Kaarten zijn te koop via: http://musicalproducties.nl/

Na het succes van Moulin R afgelopen januari heeft MPG (Musical Producties Gelderland) zich nu gestort op een bewerking van Pink Floyd's The Wall, die eenmalig opgevoerd zal gaan worden op woensdagavond 31 augustus 2010, tijdens het jaarlijkse Stadsfeest te Doetinchem.

MPG-regisseur Jasper Korving heeft een bewerking gemaakt van het originele studioalbum uit 1979 en de door Alan Parker geregisseerde film uit 1982, waarin Bob Geldof (o.a. bekend van The Boomtown Rats en Live Aid) de hoofdrol van Pink vertolkte. In de bewerking van Korving zal het hedendaagse mediacircus ook naar voren komen: internet maakt de wereld kleiner, maar zorgt er tegelijk voor dat mensen van elkaar vervreemden. Alles wordt op Youtube gezet of op TV uitgezonden en mensen verliezen zichzelf meer en meer.

De rol van Pink zal tijdens dit grootse evenement vertolkt worden door Robin Slutter. Al 20 jaar droomt Robin ervan deze rol te mogen vervullen. Samen met o.a. Stijn Ebbers als jonge Pink, Monique Verholen in de rol van moeder en Sanna Rijpma als groupie/vriendin zal deze vertolking van The Wall, mede door de meer dan 40-koppig tellende band en orkest onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink, als ook de licht-, geluids- en visuele effecten en choreografie onder leiding van Kimberley Arends een waar spektakel worden dat door semi-professionals zeer groots en professioneel neergezet zal gaan worden.

Bron: Pink Floyd Fans Nederland

15 april 2011


Nieuw bezoekersrecord website

analytics

Nieuw bezoekersrecord!

Op zaterdag 9 april 2011 trok de Roger Waters Fanpage ruim 6000 unieke bezoekers. Een absoluut record. Soms duurde het even voordat een pagina geladen was maar provider Xenosite en hosting AS Hosting hebben de Roger Waters Fanpage niet in de steek gelaten.

Door de vele bezoekers is de website op een aantal momenten trager dan u gewend bent. Excuses voor het ongemak !!

Naast het grote aantal bezoekers van de website is ook het aantal volgers op Twitter flink toegenomen. Inmiddels volgen ruim 300 mensen het RogerWatersNL twitteraccount.

10 april 2011 update 12 april 2011


Geruchten afgelasting concert zijn NIET waar !

Via de diverse sociale media werden berichten verspreid dat het concert van Roger Waters op zaterdag 9 april 2011 afgelast zou zijn i.v.m. schietpartij met meerdere doden en gewonden in Alphen aan de Rijn. Ondanks het drama in Alphen aan de Rijn kon de Roger Waters Fanpage na bevestiging van Livenation en het GelreDome melden dat het concert gewoon doorging !

9 april 2011


Informatie en foto's eerste Gelredome concert

Inmiddels staat op de speciale Gelredome 2011 concertpagina de eerste informatie en eerste recensie over The Wall Live in Arnhem. In de fotogallery Gelredome 2011 staan de eerste concertfoto's. In de loop van zaterdag 9 april zal de website geupdate worden !

9 april 2011


Lust for Live Magazine over Roger Waters

lustforlive

Lust for Live Magazine

Revolver's Lust For Life heeft de week van 4 tot en met 10 april 2011 uitgeroepen tot Roger Waters Week. Met de concerten van 'The Wall Live' in het vooruitzicht op 8, 9 en 11 april in Gelredome Arnhem, staat de website de gehele week in het teken van de legendarische zanger-bassist van Pink Floyd!

Daarnaast besteed het blad Lust for Live volop aandacht aan Roger Waters. Zo is er onder meer een interview met Roger te lezen. De eerste aanzet van het interview staat ook op de website van Lust for Live.

Inmiddels staat op de website van Lust for Life een interview met Bert Heerink over Roger Waters. Klik hier voor het interview.

Het blad is voor € 5,95 te koop bij de betere boekhandel.

4 april 2011 - update 9 april 2011


DVD opnamen Snowy White in Weert

snowy_white_2011

Snowy White

Op vrijdag 16 september 2011 komt Snowy White, wie op dit moment met Roger Waters op tournee is, naar muziekcentrum de Bosuil in Weert met allebei de bands waaraan hij heden ten dagen zijn naam verbind: White Flames en Snowy White Blues Project. Een dubbele show dus!
Er worden van deze show opnames gemaakt die gebruikt gaan worden voor een geplande live-DVD.

Snowy staat garant voor spectaculaire live optredens en zijn stijl wordt vergeleken met die van Mark Knopfler en Andy Latimer, er zijn duidelijke bluesinvloeden, maar sommige nummers kunnen makkelijk onder de noemer progressieve rock vallen, terwijl andere weer een beetje als de Dire Straits klinken. Hij bracht inmiddels meer dan 10 solo-albums uit met zijn band.

Meer informatie op Snowy´s fanpagina of de Bluesrockpagina.

1 april 2011


Nieuwe CD / DVD box - 'The album collection'

roger_waters_album_collection_box

Nieuwe CD / DVD Box

De uitgave van Roger's nieuwe 'The Album Collection' box staat gepland voor 4 april 2011. De uitgave is een zogenaamde 'limited edition' en is alleen beschikbaar tijdens de tour van Roger. Het betreft een 8-disc box set, met een lift-off deksel. In de box zit een verzameling van zijn studio en live albums alles 'ingepakt' in een mini-LP replica. In de box zit tevens een 16 pagina's tellend boekje.

De york hotels collectie (uitgebracht door Sony Music) bestaat uit Pros & Cons, Radio KAOS, Amused To Death, In The Flesh Live (2CD & 1DVD), en Ca Ira (2CD). Er zit dus geen nieuw album van Roger bij !!

U kunt via een pre-order de set nu via Amazon UK, Amazon Frankrijk, Amazon Duitsland, Amazon.com en Amazon.ca, bestellen.

Het compilatie album 'Flickering Flame'wordt daarnaast op 28 maart 2011 opnieuw uitgebracht. Ook deze CD is te verkrijgen via Amazon UK en andere normale verkoopadressen.

Update 1 aril 2011: Inmiddels is de CD/DVD box, voor een kleine 40 euro, te bestellen bij onder meer de Free Record Shop (releasedatum 01-04-11) en bol.com (releasedatum 29-04-11).

17 maart 2011


Roger search engine optimization roept op tot culturele Boycot Israël

roger_waters_wall_israel

Roger bij ´The Wall´ in Israël

Roger Waters schrijft in de Britse krant The Guardian, dat hij aan Israël vraagt om de muur tussen Palestina en Israël af te breken. Volgens Roger zitten de Palestijnen in een ´virtuele gevangenis´. Roger wil dit onder meer bereiken door een boycot.

Roger wil andere kunstenaars bij zijn "culturele boycot" tegen Israël betrekken. Roger schreef: "Mijn overtuiging is geboren in het idee dat alle mensen de fundamentele mensenrechten verdienen. Dit is geen aanval op het volk van Israël. Dit is echter een pleidooi om mijn collega's in de muziek industrie, en ook om kunstenaars in andere disciplines, aan te laten sluiten in de culturele boycot."

"Kunstenaars hadden het recht om te weigeren om op te treden in het Sun City complex in Zuid-Afrika tot de apartheid viel en witte en zwarte mensen genoten van gelijke rechten en wij hebben het recht om te weigeren om te spelen in Israël tot de dag komt - en die dag zal zeker komen - wanneer de muur van de bezetting valt en de Palestijnen er samen met de Israëliërs in de vrede, vrijheid, rechtvaardigheid en waardigheid, leven."

Meer info klik hier

13 maart 2011


Amused to Death op vinyl !

cd5

Op vinyl !!

Volgens diverse berichten zal er een geremasterde versie van het album Amused to Death uitkomen op vinyl. De LP zal voldoen aan hoge geluids (kwaliteits) eisen. Nadere informatie volgt zodra deze beschikbaar is.

9 maart 2011


Roger Waters The Wall Live in Berlin — 20th Anniversary Edition

the-wall-berlin_2011

Nieuwe DVD /CD versie The Wall

Rond de start van Roger Waters The Wall tour in Lissabon, zal een 20-jarige jubileum-uitvoering van The Wall in Berlijn uitkomen. De sterk verbeterde editie van het 'The Wall concert' in Berlijn in 1990, zal worden aangeboden in twee versies. Een van deze zal  een dubbel DVD & dubbel CD versie zijn.

Het is voor de eerste keer dat de stroomstoring tijdens het concert ook te zien is op een DVD! Of de nieuwe versies in Nederland uitkomen is nog even de vraag. Via amazon.com zijn de DVD/CD versies wel te koop. Onder andere het Duitse Amazon verkoopt deze nieuwe versie.

Op dit moment staat de releasedatum gepland voor 31 maart 2011.

5 maart 2011


Tijdschema GELREDOME

Inmiddels is het tijdschema (onder voorbehoud) van de concerten in het Arnhemse Gelredome bekend:

17.30u Deuren open
20.00u The Wall eerste set
21.00u Pauze
21.25u The Wall tweede set
22.25u Einde van de show

17 februari 2011


Roger...entertainer of wereldverbeteraar ?

Roger heeft recent opnieuw aangegeven dat hij zijn muziek niet maakt om de mensen te entertainen maar dat hij graag wil dat mensen, door zijn muziek in beweging komen om de wereld te verbeteren of om zich te interesseren in de problematiek die zich thans op onze aarde voordoet. Meer informatie is te vinden via deze link: Roger Waters, A Man And An Exceptional Artist.

8 spain hotels februari 2011


The Wall Tour wint awards.

Het creatieve team van Roger Waters heeft bij de 22e jaarlijkse Polstar Concert Industry Awards maar liefst twee prijzen gewonnen. Roger's tour won de prijs voor beste 'grote concert tour' en de prijs voor het meest creatieve podium. Afgelopen zatetdagavond werden de awards in Los Angeles uitgereikt.

8 februari 2011


Nieuwe CD van Ron Geesin

ron_geesin_cd

Ron Geesin's nieuwe CD

Het platenlabel Tonefloat brengt op 7 maart 2011 een nieuwe CD van Ron Geesing uit. De CD met de titel 'Roncycle 1: The Journey of a Melody' is via de website van Tonefloat nu al (in de voorverkoop) te bestellen.

Ron Geesin is een Brits musicus en componist bekend om zijn eigenzinnige creaties en nieuwe toepassingen van het geluid. Ron is onder meer bekend van de produktie van 'Atom Heart Mother' van Pink Floyd en 'The Body' van Roger Waters.

Ter promotie van de nieuwe CD zal Ron op zondag 27 februari 2011 vanaf 15.00 uur aanwezig zijn op een kleinschalig festival in de Paradox in Tilburg. Ron zal daar ondermeer zijn nieuwe CD signeren.

Klik hier om de CD (prijs € 12,99) te bestellen!

28 januari 2011


Nieuwsbrief te vaak verstuurd

Soms gaat er iets mis en dat gebeurde bij het lanceren van eerste nieuwsbrief van de nieuwe website.
Een aantal mensen kreeg de nieuwsbrief maar liefst vier keer binnen.
Er is kennelijk iets mis met de module die de nieuwsbrief aanstuurt.
De bouwer van de website is druk doende het probleem op te lossen.
Excuses voor het ongemak !!

23 januari 2011


Vernieuwde website online !!

Op woensdag 19 januari 2011 is de vernieuwde Roger Waters Fanpage 'online' gegaan.
Op deze nieuwe website zijn door onze webdesigner W3Studio weer enkele geheel nieuwe items en apllicaties toegevoegd en wat natuurlijk als eerste opvalt is de geheel nieuwe 'look'.
Verder is het belangrijkste nieuws te volgen via Twitter en kunnen teksten / nieuwsitems etc. op diverse sociale media geplaatst worden. De nieuwsbriefservice wordt geheel vernieuwd en komende week kunnen de ingeschreven leden een eerste -compleet nieuwe- nieuwsbrief tegemoet zien.

Natuurlijk zullen we in 2011 het laatste nieuws van Roger Waters zo snel mogelijk op de website plaatsen en wordt u geheel op de hoogte gehouden van zijn 'The Wall Live 2010-2011' (en mogelijk 2012) tour.

Uw reacties zien we graag tegemoet via de contactpagina!

19 januari 2011


Meer seo services nieuws is te vinden in het nieuwsarchief van het jaar 2010. Klik hier voor het archief.