Share

Archief > 2005

Ça Ira CD te koop !

Vanaf 27 september 2005 is de opera van Roger Waters, Ça Ira, op CD te koop.

DE CD is in Nederland algemeen verkrijgbaar in de 'bekende' CD winkels. Daarnaast is de CD te bestellen EN te beluisteren via de site van Roger Waters: www.Roger-Waters.com.

De opera wordt op 17 november 2005 voor het eerst volledig opgevoerd in het 2000 zitplaatsen tellende 'Parco della Musica' in Rome. Zowel het Rome symfonieorkest als het Romaanse koor 'Lirico Sinfonico' zullen meewerken aan de uitvoering van de opera.

caira


Nieuwe DVD Pink Floyd.

Op 12 september 2005 is in Nederland de DVD Pink Floyd 1966-1967 verschenen. De DVD wordt op de markt gebracht door Suburban (www.suburban.nl) namens het Engelse Snapper Music. De DVD geeft inzicht in de eerste jaren van Pink Floyd met Syd Barret, Roger Waters, Nick Mason en Rick Wright.

De film Pink Floyd 1966-1967 is gemaakt door Peter Whitehead. De film bevat o.a. unieke opnames van Pink Floyd uit de jaren 60 in de Sound Techniques London en het legendarische '14 Hour Technicolor Dream Extravaganza' in april 1967 in het Alexandra Palace.

Daarnaast staan er op de DVD intervieuw met o.a. Mick Jagger, Michael Caine, David Hockney en Julie Christie.

Z.s.m. volgt de recensie van deze DVD op onze site. Klik daarvoor op de DVD hoes hiernaast of via deze link.

pf6667_4


Reunië Pink Floyd tijdens Live 8.

Eindelijk was het dan na 24 jaar zover. Pink Floyd trad in haar oude bezetting (dus met Roger Waters) weer samen op tijdens het concert Live 8 op zaterdag 2 juli 2005. We moesten wel tot net na 24.00 uur wachten toen dus op 3 juli David Gilmour, Richard Wright, Nick Mason en Roger Waters het podium in Hyde Park - London bezetten.

Er werden door Pink Floyd vier nummers gespeeld: 'Breathe' - 'Money' - 'Wish You Were Here' en 'Comfortably Numb'.

Bob Geldof heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen dat Roger Waters en David Gilmour weer samen optraden.

Het Live 8 concert was vanaf 2 juli 15.00 uur tot 3 juli 03.00 uur live te zien via BBC1 en Nederland 3.

live8_2


Pink Floyd op Live 8.

Hyde Park London - 2 juli 2005

Wat velen niet verwacht hebben gebeurt dan na 24 jaar toch. Pink Floyd zal in zijn oude bezetting (Roger Waters - David Gilmour - Nick Mason & Richard Wright) een optreden verzorgen op Live 8 seo tips op zaterdag 2 juli 2005 in London.

In het Hyde-Park zullen die dag vele bekende artiesten een optreden verzorgen t.b.v. de honger in de wereld. Het is dus de organisator Bob Geldof gelukt om Pink Floyd weer bij elkaar te krijgen.

Volgens David Gilmour is de armoede in de derde wereld van een heel andere orde dan de 'ruzie' tussen Waters en de andere bandleden. Vandaar dat hij ook mee wil werken aan dit éénmalige concert.

Live Aid was vooral een fondsenwerving, maar Live 8 heeft als doel de ,,armoede naar de geschiedenis te verwijzen''. Onder de naam 'Make Poverty History' werkt een aantal goede doelen samen. ,,Extreme armoede betekent dat iedere drie seconden iemand sterft, terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Kinderen die dood gaan, omdat ze geen goedkope inenting hebben gekregen. Deze generatie kan dat een halt toeroepen. Meer informatie is te vinden op de site van Live 8:

live8_3

live8_1


Opera Ça Ira op dubbel CD.

De opera Ça Ira komt op 27 september 2005 uit op een dubbel CD. Daarnaast zal Roger Waters zijn opera op 17 november 2005 ten uitvoer brengen in Rome. De uitvoering zal verzorgd worden door een symfonieorkest en een koor.

CaIraIcon


Roger Waters tijdens Tsunami Concert.

Op 15 januari 2005 is op de Amerikaanse zender NBC een concert gehouden ten behoeve van de zeebeving (tsunami) in Azië op 2e kerstdag 2004. Tijdens het concert speelden Roger Waters en Eric Clapton het nummer 'We wish you were here'.

tsunamiconcert1


Vernieuwde DVD 'The Wall'.

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Pink Floyd's The Wall zal op 8 november 2004 een remastered DVD uitkomen. Deze bevat de gehele 95 minuten durende film, interviews met Roger Waters, Alan Parker en Gerard Scarfe, een documentaire over "The Making Of" en een replica van de originele filmposter. Het geheel in een nieuwe luxe verpakking, ontworpen door Storm Thorgerson en Peter Curzon.

thewall


The Wall - Live in Berlin Special Edition.

Inmiddels is er van het live concert - The Wall - Live in Berlin een speciale uitvoering op DVD verschenen.

Zo is de geluidskwaliteit 5.1 DTS en het beeldformaat widescreen.
Op de DVD staat een speciale multi-audio optie van de songs 'Goodbey Blue Sky' en 'In the Flesh'. Daarnaast staan op de DVD een speciale 'Behind the Wall' documentaire, een nieuwe fotogalerie, Gerald Scarfe's originele stage animaties en nieuwe menu's en artwork. De DVD is uitgebracht in een luxe uitvoering.

berlin2


2 nieuwe songs van Roger Waters.

Per 3 september 2004 staan er op de site van Roger Waters (Sony) twee nieuwe songs van Roger. Via de site zijn de nieuwe songs: "To Kill The Child" en "Leaving Beirut" te beluisteren. Via de website kun je doorklikken naar enkele websites waar je de nieuwe relaeses kunt downloaden tegen betaling.

Update: Beide songs zijn nu ook te koop voor 20 euro bij www.floydstuff.com

tokillthechildetc


'The Wall' musical met humor.

Roger Waters schrijft aan een script voor een musical, gebaseerd op het dubbelalbum The Wall van Pink Floyd uit 1979. Het verhaal over de antiheld Pink die zich terugtrekt in een fantasiewereld, wordt op zijn vroegst in 2005 opgevoerd op Broadway.

Creatief brein Roger Waters, die na zijn breuk met de groep in de jaren tachtig de rechten van The Wall bemachtigde, zal het script voor zijn rekening nemen en arrangementen maken voor de show. Er zal nieuwe muziek te horen zijn en ook andere Pink Floyd-tracks die destijds niet op de beroemde dubbelaar werden vastgelegd.

Van het album werden meer dan 23 miljoen exemplaren verkocht. In 1982 werd van The Wall een film gemaakt, waarin Bob Geldof de rol van Pink op zich nam. Een show op een stuk niemandsland in Berlijn, ter gelegenheid van de val van de Berlijnse Muur werd in juli 1990 in financieel opzicht een pijnlijke afgang voor Waters. Had de film voornamelijk een pessimistische inslag, de musical zal van een iets ander kaliber zijn. Waters heeft zich voorgenomen er ook wat humor in te verwerken.

[Bron: De Gelderlander 9 augustus 2004]

thewallonbroadway


Nieuwe CD en Tour - Roger Waters.

Zangeres PP Arnold heeft bevestigd dat zij samen met Roger Waters een nieuwe CD heeft opgenomen in de studio. Het zou gaan om een rock album waarbij PP Arnold aan enkele nummers heeft meegewerkt. Daarnaast vertelde PP Arnold dat zij volgend jaar (2005) 9 maanden tijd ingeruimd heeft voor de nieuwe 'worldtour' van Roger Waters !!

Volgens de laatste informatie zou de tour niet plaatsvinden in 2005 maar in 2006. Volgens het management van Roger Waters maakt Roger eerst zijn opera 'Ca Ira' af.

flesh28


The Lost Documentary is inmiddels uit op DVD.

De DVD geeft 'achter de schermen' beelden van Pink Floyd's 'The Wall' concerten in 1980 en 1981. Op de DVD zijn o.a. beelden te zien van de The Wall concerten op Earls Court van 13 tot en met 17 juni 1981. De DVD is voor $ 29,95 te koop. Meer informatie is te lezen op de website van de producers van de DVD: www.thelostdoc.com. Op deze site is ook een 1 minuut durende 'trailer' te downloaden. Volgens de laatste informatie zou onder het label 'Classic Rock Legends' een nieuwe DVD van Pink Floyd uitkomen. De DVD, genaamd: 'Inside Pink Floyd - A Critical Review 1967-1996', zou o.a. interviews en terugblikken op Pink Floyd albums bevatten. De DVD zal wereldwijd verspreid worden. Volgens informatie zou de DVD op 28 juni 2004 uitgekomen zijn in Europa. Op dit moment is de DVD echter in Nederland nog nergens te koop ! De DVD zal ook in Amerika verschijnen in het NTSC formaat.

De DVD betreft een dubbel DVD met Dolby Digital 5.1 en DTS surround muziekkwaliteit.

thelostdocumentarydvd


Roger Waters is op dit moment druk doende met zijn eerste opera: 'Ca Ira'. Op 30 april 2004 heeft hij in Malta een drietal nummers van deze opera ten gehore gebracht: Overture (4 minuten), Taking of Bastille (2 minuten) en 8 minuten durende song genaamd: Sugar Indigo. Speciaal i.v.m. het lidmaatschap van Malta van de E.U. werden deze nummers gespeeld. De lichtshow was van Gert Hof.

malta-caira


De DVD 'Pulse' komt in Europa uit als regio 2 DVD. Volgens de laatste informatie is de DVD wel in de maak maar is het nog onbekend wanneer deze uitkomt. Bronnen geven aan dat de releasedatum op eind 2005 zou liggen. Er zijn al wel diverse 'nep' DVD's op de markt van het PULSE concert. Deze zijn gemaakt van vcd-opnamen. Voornamelijk de beeldkwaliteit van deze DVD's is erg matig. Op dit moment is bekend dat de DVD een 5.1 muziekkwaliteit zal bevatten. Het betreffen opnamen uit 1994 vanuit Earls Court in London.

pulse1

**De dubbel DVD verschijnt op 05-12-05 in Nederland.**


De door regisseur Peter Whitehead gemaakte film 'Pink Floyd London 66-67' welke al verkrijgbaar is als VHS-video zou verschijnen op DVD in Europa. Op dit moment is de releasedatum nog niet bekend. Op de DVD komt o.a. een optreden in het Alexandra Palace in 1967 te staan.

De releasedatum is 12 september 2005 !!

pf6667_3


In york hotels september 2003 is de DVD 'Dark Side of the Moon' met daarop o.a. interviews met Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason en Rick Wright verschenen. De DVD betreft een Britse BBC documentaire naar aanleiding van de 30-ste 'verjaardag' van het album van Pink Floyd. De DVD is uitgegeven in de classic album serie van Eagle Vision USA.

Op de DVD staan o.a. nog nooit vertoonde beelden van een concert uit de 1972 en 1973 USA tour van Pink Floyd.

Hierbij de tracklist:

DVD 1:

 1. Introduction
 2. Set The Controls For The Heart Of The Sun
 3. Echoes
 4. Breathe
 5. On The Run
 6. Time
 7. The Great Gig In The Sky
 8. Money
 9. Us seo company And Them
 10. Brain Damage
 11. Eclipse

Bonus DVD:

 1. Brain Damage
 2. Money
 3. Us And Them
 4. Waters’ World View
 5. Breathe
 6. Time
 7. Waters On Rock ‘n’ Roll
 8. Chris Thomas
 9. Gilmour’s Guitars - Breathe
 10. Gilmour’s Guitars - The Great Gig In The Sky
 11. Gilmour’s Guitars - Us And Them
 12. Gerry Has The Last Word

dsotm1


De DVD 'Live at Pompeii' is in Nederland te koop.

De adviesprijs bedraagt 25,99 euro. Op de DVD o.a. de film (concert) Live at Pompeii en diverse bonustracks: o.a. foto's, interviews, platenhoesen etc.

Hierbij de tracklist:

 1. Echoes Part I
 2. Careful professional seo services With That Axe Eugene
 3. A Saucerful Of Secrets
 4. Us And Them
 5. One internet marketing services Of These Days
 6. Mademoiselle Nobbs
 7. Brain Damage
 8. Set The Controls For The Heart Of The Sun
 9. Echoes Part II

pompeij1


Inmiddels loan payment calculator is de Britse documentaire 'The Pink Floyd en Syd Barret Story' op DVD te bestellen via o.a. Amazon.com (prijs ruim 16 Engelse pond). Klik op de link - Amazon - voor de bestelpagina. Via Floydstuff is deze DVD te bestellen voor 29,99 Euro. Klik hier voor meer informatie book hotels (Engels).

Sinds 24 maart 2003 is de Super Audio CD 'The Dark Side of the Moon' in de Nederlandse CD-winkels te koop !! De CD is o.a. te koop via de site van: van Leest


The Wall - Live in Berlin op DVD en Super Audio CD.

Het legendarische rock-concert 'The Wall - Live in Berlin' dat op 21 juli 1990 werd gehouden op de Potzdammerplatz in Berlijn is sinds 28 april 2003 uit op DVD. Het Lagwagon download mp3 project van Roger Waters waaraan o.a. de volgende artiesten meewerkten: Bryan Adams, Cyndi Lauper, Joni Mitchell, Van Morrison, Sinead O'Connor en de Scorpions, werd die dag bekeken door 200.000 toeschouwers en miljoenen televisiekijkers.

Op de DVD staan een live registratie van het concert, een documentaire over het concert en foto's. Het geluid is 5.1 dolby-surround.

Hierbij de track-list:

 1. In The Flesh
 2. The Thin Ice
 3. Another interest calculator loan Brick In The Wall, Part 1
 4. The Happiest Days Of Our Lives
 5. Another Brick In The Wall, Part 2
 6. Mother
 7. Goodbye Blue Sky
 8. Empty Spaces
 9. Young Lust
 10. Oh My God - What A Fabulous Room
 11. One Of My Turns
 12. Don't Leave Me Now
 13. Another Brick In The Wall, Part 3
 14. Goodbye Cruel World
 15. Hey You
 16. Is There Anybody Out There?
 17. Nobody Home
 18. Vera
 19. Bring The Boys Back Home
 20. Comfortably Numb
 21. In The Flesh
 22. Run Like Hell
 23. Waiting For The Worms - Stop
 24. The Trial
 25. Tide Is Turning (After Live Aid)
 26. Outside The Wall - End Credits

Het concert is inmiddels ook uit op Super Audio CD

berlin1


1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg