Share

Concert Amsterdam-Arena 2013

Amsterdam_Arena

Op deze pagina vind u informatie / recensies / videoverslagen etc. van het concert welke Roger Waters met zijn band op zondag 8 septemberi 2013 gaf in de ArenA in Amsterdam.

Foto's van het concert op 18 juli 2013 zijn via deze link te bekijken.

 

Update 9 september 2012


Recensies


Roger Waters laat Amsterdam Arena naar adem happen

Recensie NU.nl

34 jaar na het verschijnen van The Wall heeft Roger Waters er nog steeds geen enkele moeite mee om het album te presenteren als een van de belangrijkste en meest urgente platen ooit, zo blijkt op zondagavond in de Amsterdam Arena.

Lees meer

Foto's © NU.nl foto. Kijk ook in de Amsterdam ArenA Fotogallery

 Roger Waters 1roger waters 3Roger waters 4

Roger Waters 5Roger Waters 6roger waters 2

9 september 2013


Weergaloos spektakel in Amsterdam ArenA.

Recensie On Top of Music

Op 6 september j.l. werd Roger Waters 70 jaar. En op z'n 70ste is hij nog steeds bezig met zijn grootste tournee tot nu toe waarbij hij het Pink Floyd album 'The Wall' integraal ten gehore brengt. Met de rockopera uit 1979 heeft hij de afgelopen jaren inmiddels...... 

Lees meer

15 september 2013


Een muzikale zondag met Acda & de Munnik en Roger Waters

Recensie MarnixB

Op 8 april 2011 zag ik denk ik één van de meest indrukwekkende concerten die ik had meegemaakt tot dan toe. De ex-frontman van Pink Floyd Roger Waters voerde namelijk één van mijn meeste favoriete Floyd albums allertijden The Wall integraal uit. Ondanks dat er een kleine smet op die avond was (degene met wie ik was brak toen zijn sleutelbeen) werd het muzikaal gezien een avond om niet te vergeten. Het overtrof mijn verwachtingen die toen best hoog gespannen waren.

Lees meer

15 september 2013


Video's

André Beyer maakte een korte compilatie van het concert in de ArenA. Zijn opnamen zijn hier te bekijken:
Dim lights Embed Embed this video on your site

Op YouTube is ook de eerste complete concertregistratie al te vinden:
Dim lights Embed Embed this video on your site

Er wordt op dit moment volop gewerkt aan een bootleg DVD van het Amsterdamse concert. 'Pascal' en 'Dorenberg' zijn de bootleg DVD aan het samenstellen. Hebt uzelf goede HD opnamen van het concert en staan deze nog niet op YouTube ? Laat het dan weten. Wellicht kunt u meewerken aan de DVD!


Voorafgaand aan het concert:


Amsterdam maakt zich op voor een avond rockgeschiedenis.

Op zondag 8 september 2013  brengt Roger Waters The Wall live naar de Amsterdam Arena.

Vrijdag 9 november 2012 werd bekend dat de indrukwekkende productie The Wall in 2013 opnieuw door Europa zal toeren. The Wall Live werd tot op heden 192 keer gebracht. Wereldwijd hebben reeds meer dan 3,3 miljoen concertgangers genoten van het spektakel. The Wall Live is dan ook één van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis.

Roger_Waters_11_2012

Roger Waters in 2012

Pink Floyd's 11de studio-album "The Wall" (1979) is, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren, één van de best verkochte albums aller tijden. Het semi-autobiografische album, een rock opera, brengt het verhaal van een succesvol muzikant in een existentiële crisis. The Wall tourt voor het eerst in 1980. Pink Floyd zet een staaltje state of the art spektakel neer voor die tijd. In 1990 herneemt Roger Waters, het creatieve brein, The Wall in Berlijn om de val van de muur tussen oost en west, enkele maanden eerder, te gedenken. Pas in 2011 toert Roger Waters opnieuw met The Wall.

Komende zomer wordt het nog grootser. Roger Waters heeft de indoor-show hertekend en uitvergroot. The Wall Live wordt een nog pakkender, dramatischer en opwindender spektakelstuk. Naast de mythische muziek, speelt de muur, die tot 150 meter lang en 12 meter hoog meet, een hoofdrol. Videobeelden zullen over de hele breedte van de muur geprojecteerd worden. Roger Waters: "Deze tournee was 40 jaar geleden niet mogelijk. De ruimte zo invullen opdat het spektakel emotioneel, muzikaal en theatraal perfect in mekaar zit, was toen niet realiseerbaar. De technologie is zo veranderd dat het nu wel kan."

10 november 2012


Concertinformatie !!

Met dit bericht willen we u graag informeren over het tijdschema van de avond en het vervoer naar en van de Amsterdam ArenA.
Tijdschema*:
17.30 Deuren open
20.30 Roger Waters
Het concert van Roger Waters eindigt uiterlijk om 23.00 uur.
* het tijdschema is onder voorbehoud van wijzigingen. Wij adviseren u om op tijd te vertrekken ivm de verwachte drukte.

Vervoersinformatie:

Met het openbaar vervoer
In de buurt van de Amsterdam ArenA liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand.

In het weekend van 7/8 september wordt er op diverse trajecten in het land door ProRail aan het spoor gewerkt. Zo rijden er geen treinen tussen Amsterdam Bijlmer ArenA – Schiphol, Diemen Zuid/ Duivendrecht - Schiphol en niet tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol. De werkzaamheden kunnen van invloed zijn op de treinreis. Houd daarom rekening met omreizen, een extra overstap en op sommige trajecten vervangend busvervoer. De extra reistijd varieert van 15 tot 60 minuten, afhankelijk van waar u vandaan komt. Hieronder volgt een aantal reisadviezen.

Uit seo services de richting:
interest calculator loan Alkmaar/Zaandam, Haarlem, Enkhuizen/ Hoorn
Advies: Via Amsterdam Centraal naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
• Lelystad Centrum/ Almere Centrum
Advies: Rechtstreekse verbinding naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
plaza hotel new york Zwolle/Amersfoort, Hilversum
Advies: search engine optimization Via Utrecht Centraal naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
• Maastricht/Eindhoven/'s-Hertogenbosch, Nijmegen/Arnhem, Utrecht Centraal
Advies: Rechtstreekse verbinding naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
• Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal
Advies: search engine optimization companies Via Utrecht Centraal naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
• Delft/Den Haag HS/Leiden Centraal
Advies: Via Amsterdam Centraal naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.
• Hoofddorp
Advies: Vanaf Schiphol R-net lijn 300 naar Amsterdam Bijlmer ArenA.

TripTicket
Onze partner TripTicket biedt u de mogelijkheid om nu uw busreis vanaf een opstapplaats in de buurt te boeken. Gaat u liever met de auto? Reserveer dan alvast een parkeerplaats bij de Amsterdam ArenA. Hierdoor bent u verzekerd van u vervoer en een onbezorgde reis. Kijk voor meer informatie op http://www.tripticket.nl/ .

Auto:
Vanuit de richting Utrecht:
Op de A2 richting Amsterdam afrit 1 Ouderkerk a/d Amstel/Duivendrecht nemen en aan het einde van de afrit linksaf richting Amsterdam Zuidoost/Duivendrecht volgen (Burg. Stramanweg).
Vanuit de richting Den Haag/Haarlem:
A9 seo company aanhouden en bij knooppunt Holendrecht richting Almere/Amersfoort/Amsterdam volgen. Op de A2 richting Amsterdam afrit 1 Ouderkerk a/d Amstel/Duivendrecht nemen en aan het einde van de afrit linksaf richting Amsterdam Zuidoost/Duivendrecht volgen (Burg. Stramanweg).
Vanuit de richting Zaandam/Den Haag:
Vanaf de ring A10 richting Utrecht aanhouden. Op de A2 richting Utrecht de afrit Ouderkerk a/d Amstel/Amsterdam Zuidoost nemen en aan het einde van de afrit linksaf richting Amsterdam Zuidoost/Duivendrecht volgen (Burg. Stramanweg).
Vanuit de richting Amersfoort:
Op york hotels de A1 richting Amsterdam bij knooppunt Diemen de A9 richting Amsterdam Zuidoost/Schiphol/Haarlem nemen. Vervolgens richting Amsterdam/Zaanstad aanhouden. Op de A2 afrit 1 Ouderkerk a/d Amstel/Duivendrecht nemen en aan het einde van de afrit linksaf richting Amsterdam Zuidoost/Duivendrecht volgen (Burg. Stramanweg).
Voor parkeren Transferium/P1:
Rechtdoor rijden en de borden Amsterdam Zuidoost/Diemen/Venserpolder volgen. Vervolgens rechts afslaan bij de afrit Transferium/P1.
LET OP: Houd rekening met werkzaamheden op de A4/A10 binnenring thv Sloten. Na afloop van concert wordt een omleidingsroute ingesteld. Kijk voor alle actuele wegwerkzaamheden op http://www.vananaarbeter.nl/ en voor meer informatie over het concert van Roger Waters op http://www.livenation.nl/.

Veel unsecured loans with bad credit plezier bij het concert van Roger Waters!

2 september 2013