Share

Concerten Gelredome 2011

Op deze pagina vind u informatie / recensies / videoverslagen etc. van één van de concerten welke Roger Waters met zijn 'The Wall Live' op 8, 9 en 11 unsecured loans with bad credit april 2011 gaf in het Gelredome te Arnhem.

thewallpano2

Foto: Danny van Schendel (www.dvsphotography.nl)


Recensie Progwereld

Een stadionconcert is me wat! Alleen er komen is al een ramp. Files, volle parkeerplaatsen, lange wachtrijen, drukte bij de toiletten. En als ik dan het Gelredome binnenloopt bekruipt mij altijd het gevoel dat zoiets onnatuurlijk is. Zoveel mensen bijeen voor één concert. En dan te bedenken dat het Gelredome maar een klein stadionnetje is.

Lees meer

7 mei 2011


81-jarige fan dankt Roger Waters voor troost

In dagblad de Gelderlander van dinsdag 12 april is een aardig stukje te lezen over een 81 jarige Pink Floyd / Roger Waters fan.

hm_koning

Foto HM Koning

"Hee, ouwe hippie", roept een passerende fietser als Louis van Rest over de Kronenburgsingel, samen met zijn jongste zoon Mike (49), richting GelreDome wandelt. In zijn prachtig geborduurde jas en het exotisch kleurige overhemd is de bejaarde uit Den Helder niet je standaardopa.

Lees meer

12 april 2011


Recensie Pascal Cremers

rob_herstel3

© Rob Herstel Arnhem

Halverwege 2010 werden de geruchten sterker en zelfs bevestigd. De oude meester zou na zijn Dark Side Of The Moon tour (2006-2008) nog 1x alle registers opentrekken met The Wall. Ondanks alle scepsis over de relevantie of actualiteit won de emotie om Waters nog één keer live te aanschouwen van de rationaliteit. Immers na Berlijn 1990, 1x in 2002, 2x in 2006 en 1x 2007 en 1x in 2008 zou een ander mens eens wellicht kiezen voor een ander stukje muziek.Ons groepje, inmiddels aangevuld zodat je meer over een groep kan spreken vertrok dan ook vroeg in de middag richting Arnhem.

Lees meer

12 april 2011


Recensie Bart Nijman - Muziek.nl

erik-luyten_3

Photo 2011 Erik Luyten

Het is weinig bands gegeven om een album te maken dat ruim dertig jaar na de release nog drie keer een volle GelreDome trekt, zeker als dat album integraal wordt gespeeld en nog maar door één van de vier oorspronkelijke uitvoerenden wordt gepresenteerd. Het lukt Pink Floyd-bassist Roger Waters met zijn magnum opus The Wall, dat anno 2011 misschien wel beter tot zijn recht komt dan in 'geboortejaar' 1979. Dankzij de geneugten der moderne techniek, maar misschien wel vooral vanwege het feit dat zo'n beetje de halve wereld in brand staat momenteel, maken de beelden, geluiden en welhaast filosofische ideeën van The Wall een diepe indruk op alle ruim dertigduizend aanwezigen.

Met dank aan Bart en Muziek.nl !!

Lees meer

9 april 2011


Videopnamen concert 8 april 2011

Daniel Blauw heeft het complete concert op video opgenomen en het concert is in twee delen via Youtube te bekijken. Hierbij het eerste deel (voor de pauze).
Dim lights Embed Embed this video on your site

en deel 2 (na de pauze).
Dim lights Embed Embed this video on your site

9 april 2011


Recensie Novum - Roger Waters pakt groots uit in Gelredome

erik-luyten_2

Photo 2011 Erik Luyten

Rockmuzikant Roger Waters moest met zijn show The Wall Live vrijdagavond voldoen aan de hooggespannen verwachtingen van zijn publiek. Met een gigantisch decor en indrukwekkende visuele effecten liet het 67-jarige brein achter Pink Floyd in het Arnhemse Gelredome zien en horen wat hij nog allemaal in zijn mars heeft.
The Wall Live is opgebouwd rondom het album The Wall, dat Waters schreef voor Pink Floyd en dat eind 1979 verscheen. Dit album vertelt hoe rockzanger Pink een stenen muur om zich heen bouwt ter bescherming tegen de buitenwereld. Deze muur werd groter en groter door allerlei traumatische ervaringen in zijn leven, zoals het als peuter meemaken van de Tweede Wereldoorlog, het opgroeien zonder vader en verbroken relaties.

Maar Waters had ook het gevoel dat er een muur was ontstaan tussen zijn band en zijn publiek. Deze muur vol symboliek vormde in het Gelredome dan ook het decor. Het begon met een klein muurtje waar telkens nieuwe stenen bij kwamen, totdat de band zelfs helemaal werd ingemetseld.
In twee sets van ongeveer een uur bracht Waters hits als Another Brick in the Wall, Bring the Boys Back Home, Comfortably Numb en The Show Must Go On ten gehore. Bij Another Brick in the Wall Part 2 kreeg Waters vocale bijstand van de kinderen uit groep 8 van de Arnhemse John F. Kennedyschool die het koortje vormden.

Alles werd uit de kast getrokken om het publiek, waaronder prins Willem Alexander en prinses Máxima, een spetterende show voor te schotelen. Naast talloze projecties op de almaar groeiende muur gleden vliegtuigjes door de zaal die tegen de muur kapot knalden en bewoog een gigantisch varken zich over mensenmassa. Waters schoot een 'mitrailleur' over het publiek leeg, wat voor een enorm schrikeffect zorgde. Aan het eind van het concert stortte de zorgvuldig opgebouwde muur met een daverend lawaai in. Hoewel het voor sommige bezoekers een overkill was aan decorgeweld, was het voor de echte fans soms moeilijk hun emoties te bedwingen.

© Novum

9 april 2011


Diverse recensies / artikelen in media.

In de diverse media zijn recensies en/of artikelen verschenen n.a.v. het optreden van Roger Waters in het Arnhemse Gelredome. Een selectie van de recensies zijn via onderstaande links te bekijken:

NU.nl                      
Podiuminfo.nl                   
Mabru Weblog GoodDayz.nl               
8Weekly                
OOR.nl
Muziek.nl
De Volkskrant                   
Fok!.nl
Fok! Columns
WorldofThijs.nl AudioReview.nl
Weblog Peter van Cappelle Head Music

9 april 2011 - update 19 april 2011


Kroonprinselijk paar bezoekt rockconcert

Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima zijn vanavond gesignaleerd in het Gelredome in Arnhem.
Volgens ooggetuigen waren zij aanwezig bij het concert van Roger Waters, de grote man achter Pink Floyd. Hij was na 4 jaar weer in Nederland met The Wall Tour.
De RVD doet overigens geen mededelingen over de privébezoekjes van leden van het koningshuis.

9 april 2011


Recensie de Gelderlander - Historische The Wall blijft actueel

gelderlander_090411

Artikel lezen ... klik op deze 'foto'.

Met een imponerende show heeft Roger Waters in GelreDome in Arnhem vrijdagavond de aftrap gegeven van een reeks van drie concerten van The Wall. Het is voor het eerst dat de wereldberoemde rockopera in Nederland te zien is, 32 jaar nadat het Pink Floyd-album uitkwam.

Het is indrukwekkend wat de vroegere frontman van Pink Floyd anno 2011 neerzet. Sinds 1979 heeft de inhoud niet aan actualiteit ingeboet. Sterker nog, oorlog, geweld, uitbuiting, macht, honger en onderdrukking, voortdurend wordt tijdens het concert de link gelegd met wat er momenteel in de wereld gaande is.

Daarvoor gebruikt Waters de allernieuwste technieken. Zo verwordt GelreDome een spectaculaire megabioscoop, met de muur als projectiescherm dat langzaam blok voor blok wordt opgebouwd. Dat wordt begeleid door live-gespeeld surround geluid. De muziek komt vooral van voren, maar de special effects denderen van alle kanten door het stadion. Die zijn soms zo overweldigend en levensecht dat het publiek verschrikt achterom kijkt waar die helikopter of de geweerschoten vandaan komen.

Bijzondere moment is het Arnhemse schoolkoor dat zingt terwijl een metershoge marionettenpop van een leraar dreigend boven hun hoofden hangt, ze worden er nietig van. De spanning is te snijden als het laatste stukje in de muur wordt geschoven, schrikken is het als Roger Waters een mitrailleur over het publiek 'leegschiet'. En daverend is het effect als de muur aan het eind van het concert instort. "Fenomenaal", luiden de reacties na afloop.

© De Gelderlander

9 april 2011


Geweldig eerste concert in Gelredome

Inmiddels is het eerste (uitverkochte) concert in het Arnhemse Gelredome achter de rug. Opmerkelijk genoeg begon Roger een kwartier later als gepland aan zijn eerste The Wall Live show in het Gelredome. In de fotogallery zijn de eerste spain hotels foto's te bekijken.

Het koor van de John F. Kenndyschool in Arnhem stal volgens Omroep Gelderland de show. Beelden van het optreden van de schoolklas zijn hieronder te bekijken.

Dim lights Embed Embed this video on your site

9 april 2011


Ticket 8 april 2011

Op vrijdag 8 april mocht ik samen met drie vrienden de plaatsen 58,59,60 en 61 bezetten. Zie onderstaande ticketscan.

ticket_08042011

Ticket vrijdag 8 april 2011

8 april 2011


Arnhemse schoolklas treedt op bij 'The Wall'

kids_the_wall

(C) Hans Broekhuizen - de Gelderlander

Groep 8 van de Arnhemse John F. Kennedyschool staat vrijdag 8 april samen met Roger Waters op het podium tijdens 'The Wall Live' in een uitverkocht GelreDome. De kinderen verzorgen het koortje van de Pink Floyd-hit Another Brick in the Wall Part 2.
Tijdens de wereldtournee, die vorig jaar september startte in de Canadese stad Toronto, vraagt Waters steeds lokale scholen om het koortje te verzorgen in het vijfde nummer van de rockopera die werd uitgebracht in 1979. Voor de drie optredens in Arnhem viel de keuze op de Kennedyschool.
Volgende week ontmoeten ze de artiest in levende lijve. Vrijdag, eind van de middag, moet groep 8 zich melden bij het 'grootste theater van Nederland' en dan doen ze een zogenoemde 'doorloop' met Roger Waters zelf. Tot die tijd: oefenen, oefenen, oefenen. Bijna iedere dag.

Van het oefenen is een korte reportage gemaakt door dagbald de Gelderlander. Het videoverslag is hieronder te bekijken. Dim lights Embed Embed this video on your site

1 april 2011


Fotopagina Gelredome 2011

Vooruitlopend york hotels op de concerten op 8, 9 en 10 april a.s. is de fotopagina aangemaakt. Al uw foto's zijn straks hier te search engine optimization companies bekijken !

29 refused credit maart 2011

gelredome

Gelredome Arnhem


Tijdschema

Inmiddels seo services is het tijdschema van de concerten in het Arnhemse Gelredome bekend:

Tijdschema (onder voorbehoud):
17.30u Deuren open
20.00u The Wall eerste set
21.00u Pauze
21.25u The Wall tweede set
22.25u seo company Einde van de show

17 februari 2011


Zaalplan Gelredome

Om te kijken waar u zit tijdens één van de concerten van Roger Waters in het Gelredome kunt u onderstaande plattegrond bekijken.

zaalplan_gelredome

7 juni 2010


Meer search engine optimization informatie is nu te vinden op de tourpagina door hier te klikken.


1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg