Share

Concert Gelredome 2013

gelredome1

Gelredome Arnhem

Op deze pagina vind u informatie / recensies / videoverslagen etc. van het concert welke Roger Waters met zijn band op donderdag 18 juli 2013 gaf in het Gelredome te Arnhem.

Foto's van het concert op 18 juli 2013 zijn via deze link te bekijken.


Video


Rob Altena plaatste onderstaande samenvatting van het concert van 18 juli 2013 op YouTube. In vijf en een halve minuut krijgt u een korte impressie van het concert.
Dim lights Embed Embed this video on your site


Recensies:


Recensie Progwereld

In book hotels april 2011 doet Roger Waters voor de eerste keer Nederland aan met zijn The Wall tournee: het Arnhemse Gelredome is dan drie avonden stijf uitverkocht. Vlak daarna, in de daaropvolgende weken wordt de show, die dan ongeveer een jaar onderweg is, op sommige punten licht gewijzigd. De projecties krijgen iets meer inhoud en scherpte (zoals bij Mother) en na het tweede deel van Another Brick In The Wall wordt een 'coda' toegevoegd: The Ballad Of Jean Charles De Menezes. Het zijn gezien de totaalervaring slechts subtiele toevoegingen. Dertig jaar nadat Pink Floyd de originele Wall-show in Londen voor het laatst heeft uitgevoerd, krijgt Waters het eindelijk voor elkaar: een perfecte stadionervaring creëren waarbij iedereen, waar hij/zij ook zit of staat, het goed kan zien.

Lees meer.......


Voorafgaand aan het concert

Wegens groot succes geeft Roger Waters, het creatieve brein achter Pink Floyd een tweede concert van 'The Wall'. Dit vindt op donderdag 18 juli plaats in GelreDome, waar Waters voorafgaand aan zijn tournee repeteert. Waters stond in 2011 drie keer in een uitverkochte GelreDome. De kaartverkoop voor het extra concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.
Voor internet marketing services deze nieuwe tournee, heeft Roger Waters "The Wall" opnieuw ontworpen en opgeschaald om het ultieme stadion evenement te creëren. Om "The Wall" ervaring nog dichter bij de fans te brengen, waar ze ook zitten en de productie nog meer omvattend te maken voor deze grote zalen.

Roger Waters: "I'm extremely glad to be playing The Wall in Europe again. It's going to be a lot of fun for all of us. I've reworked the show to play outdoors in large stadiums. It's really good. Even more moving, engaging, dramatic and thrilling than the Arena shows. I've had to rethink the whole thing about stadiums. This wide wall stadium show couldn't have been done 40 years ago. We couldn't have filled the space in a way that would have been emotionally, musically and theatrically satisfying. Technology has changed. Now we can."

Waters had "The Wall" eerder al opnieuw uitgevonden door het toepassen van moderne techniek en special effects bij zijn vorige tour in 2010. Die tour werd wereldwijd door het publiek omarmd tijdens talloze uitverkochte shows waaronder een record aantal van 9 uitverkochte avonden in het River Plate Stadium in Buenos Aires, Argentië. "The Wall" blijft een van de meest invloedrijke albums in de geschiedenis, met een groot effect op de popcultuur die nog in vele generaties muziekliefhebbers nagalmt. "The Wall" is al 192 keer live uitgevoerd voor meer dan 3,3 miljoen fans over de hele wereld, waardoor het nu al een van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis is.

"The best Arena show ever. Period." - New York Post
"The Wall Live is flawless. Everyone should see it once before they die."- Philadelphia Inquirer
"The work resonates even more strongly than before" - The Independent
"The Wall is a triumph of scale and ambition.... the pinnacle of rock achievement" - The Times, London
"You certainly get a lot of bang for your bucks" - The Telegraph
"The Wall is the perfect screen for the most eye-popping, thought provoking concert animations and visual graphics I've ever seen." - London Evening Standard
"It interest calculator loan is impossible not to be impressed with this show as a sensory experience" - The Guardian

Voor 2010 was "The Wall" eenvoudig te groot om te kunnen touren, maar de nieuwe stadions en de vooruitgang van de technologie hebben die moeilijkheden opgelost. Waters heeft de look en feel van de show aangepast om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met de verbazingwekkende theatrale extravaganza waar "The Wall" legendarisch om is geworden, om het zo mogelijk te maken nog meer generaties te inspireren met het adembenemende, audiovisuele spektakel. Voor die tour was "The Wall" slechts 29 in zijn geheel opgevoerd in Engeland tijdens de 1980 tour van Pink Floyd ter promotie van het album en een keer tijdens de viering van de val van de muur in Berlijn.

Donderdag 18 juli 2013
GelreDome EXTRA CONCERT
Entree: € 59, € 65, € 75 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

zaalplan_gelredome

Zaalplan Gelredome Arnhem

Kaartverkoop voor GelreDome start vrijdag 29 maart 2013 om 10.00 uur via: www.livenation.nl, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 - 300 1250 (45 cpm).

25 maart 2013


Voorbereidingen tour 2013 gestart

In seo services het Arnhemse Gelredome zijn de eerste voorbereidingen voor de Tour 2013 van Riger Waters gestart.
Zo seo company is een lokaal evenement dat al jaren in de Gelredome gehouden wordt, en op 26 juni 2013 zou plaatsvinden, verplaatst naar de naastgelegen Rijnhal.

Deze informatie bereikte ons: De traditionele Holiday Kick-off waarmee Stichting Jeugdland jaarlijks de zomervakantie inluidt, kan dit jaar niet in GelreDome worden gehouden. Jeugdland moet voor de start van de zomeractiviteiten uitwijken naar de Rijnhal. De Holiday Kick-off is woensdagmiddag 26 juni. Normaal gesproken zou het evenement in GelreDome worden gehouden, maar daar bereidt ex-Pink Floyd-bassist Roger Waters zich dan voor op een nieuwe tournee met zijn show 'The Wall'.

Meer york hotels informatie over de Europese Tour via onderstaand videofragment !
Dim lights Embed Embed this video on your site

23 juni 2013


Leden seo company kinderkoor Hengelo zingen mee bij 'The Wall'

Drie loan payment calculator leden van kinderkoor Toontje Hoger van Crescendo uit Hengelo zingen op donderdag 18 juli mee bij het nummer 'Another brick in the wall', onderdeel van de nieuwe tour 'The Wall' van Roger Waters in het Arnhemse GelreDome

Roger's management benadert bij ieder optreden voor de live-uitvoering van de wereldhit kinderen uit de omgeving. Dit keer viel de keuze onder meer op het kinderkoor van de christelijke muziekvereniging uit Hengelo.

Toen Roger in mei 2009 The Wall drie keer uitvoerde in GelreDome, waren de kinderen van groep 8 van de John F. Kennedyschool in de Arnhemse wijk Presikhaaf uitgenodigd. Het team van Roger Waters bereidt zich momenteel in Arnhem voor op een nieuwe tournee.

3 juli 2013