De kinderen gehuld in zwarte T-shirts met daarop de slogan Fear Builds Walls scandeerden uit volle borst We don't need no education. We don't need no thougth control naar de reuzegrote leraarspop die symbool stond voor de ellende die de zanger op schol meemaakte. Achter de coulissen internet marketing services slaakte Anny een zucht van verlichting.
‘Een maand geleden had niemand op een podium gestaan en nu doen ze het voor 40.000 mensen.’
Alles kwam in een stroomversnelling toen medewerkers van de organisatie aan Anny lieten weten dat Roger Waters voor zijn concert in Werchter op zoek was naar kinderen voor achtergrondkoor en dans. ‘

Ik twijfelde geen seconde om toe te happen’, zegt een nog steeds ontroerde Anny. Tijdens het zomerkamp moesten de kinderen intensief trainen met Brahim en zijn danscoach Fahrid. Zaterdag was hectisch. De telefoon stond al van 's morgens vroeg roodgloeiend omdat ouders nog van alles wilden vragen. Om 13 uur vertrok Anny in Zottegem om de kinderen op te halen. Jana uit Sint-Lievens-Houtem stond al zenuwachtig te wachten. ‘Een beetje buikpijn’, zei ze schuchter toen we haar vroegen hoe ze zich voelde. Anny stelde haar gerust dat het de zenuwen waren. In Bavegem wachtten Avrille, Aïscha en Axelle. Vooral Avrille en Aïscha waren zenuwachtig omdat zij als eerste het podium moesten opkomen. En dan ging het richting Aalst waar ook de andere kinderen wachtten om samen met de bus van Live Nation naar de festivalweide te rijden.

Zonder ouders

Het was voor de kinderen wel jammer dat hun ouders niet aanwezig waren tijdens hun optreden. ‘Er zijn inderdaad geen tickets voorzien voor de ouders’, zei Julie Maricq van Live Nation. ‘We hebben zelfs geen aanvragen voor ouders ontvangen.’ Ook Anny Dewindt werd niet gevraagd om tickets te regelen.
Na seo services nog een laatste repetitie mochten de kinderen met alle medewerkers en met Roger Waters aan tafel. Het uitgelezen moment om op handtekeningen te jagen. Ondertussen steeg de spanning bij de kinderen en bij Anny. Het optreden verliep goed. En toen Roger Waters na afloop zei: ‘You saw the kids. They‘re from here en they did it well’ volgde een extra applaus.

© Nieuwsblad.be

werchter 3

Roger interest calculator loan Waters maakt tijdens The Wall-concert statement tegen Londens politiegeweld

Roger Waters heeft gisteravond op de festivalweide van Werchter voor 35.000 toeschouwers een indrukwekkende live-versie gebracht van het autobiografisch dubbelalbum "The Wall", dat hij in 1979 samen met Pink Floyd uitbracht en waarvan sindsdien 40 miljoen exemplaren verkocht werden. Waters onderstreepte de anti-oorlogsgedachte uit deze plaat met indrukwekkende videobeelden op de 150 meter lange en 12 meter hoge "Wall".

Waters speelde louter nummers uit het dubbelalbum, met uitzondering van een ballade over Jean Charles de Menezes, de Braziliaan die in 2005 in een metrostation in Londen door de politie werd doodgeschoten omdat hij ten onrechte verdacht werd van de aanslagen die kort voordien aan 52 mensen het leven kostten. Waters stelde dat de politie de Menezes vermoordde met kogels in het hoofd terwijl men hem in bedwang hield. Hij zei "beschaamd" te zijn dat er hiervoor nog steeds niemand terecht stond. "Als je instituten als politie teveel macht geeft, krijg je dit soort van terreur".

Het anti-militarisme zat van meet af aan in het concert nadat Waters al in het derde nummer "Another Brick in the Wall Deel 1" zong, over zijn vader die tijdens WOII sneuvelde in Italië. Tijdens het concert werden op de videomuur geregeld oorlogstaferelen geprojecteerd. Onder meer foto's van slachtoffers van geweld over de hele wereld, gaande van Allende, Ghandi, Chico Mendes tot minder bekende Irakezen, Iraniërs, Amerikanen, Palestijnen.

"The Wall" is zoals bekend ook op andere manieren autobiografisch voor Waters. Een koor van een 20-tal Belgische kansarme kinderen zorgde voor een vocale achtergrond bij de wereldberoemde zinnen "We don't need no education. We don't need no thought control", waarbij een reuzegrote leraarspop verwees naar de ellende die de muzikant zelf ooit op school meemaakte. Emotionele nummers als "Don't leave me now" verwezen dan weer naar zijn echtscheidingsperikelen.

Het concert van Rogers Waters sluit de indrukwekkende festivalzomer in Werchter af.

21 juli 2013


Informatie voorafgaand aan het concert:


Werchter maakt zich op voor een avond rockgeschiedenis.

Op zaterdag 20 juli 2013 brengt Roger Waters The Wall live naar de festivalweide in Werchter.

Vrijdag 9 november 2012 werd bekend dat de indrukwekkende productie The Wall in 2013 opnieuw door Europa zal toeren. The Wall Live werd tot op heden 192 keer gebracht. Wereldwijd hebben reeds meer dan 3,3 miljoen concertgangers genoten van het spektakel. The Wall Live is dan ook één van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis.

Roger_Waters_11_2012

Roger Waters in 2012

Pink Floyd's 11de studio-album "The Wall" (1979) is, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren, één van de best verkochte albums aller tijden. Het semi-autobiografische album, een rock opera, brengt het verhaal van een succesvol muzikant in een existentiële crisis. The Wall tourt voor het eerst in 1980. Pink Floyd zet een staaltje state of the art spektakel neer voor die tijd. In 1990 herneemt Roger Waters, het creatieve brein, The Wall in Berlijn om de val van de muur tussen oost en west, enkele maanden eerder, te gedenken. Pas in 2011 toert Roger Waters opnieuw met The Wall.

Komende zomer wordt het nog grootser. Roger Waters heeft de indoor-show hertekend en uitvergroot. The Wall Live wordt een nog pakkender, dramatischer en opwindender spektakelstuk. Naast de mythische muziek, speelt de muur, die tot 150 meter lang en 12 meter hoog meet, een hoofdrol. Videobeelden zullen over de hele breedte van de muur geprojecteerd worden. Roger Waters: "Deze tournee was 40 jaar geleden niet mogelijk. De ruimte zo invullen opdat het spektakel emotioneel, muzikaal en theatraal perfect in mekaar zit, was toen niet realiseerbaar. De technologie is zo veranderd dat het nu wel kan."

10 november 2012


 Vijftien kinderen op het podium met Roger Waters

Vijftien kinderen tussen 10 en 15 jaar uit kansarme gezinnen treden op 20 juli samen op met Roger Waters in Werchter. De kinderen van vzw Bijeva worden voorbereid door Brahim. De vzw Bijeva staat voor Bijzondere Jeugdvakanties. De bezieler van de vzw is Anny De Windt uit Sint-Maria-Oudenhove, bij Zottegem. Haar doel is om kinderen uit kansarme gezinnen een vakantie aan te bieden.

'Op onze vakantieplaats in De Gavers in Geraardsbergen nodigen we elk jaar bekende Vlamingen uit', begint Anny. 'Op die manier is ons project al goed bekend. Dankzij Lukaku kregen we een ontmoeting met de supervoetballer Lionel Messi geregeld en later mochten we Usain Bolt bezoeken toen hij in het land was.' 'Een artikel in Libelle leidde naar een volgende stunt. VRT kwam bij ons terecht voor een reeks in het programma Duizend Zonnen. De tv-ploeg volgde ons in onze werking. Zo kwamen we aan de weet dat Roger Waters vijftien kansarme kinderen zocht voor The Wall Live op 20 juli in Werchter. Roger Waters kreeg de opnames van VRT te zien en besloot om onze kinderen uit te nodigen op het podium.'

De unsecured loans with bad credit kinderen kregen een video waarop staat wat er precies van hen verwacht wordt. Ze moeten zingen en dansen. 'We trokken naar The Move, waar Brahim de kinderen de danspasjes aanleert. Er is een grote schifting aan voorafgegaan want niet elk kind is gemotiveerd of houdt zich aan de afspraken om telkens present en op tijd te zijn. Het vraagt heel veel werk want de kinderen komen uit onder meer Ronse, Oudenaarde, Wetteren, Aalst of Zottegem. Brahim is de geknipte persoon om de kinderen de danspasjes aan te leren. Hij heeft bijzonder veel geduld. We hopen nu dat het goed lukt op 20 juli zelf.'

Anny seo tips De Windt wordt volgende maand 70. 'Elke dag ben ik met Bijeva bezig. Dat kan echter alleen maar blijven bestaan met de steun van zoveel mensen. Serviceclubs steunen ons regelmatig en we krijgen ook giften van particulieren en bedrijven. Ook van de Vlaamse overheid krijgen we steun. We zullen met negentien medewerkers backstage aanwezig zijn. Zeven kinderen die jaren geleden met ons op vakantie mochten, zijn intussen volwaardige begeleiders geworden. De toekomst ziet er goed uit.'

In de week van 1 tot en met 5 juli is Bijeva te zien in Duizend Zonnen op Eén. Men ziet er de werking van Bijeva en de voorbereidingen op het concert met Roger Waters. Op 22 juli worden beelden getoond van het concert zelf.

30 juni 2013


Werchter verwacht meer dan 35.000 toeschouwers voor ‘The Wall’

Tijdens het concert brengt Waters een integrale uitvoering van het legendarische dubbelalbum The Wall dat Pink Floyd in 1979 uitbracht. In deze band was de inmiddels bijna 70-jarige Waters zanger, bassist en de belangrijkste componist.
Waters gaf donderdag in het Nederlandse Arnhem een try-outshow, die volgens de Nederlandse pers indrukwekkend overkwam. Tijdens het concert in Arnhem werd de thematiek van 'The Wall' geactualiseerd met onder meer videobeelden van de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Het concert van Rogers Waters sluit de festivalzomer in Werchter af. Deze ging op 18 juni van start met Werchter Boutique en de Britse rockgroep Muse als hoofdact. Daarna volgde Rock Werchter van 4 tot en met 7 juli, met als headliners Green Day, The National, Blur, Kings of Leon, Rammstein, Nic Cave & The Bad Seeds, Editors en Depeche Mode. Op 13 juli was er het net als Rock Werchter uitverkochte TW Classic met Bruce Springsteen als grote lokvogel. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar voor The Wall. Zaterdag zullen ook aan de ingang van het Festivalpark tickets te koop zijn.

19 book hotels juli 2013